IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2011, 06:18   #1
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başak Burcu - Mart Ayı Genel Değerlendirmesi




2 Mart Venüs Kova burcu seyri, bilim, güzel sanatların ilginizi çekmesi ve bu alanda kendinizi geliştirmek arzunuzu yoğunlaştırır. Mantık ve akıl her konuda öne çıkar. İnsan kendisiyle ilgili kararlarını kendi başına almak ister. İş çevrenizde bulunan kişilerle arkadaşça paylaşımlarda bulunabilirsiniz. 9-12-21 Mart tarihlerinde sırasıyla Merkür, Uranüs ve Güneş hevesli Koç burcunda seyirlerine başladığında, özellikle parasal konularda dikkatli olmak gerekir. Yatırım anlamında verilecek acil kararlar sakıncalı olabilir. Dışarıdan destek gördüğünüz kişilerin beklenmedik tavırlarıyla karşılaşma riskinizi unutmayın. Şansınızı zorlamanın hiçbir anlamı yok. Mali konularda güvenmediğiniz insanlarla sırlarınızı paylaşmayınız. Başkalarının parasını idare ediyorsanız veya böyle bir işte çalışıyorsanız çok dikkatli olun. Planlı hareket etmek gayet yararlı. 27 Mart tarihinde Venüs Balık burcu seyri ilişki konusunda şanslı bir zamanı vurguluyor. Şansınız bu konuda oldukça yüksek. İlişkideki pürüzler ılımlı davranılması halinde kolaylıkla çözülebilir. Karşınıza size gerçekten bağlanacak biri çıkabilir. Bu tarihten üç gün sonra Merkür Koç burcunda geri hareketine başlıyor. Hesabınızı kitabınızı iyi yapmanız, borç ve alacak konularında geriye dönük işlerle ilgili oturup düşünmeniz lazım. Faturalarınız, vergi borçlarınız, bankayla alakalı işler tekrar önünüze gelebilir.



Mart Ayı Astrolojik Takvimi

2 mart Venüs kova burcuna girişi 04:39
9 mart Merkür Koç burcuna girişi 19:47
12 Mart Uranüs Koç burcuna girişi 02:49
21 mart Güneş koç burcuna girişi 01:21
27 mart Venüs balık burcuna girişi 09:53
30 mart Merkür Geri Hareket Başlangıcı 23:48 Koç burcu





AŞK VE İLİŞKİLER



19 Şubat-21 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek Güneş, bir ay boyunca kendi kimliğiniz, eğilimleriniz, bakış açınız ve ilişkinizle alakalı konulardaki tavırlarınızın, birlikte olduğunuz kişi aracılığıyla yansıması anlamı taşır. Yani siz bugüne dek ilişkiniz konusunda nasıl davrandıysanız şimdi karşınızdaki kişi bundan ne anladığını davranışlarıyla, düşünceleriyle, sözleriyle dile getirmeye çalışacaktır. İşte bu durum, ilişkinizin bir dengeye oturtulması açısından veya ilişkiniz yoksa sizin bundan sonra kuracağınız bir beraberlik için kendinizdeki eksikleri veya davranışları tamamlamanız ve düzenlemeniz açısından bir süreç geçireceğinizin göstergesidir. Burada önemli olan sen veya ben demek yerine biz diyebilmeyi başarmaktır. Karşınıza çıkan kişi veya birlikte olduğunuz kişi ile bütünleşmeyi, paylaşım içinde olmayı bilmeli, kişisel kaprisler veya bencillikler nedeniyle ilişkinizi zorlamamalısınız.



Sizce her Başak burcu mensubu aynı olayları yaşayabilir mi? hayır dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız. O zaman ilişki tiplerine göre diğer olasılıkları da gözden geçirmemiz lazım. Karşıt evinizde ilerleyecek Güneş, sizin hayata bakış açınız, ilişkinize verdiğiniz önem, partnerinizin göstereceği tepkinin işareti demektir. Güneş Balık burcu geçişinin bazı Başaklardaki etkisi şu olabilir. Bu dönemde her ikiniz de kendi arzularınız ve egonuz gereği davranışlar sergileyebilir, gereksiz sorunlar yaşayabilirsiniz. İşte tam bu noktada eğer ilişkiniz sağlamsa, tutarlı ve dengeliyse, hatta kökleşmiş ise, hiçbir sorun çıkması mümkün değildir. Güneş Balıkta ilerlerken sorunlu olan ilişkilerin tüm ele batan yönleri ortaya çıkar. Çünkü Güneş astrolojik açıdan tetikleyici özelliğe sahiptir. Partneriniz eğer ilişkisine değer veriyorsa sizin bakış açınıza karşı saygı ve sevgisini ihmal etmeyecek hatta size daha fazla bağlanacak, özverili davranmaya çalışacak, ilişkinizdeki birlik ve beraberliği muhafaza edebilmek adına yeri geldiğinde ödün bile verebilecektir. Bu durum sizin için de geçerlidir. Tabi her ikiniz de beraberliğinize önem veriyorsanız.



Yani siz ileriye yönelik ciddi bir beraberlik mi düşünüyorsunuz yoksa bu ilişkide sevgi ve güven faktörü en başından beri tartışılır bir durum mu? Evli olanlar da aynı şekilde eşleriyle aralarındaki ilişkinin durumunu net olarak gözlemlemeleri gerekiyor. Bu tam olarak tespit edildiği zaman, karşıt evinizde meydana gelecek bu enerjinin tesirlerine göre davranmak gayet mümkün. Öncelikle Güneş astrolojik olarak kişisel canlılığımız ve bilinçli isteklerimizin, kimliğinizin göstergesi. Karşıt eviniz ise partnerinizin size olan tavırları ve kimliği hakkında bize bilgi vermekte. Bu süreci mutlu ve huzurlu geçirmek istiyorsanız elbirliğinde bulunmak ve eşinizle anlaşmak adına, sorunları ortak bir şekilde çözümlemeye çalışmanız son derece önemli. Yani ben demek yerine biz demeyi bilmek lazım. Güneş bu tarihler arasında bize gösteriyor ki, eşiniz sevecen, cana yakın ve duyarlı bir ruh hali içinde olsa da, zaman zaman kendini acındıran, değişken davranışlar göstermeye müsait, bazen romantik bazen de istekleri olmadığında kolayca incinip küsebilir. Peki bir Başak nasıl davranmalı. Böyle bir durumda ince eleyip sık dokumaya devam eder, eşini eleştirmeye kalkar veya yeni başlayan bir ilişkide karşısındaki insana bu tarz yanaşımlarda bulunursa sonuç pek olumlu olmayacak. Yapılması gereken ona duyduğunuz sevgi ve ilgiye göre esneklik göstermek ve onu olduğu haliyle kabul etmek. Yani bu dönemde birlikte olduğunuz kişiyi değiştirmek için uğraşmak kesinlikle sonuç vermez. Onunla konuşmaya çalışmak, üzüldüğünüz noktaları paylaşmak, beklentilerinizi açıklamak, empatide bulunmak kesinlikle şart. Çünkü bu enerji nedeniyle onun size karşı, bağımlıymış gibi durması fakat bütün bunlara rağmen kendini hapsolmuş gibi hissetmesi de mümkün. Yargılamadan birbirinizi anlamaya çalışırsanız bir ruhsal danışman gibi karşınızdaki kişiyi algılamak için destek olursanız, onun da size karşı daha nazik, elinden geleni yapmaya çalıştığını farkedebilirsiniz. Bütün bunlara dikkat etmeniz, karşıt burcunuzda ilerleyen Güneşin yarattığı fiziksel cansızlığın üstünüzden azalmasını ve sevdiğinizle ortak bir noktada mantıklı insanlar gibi anlaşmanızı sağlayabilir.


21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında Balık burcunda yani partner evinizde seyrini sürdürecek Merkür, zihninizde canlandırdığınız veya inanmak istediklerinizden ziyade gerçeği en saf haliyle görmeye çalışmanın doğru olacağını söylemektedir. Aslında gerçekçi olarak düşündüğünüzde aradığınız ilişki türü aynı ortak ilgileri paylaşacağınız hayata aynı açıdan bakarak mutlu olacağınız bir eş olmalıdır. Ancak Merkür-Balık burcu enerjisi altında, farklı bir bakış açısı bazılarınızı etkisi altına alabilir. Onunla olan iletişiminizde daha merhamet dolu, daha anlayışlı olma gereği duyabilirsiniz. Sorunlar olduğu halde onunla paylaşmak veya düzeltmeye çalışmanın sanki fayda olmayacağı için ortaya getirmek istemezsiniz. Aradığınız kültürlü, zeki, bilgili düşüncelere sahip kişidir. Onunla iletişim kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve bilgilenmek ihtiyacınız vardır. Ama ilişkinize baktığınızda bu mümkün görünmemektedir. İlişkisi sağlam ve sorunları olmayanlar ise bu dönemde birbirlerine karşı anlayışlı davranabilirler fakat yine de bu sürecin etkisi olarak her şeyi gerçekçi şekilde ele almak ve çözümlemek gerekir. Çünkü Balık burcunda ilerleyen Merkür, tarafsızlığınızı ve gerçekçi düşünce tarzınızı engelleyecek enerjiler yayabilir. Akılla ve mantıklı bir şekilde açıklanması mümkün olmayan şeylere karşı bir meyil oluşturabilir. Sezgilerinizin gücüyle veya iç sesinizle hareket etmekten yana olabilirsiniz. Böyle bir durum hissedenlerin lütfen aşk ve ilişkiler paragrafı altında ele aldığım tüm enerjileri bilinçli bir şekilde gözden geçirmeleri iyi olur kanaatindeyim. Çünkü bu ay gördüğünüz gibi ben yazarken, siz okurken kafanızı kurcalayacak enerjiler altındayız. Bilinçli olmak, acil kararlar vermemek gerekiyor.



23 Şubat-2 Nisan tarihleri arasında ciddi ilişkiler evinizde seyrini sürdürecek, Mars partnerinizin yanıltıcı tarzda davranmasına yol açabilir. Sadakat konusunda garip bir tutumu vardır. Aslında ilişkisini sürdürmek istiyordur, sizden vazgeçemiyor gibidir. Fakat beraberliğin gereklerini yerine getirmesi gerektiğinde, buna yanaşmayabilir. Konuşmaya çalıştığınızda size bazı cevaplar verebilir. Fakat bunlar pek tutarlı değildir. Burada yapılması gereken, yorumun en başında söylediğim gibi, ilişkinizin niteliğini anlamaktır ve gerçekçi saptamalarda bulunmaktır. Yani karşınızdaki kişi doğru bir kişi mi, bu ilişkide neler yanlış gitmekte bunun mutlaka oturtulması gerekiyor. Kaldı ki, Mars geçişini dispozite eden Jüpiterin Koç burcunda ilerleyişi, aranızdaki tutkunun, ateşin ve heyecanın işaretidir. Demek oluyor ki, ilişkinizde sorunlar nedeniyle cinsel paylaşımlarınızda kimi zaman birbirinize çekildiğinizi hissederken kimi zaman birbirinizden oldukça kopuk, uzak durabilirsiniz. Kimi çiftler bu dönemde ortaya çıkacak keyifsiz durumları cinsel açıdan paylaşımlarda bulunarak aşmaya çalışabilir, bazılarınız ise sevginiz sayesinde elele vererek problemleri çözebilir, geri kalan çiftler ise, bu süreçte bitirme kararı alabilirler. Nasıl sonuçlanacağı eşleşim haritanızdaki(ilişki haritası) güce, birbirinizle olan paylaşımınıza, yüreğinizdeki sevgiye ve ilişkinizin kalitesine göre değişebilir. Yapılması gereken çatışmak yerine uzlaşmaya çalışmak, birbirinize destek olmak ve değişken tavırlar göstermemektir.



DOLUNAY BAŞAK BURCUNDA



Sevgili Başaklar 19 Mart saat 20:11 de burcunuz üzerinde oluşacak Dolunay, dış dünyadaki imajınız, girişimlerinizden tutun da ilişkinize kadar her konuda temkinli olmanızı gerektiren Dolunayın etkisi altında Pazar gününe adım atmaktasınız. Dolunay zamanlarında herşey apaydınlıktır, göz önündedir. Gizlenen herşey ortada olduğundan, umursanmayan, nasılsa halledilir diye düşünülüp kulak arkası edilen durumlar kendiliğinden ön plana gelir. Beklenmeyeni beklemek anlamına gelen Dolunay zamanlarında yapılması gereken en önemli şey, içinde bulunduğunuz durumun farkında olmak ve güven duygunuzu dimdik ayakta tutarak soğukkanlılıkla hareket etmektir. Böyle bir etki altında ilişkinizi, partnerinizi gerçekçi bir şekilde gözlem altına almanız gerekebilir.



Eğer sorunlarınız varsa bunları saplantılı bir şekilde ele almamalı, görünen gerçekleri inkar etmek yerine kabullenerek bundan sonrası adına mantıklı bir karar almalısınız. Dolunay başta da dediğim gibi, bir türlü kabule yanaşmadığınız ve bu yüzden sürekli kaygı duyduğunuz mevzuları önünüze getireceğinden bugünlerde yaşayacağınız olaylar, artık bazı durumların son ve kesin halini görmenizi sağlayıcı olabilir. İşte bu sonuçlara hazırlıklı olmak, alacağınız önlemler ve gerçekçi ayarlamalar açısından faydalı olabilir. Ve şunu asla unutmayalım ki, Dolunay zamanları hasat mevsimi gibidir. Yani siz veya ilişkinizle alakalı konularda bugüne dek ektiklerinizin sonucunu alabilmeniz mümkündür. Eğer aşkınız kuvvetliyse ve temeli sağlamsa elde ettiğiniz sonuç da o denli sağlam olabilir.


BALIK BURCUNDA YENİAY



Sevgili Başaklar 4 Mart saat 22:46 da, Balık burcunda Yeniay oluşacak. Maneviyatı yükselten bu enerji sınırlarınızı zorlayan ve sizi rahatsız eden özellikle ilişki sorunlarınızı çözüme kavuşturmanız mümkün olabilir. Merhamet ve sevginin genel olarak yoğunlaştığı bugünlerde, duygularınız derinleşebilir ve bu durum ilişkinizi güçlendirici bir etki yaratabilir. Yakın ilişkilerin önem kazandığı bu etki altında, ilişkisi olmayanlar yeni bir kişiyle tanışabilir ve bu kişi sayesinde fanteziler yaşayabilirsiniz. Romantik duyguların aranızdaki paylaşımda ön planda yer alması, hayallerinizi birlikte paylaşabileceğiniz bir eş arzusu yine bu enerjinin yansımaları arasında yer almaktadır. Yeniay birey olarak kendinize özgü niteliklerinizi ifade etmeniz anlamına geldiği gibi, karşılıklı paylaşımda bulunmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamanızı sağlayabilir. Bu enerji sen ve ben demek yerine bütünleşmeyi, herhangi bir sorunda birbirinizden uzaklaşmak yerine beraber çözebilmeyi destekleyicidir. Nazik ve özverili yaklaşımlarda bulunmanızı sağlayan bu enerjiden yararlanmak için her ikinizin de yapması gereken, el ele vermek ve ortak bir noktada buluşmak için gönüllü olmaktır. İlişki sorunlarınızı çözmenizde, birbirinize kenetlenerek her türlü sorunun üstesinden gelmenizde size yardımcı olabilir.



İş hayatınız, sağlığınız, imajınızla alakalı konularında da destekleyici Yeniay, hayalle gerçek arasındaki farkı iyi belirlemeniz halinde sizi rahatlatıcıdır. Beraberliği sağlam temellere oturmuş çiftler arasında romantik paylaşımı destekleyici olan Yeniay, sorunları olan çiftlerin önünü görmekte uygun çözümler bulabilmelerinde yardımcıdır. Bu çözümün nasıl gerçekleşeceği öncelikle gerçekçi düşünmenizle birebir alakalıdır. Hayallerinizi zenginleştiren Yeniay, fantezilerinizin de güçlenmesini sağlıyor. Beraberliği olmayanların yaşamlarına girecek yeni bir kişinin göstergesi olabilir. Benim size tavsiyem ideallerinizi tekrar bir hatırlayınız. Ne yolda gitmek istiyordunuz ve şu anki durumunuz nedir gözden geçiriniz. Bunu yaparken gerçekçi düşünmeyi ihmal etmeyin.


----------

URANÜS KOÇ BURCUNDA



12 Mart-10 Temmuz tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemeye başlayacak Uranüs, güçlü ve hızlı bir etki olarak tüm burçlar açısından önemli değişimlerin simgesi. Değişim konusunda bir toprak burcu olarak güvenliğinize her zaman değer verdiğinizi, cesur meydan okumalara alışık olmadığınızı biliyoruz. O zaman şimdiden kendinizi hazırlasanız iyi olur. Çünkü önümüzdeki yedi yıllık süreçte en fazla hız kazanacağınız konu parasal meseleler. Bir yandan Satürn Terazi burcu etkisi altında kazanımlarınız konusunda dikkatli olmanız gerekiyor diğer yandan Uranüs nedeniyle finansal konularda yaşanabilecek krizler için mücadele etmeniz. Ne olursa olsun bu dönemde o muhteşem akıl gücünüze fazlasıyla ihtiyacınız var. Beklenmedik parasal dalgalanmalardan korunmanızın yolu, dikkatli bir bütçe hazırlamak ve harfiyen uymakla mümkün. Yatırım veya iş ortaklığı konularında öncelikle önünüzü görmeye çalışınız. Ben Uranüsün Koç burcu seyri sırasında eş veya ortaklarınızın size yaşatabileceği finansal sorunlara karşı tedbirli olmanızdan yanayım. Bankalar(kredi borçları) konusunda lütfen bilinçli davranmaya çalışınız. Çünkü güvenerek çıkacağınız bir yolda yalnız kalmanız mümkün. Risk kelimesi artık sizin için ikinci bir isim gibi olmalı. Bir adım atarken bunun doğurabileceği sıkıntıları önceden görmeniz gerekiyor. Sağlam temeli olmayan hiçbir borcun altına girmeyiniz. Eşinizle olan paylaşımlarınızda yaşanabilecek duygu fırtınalarına yakalanmamak için dikkatli olun. Eğer evli değilseniz seçiminizi yaparken şu anki durumdan ziyade ilerisini gözetmeye çalışın.


İş ve Kariyer



21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında Balık burcunda seyrini sürdürecek yönetici gezegeniniz Merkür etkisi altında, kariyeriniz ve geleceğinizi ilgilendiren konularda etrafınızdaki insanlarla anlaşmaya gönüllü bir haliniz vardır. Sizin isteğiniz kendinizi aşmak ve kişisel olarak farklı olan yönlerinizi ortaya çıkarmaktır. Fakat bu etki altında kimi zaman etrafınızdaki insanlarla aranıza aşırı bir sınır koyarken kimi zamansa sınırları tümüyle ortadan kaldırabilirsiniz. Bu ise çevrenizdeki insanların şaşırmasına yol açabilir. Aslında gayet nazik ve özverilisinizdir. Fakat değişken tepkiler verdiğiniz görülebilir. Eğer işinizde sorunlar varsa doğal olarak bu enerji altında kendinizi çaresiz bir kurban durumunda hissedebilirsiniz. Eğer sorunlarınız yoksa kendinizi korumak amaçlı güdüsel hareketlerde bulunabilirsiniz. Bazen iş hayatınızın gündelik temposu içinde fedakar davranışlarınız daha fazla ön plandadır. İşinize dört elle sarılır ve mücadele edersiniz. Fakat çoğunlukla hırs ve başarıya olan tutkunuz gerilerde kalmış gibidir. Yani ne varsa onu yapayım, akşam olunca evime gideyim. Bunu yaşınıza göre de yorumlayabiliriz. Herkes iş hayatında değil çünkü. Okuldaki dersleriniz ve sorumluluklarınız olarak da ele alabilirsiniz. Evdeyseniz ona göre de yorumlayabilirsiniz. Genelde durumunuzu özetleyecek olursa bu tarihler arasında dağılmamaya, hedeflerinizden şaşmamaya, içinde bulunduğunu koşullar ne olursa olsun kararsızlıktan uzak durmaya çalışınız. Şunu unutmayınız ki, varlığınız son derece önemli. Sorumluluklarınızın farkında olarak hareket ederseniz, hem size ihtiyacı olan kişilere destek olursunuz hem de kendi gerçeğinizi yaratabilirsiniz. Kaldı ki karşıt eviniz iş sözleşmelerini içermektedir. Doğum haritanızdaki etkiler nispetinde, bu kimileri için yeni bir iş bağlantısının simgesi olabilir. Ancak maddi açıdan tam bir doyum için Haziran ayına kadar beklemeniz gerektiğini söyleyebilirler.



9 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek kariyer evinizin yöneticisi Merkür, hareketlendirici ve hırslı davranmanızı sağlayıcı bir enerji olarak iyi gelebilir. Fakat bu enerjinin de kendi içinde dikkat edilmesi gereken noktaları var. Her şeyden önce Merkür iletişim ve haberleşmeyle alakalı bunu biliyoruz. Koç burcu seyrinde ise, kendinize yönelik düşünme yani ben-merkezci bir zihinsel akış söz konusu. Bu kimi zaman son derece gereklidir. Size hızlı bir şekilde düşünmenizi ve olaylara hakim olmanızı, çabucak düşündüğünüz için durumlara müdahale edebilmenizi, fikirlerinizi hızlı bir şekilde açıklayarak derdinizi anlatmanızı sağlayabilir. Fakat bilirsiniz, kontrolsüz güç, güç değildir derler. Merkür Koç burcu seyri de aynen böyle bir şeydir. Eğer doğru kullanırsanız size faydalar sağlar, yanlış kullanırsanız zarar verir. Bu enerjiyi doğru bir biçimde kullanmanın yolu ise, kariyerinizi ilgilendiren konularda otoritelerle veya iş yaptığınız insanlarla ılımlı bir şekilde bağlantı kurmak, kimseyle çatışmaya girmemek, hep ben haklıyım diye düşünmemek, diğer kişileri de canı gönülden dinlemektir. Çünkü ekip halinde çalışıyorsanız bu oldukça şarttır. Ayrıca bu yüksek hızdaki enerji, kimi zaman hatalar yapmanıza neden olabilir. Çabuk halledeyim derken yanlışlar yapabilirsiniz. Onun için eğer temkinli olmayı başarırsanız bu enerjinin size sağladığı güçle liderliğinizi göstermeniz, kuşkulardan uzak bir şekilde iletişimde bulunmanız mümkündür. Benim tavsiyem 30 Mart tarihinde başlayan geri hareket döneminde ilerisi adına planladıklarınızı tekrar gözden geçirmenizdir.



2 Mart-27 Mart tarihleri arasında Kova burcunda ilerlemeye başlayacak Venüs, çalışma hayatınızla ilgili konularda gerek sağlık alanında, gerekse iş konusunda, diğer insanlara yardımcı olma, toplumsal olaylara hassasiyet gösterme, sizinle aynı amacı ve hedefi paylaşan kişilerle ortak bir birlik içinde gönüllü çalışma gibi durumlar da yine bu dönemin etkili faaliyetleri arasında yer alabilir. Halkla ilişkiler, reklamcılık sektörü, yaratıcılık gerektiren aktiviteler, part-time işler, sosyal faaliyetler, alternatif tıp ve bilişim sektörü içinde yer alabilir, bu konularla ilgili kurslara katılabilir, mesleğinizde daha fazla ilerleme imkanı bulabilirsiniz. Sosyal ilişkilerinize önem vermeli, gereksinimlerinizin ve amacınızın farkında olmalısınız. Çalışma hayatınızla ilgili konularda bağımsızlık arzunuzun yüksek olduğu bu ay, sıradışı işler, daha özgür bir şekilde hareket edebileceğiniz bir iş ortamı size kendinizi iyi hissettirebilir. Başkalarından farklı, kendinize özgü yönlerinizi ve yeteneklerinizi sağlıklı bir biçimde ortaya koymaya çalışmanız yararlıdır. Ancak bunların maddi anlamda size getirisi fazla olmayabilir.

İş hayatınızda beklenti ve planlarınızı hiçbir desteğe ihtiyaç duymadan gerçekleştirmek isteyeceğiniz bu dönemde, kimseye taviz vermeden kişisel özgürlüğünüzü ve bireyliğinizi ön planda tutarak çalışmaktan yanasınızdır. Kendi hayatınızı biçimlendirmek konusunda direniş gösterebilir, aradıklarınızı tam olarak bulamadığınızda isyan edebilirsiniz. Bu durum sizin doğanıza son derece aykırıdır. Fakat içinde bulunduğunuz şartlarda böyle davranmak kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Gelişimsel hedefiniz, gerçek amacınızı belirlemekle mümkündür. Bu ay, iş yaşamınızla ilgili mevzularda benim tavsiyem ne olursa olsun düzenlemelerde bulunmanız ve gereksiz yere tartışmalardan uzak durmaya çalışmanızdır. Kendinizi tam olarak ifade etmekte yaşadığınız sorunlar iş verimliliğinizi düşürücü bir etki yaratabilir. El altından başka iş arayışlarınız olabilir. Ancak bunların tam olarak yürürlüğe girmesi için sabırlı olmak lazımdır.


----------

PARA KONULARI



21 Mart-20 Nisan tarihleri arasında etkili olacak Güneş gezegeninin Koç burcu seyri başkaları vasıtasıyla elde etmeyi düşündüğünüz destekler konusunda ateşli ve öncü bir enerjinin sizi sarıp sarmalamasıdır. Bir Başak her zaman mantığını kullanarak ve her olguyu iyice analiz ederek düşündüğünden bu süreçte bazı olumsuz durumlarla karşılaşsanız bile ben sizin gerekli ayarlamayı yapacağınızı düşünüyorum. Şimdi bu enerjinin parasal anlamda ne gibi etkileri olabilir onu inceleyelim. Öncelikle kendi kazandığınız paralar dışında, diğer insanlardan elde ettiğiniz gelirler varsa veya elde etmeyi düşündükleriniz, mesela banka kredisi başvurusu, nafaka, sigorta gelirleri, evliyseniz veya kimle beraber yaşıyorsanız o kişiden elde ettiğiniz gelirler, ortak mal paylaşımı, iş ortaklığınız varsa birleşik kazançlardan elde ettiğiniz paralar gibi. İşte bu konularda eğer bir terslik veya gecikme ile karşılaşırsanız bu süreçte gerginlikler kaçınılmaz hale gelebilir. Bir yandan size birilerinin destek olmasını beklerken diğer yandan böylesi olumsuz durumlarla karşılaşmak can sıkıcı olabilir. O nedenle şimdiden kendinizi ayarlamanız iyi olabilir. Bu sürecin bir başka etkisi ise, başvuruda bulunduğunuz kredi gibi durumlarda çok iyi düşünülmesi ve hesap edilmesi gereken süreç olmasıdır. Yine bu dönem ortak olarak yürütülen finansal kazançlarla ilgili fazlasıyla hırs yapmanıza neden olabilir. Aktif olarak sözünün dinletmekten veya çıkarlarınızı kollamak konusunda sertlik göstermekten çekinmeyebilirsiniz.

Ayrıca bu süreçte bazı belirsiz durumlar nedeniyle canınız sıkılabilir. Unutmayalım ki, ay sonunda Merkür geri harekete başlıyor. Tam her şeyi ayarladım derken bir başka kişinin yanlış bir hareketi veya gereksiz bir masrafı veyahut sizden habersiz yapılan bir anlaşma nedeniyle gerilmeniz mümkündür. Elinizde olmayan bazı nedenlerden dolayı vaktinden evvel alacaklı olduğunuz kişilerin istekleri veya gereksiz olduğu halde yaptığınız bir harcama, sağlık gideri veya bir başkasına yardım etmeniz gibi türlü sebeplerle parasal yönden zor durumlar gözükebilir. Bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmak için her şeyden önce bütçenizi her zamanki gibi iyice planlamalı, sizin haberiniz olmadan hareket edilmemesi için şimdiden uyarıda bulunmalısınız. Boşanmış çiftlerin eşleriyle nafaka sorunları nedeniyle gerilim yaşamaları da bu dönemde görülebilir. Bir miras davası için koşuşturmanız mümkündür. Kısaca bu süreç bazı parasal krizler yoluyla edinilen tecrübe ve bundan sonrası adını daha dikkatli olmayı gerektiren ama gerekli önlemler alındığında çıkarlarınızı iyi kollayacağınız ve kimsede bir kuruş hakkınızı bırakmayacağınız bir süreç olabilir.


MERKÜR GERİ HAREKETİ-Koç Burcunda-30 Mart-22 Nisan



Geri Hareket Hangi Konularda Etkili:



Geleceğinizi garanti altına alabilecek her türlü para meselesi, hayat ve sağlık sigortası, bankalarla alakalı kredi girişimleri veya borçlarınız, yatırımlar, tüm hesap işleri, ortak kazançlar(iş veya özel ilişkiler), evlilik veya ilişki yoluyla edinilen maddi gelirler, başkalarıyla olan her türlü finansal bağlantılar, vergiler, mirasla ilgili konularda, Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 23 Mart tarihinden başlamak üzere, her şeyi yeniden gözden geçirmeli, planlarınızı, projeleriniz konularda, düşünmeye devam etmeli, gözden geçirmeyi sürdürmeli ve geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 29 Nisan tarihinden itibaren düşündüklerinizi yürürlüğe sokmalısınız. 30 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.



Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler


Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılıkırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir.


Ayrıca:


Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.


Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır.


Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.



Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda:

-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
-Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Son Söz: Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.



Mart Ayı Astrolojik Takvimi



Pozitif Enerjili Günler :8-9-10-13-14-17-18-21-22-26-27

Zayıf Enerjili Günler : 3-4-5-11-12-23-24-25-31

Aşkta En Şanslı Günler : 26-27

Parasal Açıdan Şanslı Günler : 20-21

Yeniay : 17-18

(Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 3-4-5-31

(Ay gezegeninin Balık burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ayı, baåŸak, burcu, deäŸerlendirmesi, mart


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Koç Burcu - Mart Ayı Genel Değerlendirmesi JB Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 02 Mart 2011 06:29
Yengeç Burcu - Mart Ayı Genel Değerlendirmesi JB Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 02 Mart 2011 06:21
Aslan Burcu - Mart Ayı Genel Değerlendirmesi JB Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 02 Mart 2011 06:20
Yay Burcu - Mart Ayı Genel Değerlendirmesi JB Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 02 Mart 2011 06:13