IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Burçlar, Fallar ve Kehanetler (https://www.ircforumlari.net/burclar-fallar-ve-kehanetler/)
-   -   Terazi Burcu - Mart Ayı Genel Değerlendirmesi (https://www.ircforumlari.net/burclar-fallar-ve-kehanetler/385172-terazi-burcu-mart-ayi-genel-degerlendirmesi.html)

JB 02 Mart 2011 06:16

Terazi Burcu - Mart Ayı Genel Değerlendirmesi
 
Mart ayı ateş ve hava başta olmak üzere diğer burçlar için önemli bir seyrin başlangıcı. Hızlı değişimin işaretçisi Uranüs Koç burcunda seyrine başlıyor. Bu hareketin burcunuz üzerindeki tesirlerini genel enerjiler bölümünde ele almıştım. Tabii ki doğum haritamızdaki etkiler doğrultusunda önümüzdeki yıllara damgasını vuracak bu hareketi değerlendirmemiz gerektiğini hatırlatmak isterim. Mart ayı kısa seyirli gezegenler açısından incelersek ilk dikkati çeken 2 Mart tarihindeki Venüs ve ardından 9 Mart Merkür Koç ve sonrasında 21 Mart Güneş Koç burcu seyirleridir. Bu üçlü Koç etkisi siz Teraziler için partnerinizle aranızdaki hem kişisel, hem iletişimsel hem de ilişki anlamında karşı karşıya gelmenin işaretleridir. Bu durum ilişkinin niteliği, geçilen bu süreçteki durumunuza göre değişir. Ancak şunu bilmeliyiz ki, karşımızdaki kişi bizden farklı düşünebilen, hareket edebilen ve kendini gerçekleştirmekten yana bir bireydir. Uzlaşmazlık yaşanabilir. Yeni başlayan bir ilişkide karşı tarafın özgürlükçü yapısı sizin üzerinizde etkili olabilir. 27 Mart tarihinde Balık burcunda seyrine başlayacak Venüs, bu burçta güçlü olduğu için ortamı yumuşatabilir, ilişkilerde empati yapmanın zamanıdır. 30 Mart tarihinde Koç burcunda geri hareketine başlayacak Merkür ilişki, iş ortaklığı konularında tekrar düşünme, pürüzlerin nerelerden kaynaklandığını gözden geçirme ve bunları ele alma anlamındadır. Ani ve sert kararlardan çekinmek gerekir.





Mart Ayı Astrolojik Takvimi

2 mart Venüs kova burcuna girişi 04:39
9 mart Merkür Koç burcuna girişi 19:47
12 Mart Uranüs Koç burcuna girişi 02:49
21 mart Güneş koç burcuna girişi 01:21
27 mart Venüs balık burcuna girişi 09:53
30 mart Merkür Geri Hareket Başlangıcı 23:48 Koç burcu



AŞK VE İLİŞKİLER


2 Mart-27 Mart tarihleri arasında Kova burcunda seyrini sürdürecek yöneticiniz Venüs, üzerinizdeki ağırlıklardan bir parça olsun kurtularak bireylik duygumuzu güçlü bir şekilde ifade etmemiz anlamındadır. Yalnız bu demek değildir ki, dışarıya kapanıyoruz. Bilakis sosyalleşiyoruz, bizi anlayan dostlarımızla bir araya gelerek, problemleri belli bir süreliğine rafa kaldırıyoruz. Kısaca bu tarihe kadar devam edecek Venüs seyri, kısa süreli bir titreşim olarak rahatlatıcıdır diyebiliriz. beklenmedik sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Aşk bir anda kapıdan içeri girer ve siz gelen misafiri davet etmeye hazırsınızdır. Her zaman özel bir insan olmak ihtiyacı duyan sizler için bu süreç bir armağan gibidir. Hayattan çalınmış güzel bir zaman, bir mola diyebiliriz buna.



Peki bu süreci nasıl olumlu manada kullanabiliriz. Çevrenizdeki yeniliklere kayıtsız kalmayarak, ilişkilerinizde arkadaşlık olgusunu ön planda tutarak ve kendi bireyliğinizden taviz vermeden, bir başka insanın kimliğine de saygı duyarak süreci geçirebilirsiniz. Yani, sen sensin ama ben de benim, ancak ilişkimiz de önemli. O zaman sen de ben de biraz daha esnek düşünebiliriz. İlişkisi yeni başlayanlar için bu süreç çok daha zengindir. İki kişi de kendi gerçeğini rahatlıkla ifade edebilir. Duygulardan ziyade zihinsel uyum ve özgürlük kavramı, kafaca anlaşmak merkez alınır. Aşk, para, manevi değerleriniz konusunda eskisinden daha çok ideallerinize sahip çıkabilirsiniz. Fazla duygusal davranmak yerine yine mantığınızı ön plana alarak hareket etmeniz halinde bu dönemde gayet başarılı bir şekilde ilerleyebilir, ilişkinizin tadını çıkarabilirsiniz. İster devam eden ilişkinizde ister sorunlarınızda veya ayrılmış olun farketmez. İçiniz kıpır kıpırdır. Kendinize olan güven duygunuz tamdır. Ancak bu güven duygusunun tam olarak hissedilmesi için, sevilmeniz, değer görmeniz, ortaklaşa hareket etmeniz, ilişkinizde sorunlar varsa bu dönemde birbirinizi sık boğaz etmeden paylaşımda bulunarak çözmeye çalışmanız lazımdır. Bu dönemin bir armağan olduğunu söylemiştim. Ancak bu armağan, bir hediye çeki gibidir. Belli bir sınırı vardır. Daha fazlasını istemeniz mümkün olmayabilir. Sizi keyiflendirir, heyecanlandırır, istediğiniz gibi kullanırsınız ve biter. Bunun bilincinde olarak bu dönemi geçirmenizi öneriyorum.



9 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında ilişki evinizde etkili olacak Merkür-Koç burcu geçişi son derece önemli. Çünkü Merkür 30 Mart günü bu alanda geri hareket yapacak. Bu bölümde geri hareket başlayana kadar ki etkilerden söz edeceğim. Öncelikle böyle bir enerji altında partnerinizle aranızdaki iletişimin, zihinsel açıdan sakinliğin, karşınızdaki kişiyi dinlemenin önemi son derece büyük. Astrolojik olarak karşıt evimiz ilişkimizin kalitesi, bir eşte aradığımız özellikler ve bizim davranışlarımızın onun üzerindeki tesirini görebilmemiz anlamında değerlidir. Bu ev ayrıca kadim bilgilerde açık düşmanlarımızın evidir. Neden bazı çiftlerin anlaşmazlıklar neticesinde birbirlerine düşman kesildiklerini anlayabiliriz. İşte bu duruma düşmemek ilişkiniz sağlam temellere dayanıyor ancak son zamanlarda sorunlar yaşıyorsanız bu dönemde sakin ve ılımlı tarzda bir iletişimin yararlı olacağını biliniz. Çünkü o bu süre içinde sizinle gergin bir şekilde konuşabilir veya bu tarz tavırlar gösterebilir. Kendi düşüncelerinin illaki kabulü yönünde size dayatımlarda bulunabilir veya siz de aynen karşılık verebilirsiniz. Böyle bir enerjiyi ilişkinizde yenilikler yaratmak ve birbirinizi yeniden keşfetmek için kullanırsanız, bugüne dek bilmediğiniz yönlerinizi saptamak kolay olacaktır. Birlikte bulmacalar çözmek, internet üzerinden oyunlar oynamak, mesajlaşmak, birbirinize olan tutkunuzdan söz etmek, kısa seyahatlere çıkmak, sorunları tartışmak yerine uzlaşma içinde çözmek son derece önemlidir.



URANÜS KOÇ BURCUNDA



12 Mart-10 Temmuz tarihleri arasında Koç burcunda düz olarak seyrine başlayacak Uranüs etkisini geçtiğimiz yıldan az çok biliyoruz. Bu enerji, öncelikle ilişki konularında etkili olup son derece önemlidir. Evli olanlar açısından duruma bakarsak eğer sorunları olan ve bir türlü çözümlenmemiş meselelerle yola devam edilen bir beraberlikse Uranüs Koç enerjisinin sabırsız yansıması ve bireysel hareketi nedeniyle işiniz epeyce zor demektir. Her ne kadar sabırla bir şekilde yürütülmüş bugünlere gelinmiş olsa da, bu transit beraberlik ilgili yaşam evinizde etkili olmaya başladığında etkisi hemen hissedilir. Yaşanan gelişmeler ister istemez kişiyi değişime sürükleyebilir. Partnerinizin özgürlük ihtiyacı veya sizin ilişkideki düzensizlikler nedeniyle kendinizi rahat hissetmemeniz mümkündür. Kararsız, hükmedici, aklına eseni yapan partner nedeniyle siz de ister istemez kişisel olarak değişime ayak uydurmak zorunda kalabilirsiniz. Diğer yandan evlilik evinizde etkisi hissedilecek Uranüs nedeniyle eş kaynaklı krizler gündeme gelebilir. Düzgün ve sağlıklı bir evlilik yaşamı için her iki tarafın da kendi içinde bilinçli bir yüzleşmede bulunması lazım. Yapı olarak hassas bir kişi iseniz, istikrarsız bir ilişkide bunalmanız kolaydır. Karşı tarafın talepleri, siz bağlantıyı ayakta tutmaya ve birleştirmeye çalıştıkça onun özgür tavırlar sergilemesi can sıkıcıdır. Ben Terazilerin önümüzdeki yıllarda ilişkiye bakış açıları konusunda kendi içlerinde bir değerlendirme yapmaları taraftarıyım. Yani rutin ve düzenli bir beraberlik yaşamaktan yana iseniz biliniz ki bu düşünceniz tam anlamıyla gerçekleşmeyebilir. Karşınıza çıkan kişiler oldukça serbest, rahat, özgürlük yanlısı kişiler olabilir. Bir şeyler hatırına yürütülen evliliklerde krizlerin ardı arkası kesilmeyebilir. Doğum haritalarınızdaki etkiler nispetinde aynı durumlar sizin için de geçerli olabilir. Evlilik konusunda çekimser kalabilir, bağlanmaktan korkabilirsiniz. Dediğim gibi önümüzdeki yıllarda bu enerjiden sık sık söz edeceğiz.


21 Mart-20 Nisan tarihleri arasında partner ve ilişkiler evinizde transitini sürdürecek olan Güneş her yıl olduğu gibi beraberliğiniz açısından bir test süreci olarak son derece önemli. Bir ay boyunca, birbirinize ayna tutmuş gibi, farklı yönlerinizin birbiriniz üzerindeki etkisini daha yakından gözlemleme fırsatı bulacaksınız. Güneş kimliğinizdir özünüzdür ama partneriniz için de aynı anlama gelir. Karşıt burcunuzdan geçtiğinde o güne dek beraberliğinizde nasıl bir temel kurduysanız veya birbirinize karşı nasıl davrandıysanız işte bu dönemde bunların acı veya lezzetli meyvelerini toplamaya başlarsınız. Bu süreçte en çok dikkat etmeniz gereken konu, kendi kimliğiniz ve isteklerinizle, partnerinizin kimlik duygusu ve beklentilerini iyi anlamak olmalıdır. Dönemin ve bu enerjinin nasıl kullanılacağı ilişkinin niteliği ve aranızdaki bağ duygusunun sağlamlığına bağlı olarak değişir. Hani sevgi her türlü güçlüğü yener deriz ya, aynen öyle. İster aranızdaki bir problem olsun isterseniz bir çift olarak bazı güçlükler yaşıyor olun, sevginiz bütün bunları kolayca aşabilmenizi sağlayacak yegane kuvvetinizdir. Ancak tam tersine uzun süredir kişisel çatışmalar yaşıyor ve bir türlü huzur bulamıyorsanız bu dönemde çok dikkatli hareket etmeniz lazımdır. Yani problem yaşamak istemiyorsanız ılımlı düşünmenizde fayda vardır. Tam tersine her iki taraf da kendi adına hareket etmeye kalkar ve kendi isteklerini dayatmaya çalışırsa bilin ki durum pek iç acıcı değildir. Bu transit esnasında birlikte olduğunuz kişinin kendi bireyselliğini ifade etmekten ve size bazı dayatımlarda bulunmaktan hoşlanacağını düşünebiliriz. Çünkü size tam karşıdan bakmaktadır.



Kısaca ipler onun kontrolü altındadır diyebiliriz. Çünkü karşıt evinizdeki baskın enerjiler partnerinizin belirtecidir. Bu da gösteriyor ki, bu dönemde partneriniz sizin üzerinizde gerçekten kontrol sahibi. Bu durumda kişilik çatışmaları yaşanması muhtemel. Dengeyi kurabilmek adına, sevgi birliğinizi zedelememek adına ılımlı ve hoşgörülü davranmanız gerekmektedir. Çünkü siz bir Terazisiniz. Her zaman barış, huzur ve uyumdan yana olan ve her zaman karşılıklı ilişkilerde adil bir bakış açısı içinde davranması gereken, o zaman lütfen bu süreçte elinizden geldiği kadar birbirinize destek olun. Bu dönemde tabii ki en önemli nokta, ilişkinizin birbirinizin dünyasındaki öneminin belirlenmesidir. Eğer bu konuda olumsuz düşünüyorsanız o başka, fakat tam tersine düşünüyor ve ben bu beraberliği istiyorum diyorsanız, bu süreci olumlu manada geçirmek için, el birliği yapmak zorundasınız. Birbirinizin özgürlüğüne ve kişiliğine saygı duymanız gerekiyor. Anlayışlı olmak, biriniz sinirlendiğinde öbürünüzün susması veya problem ne ise birlikte çözüm bulmaya çalışmak lazım. O da aynı şekilde size karşı ılımlı davranmalı, hoşgörülü olmalı, takıntılı ve agresif tepkilerden uzak durmalı, gelişen olaylar karşısında olgun yaklaşımlar göstermeli, o bana böyle yaparsa ben de ona bunu yaparım tarzı düşünmemeli. Bütün bunlara dikkat edildiği takdirde bu dönem gayet düzgün, sevgili dolu hatta aranızdaki tutkunun büyüdüğü bir zaman aralığı olarak hatırlanır.


----------

MERKÜR GERİ HAREKETİ-Koç Burcunda-30 Mart-22 Nisan



Merkür Geri Hareketinin Etkili Olduğu Alanlar:



Bir başka insanla dengeli paylaşımlarda bulunma adına yapılması gereken tüm düzenlemeler, evlilik hayatınız, uzun süreli ilişkiniz seçilecek eş, yakın ve samimi dostluklar, hak, adalet, hukukla ilgili konular, ilişkideki eksiklerin saptanması ve bunların tekrar ele alınması, ayrılık sonrasıyla alakalı konularda Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 23 Mart tarihinden başlamak üzere, her şeyi yeniden gözden geçirmeli, planlarınızı, projeleriniz konularda, düşünmeye devam etmeli, gözden geçirmeyi sürdürmeli ve geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 29 Nisan tarihinden itibaren düşündüklerinizi yürürlüğe sokmalısınız. 30 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.




Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler


Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılıkırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir.




Ayrıca:


Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.


Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır.


Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.



Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda:



İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.




Son Söz

Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.



İŞ VE KARİYER



19 Şubat-21 Mart tarihleri arasında mesleki konularda etkili olacak Güneş-Balık burcu seyri altında, kariyer anlamındaki gelişmelerden ziyade, çalışma hayatıyla ilgili konularda çok daha önem arzetmekte. Güneş astrolojik anlamıyla, kişisel isteklerimizin, kendimizi geliştirme ve yaratıcı özelliklerimizi ortaya çıkararak bunları dış dünyada ifade edebilme gücümüzü simgelemektedir. Bu tarihler arasında iş hayatınızın gündelik temposu içindeki uğraşılarınıza ağırlık vererek kendinizi geliştirmeniz mümkündür. Balık burcunda ilerleyen Güneş etkisi altında ise bencil duygular yani isteklilik biraz daha geri planda kalmaya müsaittir. Her şeyi kendi içinde kabul edici tarzda düşünmeniz mümkündür. Yani bu ortamda şartlarım şu anda böyle, en iyisi akışa göre ayak uydurayım tarzı bir haliniz vardır. Tabii ki böyle bir bakış açısı güneşin doğasına terstir. Yapmanız gereken, ne olursa olsun kişisel hedeflerinizin bilincinde olarak çabalamayı sürdürmektir. Peki bu dönemde ne gibi yansımalar görülür. Bunları bilirsek önlem almamız da bir o kadar kolaydır. Şimdi gelin olabilecek durumları olasılıklar dahilinde inceleyelim. Etrafınızdaki insanlarla olan ilişkinizde, özellikle gün boyu bulunduğunuz ortamdaki insanlarla birlik duygusu içinde hareket etmeniz anlamına gelebilir. Yani kimseyle dalaşmayayım, onlar da bana dokunmasınlar. Bu iş hayatı açısından akıllıca bir durum olabilir. Fakat hakkınızın yenmesi veya size yapılan bir yanlış tavır karşısında da bunu sürdürmeniz doğal olarak kendinizden taviz vermeniz anlamına gelebilir. Burada yapılması gereken yeri geldiğinde sınırlarınızı iyice belirlemek, bunu aşmalarına izin vermemek gerekir. Yine bu etki altında hayal gücü sınırsızlaşır, yaratıcılık yönünüz açığa çıkabilir. Bu gayet yararlı bir durumdur. İşinizde daha üst noktalara gelmenizi ve etrafınızdaki insanlardan farklı olan yanlarınızı ortaya koyarak ilerlemenizi sağlar. Çünkü başarmanın yarısı hayal etmektir derler. İşte bu noktada bu artan gücü kendinizi aşmak için kullanmak yerine farklı yollara sapmak ve farklı işler yapmaya karar vermek şeklinde değerlendirdiğiniz zaman, tercih edeceğiniz yoldaki aydınlık uzun süreli olmayabilir. Yani ne yaptığınızdan ne yöne gittiğinizden neyi uyguladığınızdan emin olmanız lazımdır. Bu enerji faydalı yanıyla kullanmak dururken neden hayallere kapılalım ki?



Bu etki altında düşünme, çalışma ve sağlık alışkanlıkları konusunda muhakkak dikkatli olmak ve kendinizi yeniden ayarlamak lazımdır. Her gezegen geçtiği yaşam evine kendi özelliklerini taşıyıcı ve içinde yer aldığı burca göre etkileyici bir hava getirir. Çalışma evinizde ilerleyen Güneş kendinizi ifade etme gücünüz ise, Balık burcunda ilerlemesini olumlu ve olumsuz anlamda kullanmak sizin elinizdedir. Öncelikle bu tarihlerde dikkat etmeniz gereken diğer noktalardan birisi de, içinde bulunduğunuz şartları iyi belirlemek, ihtiyaçlarınızın farkında olmak ve hayatınızı düzenlemektir. Uyuşup kalmak yerine çabalayarak, korkup sinmek yerine mücadele ederek, aynı noktada kalmak yerine sürekli ilerleyerek hedefinize giderseniz hem kendi gerçeğinizi yeniden yaratmış hem de kimliğinizi diğer insanlara kabul ettirmiş olursunuz. Tabi ki karşınıza engeller çıkabilir, bunlar doğaldır. Fakat kendinden ve amaçlarından emin bir kişiyi kim durdurabilir ki? Hiç kimse. Evet devam edelim. Bu süreçte işinizle ilgili konularda uygulamaya yönelik çalışmalarda bulunmanız yararlıdır. Yani kafanızın içindeki tasarımları, plan ve projeleri ortaya koymak ve bunları diğer kişilerle paylaşılır hale getirmek önemlidir. Verimlilik olgusu bu dönemde ön planda olmalıdır. Fakat bunun için disiplinli bir şekilde çalışmak, sistemli hareket etmek gerekir. Bir önemli husus ise, sağlıktır. Yani kendinize dikkat etmeniz, beslenmenize önem vermeniz, çalışma şartlarınıza göre önlemler almanız yararlı olabilir. ne kendinizden geçercesine çalışmak ne de tümüyle hareketsiz kalmak yanlıştır. Bu tarihlerde belirlemeniz gereken bir önemli konu, gerekli ve gereksizlerin ayıklanması halidir. Yani, sizin için çalışma veya genel olarak hayatınızla ilgili neler önemli, nelerin artık geçerliliği kalmadığını iyice belirlemek, bunları düzene koyabilmek. Belki kimileriniz için bu yeni bir iş ortamı bazılarınız için iş ortamınızda yapılacak değişiklikler, bir kısmınız için ilk kez işe başlama şeklinde gelişebilir. Balık burcunda ilerleyen Güneş etkinliği altında herşey belirsizlik içeriyor gibi durduğundan, düzenlemeleri yapmakta gevşeklik hissedebilirsiniz. Fakat siz kesinlikle bu yönde bir havanın etkisi altında kalmadan kararlılığınızı sürdürmelisiniz. Şunu unutmayınız ki zodyakta dört burç öncü enerjiye sahiptir. Terazi, oğlak, yengeç ve Koç. Bu burç mensupları hayatın omurgasıdır. Diğer burçlar bu öncü güçlerin ışığı altında ilerler. O nedenle doğanın size verdiği bu gücü iyi kullanmalısınız. Yapılması gerekenleri yapmaktan, başkalarının etkisi altında kalmaktan, birileri adına kendi isteklerinizden hedeflerinizden vazgeçmekten uzak durunuz. Son bir nokta olarak şunu belirteyim ki, Güneş Balık burcu seyrinde, hayallerinize uygun gelişmeler olmuyor diye, nasılsa böyle gelmiş böyle gider bir düşünce kalıbı içinde olup, boşver inceldiği yerden kopsun gibi her şeyi kendi haline bırakmaya çalışmayınız. Her doğan günün ne getireceğini kimse bilemez. Birileri tarafından izleniyor, bir yerler için düşünülüyor veya teklif getirilmek için bekleniyor olabilirsiniz. Onun için size tavsiyem bu süreçte aktif çalışmaktan, sistemli olmaktan ve azminizden bir şey kaybetmeyin. Yaptıklarınızın ilahi sonucunu görebilmek çoğu zaman Güneş Balık seyirlerinde gerçekleşmiş durumdur. Bu sizi niye bulmasın ki?


----------

21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemesi devam edecek Merkür, hayale kapılmadan ham gerçeğe önem vermeniz gerektiğinin işareti olarak, biraz önce Güneşin etkileriyle ilgili paragrafta ele aldığımız durumların benzeridir. İş yerinizde bazı gelişmeler, iş ortamınızda değişimler meydana gelebilir. Baştan bu yana belirlediğiniz hedeflerinizde yanılmalar oluşabilir. Bu durumda sakın yılmayınız. Bugüne dek olan bilgi ve tecrübe birikiminizden yararlanarak her şeyi gerçekçi bir değerlendirme içinde ele alın. Etrafınızdaki insanlara dikkat edin ve özellikle tanımadığınız insanlardan gelebilecek tekliflere karşı uyanık olmayı ihmal etmeyin. Sizin için gerçekten olumlu sandığınız bir işin, bir bakarsınız ki size söylenen haliyle hiç alakası yoktur. O nedenle acil kararlar vermeden önce veya mantıklı olmayan durumlarla karşılaştığınızda iradenizi kullanın, hedeflerinizden şaşmayın ve bildiğiniz en doğru yolu takip edin. Sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyin. Diyetinize özel önem verin. Bunların ruh ve beden sağlığınız için önemli olduğunu unutmayın.



23 Şubat-2 Nisan tarihleri arasında devam edecek istek ve mücadele gücünün astrolojik temsilcisi Mars savaşçı gücümüzü yavaşlatıcı ve kararlılık gücümüzü azaltıcı bir etki yaratmakta. Nelere dikkat etmemiz lazım? İşinin ehli bir kişi olduğumuzu ve kendimize güven duyduğumuzu, amaçlarımızı elde etmek için canla başla çalışmamız gerektiğini bilmeliyiz. Ancak Marsı dispozite eden Jüpiterin ortaklık evinizdeki Koç burcu etkinliği, bazı Terazilerin özellikle iş ortaklığı konularında güçlü birine duydukları ihtiyacın göstergesidir. Böyle hallerde, iş ortağınızla uyum içinde bir çalışma dönemi geçirmek için, birbirinizle hedefleriniz konusunda konuşmalı, dürüst yaklaşımlarda bulunmalı, aksayan noktaları mutlaka görüşmelisiniz.



Hangi durumda olursak olalım, bu süreçte işimizde ustalaşmaya çalışalım. Daha üst noktalara gelmek için bilgimizi sürekli test edelim. İşbirliğine açık olalım ancak kendimizden ödün verecek veya kurban durumuna düşürülecek kişi haline gelmeyelim. Sosyal haklarımızın farkında olalım. Eğer kendimizden eminsek, bunu duruşumuzla, bilgi ve tecrübemizle ortaya koymaya çalışalım. Hani bir söz vardır. Ağlamayana meme vermezler diye. Kendimize güven duyuyorsak, fikirlerimize inanıyorsak azimle ilerlemekten de vazgeçmeyelim. Bir de unutmamamız gereken bir nokta var. Satürn gezegeni Haziran ayına kadar burcunuz üzerinde geri hareket yapmakta ve 12 Mart tarihinde Uranüs Koç burcunda seyrine başlıyor. Bu da gösteriyor ki, eş veya iş ortaklarınız kendilerine özgü tarzda davranabilirler. Böyle durumlarda bilinçli bir şekilde gözden geçirmelerde bulunmak ve şartlar sizi zorladığında, önünüze engeller çıkarıldığında panik olmak yerine, neler yapılabilir bunları tespit etmek çok daha yararlıdır.



DOLUNAY BAŞAK BURCUNDA

Sevgili Teraziler 19 Mart saat 20:11 itibariyle Başak burcunda oluşacak Dolunay, yaşamınızı yakından ilgilendiren iş ve özel hayatınızla ilgili hayallerinizle, dış dünyanın gerçekleri arasındaki farkı deneyimlemenizi sağlayan güçlü bir yansımadır. Bu ışık altında kimi zaman yalnız olduğunuzu farkedebilirsiniz. Fakat şu var ki ruhunuzun arınması, korku ve şüphelerinizin son bulması açısından bu Dolunay sizin açınızdan son derece değerlidir. En azından potansiyel gücünüzün farkına varırsınız. Kaos içinde olduğunuz konuları çözüme kavuşturabilirsiniz. Sizin açınızdan nelerin önemli ve gereksiz olduğunu tespit edebilirsiniz. Korkularınıza rağmen risk almanız gerektiğini bilirsiniz.



Detayları farkederek değerlendirmeye alır, hayatınızla ilgili yeni bir karar verebilirsiniz. İş hayatınızla ilgili konularda da etkili olacak bu dolunay doğal olarak yaşamınızı ilgilendiren her alanda belli bir değişimin işareti gibidir. Yuvanızla alakalı mevzuları da aydınlatıcı(belirleyici) olan bu oluşumu değerlendirirken dikkat etmeniz gereken noktaların başında, endişeli, saplantılı, eleştirel tavırlar içinde olmamanız, kendinizi bir kurban gibi hissetmemeniz önemlidir. Meydana gelebilecek değişimlerin, gelişiminizi tamamlamanız ve yeniden hayata katılmanız adına gerekli olduğunu kabullenirseniz, hayat size beklediğiniz güzellikleri verebilir. Yeter ki kaçışta bulunmayın,hayatı kucaklayın ve pozitif düşünmeye çalışın. Unutmayınız ki, inanmak başarmanın yarısıdır.


BALIK BURCUNDA YENİAY



Sevgili Teraziler iş ve sağlık evinizi aydınlatıcı olan Yeniay, 4 Mart günü saat 22:46 da oluşacak. Çalışma hayatınız başta olmak üzere verimliliğiniz, iş yeri ortamınızdaki ilişkileriniz, becerileriniz konusunda da destekleyici olan bu enerjinin maneviyatı besleyen kuvvetinden yararlanarak aksaklık yaratan noktaları düzenleyebilirsiniz. Hayatın gündelik temposundaki her türlü uğraşınız adına size yardımcı olan bu enerji sayesinde, doğanızda bulunan yeteneklerinizi disiplinli bir şekilde geliştirebilir, bulunduğunuz alanda güçlü hale gelebilirsiniz. İlgilendiğiniz bir konuda bilgi sahibi olabilmek veya ustalaşmak adına girişimde bulunabilir, hayatınıza yeni bir düzen kurabilirsiniz. Balık burcundaki Yeniay, her şey adına yeni bir tohumun toprağa ekilmesi anlamındadır. Bugün itibariyle yapacağınız düzenlemeler, başlattığınız girişimler iki hafta sonraki dolunayda etkisini göstermeye başlayacağı için, bugünkü enerjinin size vereceği gücü doğru bir şekilde kullanmanız faydalıdır. Eksiklerinizi tamamlamanız, sağlığınıza dikkat etmeniz, gerekli gereksiz şeyleri kafanıza takmamanız yararlıdır. Bu oluşumdan olumlu manada yararlanmak için alışkanlıklarınızın esiri olmadan sizin için en gerekli olan şeyi saptamaya çalışınız. Bunu yaptığınız takdirde yeniay size rehber ve ve ilerlemeniz adına kuvvet olabilir.



Kolay işlerle karışık ayrıntılar arasındaki ayrımı yapabilmeniz adına destekleyici olan Yeniay, sizin gerekli ve ihtiyacınız olanı belirlemenizde ve hangi konular artık miladını tamamlamıştır bütün bunları fark edebilmenizde destekçinizdir. Çalıştığınız alanda veya günlük hayatınız içinde uğraştığınız işlerle alakalı olarak düşündüğünüz yenilikleri nasıl uygulayabilirsiniz, verimli bir yaşam sürebilmenizin önünde engel oluşturan sağlık problemleriniz var mıdır? Bunları da yeniayın yansıması altında ele alabilirsiniz. Nelere bağımlısınız, hayatınızda kimlerin önemi bulunmakta, kendinizi tam anlamıyla gerçekleştirdiğinizi, ifade ettiğinizi düşünüyor musunuz? Bu soruların tümüne gerçekçi düşünerek yanıt bulabilirsiniz. İhmal ettiğiniz nasılsa hallederim diyerek ertelediğiniz işlerinizi yeniayın güçlü ışığı altında tamamlayabilirsiniz. Benim yeniayla ilgili size tavsiyem, şu anki mevcut durumunuzu gözden geçirerek, ruhunuzun tatmin olması ve hayattan zevk alabilmeniz için, zamanınızı ve enerjinizi verimli bir şekilde kullanabileceğiniz yeni alanlar keşfetmenizdir. Bu ister çalışmak olsun, ister yeni bir hobi hiç farketmez. Yeteneklerinizi ortaya koyunuz ve umudunuzu yüreğinizin içinde büyütünüz. Manevi destekleyici olan Yeniay sizin için en gerekli olan ne ise onu getiricidir.



PARA KONULARI


2 Mart-27 Mart tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek kaynaklar evinizin yöneticisi Venüs, rahatlatıcı bir etki olarak göze çarpıyor. Böylece, en azından dışarıdan destek bularak rahatlayabilirsiniz. Ayrıca bu enerji sayesinde, kendi gelirinizle alakalı mevzular yoluna girene kadar, orijinal yeteneklerinizi hayata geçirebilirsiniz. Sözgelimi özellikle ev yaşamını sürdüren Teraziler, zevk aldıkları yollarla para kazanabilirler. Hoşunuza giden bir hobi veya önemli bir yeteneğiniz size artı gelir sağlayabilir. Hatta bunu bulunduğunuz bir grubun içinde sergileme yoluyla veya diğer insanlara bizzat kendiniz de sunarak gelir elde etmeniz mümkündür. Bu öyle akıllıca yapılmalı ki, size artı değerler kazandırabilsin. Projeler bu enerjinin altında yaratıcı bir biçimde hayata sunularak gelire dönüşebilir. Eşiniz veya ailenizin desteğini üzerinizde hissedebilirsiniz. Kendi işinizle alakalı bir artış veya bir ikramiye benzeri kazanç elde edebilirsiniz. Hangi yollarla olursa olsun bu kavuşumun enerjisi sizler açısından bir bonus anlamı taşıyabilir.



Mart Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 2-3-12-13-16-17-20-21-24-25

Zayıf Enerjili Günler : 1-7-8-14-15-26-27-28

Aşkta En Şanslı Günler : 2-3

Parasal Açıdan Şanslı Günler : 22-23

Yeniay : 20-21

(Ay gezegeninin Terazi burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 7-8

(Ay gezegeninin Koç burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net