IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Biyoloji (https://www.ircforumlari.net/biyoloji/)
-   -   Paratroid (https://www.ircforumlari.net/biyoloji/596864-paratroid.html)

Amelia 16 Haziran 2014 13:10

Paratroid
 
PARATROİD: Parathormon yada paratirin denilen bir hormon yapar. Bu hormon kan ve kemiklerdeki Ca ve P metabolizmasını düzenler.İç dengenin kurulmasına yardımcı olur. Ca kemik teşekkülünde kas ve sinir sisteminin normal çalışmasında kanın pıhtılaşmasında aktif taşımada tükrük bileşiminde gerekli olan bir maddedir.

Parathormonun Az Salgılanması Halinde;

Kandaki Ca miktarı azalır. Kemiklerde ise artar. Kanda Ca azalması halinde TETANİ hastalığı görülür. Bu hastalığın belirtileri; kaslarda titremeler kramplar kaslarda ağrılı kasılmalar el ve ayak parmaklarında içe doğru bükülmeler görülür.

Bir tetani krizi sırasında elin durumu

Parathormonun Fazla Salgılanması Halinde;

Paratroid bezi büyür ve kanda Ca miktarı artar. İskelet zayıflar kaslar uyarılara çok yavaş cavap verir. Kas zayıflaması (Atrofi) görülür. Kanda artan Ca böbreklere taşınır ve orada P iyonları ile birleşerek böbrektaşlarını oluşturur.

Alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk