IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Blogger (https://www.ircforumlari.net/blogger/)
-   -   İyi Bir Blogger Olmak İçin (https://www.ircforumlari.net/blogger/766687-iyi-bir-blogger-olmak-icin.html)

Rehin 14 Ocak 2017 18:59

İyi Bir Blogger Olmak İçin
 
1- Bir blog açmadan önce nasıl bir konsepte sahip olacağını daha önceden belirleyin. Stil blogu mu, moda haberleri mi, makyaj mı, karma bir yapı mı vs.. Sonra bu temaya makul blog şablonlarını inceleyin. Düşündüğünüz alanda dünyada kendini kanıtlamış diğer bloggerların neler yaptığına bakın.

2- Blog tasarımını birçok kişi hiç önemsemez, bazıları da yalnızca tasarımı önemser, içeriği önemsemez. İkisi de bence oldukça önemli. İlla gidin tonlarca para döküp, internetsitesi tasarlatın demiyorum ancak gözü yormayacak, güzel görünecek belli bir düzen ve sadelik içinde bir dizayna yönelin. Okuyucunuz blogunuzda kaybolmasın. Güzel bir alanda bulunduğunu hissetsin ve yeniden gelmek istesin.

3- Kimseye haksızlık etmek istemem ancak bir blog açarken kıstasınız yalnızca Türk bloggerlar olmasın, dünyada milyarlarca blog var ve bu okyanusta ne kadar çok yüzerseniz, ufkunuz o kadar açılır ve yeni fikirlere sahip olursunuz.

4- Eğer yabancı diliniz varsa, kullanmaktan çekinmeyin. İzleyici kitlenizi yalnızca Türkiye ile sınırlamayın, internetin ne kadar güçlü olduğunu ve en küçük bir paylaşımın bile nerelere varabileceğini bu devirde artık hepimiz biliyoruz.

5- Sosyal medyadaki hesaplarınıza dikkat edin. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest vb. alanlarda elinizden geldiğince aktif olun. Bu alanlardaki takipçilerinizin de blogunuzu besleyeceğini unutmayın.

6- İçeriğinizi mümkün olduğunca farklılaştırmaya çalışın, daha yaratıcı olmayı deneyin. Aklınıza gelen fikirleri not alın ve üzerlerinde çalışıp, geliştirerek izleyicilerinize sunun.

7- Bir blog için içerik oldukça önemli. Ancak öyle bir zamandayız ki, resimlik içerikten de önemli. Bu yüzden paylaştığınız her fotoğrafın kalitesi, sizin ve blogunuzun kalitesi olacaktır. Çok dikkatli olun, kaliteli kamera kullanmaya çalışın, fotoğraf seçimlerinde ve editlerinde ince eleyip sık dokuyun

8- Bir diğer önemli konu da süreklilik... Blog yazmak gerçekten sorumluluk istiyor. Bir gün yazıp bir iki hafta ortadan kaybolursanız, okuyucularınız blogunuza bir daha uğramayacaklardır. Verilen aralar süreci son derece geriye taşır, benden söylemesi, denedim biliyorum )

9- Diğer blogları inceleyip esinlenin ancak ondan bundan kopya çekmeyin. Mümkün olduğunca özgün olmaya çalışın. Google resimlerden bulduğunuz fotoğrafları yüklemek yerine, kendi çektiğiniz fotoğrafları kullanmaya çalışın. Yayınladığınız yazılar için de aynı durum geçerli. Zaten içeriğiniz özgün değilse, arama motorlarında da geri plana itildiğinizi hatırlatmak isterim.

10- Vakit ayırın. Blog yazmak, şayet ortaya hoş bir iş çıkartmak istiyorsanız son derece vakit alıyor. Lookbook, Facebook, Twitter, Chictopia, Chicisimo, Instagram, Sokaktanemoda, Pinterest vs. sosyal medyadaki platformlarda bu postu paylaşmak 15 dakika.. Sadece çok keyif alın, severek yapın. İnsan isteyince her şeye yetişiyor.

11- Son olarak.. Sabırlı olun. Hiç bir şey bir anda olmuyor. Blog açtığımda neredeyse ilk 2 ay kendim yazdım kendim okudum diyebilirim. Sonra e-posta kutuma sürekli istekler, davetler düştü. Ama bu süreç herkes için böyle prosedüreyebilir. Emek verdiğiniz zaman karşılığını kesinlikle alacaksınız, yalnızca sabredin ve pes etmeyin.

akcesmeli 07 Mart 2017 15:49

Cevap: İyi Bir Blogger Olmak İçin
 
9 bazı içeriklerde farklılıklar gösterebilir. Örneğin bilgi siteleri. Elinizdeki bilgiyi wikipedia ve benzeri alanlardaki bilgiler ile harmanlayarak ve içeriğinizde kendi anlatımınızı sunarak yapın. Resim ve videolar ile zenginleştirin. Eski yazılarınızı konu anlatımının sonunda mutlaka kulllanıcılarınıza sunun. İç linklemeler önemlidir. Aşırıya kaçmadan kullanın. Sosyal medya da aktif olun. Buffer.com bu konuda yükünüzü hafifletebilir. Tek uygulama ile 4 kadar sosyal ağ içerisinde paylaşım yapabilirsiniz. Özellikle zamanı siz belirliyorsunuz. Android uygulamasıda bulunuyor.

umiT 04 Aralık 2017 20:24

Cevap: İyi Bir Blogger Olmak İçin
 
teşekkürler

RedmOve 26 Mayıs 2019 00:09

Cevap: İyi Bir Blogger Olmak İçin
 
10.
Kelime haznenizi geliştirin,ufkunuzu açın doymak bilmek sızın okuyun, yazın üretin ! Uzun uzun makaleler oluşturun 1000 2000 kelimelik yazılar yazın.
Wordpress sistemini kullanın ki ( blog dünyasının genel tercihidir .) Sunmuş olduğu eklentiler ile birlikte otomatik sosyal medya paylaşım eklentisi de vardır. Kesinlikle kopya içerik eklemeyin, Ziyaretçilerin sitenizde uzun süre kalmasını sağlayın. Örnek olarak tartışma yaratın,sorular sorun.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net