IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2013, 19:35   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Blackberry’i Kim Satın Alır?




Blackberry’nin gelirleri artık 2010’un neredeyse 14’te 1’i seviyelerinde. Yakın zaman içinde şirketin karşısına 2011’de Motorola’yı satın alan Google gibi bir beyaz atlı prens çıkabilir.

Blackberry, 70 milyon müşteriye sahip olduğu 2010’un çok uzağında ve şu anda yıllık 10 milyon adedin bile altında satış gerçekleştirdiği dönemlere saplanıp kalmış durumda. 2012-2013 brüt geliri ise 3 yıl öncesinin 14’te 1 düzeyinde(5.4 milyar dolar).

Net karı ise büyük olasılıkla eksi işareti ile çevrili. Ve Blackberry’nin önünde iki seçenek var, ya satın alınacak ya da bu kısır döngü, yani şirketin kötü gidişi devam edecek. Piyasa analistlerine göre her iki olasılıkta şu anda yüzde 50-yüzde 50 seviyesinde. Peki 2011’de Motorola’yı kurtaran Google’a benzer bir beyaz atlı prens Blackberry’nin karşısına da çıkar mı?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Microsoft

Geçtiğimiz yıl Windows 8 işletim sistemine sahip iki akıllı telefon Nokia Lumia 820 ve Lumia 920’nin hemen ardından “bu iş birliği nasıl sonuç verir acaba?” soruları ortaya atılmaya başlanmıştı. Örneğin Bloomberg’te Lumia’lardaki Windows 8 entegrasyonua dair konuya yaklaşım, “Microsoft Nokia’yı satın alabilir aslında” türündeydi. Zaten çoğu analist Nokia’nın Microsoft’un eline geçebileceği hakında konuşuyordu. Ancak Microsoft’un Blackberry’i satın alabileceği de ihtimali üzerinde durulmaktaydı.

Microsoft, tercihini Blackberry’den yana değil aslında gerçek bir sürpriz olarak Nokia’dan yana kullandı. Bu durumda Blackberry’nin olası bir “10 milyar ABD Doları” karşılığında Microsoft tarafından satın alınması şirketin mali kaynaklarından ötürü olmasa bile “nispeten dengeli” bir yapıya sahip olmasından ötürü olanaksız.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Google

Cihaz-içerik ilişkisi Apple, HTC, Samsung gibi firmalarda cihaza odaklı; Google, Microsoft gibi firmalarda ise kesinlikle daha dengeli. Acaba Microsoft gibi dengeli bir şirket olan Google’da Blackberry’i satın almaya yönelik bir hareket görülür mü?
İnanılmaz kaotik bir evrede yaşam savaşı veren Blackberry, Google’a geçer ve bir başka deyişle Android OS evrenine katılır mı? Dünyayı hayrete düşüreceği kesin bir olasılık ama geçmişe bir göz attığımızda neredeyse hayal. Çünkü Google, 15 Ağustos 2011’de Motorola’yı 12.5 milyar dolara satın aldı; bu denli büyük ve yeni bir satın alma, şirket açısından öz kaynakların oldukça daralması anlamına gelecektir.

CISCO
Blackberry ile adı anılan şirketin en az 10 milyar dolarlık bir teklifle Blackberry’nin kapısını çalması pek kolay görünmüyor. Ancak daha önce Nokia için adı güçlü bir şekilde geçen Cisco’nun Microsoft’un hamlesi ile ilginç bir duruma düştüğü de aşikar. Bu nedenle Cisco, Blackberry için bir teklif sunabilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Lenovo, Huawei ve ZTE

Çin’li Lenovo, Huawei ve ZTE’nin markalarını canlandırmak ve Blackberry’i kendi piyasalarında(Çin) satmanın getireceği avantajdan faydalanmak için Blackberry’nin kapısını çalabileceği özellikle Amerikalı analistlerce sıkça konuşuluyor. Her üç firma da Blackberry’nin yeni sahibi olabilecek güce sahip ve eğer “Blackberry’i kim alır?” adlı bir liste oluşturulacaksa en tepe noktalarda yer aldıkları aşikar.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Samsung

Samsung’ta Blackberry’i satın almak için bir ilgi ve yaklaşık 10 milyar Amerikan dolarına mal olacak bir satın alma için de yeterli kaynak var. Peki Blackberry’nin satın alınmasına ihtiyaç var mı? Blackberry’nin satın alınmasının özellikle ABD pazarına dönük şekilde yeni bir olanaklar evrimine yol açacağı aşikar.

Android’li ve arkasına Samsung’u almış yeni ve güçlü bir Blackberry ya da direkt Blackberry’nin adını tarihe gömecek şekilde şirketin patentlerini ve ABD yapılanmasının üzerine konmuş bir Samsung. Bu iki yol da olabilir ve sonuç olarak Samsung, Blackberry için pek tabii ABD pazarını önceliklendirerek önemli bir aday durumunda.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Apple

Şirketin öz kaynakları kesinlikle Blackberry’nin satın alınmasında zorlanmayacak düzeyde, ancak Apple’ın Blackberry’i satın aldığı taktirde markayı Apple markası altında üretim gerçekleştirdiği bir sistematiğe taşıması düşük bir olasılık gibi görünüyor. Şirketin zaten ABD pazarında Blackberry’nin son üç yılda dibe vuran payından çok karlı şekilde nemalandığı biliniyor. Yok ettiği bir rakibinin neredeyse küllerini satın alıp ondan ABD pazarında kar elde etmesi uzak bir olasılık.

Sizce Blackberry hangi şirket tarafından alınır?

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alır, blackberry’i, kim, satın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Alır Dağlar Burce Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 28 Nisan 2012 23:45