IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Haziran 2011, 22:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlişkinin Kimyasının Haritası :Kompozit Harita




Kompozit Haritalar:

İlişkinin Kimyasının Haritası


Tıpkı iki maddenin birleşmesinden üçüncü bir madde doğması gibi iki kişinin birleşmesinden üçüncü bir enerji doğar diye nitelendirip ve bu enerjiye ilişkinin enerjisi demiştik. İlişkinin enerjisinin astrolojik analizini kompozit harita ile yaparız.


Kompozit harita, diğer insanla iyi anlaşacak mıyım? Uyumlu muyuz? sorusuna cevap olmaz. Bu soruların cevabı Sinastri haritasından çıkarılır. Kompozit harita ilişkiye “iyi” veya “kötü” diye bir yorum yapmak yerine bize “ eğer bu ilişkiye girersen, ikinizin birlikte yaratacağı enerji şöyle olacaktır” yargısını çıkarır.


Kompozit harita, doğum haritası gibidir, kendini dış dünyada yükselen ve MC ile temsil eder. Doğum haritasında olduğu gibi bir yönetici gezegeni vardır, bu gezegenin bulunduğu ev, ilişkinin ifade edildiği alandan haber verir. Kompozit gezegenler belli bir evde yoğunlaşmış yada önemli gezegenler belli evde ise ilişkide bu alan çok önemli olur, iki kişinin ayrı ayrı doğum haritasında bu evin önemi olmasa dahi ilişki içinde bu alana yoğunlaşılır. İlişkiye giren kişiler hayatın bu alanı ile yüzleşir.


Yalnızken sergilediğimiz davranış biçimleri partnerimiz ile birlikteyken değişebilir çünkü ilişkinin dinamiği bazı kişileri belirgin şekilde değiştirir. Bu değişen enerji iki kişinin hesapladıkları bir şey değildir, sadece olur. Başkalarına ilişkinizi nasıl gördüklerini sorarsanız ilişkinizin kompozit haritasındaki 4. eve düşen burç veya gezegenler hakkında fikir sahibi olursunuz. Bazen dışarıdaki insanların söyledikleri sizi çok şaşırtabilir.


Bırakın iki kişinin duygusal olarak girdikleri ilişkinin enerjisini, nereye gidersek gidelim diğer insanların üzerimizde bıraktığı enerjiler ile uğraşırız ve bunlar ile uğraşmak aslında kendi kişisel problemlerimizle uğraşmaktan çok daha zordur.


Örneğin, haritamızda Güneş-Satürn kare açısı varsa büyük ihtimalle çocukluk yıllarımızda bu açı bizi bayağı zorlar, olgunlaşana kadar kendine güvensizlik, yetersizlik sorunları ile uğraşırız. Dünyaya ve kendimize güvenmeme problemini babamıza yükleriz. Ama yıllar geçtikce ve Satürn’ün içinde olduğu burç ve evi geliştirdikçe bu problem aşılır, bu zor açının aydınlık yüzünü görmeye başlarız.


Aynı açı ilişki haritasında olursa, bu zor açının getirdiği olumsuzluklardan kurtulmak için ilişkiye giren iki kişinin de kendi Satürnlerini kuvvetlendirmeleri gerekir. Kişilerin doğum haritalarında bu zor açı olamasa da birlikte yaratıkları enerjinin haritasında vardır. İlişkiyi etkileyen ve dışarıdan geldiğini düşündükleri bu zorlukları yenmek aslında her iki kişinin kendi Satürnleri üzeride çalışması ile aşılır.


Kendinize ait hissetmediğimiz ve bize ilişki aracılığı ile gelen zorluklar bizi daha fazla rahatsız eder ve bu durumda karşı tarafı veya dış dünyayı suçlamak ile bir yere ulaşamayız. Astrolojinin psikolojik yorumu bizi her zaman sorumluluğu ele almaya yönlendirdiği için bu durumda da bir şeyleri değiştirmek istiyorsak bunu kendi iç dünyamızı geliştirerek başaracağımızı vurgular.


Astrolojinin kendimizi tanıma ve geliştirme yönünde kullanımı bizi transforme etmeye yardım eder ancak bu herşeyi değiştirebileceğiz demek değildir, bazı şeyler insanların etki alanı dışındadır. Evet, kişisel hayatımızda bazı şeyleri değiştirmek için daha fazla imkan vardır ve bu bize zaman zaman kendi kaderimizin kendi elimizde olduğu hissini verebilir. Bu hayatımızın bazı alanlarında doğru da olabilir. Fakat ilişkilerdeki tecrübe farklıdır, burada gerçekten değiştirebileceğimiz şey ilişkimizde temel sorunlara nasıl reaksiyon verdiğimizdir. Kompozit haritanın bize vereceği bilgiler ile gelen değişim de ilişkiyi değiştirmek yerine kişilerin ilişkiye yaklaşımlarının değişimi olabilir.


Kompozit harita “bu kötü bir ilişki, bu ilişkiye girme” demez fakat “bu ilişkinin doğasında kısıtlayıcı şu ya da bu faktör var ve iki kişide ne kadar iyi niyetli olsa dahi bunu değiştiremeyebilir” diyebilir ve “ eğer bu ilişkiyi istiyorsan bunu kabul etmelisin” der. Bunu kabullenip ilişkiyi seçersek olaylara reaksiyonumuz zaten büyük ölçüde değişir.


Eğer ilişkinin ortaya çıkardığı anlam ve enerjiden mutlu olup olmayacağınızı öğrenmek istiyorsanız, ilişkinin kompozit haritasını kendi haritanızla karşılaştırmanız gerekir. Ayrıca ilişkinin kompozitini, üçüncü kişilerin doğum haritaları ile karşılaştırıp, o ilişki hakkında ne hissettiklerini anlayabilirsiniz. Örneğin çocuğunuzun doğum haritasını kendi ilişki haritanızla karşılaştırdığınızda çocuğun ilişkiyi nasıl etkilediği ya da ilişkinizin çocuğu nasıl etkilediği konusunda bir yargıya varabilirsiniz.


Kompozit haritalarda doğum haritaları gibi ilerletilir, böylece ilişkinin evrelerini haritadan gözlemleyebiliriz. Fakat unutmayalım kompozit harita ile analiz etmeye calıştığımız şey bir insanın iç dünyası değil, bir enerjidir. Bu enerji bir birey gibi tepki vermez, bir bireyinki gibi olumsuzluklar karşısında mücadele etme yeteneği yoktur. Ancak ilişkiye giren insanların ikisi de daha fazla bilinçlenmek için uğraşabilir ve böylece yaşadıkları ilişki de olumlu yönde değişir.


Kaynak: Pelin Hattatoğlu

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 22 Haziran 2011, 23:21   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İlişkinin Kimyasının Haritası :Kompozit Harita




Kompozit harita “bu kötü bir ilişki, bu ilişkiye girme” demez fakat “bu ilişkinin doğasında kısıtlayıcı şu ya da bu faktör var ve iki kişide ne kadar iyi niyetli olsa dahi bunu değiştiremeyebilir” diyebilir ve “ eğer bu ilişkiyi istiyorsan bunu kabul etmelisin” der. Bunu kabullenip ilişkiyi seçersek olaylara reaksiyonumuz zaten büyük ölçüde değişir.
.....

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
harita, haritası, kimyasının, kompozit, İlişkinin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kompozit Dolgu Nedir? Lykia Sağlık Köşesi 0 07 Eylül 2014 13:10
Mutlu İlişkinin Formülü yaSmin Aşk ve İlişkiler 0 23 Şubat 2014 01:54
Sıkıcı İlişkinin Belirtileri Sevda Aşk ve Sevgi Köşesi 0 09 Ağustos 2012 11:10
İlişkinin Çukurları! Candy Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 26 Şubat 2011 23:00