IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2011, 15:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eski Kültürlerde Astroloji




KELT ASTROLOJİSİ

Celtic astrolojisi Druid zodyağını temel alır. Peki Druidler kimdir? Druid kelimesi ilk olarak Romalılar tarafından kullanılmıştır. Druidler İngiliz adalarında milattan önce 1000 yıllarında yaşamış olan Celtic rahiplerinden oluşan dini bir gruptu. Druidler yaşam tarzı ve amaçları açısından şamanlara benzetilebilirler. Bu insanlar ne yaparlardı? Varlığa dair felsefi sorulara cevap aramak onların esas amacıydı. Bunu doğaya bakarak yaparlardı, Druidlerin ağaçların ve vahşi varlıkların dilini anladıklarına inanılırdı.

Celtlerin astroloji ile uğraşıp uğraşmadıklarına dair kesin bir bilgi yoktur. Druidler 13 aydan oluşan lunar bir takvim kullanmışlardır, bu takvime göre her ay 28 günden oluşmaktaydı. Yılın her ayına bir ağaç ismi verilmişti ve her ağacın kendine özgü sihirli özellikleri olduğuna inanılıyordu.Bu bilgiler temelleri Ogma adlı şair tanrıdan yola çıkılarak adlandırılan şamanik alfabe ile şifrelenmiştir.

Druidsel inanç temelde doğal ve doğa üstü enerjiler üzerine sahip olunan bilgilere dayanmaktaydı.Bu enerjiler ruhlarla ya da ağaçların sahip olduğuna inanılan dryadlarla tanımlanmaktadır. Druidlerin bir tür zodyak çarkları vardı ve batı astrolojisindeki güneş üzerine odaklanmış çarkın tersine bu çarkın odak noktasını ay ve lunar daireler oluşturuyordu.Her ay aynı anda bir ağacı, Ogham alfabesinde bir harfi, koruyucu bir hayvan ve bir Celtic tanrısını temsil eder. Her ayın insanını da o ayın ilk iki haftasında (yeniay) ve son iki haftasında (dolunay) doğmuş olmalarına göre iki tipe ayırmışlardır.


KELT Astrolojisi ağaçlara dayanıyor. Buna göre doğduğunuz gün, hangi ağaçtan geldiğinizi ortaya çıkartıyor.

DOĞUM ARALIĞI AĞAÇ CİNSİ

•23 ARALIK- 31 ARALIK - ELMA AĞACI
•01 OCAK - 11 OCAK - KÖKNAR
•12 OCAK - 24 OCAK - KARAAĞAÇ
•25 OCAK - 03 ŞUBAT - SELVİ
•04 ŞUBAT - 08 ŞUBAT - KAVAK
•09 ŞUBAT - 18 ŞUBAT - SEDİR
•19 ŞUBAT - 28 ŞUBAT - ÇAM
•01 MART - 10 MART - SALKIMSÖĞÜT
•11 MART - 20 MART - IHLAMUR
•21 MART - - MEŞE
•22 MART - 31 MART - FINDIK
•01 NİSAN - 10 NİSAN - ÜVEZ
•11 NİSAN - 20 NİSAN - AKÇAAĞAÇ
•21 NİSAN - 30 NİSAN - CEVİZ
•01 MAYIS - 14 MAYIS - KAVAK
•15 NİSAN - 24 MAYIS - KESTANE
•25 MAYIS - 03 HAZİRAN - DİŞBUDAK
•04 HAZ. - 13 HAZİRAN - GÜRGEN
•14 HAZ. - 23 HAZİRAN - İNCİR
•24 HAZİRAN - HUS
•25 HAZİRAN - 04 TEMMUZ - ELMA AĞACI
•05 TEMMUZ - 14 TEMMUZ - ÇAM
•15 TEMMUZ - 25 TEMMUZ - KARAAĞAÇ
•26 TEMMUZ-04 AĞUSTOS - SELVİ
•04 AĞUSTOS-13 AĞUSTOS - KAVAK
•14 AĞUSTOS-23 AĞUSTOS - SEDİR
•24 AĞUSTOS - 02 EYLÜL - ÇAM
•03 EYLÜL - 12 EYLÜL - SALKIMSÖĞÜT
•13 EYLÜL - 22 EYLÜL - IHLAMUR
•23 EYLÜL - ZEYTİN
•24 EYLÜL - 03 EKİM - FINDIK
•04 EKİM- 13 EKİM - ÜVEZ
•14 EKİM- 22 EKİM - AKÇAAĞAÇ
•23 EKİM - 11 KASIM - CEVİZ
•12 KASIM - 21 KASIM - KESTANE
•22 KASIM - 01 ARALIK - DİŞBUDAK
•02 ARALIK- 11 ARALIK - GÜRGEN
•12 ARALIK- 21 ARALIK - İNCİR
•22 ARALIK - KAYIN


AÇIKLAMALARI;

ELMA (AŞK): Cazibeli, Fiziksel olarak dikkat çekici ve etkileyici... Hoş bir auraya sahip. Flörtöz ve maceraperest ama hassas ve her zaman aşık bir tip. Sevmeye ve Sevilmeye meraklı. Sadık ve hassas bir eş. Cömert. Bilimsel konulara yeteneği var. Bugün için yaşar. Hayal gücü yüksek.

DİŞBUDAK (HIRS): Farklı bir çekiciliğe sahip, hayat dolu, talepkar, düşüncesizce hareket eden ve eleştirilere kulak asmayan biri. Hırslı, akıllı, yetenekli, kaderine hükmetmeyi seven, egoist olmaya elverişlidir. Ama ona güvenebilirsiniz. Bazen beyni kalbine hükmedebilir. İlişkileri çok ciddiye alır ve sadıktır.

KAYIN (YARATICILIK): İyi bir zevki vardır. Görünüşe ve kendi görüntüsüne önem verir. Materyalist sayılır. Hayatı ve kariyeri için çok ve düzenli çalışır. Ekonomiktir. Gereksiz risklere girmez. Makul bir tiptir. Diyet ve sporla fiziğine dikkat eder.

HUS (ESİNLENME): Hayat dolu, etkileyici, elegan, arkadaş canlısı, gösterişten uzak, mütevazı, aşırılıktan hoşlanmayan, kaba şeylerden nefret eden biridir. Doğal ve sakin bir yaşamı tercih eder. Fazla tutkulu değildir. Hayal gücü yüksek ve az hırslıdır. Sakin
ve Uygun ortamlar yaratır.

SEDİR (GÜVEN): Zarif, her ortama ayak uydurabilen, lüksü seven, sağlığına dikkat eden, kendine güvenen, başkalarına da biraz yukarıdan bakan biridir. Kararlı, Sabırsız ve Başkalarını etkilemeyi sever. İyimserdir ve beceriklidir. Tek ve Gerçek Aşkını bekler. Çabuk karar verir.

KESTANE (DÜRÜSTLÜK): Alışılmadık bir güzelliği vardır ve insanları etkilemek gibi bir derdi yoktur. Adil ve neşelidir. Doğuştan Diplomattır. Çok kolay huzursuzluğa kapılır ama her türlü ilişkisinde hassastır. Bazen olağandışı davranır. Sevgili bulmakta
güçlük çeker.

SELVİ (SADAKAT): Güçlü, fiziksel olarak kaslı, her ortama uyabilen, hayatla fazla uğraşmayan, hoşnut, iyimser, paraya meraklıdır. Yalnızlıktan nefret eder. Kolay kolay tatmin edilemeyecek kadar tutkuludur. Ama sadıktır. Modu çabuk değişir. Kurallara
boyun eğmez. Biraz da ukala ve ilgisizdir.

KARAAĞAÇ (ASİL): Müşfik, fiziksel olarak düzgün, giyimine dikkat eden, taleplerin de aşırılığa kaçmayan, insanlara neşe verebilen, liderlik etmeyi seven ama kendisinin altta olmayı sevmeyen biridir. Dürüst ve sadık bir eştir. Başkaları için karar vermeyi
sever. Cömerttir. Pratik zekası güçlü ve iyi bir espri anlayışı vardır.

İNCİR (HASSASİYET): Çok güçlü, bağımsız, tartışmalara ve zıtlıklara fazla izin vermeyen, aile hayatına düşkün, iyi bir baba ve hayvanseverdir. Sosyal bir kelebek gibidir. Espriden anlar, aylaklığı ve tembelliği de sever. Bencilliği vardır. Akıllı ve pratiktir.

KÖKNAR (GİZEM): Sıra dışı bir zevki vardır. Sofistike ve kadirşinastır. Güzel olan her şeyi sever. Dik başlı, çabuk mod değiştiren, bencil olmasına rağmen kendisine yakın olanlarla ilgilenen biridir. Çok mütevazı olduğu söylenemez. Hırslıdır ve memnun edilmesi zor bir sevgilidir. Çok arkadaşı vardır ve ona çok güvenebilirsiniz.

FINDIK (OLAĞANÜSTÜ): Çekici, anlayışlı, insanları nasıl etkileyeceğini bilen, fazla talepkar olmayan, sosyal aktif girişken hatta dövüşken biridir. Popülerdir. Psikolojik
durumu çabuk değişir. Kaprisli bir aşıktır. Ama dürüst ve eşine toleranslı davranır. Kusursuz bir yargı yeteneği vardır.

GÜRGEN (ZEVK SAHİBİ): Cool bir güzel. Dış görüntüsüne ve bakımlı olmaya dikkat eder. Zevk sahibidir. Başkalarını kendinden fazla düşünür. Hayatı mümkün olduğunca kolay bir hale getirmeye çalışır. Disiplinli bir hayat için kılavuzluk eder. İlişkilerinde
Kibardır. Farklı sevgililer bulmak ister. Duygularıyla ilgili olarak mutluluğu yakalaması kolay olmaz. Çoğunlukla da başkalarına güvenmez ve kararlarından asla emin olmaz.

IHLAMUR (ŞÜPHE): Hayatın ona getirdiklerini kabul eder. Kavga ve tartışmadan nefret eder. Çalışkandır. Tembelliği ve bencilliği hiç sevmez. Streslidir. Yumuşak huylu ve merhametlidir. Arkadaşları için çekinmeden fedakarlık yapar. Becerikli olmasına rağmen bunları değerlendirmesini bilmez. Mızmızdır, kıskanç ama vefalıdır.

AKÇAAĞAÇ (ÖZGÜR ZEKA): Hayal gücü ve orijinallikle dolu hiç de sıradan olmayan biridir. Utangaç, hırslı, gururlu, kendine güvenen, yeni deneyimlere aç biridir. Genellikle sinirli ve gergin bir yapısı vardır. Hafızası kuvvetlidir. Çok kolay öğrenir. Aşk hayatı biraz karmaşıktır. Başkalarını etkilemeyi sever.

MEŞE (CESARET): Sağlam yaradılışlı, cesur, güçlü, bağımsız ve girişkendir. Acıma duygusu çok yoktur. İşini şansa bırakmayı sevmez. Ayaklarını yere sağlam basmak ister. Hareketlidir.

ZEYTİN (ERDEM): Makul biridir. Güneşi ve sıcak havaları sever. Kibar duyguları vardır. Agresyon ve şiddetten kaçınır. Sakin ve toleranslıdır. Adalet duygusu gelişmiştir. Hassas kıskançlıktan uzak bir yapısı vardır. Okumayı ve sofistike insanlarla muhatap olmayı sever.

ÇAM (TİTİZ): Uyumlu ilişkileri sever. Dinç ve güçlüdür. Nasıl edebileceğini bilir. Doğal ve hareketli biridir. İyi bir partnerdir. Çok arkadaş delisi değildir. Çabuk aşık olur ama ateşi çabuk söner. Her şeyden kolay vazgeçebilir. İdeali bulana kadar her şey geçicidir. Güvenilir ve pratiktir.

KAVAK (TATMİNSİZ): Fazla kendine güvenmeyen, sadece gerektiği zaman cesaretli olan biridir. Arkasının güçlü olmasını ve sıkı insanlarla muhatap olmasını sever. Çok seçicidir. Genellikle yalnızdır. Artistik bir doğası vardır. Kin tutar. İyi bir organizatördür. Felsefik takılmayı sever. Ama her durumda ona güvenilebilen biridir.
İlişkilerini de çok önemser.

ÜVEZ (HASSASİYET): Dikkat çekici, neşe verici, bencillikten uzak, dikkat çekmeyi seven biridir. Hayata bağlıdır. Yerine ve duruma göre hem bağımlı hem de bağımsız olabilir. Zevklidir. Duygusal, hassas, tutkulu ve artistik özellikleri vardır. İyi bir eş olur ama çok zor affeder.

CEVİZ (TUTKU): Garip ve zıtlıklarla dolu biridir. Egoist ve agresiftir. Beklenmedik tepkiler gösterir. Asil bir ruhu vardır. Spontandır. Çok hırslıdır ve hiç esnekliği yoktur. Zor ve alışılmışın dışında bir eş'tir. Çok zor beğenir. Çok kıskanç ve tutkuludur. Sadece takdir eder. Uyum göstermek için fazla fedakarlık etmekten de hoşlanmaz. İlginç stratejiler üretmeyi sever.

SALKIMSÖĞÜT (MELANKOLİ): Güzel ve çok melankoliktir. Etkileyicidir. Güzel ve zevkli şeylere meraklıdır. Seyahat etmeyi sever. Hayalperesttir. Kaprisli ama dürüsttür. Başkalarının duygularına önem verir. Çabuk etki altında kalır ama beraber yaşanması zor biridir. Talepkârdır. Sezgileri de kuvvetlidir. Aşıkken acı çeker ama demir atabileceği birini bulabilir.
Alıntıdır

----------

Mısır Astrolojisi

1)THOT (29 Ağustos-27 Eylül)
Zeka ve edebiyat tanrısı, Osiris’in danışmanı ve Horus’un koruyucusu. İnsan veya maymun olarak resmedilir, başının üzerinde bir ay resmi vardır. Kelimelerin ve matematiğin tanrısı olarak kabul edilir, ayrıca tüm yazarları koruduğuna inanılır, hiyeroglif ustasıdır ve ayrıca büyücüler üzerinde büyük bir etkiye sahiptir, gökbilimcileri, savaşçıları ve matematikçileri korur.
Karakter
Meraklı ve girişimci bir yapınız var, mükemmel bir organizasyon yeteneğine sahipsiniz, esrarengiz olaylara çok ilgi duyuyorsunuz, bir savaşçı ruhuna sahipsiniz ve bu ruh sizi sınırlarınızı aşmaya itiyor, hayatın size neşe ve mutluluk veren temel öğeleri sizin için önemlidir, hem cömert, hem de dürüstsünüz. Doğal bir otoriteye sahipsiniz, parmağınızı oynatmadan insanları kolayca yanınıza çekebiliyorsunuz, sizi destekliyorlar, sözünüze sadıksınız, benzersiz niteliklerinizi duygusal hayatınıza ve ailenize de yansıtıyorsunuz, doğuştan bir öğretmen veya araştırmacısınız, sizinle her şey mümkündür – bilinmeyen bir konuda öğretmen veya değişik bir konuda araştırmacı olabilirsiniz. Kusurunuz sabırsızlıktır. Gazeteci, aktör, öğretmen ve avukatlar bu burçtan çıkar.


2) HORUS (28 Eylül- 27 Ekim)
Yıldızların ve aşkın, parlayan güneşin tanrısıdır, firavunların koruyucusudur, en eski Mısır tanrılarından biridir, güneş tacı giyen şahin başlı bir erkek olarak resmedilir. Keskin gözlerinin karanlıkta bile görebildiği söylenir.
Karakter
Çok nazik ve cömert bir karakteriniz var ve bu yüzden çok sevilirsiniz, hayatta başarmak istediğiniz şeyler konusunda çok net görüşlere sahipsinizdir, savaşçı bir ruhunuz vardır, gözünüzü kırpmadan en büyük projelere atılırsınız, risk almayı seversiniz, uzun vadeli sorumlulukları üstlenirsiniz, verdiğiniz tüm sözleri yerine getirmeye yetecek kendine güveniniz vardır, sözlerinizi tutarsınız. Kontrolün hep sizde olmasını istersiniz, ama bazen sabrınız taşınca bu özelliğiniz yüzünden sevilmeyebilirsiniz, siyaset, felsefe ve sosyal konular size göredir, diplomatça davranmayı iyi bilirsiniz, adalet duygunuz gelişmiştir, öksüz birinin haklarını sonuna kadar savunursunuz, ilk görüşte aşık olabilirsiniz, yaşınız ilerledikçe olunlaşırsınız. Cesursunuz.Politikacı ve medya mensupları bu burçtan çıkar. Zayıf yananız inatçılığınızdır.


3) WADGET (28 Ekim – 26 Kasım)
Kobra tanrısıdır ve bilgelik sembolüdür, bu burçta doğanlar mantıklı, temkinli, hırslı, vicdanlıdırlar. Aile bağlarına çok önem verirler Kusurları kötümser olmaları ve biraz kendini beğenmiş olmalarıdır mimar, mühendis, müteahhit ve editör olmaya yatkındırlar.
Karakter: Öğrenmeye çok tutkulusunuz, kitaplar sizin için en büyük hazinenizdir, evinizde ençok kütüphaneye önem verirsiniz, kendinize güveniniz vardır ama bazen karamsarlığa kapıldığınız olur, dost bildiklerinizin arkanızdan iş çevirmeleri en kızdığınız ve katlanamadığınız şeydir, öyle bir şeyle karşılaştığınızda, asla affetmez ve hesap sorarsınız. Bazen müsrif olursunuz, ayrıntılara önem verirsiniz, gözünüzden hiçbir şey kaçmaz, komşuluk ilişkileri sizin için önem taşır, 'ev alma, komşu al' diyenlerdensiniz. Doğayı çok seversiniz, şehirde yaşamaktan çok kırlarda olma özlemi taşırsınız. Hayvanları çok seversiniz, merhametlisiniz.


4) SEKHMET(27 Kasım – 26 Aralık)
Savaş tanrısıdır ve kelime anlamı güç’ tür. Seller, kıtlıklar, salgın hastalıklar gibi insanların mutsuzlukları onun yüzünden olur ama aynı zamanda iyileştirici güçleri vardır ve doktorlarla, büyücülerin koruyucusudur, genellikle aslan başlı kadın veya dişi aslan olarak resmedilir.
Karakter
Sert, tutkulu, hırslı ve gururlu bir karakteriniz var, bu yüzden her zaman dost kazanmazsınız, nadiren hata yaparsınız, başkaları sizi zor bir insan olarak görür, kontrollü birisinizdir, gururlu dış görünüşünüz altında hassas, dikkatli bir insan vardır, ihaneti asla affetmezsiniz, gözlem yeteneğiniz kuvvetlidir, sağlıklı kararlar verirsiniz bu özelliğinizle yasalarla ilgili meslekler size cazip gelir, baştan aşağı mükemmeliyetçi birisiniz, asla tatmin olmazsınız, biraz daha esnek olur, biraz daha yaratıcı olur ve kendinizi daha az eleştirirseniz, kendinizi bu kadar baskı altında hissetmekten kurtulursunuz, kendinizi biraz özgür bırakın ve derinlerdeki arzularınızın farkına varın. Ünlü sporcuların, şampiyonların burcudur, kusuru sabırsız ve kavgacı oluşunuzdur.


5) SFENKS (27 Aralık -25 Ocak)
Her yaratığın şekline girebilen ve hazinelerin koruyucusudur, aslan vücutlu olarak resmedilirler, bu burçta doğanlar kendilerini her koşula uydurabilirler, hırçındırlar, çok disiplinlidirler ve son derece hassastırlar, bazen kibirli olurlar, meslek olarak kendi işlerinde çalışmayı severler.

Çok nazik, kibar birisiniz, her zaman çevrenizdeki kişileri dinliyorsunuz, karakterleri iyi tahlil ediyor, kolay adapte oluyor ve iyi tavsiyelerde bulunuyorsunuz, karşılık beklemeden veren bir kişiliğiniz var, çok hoşgörülüsünüz ve her zaman başkalarına yardım ediyorsunuz, bu yüzden insanlar bazen sizi suistimal ediyorlar, onlar samimi, içten oldukları müddetçe, sorun yok ama ihanete uğradığınızı hissederseniz, intikamınızı almaktan çekinmiyorsunuz, gazabınızdan korkuluyor, büyük çaba gereken işlere girişmekten kaçınmıyorsunuz, bu enerjiniz başkalarına cazip geliyor, tutkulu yapınızla sert kararlar alıyorsunuz, duygusal olarak ailenize büyük destek oluyorsunuz, çok iyi bir baba ve eşsiniz




6) SHU (26 Ocak -24 Şubat)
Güneş ışığı ve rüzgarın tanrısıdır, bunlar inanılmaz derece yaratıcı güce sahip insanlardır, yeteneklerini gösterebilirlerse başarıya ulaşmaları kaçınılmaz olur, prensip sahibi, mizah gücü yüksek insanlardır, kusurları tereddüt etmeleri ve bu yüzden büyük fırsatları kaçırmalarıdır, sosyal alanlarda çalışmayı severler, ayrıca ziraat, danışmanlık ve hayvanlara zulmü önlemek gibi konularda çalışmayı severler.
Mısır mitolojisine göre Atum'un nefesinden yaratılan Shu, çok sakin, etkileyici karakteri temsil eder. Ona güvenebilirsiniz, çevresindekilere adil davranmasıyla tanınır, sanat sever ve Mısır resimlerinde bir devekuşu tüyü takmış şekilde resmedilir, bu burçtan sanatçılar çok çıkar.



7) İSİS (25 Şubat – 26 Mart)
Osiris’in karısı ve ana tanrıçadır, doğum yapan kadınları, yolcuları ve devleti korur. Başında iki boğa boynuzunun üzerinde duran bir güneş figürü taşıyan bir kadın olarak resmedilir,
Karakter
Kendinizi hep öne atan, daima uyanık, başkalarına açık bir kişiliğiniz var, hayat dolu, enerjiksiniz, önyargılarınız yoktur, tutkulu içgüdülerinizin sizi yepyeni ve zengin tecrübeler yaşamanız için rehberlik eder, ihanete uğrasanız bile, nsanlığa sarsılmaz bir güveniniz vardır, çünkü çok olumlu düşünen ve iyimser bir insansınız. Sakin, kendine güvenli bir karakteriniz vardır ve cömertsiniz, bu yüzden insan kaynakları, konusunda meslek seçersiniz, aşık olunca bu derin bir aşk olur ve aşkınızı nasıl taze tutacağınızı bilir, sürprizler yaparsınız, kararlısınız, yıkılan köprüleri nasıl onaracağınızı iyi bilirsiniz, fakat bazen fazla idealist olursunuz ve yüksek standartlarınızı karşılayacak mükemmel kişiyi bulana dek beklersiniz, çok iyi aile babası veya anne olursunuz, çocuklarınız sizin göz bebeğinizdir


8) OSİRİS (27 Mart – 25 Nisan)
Mısır ın en büyük tanrılarından biridir, üretkenlik ve büyümeyi temsil eder, aynı zamanda öbür dünyanın tanrısıdır, ölülerin tanrısıdır, sonsuz hayatın sembolüdür.
Karakter
Çok meraklı bir kişiliğiniz vardır, sıradan biri değilsiniz, hayata bağlı ve kendine güvenlisiniz, hayatınızın her anını yoğun yaşarsınız, başarısız olmaktan korkmazsınız, hayatınızda hiçbir şey durağan değildir, daima yeni maceralara yelken açarsınız, ama tüm bu iyimserliğinize rağmen, bazen hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz, sözlüğünüzde ‘ilgisiz’ kelimesi bulunmaz, arkadaşlığınız sağlam olur, tutkulusunuz. Aile, akrabalık ilişkilerine çok önem verirsiniz, önemli günlerde mutlaka aile üyeleriyle bir araya gelmek istersiniz. Çocuklarınızı disiplinli bir şekilde büyütürsünüz.


9) AMUN (26 Nisan- 25 Mayıs)
Mısır inanışlarına göre Amun dünyayı yaratan tanrıydı, bu burçta doğanlar güçlü, zinde ve önderlik etmeyi seven kişilerdir, iradeleri de güçlüdür, cesur ve kendilerine güvenlidirler,
Mükemmel lider olurlar, kusurları hoşgörüden yoksundurlar. Para konularındaki mesleklerde başarılı olurlar.
Duygusal bir yapınız vardır bu yüzden bazen kendinize olan güveninizi kaybeder ve melankoli ile neşe arasında gidip gelmeye başlarsınız, hassas yapınızı hayal gücünüzün ,çok zengin olduğunu gösterir, başkaları sizi gizemli biri olarak görebilirler, sizi yatıştırmak için sabırlı olmaları gerekir, bazen kendinizi korumak amacıyla, kendinizi başkalarından izole eder, kendi kabuğunuza çekilirsiniz, sosyal konulara eğiliminiz vardır, adil, dürüst bir insansınız ve vicdanlısınız bu özellikleriniz sayesinde insanlar size hayranlık duyarlar korkularınıza rağmen aşk hayatınızın önemli bir parçasını teşkil eder ve aşkınız için dağları yerinden oynatabilirsiniz! Eşinizde ileri görüşlülük, otoriterlik ve nezaket ararsınız.


10) HATHUR (26 Mayıs – 24 Haziran)
Dünya ve gökyüzü tanrısıdır, duygusalsınız, aşk sizin için çok önemlidir, çekici ve romantik insanlardır,
Çok meraklı bir kişiliğiniz vardır, sıradan biri değilsiniz, hayata bağlı ve kendine güvenlisiniz, hayatınızın her anını yoğun yaşarsınız, başarısız olmaktan korkmazsınız, hayatınızda hiçbir şey durağan değildir, daima yeni maceralara yelken açarsınız, ama tüm bu iyimserliğinize rağmen, bazen hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz, sözlüğünüzde ‘ilgisiz’ kelimesi bulunmaz, arkadaşlığınız sağlam olur, tutkulusunuz. Bazen herkese güvenmenin kötü sonuçlarını görerek, üzülürsünüz, bazen insanlar sizin cömertliğinizi, fedakarlığınızı suistimal ederler, böyle durumlarda ihanete uğradığınızı hisseder ve asla unutmazsınız. İyiliği unutmadığınız gibi, kötülüğü de unutmazsınız. Çocuklarınız için her fedakarlığı yaparsınız.


11) ANKA(25 Haziran – 24 Temmuz)
Sihirli anka kuşuyla resmedilir, risk almayı severler, kusurları inatçı ve hayalci olmalarıdır
Çok karizmatik bir insansınız, insanları çabuk ikna eder, kendinize bağlarsınız, çok sevilirsinizi ve her zaman çevrenizde sizinle birlikte vakit geçirmekten hoşlanan dostlarınız olur, cesur ve açık görüşlüsünüz, aldığınız kararlar çok doğru olur ve bu yüzden herkes size hayranlık duyar, insanlara cesaret verir, kendine güven duymalarını sağlarsınız, diktatör olmadan doğuştan lider birisiniz, çok uzak görüşlüsünüz, fakat ilişkilerinizde kendinizden fazla vermezsiniz, ama bir kere eşinizi seçtikten sonra çok cömert olursunuz ve güçlü bağlar kurarsınız. Çocuklarınızın derslerine yardım eder, onları mümkün olduğunca iyi yetiştirmeye çalışırsınız. Aileye çok önem verirsiniz.


12) ANUBİS (25 Temmuz – 28 Ağustos)

Bu ölüm ve öteki dünyanın tanrısıdır, mumyalama törenlerinde rastlarız. Ölünün öbür dünyaya geçişini gözetler, ruhlarını yargılar ve onları korur ismi çakal anlamına gelir genellikle dik kulaklı bir çakal veya köpek biçiminde resmedilir


Karakter

Biraz çelişkiler içindesiniz, hem yalnızlığı seviyorsunuz, hem de başkaları olmadan yapamıyorsunuz, gizemli ve sırlarla dolusunuz, gölgeyi ışığa tercih ediyorsunuz, popüler olmaktansa, gizlenmeyi yeğliyorsunuz, olağanüstü hassassınız, ve çok sadık birisiniz hem kendinize hem de başkalarına karşı çok dürüstsünüz, idealist birisiniz ve bu yüzden hayatınızda büyük hayal kırıklıkları yaşayabilirsiniz ama bunlar uzun sürmeyecektir, ve sonunda mutlaka üstesinden geleceksiniz, ve çözümler bulup, kontrol altına almayı başaracaksınız, öğretmen, doktor, psikoloji, insan kaynakları konusuna çok yatkınsızın, çünkü bilinçaltı dünyasını derinden anlıyorsunuz, yapınız bazen duygusal anlamda zayıf hissetmenize, karar verememenize yol açabiliyor, eski yaraların tamir olması zordur ve siz ruh eşinizi bulmak size zor geliyor, bu yüzden eş seçerken çok dikkatlisiniz, eşinizde karşılıklı saygı ve güven bekliyorsunuz.
Alıntıdır

----------

Aztek Astrolojisi

Astekler M.Ö. 1000' li yıllarda yaşamış ve diğer uygarlıklardan uzak kendilerine özgü bir hayat sürmüşlerdir.
En büyük tanrıları Güneş ti ve sık sık tanrılarına kurban verirlerdi. Astekler yaratıcı ve sanatçı ruhlu bir halktı.
Bu sanatçı ruhlarının yanısıra astrolojiyle de yakından ilgilenmişlerdir. Astroloji ile ilgilenen kişilere astrolog – rahip denirdi.
Toplumda çok saygıdeğer insanlar olarak değerlendirilir ve halkı yıldızlar konusunda sürekli aydınlatırlardı.
Rahipler artroloji dışında felsefe, politika ve matematikten de çok zor sınavlardan geçtikten sonra bu sıfatı alabiliyorlardı.
Asteklerin hazırlamış oldukları en önemli takvim Güneş takvimi idi.
Güneş takvimi bugün kullanmış olduğumuz takvim gibi 365 gündü ve her günün 13'er günlük aralarla özel anlamları vardır.


Önce Astek horoskobundan doğum gününüze karşılık gelen burcu bulun, sonra yorumları okuyun

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Kartal:
Hayatımız boyunca karşımıza çıkacak olan güçlüklerden, düşmanlarımızın zaferinden ve gururdan bizi koruyan kutsal bir enerji sembolüdür.

Erkek:
Risk onların göbek adı. Kendilerine olan güvenleri herhangi bir başarısızlık anında asla geri çekilmemelerini sağlar. Hatta çekinmek ne kelime daha büyük bir coşkuyla mücadeleye devam ederler. Arzuladığı şeye hemen sahip olmak ister. Amacı sadece para kazanmak değildir. Önemli olan, ne iş yaparsa yapsın en iyi olmaktır. Ve bunu da başarır.
İşte evet veya hayır demekte çok zorlanacağınız bir karakter. Çok duyarlı olasına karşın romantik olduğu anların çok seyrek olduğu bir erkek. Romantizmle boşa vakit geçirmek istemez. Bu yüzden uzun bir akşam yemeği ve dans hayal etmeyin. Sık sık yaptığı çapkınlıklarda cabası.

Kadın:
Sezgileri kuvvetli, dışadönük ve iyimserdir. Başarılarını böbürlenerek anlatmaktan zevk duyar. Takdir edilmek ister. Bir erkeği elde etmek için kadınsı birtakım numaralara başvurmayacaktır. Duygusal açıdan sürekli değişen bir grafik sergiler. İnsanlarla birebir ilişki kurması gereken tüm mesleklerde çok başarılı olacaktır. Gözü her zaman yükseklerdedir.
Başarılı erkeklere ilgi duyar. Gençlik yıllarında çok sık eş değiştirsede evlilikte kesinlikle tek eşlilikten yanadır. Herhangi bir aldatılma sözkonusu olduğunda hiç ödün vermeksizin kendi düzenli hayatını kurar. Sanki hiçbirşey olmamış gibi.



Köpek:
Tabiiki sadakat, dürüstlük ve özveri sembolüdür. Tamamen gelenekçi hertürlü yenilik onun için potansiyel tehlikedir.

Kadın:
İnsanlara karşı tedirgindir. Güven duygusu onun için değerlidir ve herkesle bunu paylaşmaz. Dedikodulu ortamlarda asla ona göre değildir. , Dünya sevgisi dolayısıyla öğretmenlik veya araştırmacı olarak yaşamasının dünyaya bir fayda sağlaması yönünde bir meslek seçer. Soğuk görüntüsünün altında şefkatli ve duygusaldır. Birlikte olduğu insanın onu incitmesine dayanamaz. Bu konuda şüphesi varsa ilişkiyi başlamadan bitirmeyi tercih eder.

Erkek:
Genelde tutucudur. Herhangibir konuda sürprizlerle karşılaşmamak için kesinlikle çok düzenli ve tedbirlidir. Sık sık iş değiştirmekten hoşlanmaz. İşi için de kendini harab etmez. Stresli bir iş ortamı onu hasta edebilir. Memuriyet. İşte tam ona göre bir iş. Köpek burcunun duyarlılığı kül altında yanan ateş gibidir. Sırandan kadınlarla mutlu olabilir. Onu şaşırtacak, gösterişli veya saldırgan kadınlar ona göre değil.



Kamış:
Fazla sertçe direnmeden, olaylara, yaşamın değişen soyut değerlerine, baştan çıkarıcı sözlere ve oldu – bittilere yumuşak başlılıkla uyum sağlama yeteneğini simgeler.

Kadın:
Sadece görünüşte başkalarıyla ilgili gibi durur. Cömert ve verici olmak onun için çok güçtür. Alışkanlıklarından fedakarlık vermez ve kendi çıkarlarını sonuna dek savunur.
İşin başlangıcı hayli zahmetli olur. Çünkü hem elverişli ve rahat, hemde gamsız bir hayat özlemi içindedir. Ancak çekici kişiliği yolundaki engelleri bir bir önünden kaldırır.Önemli kişilerle bir bir dostluk kurulur ve değerli taraflarında yardımıyla hedefine giderek yaklaşır. Bu kişi verdiği riskli kararların çoğunda sonuç verdiği kararda ne kadar haklı olduğunu gösterir düzeydedir.
Naz ve cilve bu kişinin en çok başvurduğu silahlarıdır. Erotik oyunlar ve karizmatik erkekler bayılır. Ev işi hiç ona göre değildir. (Çeşitli fantazilerinde kullanmak dışında.) Partnerlerinin desteği onları güçlü kılar.

Erkek:
Her isteğini gerçeklerştirmeyi çok zaman başarır. Büyüleyici bir kişilğe sahiptir. Onun için güzel olan tek şey kendi zevkine uyanlardır. İnanamayacağınız kadar kısa bir sürede fikir değiştirebilir. Ancak bu güç sadece dış görünüşündedir.!! Sıkı çalışma saatleri ve tekdüze ofisler ona göre değildir. Bu yüzden kendi işini kurmak ve çalışma saatlerini kendine göre ister. Hayat felsefesi, özgürlüğüm paradan daha önemlidir.
Kadınların çok beğendiği bir tiptir. Ancak fazla güven vermez. Derin ilişkilere girmekten kaçınır. Kaprisli bir duyarlılığı vardır. Çocuksu tavırları ancak çok ileri yaşlarda olgunlaşır.



Tavşan:
Doğaçlama ve düş dünyasını değişken ve kaprisli ruh halini, kaçışa doğru eğilim, zerafet, baştan çıkarma, dünya nimetleri, bolluk ve verimliliği simgeler.

Kadın:
Her zaman kibar ve zarif, mükemmel bir evsahibidir. Ancak bu misafirperverliği yakınları tarafından yeterli ilgi ile karşılanmazsa çocuksu bir alınganlıkla içine kapanır.
Yeterince hırslı olmadığından ve yorgunluk korkusu yüzünden, yaptığı işte başarılı olamsı için çevresinden mutlak destek görmelidir. İkili bir ilişkiye onay vermesi için yerine getirilmesi gereken bir dizi romantizm koşullar vardır. Özveride bulunmak ona göre değildir. Hayatının erkeğini seçerken işin pratik yönünü çok dikkatli düşünür.

Erkek:
Büyüleyici tavırları vardır. Dış görünüşüyle mutlu ve iyimser bir tiptir. Alışkanlıklarına aşırı bağlılığı ve zaman zaman tembelliği sayılı kusurlarındandır. Başkaları ile ilişki kurma ihtiyacı onu her tip ticaret işinde başarılı kılar. Pek çok işe birden el atma alışkanlığı onu kısa zamanda servetsahibi yapacaktır. Hayal kurmayı çok seven zarif bir sevgilidir. Ancak elde etmek olduğu kadar elde tutmakta zordur. Tehlikeli işişkiler, aşkta duygu cambazlıkları ve erotik oyunlardan zevk alır.



Çiçek:
Hayatı sevimli kılan, yaşamaya değer her şeyi, manevi değerleri, bağışlamayı evrensel ahengi insan ruhu ile aynı zamanda geçiciliği, akıp giden zamanı ve değişkenliği simgeler.

Kadın:
Sinir sistemi hassas bir yapıya sahiptir. Yeteneklerinden sık sık kuşkuya düşer. Başkalarının sürekli kendisini teşvik etmesine ve onaylarını vermelerine ihtiyaç duyar.
Akıllı, sezgili çok duyarlı kişiliği nedeniyle başarılı bir psikolog veya çok uzman bir doktor olabilir. Ayrıca halkla ilişkileri gerektiren sektörler de kendisine açıktır. Eşi için her türlü fedakarlığa hazırdır. Ancak duygusal açıdan kendisini ifade etme zorluğu çeker. Ailesine olan bağlılığı, ruhsal ve sosyal gelişimini geciktirebilir.

Erkek:
Ancak bazı kadınlarda rastlanabilecek ince bir duyarlılık ve ciddi endişeler içindeki davranışlar altında tam bir "İngiliz centilmeni" ruhu vardır. Karşısına çıkan güçlükleri herhangi bir hasar almadan atlatabilecek bir yapıya sahip değildir. Anlaşılması güç, yorum bağlı olan kişiliği, onu çekici ve sevimli kılan davranış biçimleriyle bezenmiştir.
Erotik istekler karşısında son derece duyarlıdır. O gerçek bir romantiktir. Çünkü bedenden ziyade ruhların birleşmesini istemektedir.



Jaguar:
Kudret, zenginlik, yeryüzü ve gökyüzü güçleri, cesaretii kurulu düzeni, düşmanlaedan koruyucu kılıç, aynı zamanda duygusuzluğu ve fedakarlığı simgelemektedir.

Kadın:
Gururlu ve bağımsızdır, içgüdülerini kontrol edebilir, enerjisini akıllıca harcar. Zaman zaman kendini beğenmiş yada "dediğim dedik" davranışlarda bulunabilir.
Çok başarılı yönetici asistanı hatta yönetici olur. "Zayıf kadın" imgesini tamamen reddederek aynı ortamda, eşit koşullarda başarı gösterebilir, güçlü sosyal ilişkiler kurar.
Vasat duyguları küçümser ve niteliği niceliğe yağ tutar. Gençliğinde yaşadığı mutlu bir aşkın tatlı anılarıyla baş başa ömrünü geçirebilir. Bu tip kadınlar genellikle ilk evlilikten sonra dul yaşarlar.

Erkek:
Kıskanılacak düzeyde dinamik ve refleks çabukluğuna sahiptir. Çok hırslı ve erdem sahibidir. Ve bu erdemin bilincindedir.
Gözü yükseklerdedir ve tüm enerjisini bu hedeflere ulaşmak için harcayabilir. Başarılı bir yöneticidir ancak iş arkadaşlarından da aynı düzeyde çalışkanlık düzeyi bekler.
İlk bakışta sanıldığı gibi Don Juan değildir. Hem aklı ile öne çıkan hem de fiziksel özellikleriyle göz önünde bulunan kadınları tecih eder. Zayıf karakterli ve sosyal açıdan zayıf kadınlara hoşgörülü değildir.



Karaca:
Bolluk, bereket, annelik duygusu, ruhsal denge, dünyasal değerler ve doğal güçleri simgelerken, aklında yardımıyla, gerçek zevk ve sevinçlerin kaynağını bulmaya çalışır.

Kadın:
Çok uyumlu ve sevimli bir mizaca sahiptir, pratik yönü gelişmiştir. Dışadönük, hoşgörülü ve tam bir dişi halleriyle herkesin sempatisini toplar. Moda, dekorasyon, ressamlık gibi alanlarda başarılı olmaya aday çalışmalar yapar. Politika da ilgisini çeken konulardan biridir.
Cinsel alandaki ihtiyaçlarına cevap verebilecek, aynı zamanda estetik zevkini de paylaşacak bir erkeğe özlem duyarlar. Ateşli ruh yapısı onu karmaşık gönül serüvenlerine doğru itebilir. Ancak nitelikli bir kişiliğe sahip olduğundan, duygularının akışına kendini kapıp koyuvermez.

Erkek:
Barış.o ve hoşgörülüdür, ruhunu fazla kedere kaptırmadan hayatın zevklerine erişmeye çalışır. Hedeflerinin gerçekleşmesini adım adım izlemekten hoşlanır. Boş zamanlarını sanatsal işlerle uğraşmaya ayırır.
El becerisi isteyen her türlü işte ve tarım cılıkta başarılı olur. Ama öncelikle iş dünyasındaki önsezisinden dolayı ve para ile, birazda çocuksu bir coşkuyla oynamayı sevdiğinden, mali konularda eşsiz bir uzmandır.
Çok duyarlı ve sezgili bir erkek, kadınla kusursuz ilişki kurabilen, onu hem sevmeyi hem şımartmasını bilen mükemmel bir sevgilidir.



Ev :
Anılar, alışkanlıklar, bizimle sürüp giden tercihlerimiz, ana kalbi, mutlak aşk ile aynı zamanda ben merkezcilik ve değişme korkusunu simgeler.

Erkek:
Heyecanlı ve mesafeli bir tiptir. Hırslı olmasına rağmen enerji zaman enerjisi zaman zaman tembellik nöbetleriyle kesintiye uğradığından, çok yüksek hedeflere ulaşamaz. Buna rağmen en karmaşık durumlardan bile kolayca sıyrılmayı başarır. İnsancıl ilkelere dayanan iş alanları ilgisini çeker. Mesleğinde değerli bir avukat, bir tıp doktoru, bir sosyolog ya da iyi bir politikacı olabilir. Dürüst kişiliği onu karanlık işlere el atmaktan alıkoyar. Soyut ve gözüpek atılımlar ona göre değildir. İnce ve zarif duygulara sahip olmakla birlikte oldukça karmaşık, kimi zaman çarpık olarak nitelenebilecek bir ruh yapısına sahiptir.

Kadın:
Rahatına düşkündür. Biraz uyuşuk görünmekle birlikte son derece iyi niyetlidirler. Duygusallık bütün yaşamına yön verir. Çok duyarlı, şefkatli ve sezgilidir. Kendini başkalarına rahatça adayabilen bir tiptir.
Ev ile ilgili (dekorasyon, mimari) mesleklerle, edebiyat gücü ya da sanat yeteneği isteyen işlerde de başarılı olurlar. Özellikle şefi ve iş arkadaşlarından teşvik ve nezaket beklerler.
Uslanmaz bir hayalperesttir. Maddi yönden kendisine mutlak güven verecek bir erkeğe bağlanmak isterler. Yoksul ya da cimri bir erkeğe gönülden bağlı olursa hayatı boyunca mutsuz olacaklardır.



Timsah:
Her insanın içinde gizli duran karanlık güçleri, en ummadığınız anda bu güçlerin su üstüne çıkmasını, ilkel içgüdüleri ve gizemi simgeler.

Kadın:
Mantığa dayalı bir yaşam felsefesi vardır. Çok dişi bir görünüme sahip olmakla beraber, her zaman erkekleri sıkıntıya sokan davranışları vardır. Gururlu ve çok seçicidir. Sadece değer verdiği insanlarla çalışmak isterler. İş ortamı özlemlerine cevap vermediği taktirde her şeyi yüzüstü bırakıp gitmekten hiç kaçınmazlar.
Erkeğine "evet" demeden önce, onun duygularından emin olmak ister. Kimi zaman çekingenlik duygusu üstün gelir ve cinsel alanda tıkanıp kalır. Evlilik, onun için "eşler arasında dostça bir ortaklık"tır. Güçlü bir annelik duygusuna sahip oldukları söylenemez.

Erkek:
Soğuk denebilecek kadar sakin bir yapıya sahiptir. Yaşamını kesin kurallar içinde düzene koyar. Vasat şeylere ve kafa yetersizliğine tahammülleri yoktur. İnsan ruhunu çok iyi tanıyabildiğinden, gizli kapaklı işlerde hiç renk vermezler. Ünlü bir ruh doktoru veya çok başarılı bir diplomat olabilir. Düzene ve ilkelere olan bağlılığı onu kesinlik gerektiren araştırmacılık, arkeoloji, kütüphanecilik gibi mesleklerde başarılı kılar.
Cinsellik onun için zevkli bir ihtiyaçtır. Ancak şart ta değildir. Uzun uzun düşündükten sonra bir kadına bağlanmaya karar verirler. Bekar yaşamak ise onlar için bir yanlızlık veya mutsuzluk sebebi değildir.



Maymun:
Kurnazlığı ve güzel söz söylemeyi,büyüyü, düşünce özgürlüğünü, fanteziyi, reflekslerin hızını, mizah duygusunu, geleceğe doğru atılım ile aynı zamanda aşırı sinirliliği simgeler.

Kadın
Dünyayı kusursuz bir yere dönüştürmek ister. Ancak bunda başarılı olamayacağını anladığında, düş kırıklığını uykusuzluk, ağlama krizleri,depresyon, güncel yaşama tahammülsüzlük gibi ruh bozukluklarıyla ortaya çıkar. Mutlaka ev dışında bir uğraşı olmalıdır. Dört duvar arasında kapalı kalmak, ruhsal dengesini ciddi şekilde bozabilir. Moda, sanat, kozmetik gibi çalışma alanları ile politikada başarılı olurlar.
Kendini mesleki yönden kanıtlamış, kişiliği parlak bir erkeğe ihtiyaç duyar. Kimi zaman içgüdülerini ve enerjisini insanların mutluluğu yolunda yönlendirir.

Erkek:
Riske girmeyi sever ve her gün hayatıyla kumar oynar. Sahip olduğu güçler konusunda yanılabilir ve başkalarının sorunlarını gereksiz yere yüklenme eğilimindedir.
Bilim ve tekniğin geliştirilmesi ile ilgili, ayrıca sık sık yolculuk ve işyeri değişikliği gerektiren tüm meslekler onun için biçilmiş kaftandır. Zaman zaman yaptığı "dahiyane" çıkışlarla kendine yeterli maddi imkanlar edinebilir, ancak hiçbir zaman özgürlüğünü başarı karşısında feda etmezler.
Ne yapacağı önceden kestirilemeyen, kendiyle çelişen bir kişiliğe sahiptir. Bağımsız ve yaratıcı kadınlarla özgür ve fazla önem taşımayan "eğlencelik" ilişkiler kurmayı sever.



Çakmaktaşı: Erkek "Yang" ile dişi "Yin" güçlerini, bilgiyi, uyum isteğini, otoriteyi, kurulmuş düzeni, sebatkarlığı, ahlak kurallarınıi ilkel içgüdülerin bastırılmasını simgeler.

Kadın
Enerjik, gururlu yapıcı bir kişiliğe sahiptir. Ona iyi davrananlara karşı şefkatlidir. Ancak hisleriyle oynandığını farkettiğinde beklenmedik şekilde katılaşırlar. Ekonomik yönden bağımsız olmak isterler. Bu nedenle daha iyisini ararken, vasat bir işte çalışmayı da kabul edebilir. Zihinsel çalışma gerektiren eğitim, tıp, psikoloji ile ilgili meslekler ona uygundur. Ayrıca çok gelişmiş bir ticari sezgisi vardır.
Duygusal güvenlik arayışı içindedirler. Buna rağmen dürüst olmaları koşuluyla, alışılmışın dışında tipte erkeklerle ilginç ilişkiler kurmak ona cazip gelir.

Erkek
Yasalar, kurallara, geleneklere saygılı olmakla birlikte, kısıtlamalara tahammülü olmayan bir kişiliği vardır. Gerek duygusal, gerekse mesleki yaşamında, görevine aşırı bağlılığı nedeniyle, hiçbir zaman doyuma ulaşmayan, serüvenci bir ruhsal yapıya sahiptir.
Kusursuz bir takım adamı, adil ve dengeli bir şeftir. Mühendislik, hukuk, personel müdürlüğü gibi güçlü organizasyon duygusu gerektiren meslekleri tercih ederler. Duygularının kendisini yıkmasına izin vermez. Ancak ateşli cinselliği nedeniyle sık sık karmaşık gönül serüvenleriyle başı derde girer.



Yılan
Cinselliği, gururu, aklın üstünlüğünü, soyut kavramları, yaşam ve ölüm içgüdülerini, ileri görüşlülüğü ve önsezi ile aynı zamanda saldırganlığı ve intikam duygusunu simgeler.

Kadın
Soğuk denebilecek bir dişiliğe sahip olmakla birlikte yoğun sevmeyi bilir. Gönül ilişkilerinde seçicidir. Günlük anlaşmazlıkları büyütme ve hoşnutsuzluğunu vurgulamak eğilimindedir. Zaman zaman kendine olan güveni sarsılır. Sinema, tiyatro, psikoloji, pisikanaliz, pedagogji, sosyoloji dünyası ile yakından ilgilidir. Yüce denecek ihtiraslara sahiptir.
Erkeklerle kolay diyalog kurar. Cinsel ihtiyaçlarını mağrur bir davranış maskesi ardına gizler. İzzetinefsinin küçük düşürülmesine tahammülü yoktur.

Erkek
Büyüleyici davranışları olan bir erkek olmakla birlikte, pek yumuşak huylu denemeyecek bir kişiliğe sahiptir. Kendisiyle ilgili konuları uzun uzun düşünür, ancak başkalarını kişisel planlarına ortak etmez. Kendisini kanıtlamak için büyük idealler peşindedirler.
Sezgileri çok güçlüdür. Bu nedenle başarılı bir araştırmacı, bir polis, bir borsa ajanı ya da avukat olabilir. Su, tıp ve arkeoloji ile ilgili tüm meslekler onun için caziptir.
Cinsel ortamında tutkulu ve kibardır. Bununla birlikte bencil, elde edici ve acımasız davranışların da faili olabilir.
Alıntıdır

----------

MAYA BURÇLARI
Mayalar’ın astronomik gözlemlere değil şamanik vecd hallerine dayanarak oluşturdukları Tzolkin (Zolkiin) takvimi, evrenin ruhsal enerjilerinin akışını açıklar. Bu yönüyle de maddesel olan diğer tüm takvimlerden ve astrolojik sistemlerden ayrılır.

Imix: Timsah

Timsah 20 günlük döngünün başlangıcıdır, yani ilk burçtur. Bilincin herhangi bir safhasının başlangıcında, ego veya birey bilinci hala zayıftır. Ve kolektif zihnin derin sularından hala tam olarak ayrılmadan ortaya çıkan bu ego veya öz bilinç, zamanın hakim ruhundan etkilenir. Bu sayede Timsah gününde doğanlar, yaşadıkları toplumun ruhunda var olan tüm değerleri yansıtabilirler. Timsah koruyucu ve baskındır, tıpkı bir annenin yavrularını koruması gibi. Bu günün sembolünde doğanlar genellikle pozitif ve çalışkandır.

Kişilik: Enerjik, yaratıcı ve başlatıcı. Ebeveyn gibi koruyucu ve baskın. Hassas ve özel.

Temel engeli: Reddedilme duygusundan özgürleşmek, özellikle de ebevbeynlerden.

Çözüm: Bir iş kurmak veya bir yuva yapmak. İçe yönlendirilmiş güçlü ve olumsuz duyguların yol açtığı zararları iyileştirmek için güçlü bir ilaçtır.

Ik: Rüzgar

Mayalar’a göre Rüzgar, Tanrı’nın nefesidir. Rüzgar gününde doğan insanlar bu Tanrısal gücü yoğun şekilde taşırlar. Yaşam enerjileri ve yaratıcı ilhamları çok yüksektir. Eğer Rüzgar insanı, içini dolduran bu enerjinin kendi egosu değil de ilahi nefes olduğunu bilerek hareket ederse, neredeyse sonsuz bereketli bir enerji ile donanır, ve bir yaz akşamı esen tatlı bir rüzgar gibi olur. Aksi takdirde bu gücün egosundan kaynaklandığını düşünürse, bir kasırga gibi esebilir ve bu gücü yanlış şekilde kullanabilir.

Kişilik: Konuşkan, zihinsel, çevik, zeki ve çok yönlü. İdealist ve romantik. Modanın farkında veya sanatçı.

Temel engeli: Sorumluluklar ve mecburiyetler ile ilgili korkular, kararsızlık ve kendini adayamama.

Çözüm: Daha iyi iletişim kurmak üzerine eğitim ve öğrenim görmek.

Akbal: Gece

Mayalar’a göre Gece burcunda doğan insanlar hem yin (dişi) hem de yang (erkek) enerjinin bilgeliğini tüm yaşam alanlarında taşırlar. Dilsel yetenekleri gelişmiştir. Çok iyi yazar ve konuşurlar, ve duygularını çok iyi ifade ederler. Sözleri o kadar güçlüdür ki yaralayıcı olabildiği kadar ilham verici ve şifa vericide olabilir. Sanatsal yetenekleri yüksek olduğu gibi psişik yeteneklerde geliştirebilirler. Mayalara göre Gece insanları çok iyi şaman olabilirler.
Kişilik: Güçlü, mantıklı, organize, derin, düşünceli ve ölçülü. Dayanıklı, içgözlemci.

Temel engeli: Zihinsel katılık ve paylaşmak ile ilgili sorunlar.

Çözüm: Sistemler inşa etmek, yapılan her şeyin temelini aramak.

Kan: Kertenkele

Mayalar Kertenkele gününde doğan bir insanın hem zengin hem de bilge olacağını söylerler. Eğer dikkatlerini kendi yaşam misyonlarına verirlerse iyi talihin onlara geleceği söylenir. Kertenkele insanı oldukça dünyasaldır ve yaşamında iyi bir sağlığa ve berekete sahiptir. Aile, cinsellik ve sihirli filizlenme bu burcun karakter özellikleridir. Bu insanlar yaratıcı ve üretken bir yaşam sürerler ve genellikle değişmez ancak alışılmadık ilişkileri vardır.

Kişilik: Liderlik ve performansla ilgili, aktif, dinamik ve seksüel. Etkili, yüksek standartlara sahip.

Temel engeli: Dengeli bir kişilik sahibi olmak, cinsel olarak olgunlaşmak.

Çözüm: Performans ile ilgili aktiviteler, detaylar için ter dökmek.

Chiccan: Yılan

Mayalar’a göre yılan gününde doğanlar çok yüksek bir spritüel potansiyel taşırlar ve kolaylıkla bir medyum veya ruhsal şifacı olabilirler. Yılan burcunda doğanlar her zaman fark edilir ama genelde onlar hakkında az şey bilinir.
Kişilik: Kararlı, aşırı uçta, güçlü ve karizmatik. Diğerlerini derinden etkileyen duyguları ve kişisel güçleri vardır.

Temel engeli: Bilinçli olarak güçlü dönüşümler yaşamak.

Çözüm: Bilgeliği öğrenmek ve geliştirmek.

Cimi: Ölüm

Ölüm burcu Maya takviminde en şanslı burçlardan bir tanesi sayılır. Ölümün sembolize ettiği en temel şey “dönüşüm”dür. Bu, mayalı Kahraman İkizleri insan olmaktan Tanrı olmaya götüren kozmik dönüşüm ile örneklenebilir. Bu burçta doğan insanlar politik bir farkındalığa sahiptir ve çoğu kez kendilerini toplum hizmetine verirler ya da en azından politik olayları takip ederler.

Kişilik: Güvenlik bilinçli, maddeci, özverili ve yardımsever. Toplum ve politikaya karşı ilgileri ve merakları vardır.

Temel engeli: İnanç sahibi olmak ve kurbanı oynamaktan vazgeçmek.

Çözüm: Topluma faydalı olmak.
Yön ve amaç eksikliğini dönüştürmek için güçlü bir ilaçtır.

Manik: Geyik

Geyik gününde doğan insanları sembolize edecek bir özellik varsa o da güçlü olduklarıdır. Bu günde doğanlar cinsiyetleri ne olursa olsun belli bir erk taşırlar. Bu burçta doğanlar genellikle konuşkan ve barışçıl insanlardır, ama haklı olduklarını düşündüklerinde gözü pek ve cesurca konuşurlar.

Kişilik: Huzurlu, cömert, yardımcı, sanatçı ve ilham sahibi. Ayrıca göçebe, açık sözlü ve bireyselci. Yoldaşlığa gereksinim duyar.

Temel engeli: Bir ilişki içerisinde hem özgür ve bağımsız olmak hem de güvende olmak.

Çözüm: Kendi kişiliğine güven duymak ve ne kadar tuhafta olsa bu kişilik içinde rahat olmak.
Başkalarını anlamayı öğrenmede güçlü bir ilaçtır.

Muluc: Su

Su burcunda doğanların ağır bir karma taşıyarak bu dünyaya geldiği söylenir. Sağlık problemleri ile hayatları boyunca karşılaşabilirler ve kronik rahatsızlıklardan şikayetçilerdir. Fakat bu onlar için bulunmaz bir fırsattır, bu zorlukların üstesinden gelip inanılmaz başarılı bir hayata imza atabilirler. Su insanı duygusallığı ve kırılganlığı yanında son derece sanatsal yeteneklere sahiptir.

Kişilik: Duygusal, yaratıcı, psişik, romantik ve fanteziye eğilimli. Yoğun duygular yansıtarak diğerlerini domine edebilir.

Temel engeli: Kendini kontrol ve sorumluluk meseleleri.

Çözüm: Devamlılık ve sebat.

Oc: Köpek

Köpek gününde doğan bir insanı tipik olarak sembolize edecek şey son derece yüksek bir cinsel enerjiye sahip olmasıdır. Tensel arzuları neredeyse vücutlarından taşacak seviyededir, ve bu yönelim aslında dünyasal ve duyusal olan genel bir eğilimle paraleldir. Lüks düşkünlüğü ve aynı zamanda yaşamda kolayca zevk ve neşe bulmak, Köpek gününde doğan insanlarda tipik olarak görülür. Bir köpeğin sadıklığı ve inancı göz ardı edilemez.

Kişilik: İşbirlikçi, tutarlı, sadık ve yardımsever. İyi bir takım oyuncusu ve katılımcı, ama aynı zamanda iyi bir lider. Hayatta çok çeşitliliğe ihtiyaç duyar.

Temel engeli: Duygusal olgunluk ve baba ile ilgili otorite sorunları.

Çözüm: Gerekli olduğunda liderliği kabul etmek.

Chuen: Maymun

Maymun en şanslı burçlardan birisidir. Bu burçta doğanların evlilik, çocuklar, iş ve para gibi konularda çok şanslı olduğu söylenir. Onlara bir şey öğretmeye gerek yoktur çünkü zaten biliyorlardır. Maymun insanları bu dünyanın doğal sanatçı ve zanaatkarlarıdır. 20 burç içinde ortada olduklarından bir maymun gibi tüm diğer burçların niteliklerinden beslenebilirler. Bu da onların her işten biraz anlamalarıyla sonuçlanır.

Kişilik: Dikkat çekici, sanatçı, zeki ve duygularını saklamayan. Farklı ilgi alanları, konuşkan ve çok meraklı.

Temel engeli: Bir işte iyi olacak kadar uzun süre onunla ilgilenmek.

Çözüm: Yaratıcı çıkış noktaları.

Eb: Yol

Yol burcu Mayaların Cennete çıkan merdiven olarak adlandırdıkları yasam spiralini sembolize eder. Sempatik, itaatkar, adanmış, çalışkan işçi ve organizatörlerdir. Yol insanları iş ve seyahat konularında şanslıdır. Kibarlık ve kişisel inceliklerinin merkezinde Hassaslık ve duygusal farkındalık vardır. Pratik bir düşünce tarzlarına sahiptirler.

Kişilik: Rahat, nazik, titiz ve faydalı. Ayrıca hassas, alıngan ve kolay incinir. Hırslı ve çalışkan.

Temel engeli: Öfkeyi bastırarak kendini zehirlemek.

Çözüm: Nasıl hissettiğini başkalarının bilmesini sağlamak.

Ben: Kamış (Saz)

Bugünde doğmuş olmak çok talihli bir durumdur. Eski Meksika mitolojisinde bu gün Tüylü Yılanın (Quatzelcoatl), yani ışık getiren Tanrının doğum günü olarak geçer ve tanrıların dünyaya indiği gün olarak bilinir. Bu günde doğanlar üretkendir. Toplumda lider olarak öne çıkarlar ve ebeveyn olarakta talihli ve bilge olurlar. Bu burcun insanları çok çocuk yapmaya eğilimlidir.

Kişilik: Popüler, bilgili, başarılı ve yetenekli. İlkeler için mücadele eder, bir dava insanıdır. Ona meydan okunduğunda buna karışılık verir.

Temel engeli: İnatçı olmamak ve katı tavırlardan vazgeçmek.

Çözüm: İnsan doğasını tanımak.
Huzurlu ilişkiler yaratmak ve içsel güç ve çözülüm elde etmek için güçlü bir ilaçtır.

Ix: Jaguar

Jaguar gece görüş yeteneği son derece yüksek bir hayvandır. Jaguar gününde doğmuş olanlarında diğer insanların görmediklerini görmek gibi bir yetenekleri vardır, aynen bir Jaguar gibi. Bu yüksek Şamanik ve psişik yetenekler ile Jaguar insanında kendini gösterir.
Mayalara göre Jaguar gününde doğanlar zengin olmaya meyillidir. Ama bu zenginliğin bir bedeli vardır ki bu bedel kendini hastalıklarla gösterebilir.

Kişilik: Gizemli, duyarlı, zeki ve psişik. Din ve spritüelaite ile ilgili. Agresif ama direkt cephe almaktan kaçınır.

Temel engeli: Karmaşık ve girift insan ilişkilerine sahip olmak.

Çözüm: Danışmanlık becerilerini geliştirmek.

Men: Kartal

Kartal burcu bütünlük ve tamamlanışın sembolüdür. İnsan var oluşunun her seviyesinde mükemmellik için uğraşmayı temsil eder. Kartal insanı yükseklere ulaşabilmek için varlığının merkezinde ve dengede kalmalıdır.

Kişilik: Bağımsız, hırslı ve gerçeklerden kaçan. Bilimsel, teknik konulara yetenekli , eleştirici ve titiz. Hayat hakkında eşsiz fikirlere sahiptir.

Temel engeli: Sıra dışı ilişki kalıplarını kabul etmek.

Çözüm: İnsan doğasını bilmek.

Cib: Baykuş

Baykuş burcunda doğanlar faydacı hassasiyetlerinden dolayı çoğu kez statü ararlar ve otorite ile ilgilidirler. Bu çoğunlukla diğerlerinin yanındayken kendilerinin farkında oldukları anlamına gelir. Bu burcun büyük içsel gücü, arkeolojik aramalardan çıkan hazinelere kıyasla çok daha değerli bir bilgeliği insanın kendisinde keşfetmeyi sağlayan sessiz bir iç gözlem imkanı verir.

Kişilik: Ciddi, bilge, derin, gerçekçi ve faydacı. Hayata karşı katı, statü bilinçli. Ara sıra diğerleri tarafından domine edilir. Yüksek standartları vardır.

Temel engeli: Öz farkındalık ve kendine güvensizlik sorunlarını aşmak.

Çözüm: Kariyerinde yükselmek. Her ne yapıyorsa onda üstün olmak.

Caban: Toprak

Klasik astrolojinin tersine buradaki Toprak, çok yüksek bir entelektüel ve zihinsel yeteneği sembolize eder. Toprak gününde doğan birinin zihinsel aktivasyonu o kadar yüksektir ki, bu onun doğayla olan bağının kopmasına yol açabilir. Bu, Toprak burcu insanının hayatta ki en büyük engelidir ve bunu aşmak için doğa ile olan bağını tekrar kurmalı ve korumalıdır. Hangi cinsiyette olursa olsun Toprak insanının erkeksi bir karakteri olur. Toprak insanları Meditatif ve vizyoner oldukları kadar tartışmacı veya karışık zihinli olabilirler.

Kişilik: Zihinsel olarak aktif, rasyonel, akıllı ama pratik. Genellikle liberal ve ilericidir. Çoğu kez tartışmacıdırlar. Güçlü kanaatleri vardır.

Temel engeli: Kendi hayatını bir plana uygun şekilde yürütmek.

Çözüm: Daha esnek ve sabırlı olmak.
Gezegenimiz Dünyanın geçirdiği frekans değişimii anlamak için güçlü bir ilaçtır.

Edznab: Bıçak

Bıçak burcunda doğan insanlar dünyayı siyah ve beyaz olarak görmeye eğilimlidirler. Bu olayları doğru ve yanlış olarak görme yaklaşımı bu burcun insanlarını önce kendilerine bakmaya ve olabileceklerinin en iyisi olmaya götürür ki bu da onların olumlu bir yönüdür. Fakat diğer insanlarda gördüklerini çok direk ve kırıcı şekilde ifade etmek gibi bir alışkanlıkları vardır.

Kişilik: Pratik, mekaniğe meğilli, iyi organize olmuş. Sosyal, ama yakın ilişkilerde zorlanır. Uzlaşmacı ve özverili ama öfkesini bastırır.

Temel engeli: Kendi menfaatini düşünmek ile kendini kurban etmek arasında kalmak.

Çözüm: Diğerlerinin liderliği ele almasına izin vermek.

Cauac: Fırtına

Mayalı şamanlar, Fırtına burcunda doğan insanların bu hayata gelirken üzerinde çalışacakları büyük bir karmik yük getirdiklerini söylerler. Bu burcun insanları sıra dışı miktarlarda acı ve keder ile başa çıkmak durumunda kalırlar. Karmik geçmişleri böylesine fırtınalı olmasına rağmen, yakın geçmişleri aslında daha talihlidir. Fırtına insanları oldukça duyarlı ve şefkatli varlıklardır.

Kişilik: Genç ve dinç, hareketli, arkadaş canlısı ve yardımsever. Çok yönlü, iyi bir öğrenci ve öğretmen. Felsefe ve dine çekilir. İyileşme ve arınma ile ilgili.

Temel engeli: Başkalarına şifa verici olabilmek.

Çözüm: Bir üstadın eğitimi altına girmek.

Ahau: Işık

Işık günü Mayaların özel ruhsal ayinlerini yapmak için seçtikleri gündür. Bu burçta doğan insanların oldukça talihli oldukları söylense de aslında oldukça kompleks bir doğaya sahiptir Işık. Aztekler bu burcun şairler, şarkıcılar, dansçılar ve yaratıcı sanatçılar burcu olduğu söylerler. Bu tür meslekler ise daha yüksek bir güç ile içsel bir bağlantının ifadesi olarak görülür. Işık insanları hayalcidirler. Güçlü içsel idealleri vardır bunları gerçekleştirmek için inatçı bir şekilde çabalarlar. Sanatçı, kahraman atlet ve bilge vizyonerler olan Işıklar insanlara liderlik eder ve onları korurlar.

Kişilik: Sevgi dolu, adanmış, sanatçı, hayalperest ve romantik. Sosyal ilişkilerde beceriksiz ama iyi niyetli. İnatçı ve uzlaşmaz.
Temel engeli: Gerçekçi olmayan beklentiler sonucu oluşan hayal kırıklıklarını bertaraf etmek.

Çözüm: Yaşamı basit kılmak.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] linke tıklayarak maya burcu hesaplayıcıyı indirip burcunuzu bulabilirsiniz arkadaşlar...

----------

Kızılderili Astrolojisinde Şifa Çemberi

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Başlarken ;
Şifa çemberi ,tüm dünyayı içeren bir çemberdir. Bu çemberin çevresinde gezinen bir kişi onun sınırları içinde ve dışında sayısız mucizeyle karşılaşabilir, en olağanüstü şeye ulaşabilir ve kendini tanıyabilir. Kızılderililer bu büyülü çembere saygı duyar ondan öğrendiklerini anımsamak için günlük yaşamlarında sık sık başvururlardı.

(Yazan: Mine Kavalalı)


Onlar insan yaşamını doğum-ölüm-yeniden doğumdan oluşan bir çember olarak görürler. Değişen ( zamanlarda ) yaşlarda enerjilerinin akışını sağlamak ve kendilerini değiştirebilmek için kendi yaşamlarının çemberlerini tanımayı ve kutlamayı bilirlerdi. Yaşamın ve zamanın kandolaşımı ilerlerken değişen mevsimler gibi varlıklarının değişik dönemlerinden geçeceklerini anlarlardı.

Şifa Çemberi'nin özü değişimdir.

Bu çemberi iyi anlamak için hep onun üstünde yüründüğünü düşünmek yeter. Belirli bir noktada çembere girilir. Girdiği yer,insana belli güçler, yetenekler ve sorumluluklar verir. Başlangıç noktası insanın doğduğu ay tarafından belirlenir. İnsan yalnızca kendi ayında, kendi toteminde ve kendi unsurunda takılıp kalırsa, sonunda zorunlu olarak katılaşır ve hareketsiz kalır. Hareketsizlik gelişimin durması ve çemberin bütünlüğünün yadsınması demektir. Bu da yaşam gücünün ırmağını yalnızca kendi varlığıyla sınırlamak anlamına gelir.

Çemberin çevresinde gezinirken, insan içinden geçtiği değişik ayları,totemleri,bitkileri ve unsurları tanımalı ve öğrenmelidir. Böylece yaşamı sürekli akar ve değişir ve yaşam gücü yüreğinin derinliklerinde durmaksızın çarpar.

İnsanlar çemberin belli bir noktasında edindikleri güçlü ve güçsüz yanları daima taşımak zorunda değildirler. Çember üzerinde ilerleyip başka bir yere gelerek, gereksindikleri gücü kazanmaya çalışmalıdırlar. Çemberdeki her nokta yaşamı zenginleştirecek ve genişletecek yeni bir şey getirecektir.

DİNLENME VE ARINMA DÖNEMİ ( SUSAMURU )

20 Ocak - 18 Şubat arasında dünyaya gelen insanların hayvanlar alemindeki totemi susamuru, bitkiler alemindeki totemi akkavak ve madenler alemindeki totemi gümüştür.

Uğurlu renkleri gümüş, kabileleri Kelebektir.

Bu burcun insanları herkes tarafından beğenilen,sevilen,sayılan ve tıpkı totemleri gümüş gibi yumuşak huylu insanlardır. Her duruma kolayca uyum sağlayabilirler.İçlerinde insanlara karşı duydukları sevgiden gelen bir pırıltı taşırlar ve fiziksel yapıları nasıl olursa olsun bu pırıltı onlara bir güzellik verir.

Susamuru insanlarının gizemli yetenekleri olduğu söylenir. Bu burcun insanlarının sezgileri çok güçlüdür.Dış görünüşün altında yatan,insanları yüceltebilecek gerçekleri bulup ortaya çıkarmak isterler.

Enerjilerini iyi kullanmayı başarırlarsa, içlerinden ruhsa güçlerin akıp geçtiğini duyumsayacaklardır.Ayla gizemli bir ilişkisi olan Susamuru insanlarının derin bir iç dünyaları vardır ancak genellikle bunu saklamaya çalışırlar. Duyguları çok yoğundur fakat bu duygularını çevrelerine sezdirmezler. Çekingen oldukları için değil çevrelerini kendi duygularıyla etkilememek için böyle yaparlar.

Bazı Susamuru insanları duygu dünyalarını entellektüel tartışmalarla dengelemek isterler. Tartışma konusu olan düşünceler ve akımlar üzerine derin,ayrıntılı ve ateşli tartışmalara girmekten hoşlanırlar. Tartışmaya giriştikleri zaman ayın kendilerine armağan ettiği bütün esinleri, bütün algılama gücünü kullanarak başkalarının düşüncelerini etkilemeye ve değiştirmeye çalışırlar. Böylesi bir tartışmada bir Susamuru insanına karşıt düşünceyi kabul ettirmek çok zordur.

Susamuru insanları derin duygusallıklarını çok sayıda aşk ilişkisi kurmak için de kullanırlar. Duygularının yoğunluğu ve çekici kişiliklerinin yardımıyla bunu rahatça başarırlar.

Bir önceki ayda kendilerini gözden geçirmiş ve yenilemiş olan insanlar bu ay içinde fiziksel,ruhsal, duygusal yönlerden arınarak, kendilerini gelecek mevsime hazırlamalıdırlar. Çünkü yeni mevsimde dinlenmeye ve esinlenmeye pek zaman kalmayacaktır.

Bitki totemleri akkavaktan kendilerine yumuşak ve uyumlu bir şekilde gelen uyarıları tıpkı kavağın yaprakları gibi hafif ve tatlı bir ezgiyle çevrelerine yaymayı öğrenebilirler.Totemleri, ayrıca tüm rüzgarlara göğüs germeyi ve rüzgar ister alçaktan ister yüksekten essin, her koşulda kırılmadan esnemek yeteneklerini fark etmelerine yardım edebilir.

Susamuru insanları doğuştan esnektir. Akkavağın yaprakları ve kabuklarından yapılmış bir çay onları bazen kapıldıkları bedensel gerginlikten kurtarır,iç organlarının sağlığını korur ve bu burcun insanlarının genellikle ayaklarında ve kemiklerinde biriken toksini atmasına yardımcı olur. Bu insanlar enerjilerinin akış düzenini korudukları sürece sağlıklı insanlardır. Ancak bu enerji akımı engellenirse- özellikle duygusal alanlarda- saman nezlesi,astım,bronşit gibi hastalıklara yakalanabilirler.

Vahşi doğanın en cana yakın hayvanlarından biri olan susamurunun denizde yaşayan soyu günümüzde neredeyse tükenmek üzeredir.Çünkü bu sevimli hayvancıklar tanesi 2000$ a kadar alıcı bulan güzel ve değerli kürkleri nedeniyle avcıların boy hedefi haline gelmiştir. Susamurları bir zamanlar rahatça deniz kıyılarında oynaşırken insanlardan kaçmadıkları için kolayca avcıların eline düşmüştür. Günümüzde yaşamlarını büyük ölçüde denizin içinde geçirdikleri için kısmen korunabilmişlerdir. Fok balıkları gibi suyun içinde çok rahat hareket ederler ve yuvalarını su kıyılarında,kayalıklarda kurar,yosun kapladıkları döşeklerinde dinlenir, çiftleşir ve yavrularlar. Akarsu ve göl samurları da tıpkı denizlerdeki kardeşleri gibi ancak suda yaşayabilirler. Yuvalarını su farelerinin açtığı delikleri büyüterek veya farklı oyuklarda kurarlar ve ve bu oyuklara hem denizden hem karadan ulaşan yollar yaparlar. Bazı samurlar sazdan ve kamıştan Kızılderili kulübelerine benzeyen barınaklar inşa ederler.

Susamurları vahşi hayvanların en erdemli, en oyuncu ve en meraklı türlerindendir.Beslenme,avlanma ya da güneşlenme zamanları dışında kendi aralarında oynarlar. Su kıyılarında yazın çamurdan kışın kardan kayak yerleri yapar ve tıpkı çocuklar gibi buralarda kayarak eğlenirler. Suyun içinde yunuslar gibi bata çıka peşpeşe dizilip oynarlar.

Kızılderililer susamurlarına çok değer verirlerdi.Midewiwin ve Ojibwa boyları susamuru derilerinden ilaç torbaları yaparlar ve bu torbaların iyileştirici bir güç taşıdığına inanırlardı.

Susamurlarının huzurlu ve etkin bir aile yaşamı vardır. Çocukların eğitimine dişiler kadar erkek susamurları da katılır.Susamuru yavruları aile yuvasında diğer vahşi hayvanlarda görülenden çok daha uzun bir süre kalır. Susamuru eşleri birbirleriyle yakından ilgilenirler. Eşlerden birisi ölürse diğeri onun yasını aylarca tutar.

Bu burcun insanları da sevilen ve aranan birer yaşam arkadaşıdırlar. Totemleri gibi akıllı,cesur,esnek ve iyi yüreklidirler.Diğer insanlara yaşamda ilerlemeleri ve saygın bir duruma gelmeleri için yardımcı olmayı benimsemişlerdir.İnsancıl duyguları nedeniyle zamanlarının büyük bir bölümünü başkalarına yardımcı olmaya ayırırlar.Yeni insanlarla tanışmaktan ve onlara yardımlar tasarlamaktan zevk alırlar.Sosyal yardım tesislerinin ve sivil örgütlerin geliştirildiği her yerde bir Susamuru insanının emeği vardır.

Susamuru burcundan bir arkadaşınız varsa şanslısınız demektir çünkü o sizin için her zaman iyi bir dert ortağı ve güvenilir bir dost olacak, hatta başınız sıkıştığında parasal olanaklarını sonuna kadar kullanarak size yardımdan kaçınmayacaktır.Bu kişiler üstün sezgileriyle kendilerini başka insanların yerine koyabilir ,onların en gizli duygu ve düşüncelerini anlayabilirler.

Yumuşak,sevecen ve uysal yapılı olmalarına rağmen karşılarındakinin doğru yolu bulmaları için esaslı bir darbeye gerek olduğunu düşünürlerse bunu sağlamak için o darbeyi indirmekten de kaçınmazlar. Enerji akımları düzgün olduğu sürece hiçbir zaman kötülük olsun diye sert davranmazlar, kişisel intikam peşinde koşmazlar.

Sezgilerinin gücü sayesinde belirgin ruhsal yetenek sahibidirler. Bu nedenle birçok Susamuru insanı günlük yaşamda doğru kararlara varır . İleri görüşlülükleri zaman zaman geleceği okuma yeteneklerine kadar varır ama üzerinde kafa yormamışlarsa bu yeteneklerinin nereden kaynaklandığının kendileri de farkına varamazlar.

Sezgisel güçlerini eğer iç dünyalarının derinliklerindeki güçlerden korkarak bastırmaya kalkar ve entellektüel yanlarını geliştirip içgüdülerine kulak tıkarlarsa hata eder ve en büyük yeteneklerinin önüne engel koymuş olurlar. Böyle bir durum ortaya çıkarsa çok mutsuz olur ve tüm olumlu özelliklerini yavaş yavaş kaybetmeye başlarlar.

İçe kapanık bir havaya girdikleri zaman hiç değilse çevreye uyum sağlama özelliklerini korumaya çalışmalıdırlar yoksa güç akımının tamamen donması gibi bir tehlikeyle karşı karşıya gelebilirler.Bu durumda yaşamlarının her alanında yanlış kararlar almaya başlarlar ve gerek arkadaşlarının gerekse aile çevresinin onları bu kısır döngüden kurtarması çok zor olur. Susamuru insanları her zaman sorunsuz çözümlerden yana oldukları için kendi sorunlarının köklerine inmekte de çok zorluk çekerler.

Kelebek kabilesinden olmaları onların olumlu özelliklerini arttırır. Kendi düşsel varlıkları her zaman rüzgarlı imgelerle dolu olduğundan gerçeklik duygusunu kaybetmemeye dikkat etmeliler yoksa hiçbiri gerçekleşmeyen pek çok hayalle uğraşmak zorunda kalabilirler.

Bu burcun insanları totemleri gibi sevecen, sıcak yürekli, yumuşak birer ana-babadırlar. Çocuklarına ölçülü ve onların kendilerini güven içinde hissetmelerini sağlayacak kadar ilgi gösterir ,ayni zamanda yeterli bir özgürlük alanı da bırakırlar.Çocukların gerçek bir gereksinimi olduğunda bunu hemen farkedecek kadar duyarlı ve anlayışlardır.

Çocukluk dönemlerinde genellikle uzak ülkelere gitmeyi ve oralara yerleşmeyi düşlerler. Gelecekteki yaşamlarını kurmak için pratik beceri ve uyum kazanmaları bazen yıllar alır. Bu gelişim süreci içinde onları her türlü tehlikeye karşı korumak gerekebilir çünkü hayalci ve dalgın oldukları için yaklaşan tehlikeleri görmeyebilirler.

Tüm insanlar yaşam çemberinde dönerken bu döneme geldiklerinde kendilerindeki algılama, sezgi ve yaratma güçlerinin çoğaldığını görebilir ve bunları daha da geliştirebilirler. Bu burçtan geçerken insanlar içlerinde yepyeni sevecenlik hazineleri ve çevreye yardım isteği bulacaktır. BÜYÜK FIRTINALAR DÖNEMİ ( PUMA )

19 Şubat - 20 Mart

" Büyük Fırtınalar Dönemi " nde dünyaya gelen insanların hayvanlar alemindek, totemi puma, bitkiler alemindeki totemi sinirotu ve madenler alemindeki turkuaz( firuze ) taşıdır.
Uğurlu renkleri turkuaz, kabileleri kurbağadır.

(Yazan: Mine Kavalalı)




Kızılderililer firuzeye "Gökyıldızı " derlerdi. Eski bir kızılderili efsanesine göre gökyüzünün mavi rengi firuzeden gelir. Çok yüksek bütünüyle firuzetaşından bir dağın tepesine tünemiş olan altın bir kartal kanatlarıyla bu maviliği kanatlarıyla gökyüzüne yansıtır ve gökyüzü böylece mavilenir.

Firuze taşında birçok gizemli gücün saklı olduğu söylenir. Eskiden üzerinde firuze taşıyan bir insanın kemiklerinin hiç kırılmayacağına inanılırdı, çünkü söylenceye göre firuze sahibini korumak için kendisi kırılır ve onu kurtarırdı. Aynı zamanda nazara ve kem gözlere karşı firuze taşınırdı. Aynı inançla atları düşme ve yaralanmalardan korumak için eyerlerine firuze takılırdı.

Kızılderililer firuzenin sahibini kötülüklerden koruduğuna öylesine inanırlardı ki bu taşı savaş kalkanlarının üzerine işlerlerdi. Navajo kabilesi kızılderilileri Yağmur Duasına çıkarken yanlarına mutlaka firuze taşı alırlar ve tören sırasında onu bir akarsuya atarlardı. Apaşlar gökkuşağının toprağa değdiği yerde firuze taşı bulunduğunu söylerlerdi. Diğer bazı kızılderili boyları da hedefini şaşırmasın diye oklarına veya yaylarına küçük firuze taşları iliştirirlerdi.

Puma -İnsanları da taşları gibi birçok olağanüstü güce sahiptir. Bu insanlarda bir tür iç doğal ilaç hazinesi saklıdır ve onun yardımıyla yaşamın ve evrenin çeşitli gizemlerini çözebilirler.

Tıpkı firuze gibi onlar da birer Gökyüzü-İnsanı olabilir böylelile yaşamın birçok alanında diğer insanların fark edemediği şeyleri görebilirler. Ama gerçek renklerini gösterebilmeleri için taşları gibi çok iyi işlenmiş olmaları gerekir. Gerekli yaşam deneyimiyle kendilerini geliştirme ve işleme konusunda sağlam bir isteme sahip olmazlarsa bu insanların doğal güçleri kendilerine karşı dönüşür, onları kaprisli hatta melankolik insanlar haline getirir. Gökyüzünün gizemlerini sezen ancak yeryüzünden gökyüzüne bir köprü kurdukları halde ayaklarını toprağa sağlam basmasını beceremeyen Puma-İnsanları bu druma düşebilir.

Puma-İnsanları'nın bitkiler alemindeki totemi şifalı bir bitki polan sinirotudur. Yeryüzünde 200'e yakın değişik sinirotu türü vardır. Yaprakları rozet gibi sapın dibinden kenarlara doğru açılır. Bazıları daha geniş bazıları sivridir. Çiçeği durubeyazdır. Kızılderililer bu otu hem kaynatıp içer hem de derilerine sürerek serinletici ve ağrı kesici olarak kullanırlardı. Bu ot ayni zamanda kanı temizler ve panzehir olarak kullanılabilir. Kesikleri ve böcek ısırmalarını anında geçirir. Mide, böbrek, mesane iltihap ve ağrılarının tedavisinde yararlı olduğu da deneylerle kanıtlanmıştır.

Puma-İnsanları sinirotu yapraklarını sirkeye yatırıp bir gece kurumaya bırakır ve ayakkabılarını giymeden önce ayaklarının üstüne koyarlarsa çok iyi ederler çünkü bu insanlar sık sık ayak ve bacak rahatsızlıklarına yakalanırlar. Puma-İnsanları duygusal olarak karamsar bir dönemde bulundukları zaman sinirotu çayı yapıp içmelerinde yarar vardır, çünkü pek çok küçük şeyi dert haline getirirler. Bu ot gerilim ve üzüntü sonucu ortaya çıkan çeşitli deri hastalıklarının tedavisinde de çok etkilidir.

Sinirotunun dünyada böylesine yaygın olması ve köklerinin sağlam biçimde toprağa bağlı kalması Puma-İnsanlarına gökyüzüne uzanmadan önce toprağa sağlam kökler salmaları gerektiğini öğretmelidir.

Puma-İnsanlarının uğur rengi turkuaz (firuze rengi) dır. Mavi göğün ve duygusal isteklerin simgesidir. Arayış içinde olan, duyguları güçlü, kendi kendisiyle mücadele eden ve melankoliye yatkın bir insan rengidir. Lekesiz saf bir mavi çıkarsız sanatsal ve ruhsal duyuların simgesidir. Mavi doğru yolu arayan bir insanın rengidir.

Maviyle yeşilin karışımı, ruhla kişilik, yer ve gök arasında bir denge kurmak için Puma-İnsanlarına gereklidir. Maviyle olduğu kadar yeşlille de kaynaşmayı unutmazlarsa neşelerini korumayı, kendilerine gerekli olan dengeyi yitirdiklerinde fiziksel ve ruhsal huzurlarına yeniden kavuşmayı başarırlar. Puma-İnsanları ruhsal alana doğuştan eğilimli olduğu için genellikle maviyi seçerler ama bir yeşil karışımının kendilerine ne kadar yararlı olduğunu hiç bir zaman unutmalılar.

Pumalara günümüzde Amerika'nın batısında Florida, Meksika ve Kanada'da rastlanabilir. Batı Uygarlığı Kuzey Amerika'da yayılmadan önce pumalar ülkenin her köşesinde yaşarlardı. Ancak beyaz adamların acımasızlığı sonucunda pumalar derin vadilere ve dağlık bölgelere çekilmek zorunda kaldılarYuvalarını genellikle kayalık bölgelerde, derin oyuklarda ya da sık çalılıklar arasında kurarlar. Kediler arasında en iyi tırmanıcılar pumalardır. İyi koşarlar ama uzun değil kısa mesafe koşucularıdır. Tiz ve yüksek bir sesleri vardır. Çok ender bağırırlar ama sesleri korkutucudur. Çok iyi birer avcı olan pumalar et yiyerek beslenir. Daha iyi avlanmak için eşleşirler ve birlikte ava çıkarlar. Birisi avın peşinde koşarken diğeri çalılıkların arasına yatıp pusuda bekler. Yiyebileceklerinden fazla avlanmazlar. Dişi pumalar genellikle erkeklerden daha iyi birer avcıdır. Yanlış bir şekilde pumaların insanlara saldırdığı söylentisini yayanlar vardır, ancak bu hiç bir zaman doğrulanmamıştır. Sağlıklı bir pumanın insana saldırdığı görülmemiştir. Gerçi pumalar bazen insanları izlemeyi severler ama bunu avlanmak için değil yalnızca kedilere özgü merak güdüsüyle yaparlar.

Totemi puma olan insanların bu soylu hayvana benzeyen birçok özellikleri vardır. Bu insanlar da sık sık anlaşılamadıkları duygusuna kapılarakkendi düşünce ve ruh dünyalarının kovuklarına çekilirler. Çok duygulu kişilerdir, masum bir davranış sonucu bile incinebilirler. Tıpkı pumalar gibi onların da içine çekilip, kendileri ve dünya üzerinde düşünebilecekleri bir sığınağa ihtiyaçları vardır. Bu kişiler de iyi tırmanıcılardır. Fakat bu dağ tepelerine değil insan ruhunun yüceliklerine doğru olan bir tırmanıştır.

Puma-İnsanları kişisel rahatları ve iç dengeleri için mutlaka kendilerine ait bir alana sahip olmalıdırlar. Eğer doğru ve yararlı buldukları alanların kapıları onlara kapanırsa kaprisli ve huzursuz olurlar. Pumalar gibi bu insanlar da kendi alanlarını belirlemek için dışarıya karşı kapatmak eğilimindedirler. Onların istekleri dışında başkalarının bu alana girmesi onları çok incitir. Oysa iyi bir yönetimle son derece üretici olabilirler.

Özellikle kendi kişisel duyguları söz konusu olduğunda çok suskundur. Kendini iyi hissettiği zaman çevresindekiler onların sohbetinden çok hoşlanır fakat bu konuşmalar sırasında iyice güveninceye kadar kendi gerçek benlikleriyle ilgili bir ipucu vermezler. Başkalarının düşüncelerini sezme yeteneğine sahip oldukları için diğer insanların ilgilendikleri konuları kolaylıkla kavrar ve onlara yardımcı olmak amacıyla görüş ve düşüncelerini tatlı bir dille açıklarlar.

Puma-İnsanları en derin duygularını gizlemeye alışkın oldukları için kendilerini genellikle çevrelerinden kopuk hissederler. Hiç kimsenin kendilerini anlamadığını, tek başlarına olduklarını öne sürerler. Duygularını uzun süre bazen ömür boyunca baskı altında tutarlar. Enerji akımlarının bu şekilde engellenmesi sonucu sık sık derin depresyona düşebilir ve melankoliye kapılırlar. Bu da onların ayaklarını toprağa basmalarını böylece yıldızlara yükselmelerini önler. Bastırılmış duyguları karşısında kapıldıkları korku kesin kararlar almalarını engeller. Böylece çevrede kararsız kişiler olarak görülebilir.

Puma-İnsanları başkalarına güvenmeyi ve duygularını açmayı öğrenmek zorundadırlar. Ruhsal alanda rahat davranmaları için nesnel alanda da doğru yaptıkları konusunda sürekli güvenceye gereksinimleri vardır.

Puma çocuklarının büyük bir sevgi ve desteğe gereksinimleri vardır çünkü düş dünyasına dalmaya çok yatkındırlar. Onları daha çocukluk döneminde duygularını açmaya teşvik etmek ve alıştırmak gerekir böylece ilerki yıllarda yaşamları biraz daha kolaylaşabilir. Hareketli, duyarlı ve uysal çocuklardır. Çok yaratıcıdırlar, ellerine oyuncak vermeye hiç gerek yoktur. Ellerine geçirdikleri en sıradan şeyleri bile düş gücüyle zenginleştirip bir oyun bulabilirler. Yaratıcılıkları sanatsal alanda olduğu kadar manevi alanda da olabilir.

Puma-İnsanları iç dengelerini yitirdikleri zaman beklenmedik bir şiddetle kendilerini yaraladığını düşündükleri kişiye karşı saldırıya geçerler. Köşeye sıkıştırıldıklarını hissederlerse tırnaklarını çıkarır ve müthiş bir savaşım verirler. Bazen böyle bir kavga onlar için yararlı olur, çünkü böylece uzun süre bastırdıkları duyguların bir kısmını dışarı vurma olanağı bulurlar. Ancak farkında olmadan bu tür kavgalarda karşılarındakini de fena halde yaralayabilirler.

Puma toteminin ayı, " Büyük Fırtınalar Dönemi " dir. Bu ay mevsim dönümünün başladığı ve rüzgarların yönleri belirsiz bir biçimde esip savrulduğu gizemlerle dolu bir aydır. Puma-İnsanlarının bu ayda doğmaları onların gizemli, huzursuz yanlarını güçlendirir.
Bu ay aynı zamanda Kuzey'in koruyucusu olan Waboose'nin üçüncü ayıdır. Onun saflığı, Puma-İnsanlarının maddi alanda karşılaştıkları zorluklara karşın özlerindeki arılığı korumalarına yardımcı olur. Waboose'nin yenileştirme özelliğiyle Puma İnsanları en derin melankoli çukurlarından bile kurtulup ışığa ve gökyüzüne ulaşabilirler...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
astroloji, eski, kültürlerde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Farklı Kültürlerde Ortak Bir İletişim Dili Oluşturmak Lcia İslamiyet 0 18 Ocak 2015 16:41
Kültürlerde Balık İmgesi ve Anlamları Luthien Felsefe 0 07 Ağustos 2014 17:55
Din ve astroloji YaRGuCi İslamiyet 0 19 Aralık 2011 19:21
Nargilenin Kökeni Neresidir? Çeşitli Kültürlerde Nasıl Adlandırılır? Candy Merak Ettikleriniz 0 10 Eylül 2010 18:19
Astroloji okulu Astroloji nedir? tarihçesi. Dilara Burçlar, Fallar ve Kehanetler 1 11 Mart 2009 20:31