IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Perius

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2011, 21:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Burçların Dünyaya Geliş Amaçları




Koç Burcunun Dünyaya Geliş Amacı

Koç insanı, deneme yanılma yoluyla hem kendi hayatını, hem de salt hayatı şekillendirmek, istek ve arzuları tavır ve davranış olarak ortaya koymak için doğmuş gibidir. O özgürce davranır, hareket ve davranışlarını başkalarının onayına sunmak için bahaneler ve sebepler aramaz. Onun yüzleşmesi kendi kendisiyledir.


O bir rekabet timsalidir. Diğer insanlarla olduğu kadar hayatla da yarışmak temel amacıdır. Bu yarışta korkularla yüzleşmek çok önemlidir. Koç da korkularıyla yüzleşir. Ya ona karşı kor ya da korku haline gelmiş halde bütün gücüyle kaçar.


Rekabet veya savaş temel amaç olunca, ortada uğrunda savaşılacak bir konu vaya düşmanın varlığı gereklidir. Nasıl istiyorsa öyle yaşamak isteyen Koç için konu sıkıntısı da yoktur, düşman sıkıntısı da. Düşman bulamazsa kendi ailesine, arkadaşlarına, içinde yaşadığı topluma ya da devlete karşı savaş açabilir.


O, her insanın, korkularından kurtulma, cesaret edinme ve isteklerinin önündeki engelleri ortadan kaldırmak için mücadele etme yönüdür. Bu kıvama ulaşamamış bir Koç, kayalıklar arasında veya mağaralarda gizlenen, fırsat buldukça hedef belirlemeksizin birilerini öldürmeye çalışan kurt durumuna düşecektir.




Boğa Burcunun Dünyaya Geliş Amacı


Boğa insanı, sanki toprakla bütünleşerek huzur ve sükunu aramak için doğmuş gibidir. Konuşmak ve araştırmak ona göre değildir. O, olabildiğince hareketsiz kalarak toprağı dinlemek, doğal güzellikleri algılamak, doğanın musikisiyle ruhunu dinginleştirmek ister. Ya mutfakta, ya balık tutarken dere kenarında mırıldanır şarkıları. Ya da kuş cıvıltılarında, akarsu şırıltısında bulur sukuneti. Yahut sahnede alkışlanırken. Büyük şehirler ona göre değildir. Topraktan uzaklaşmak sinirlerini yıpratır. Ve kaçar ondan, hiç olmazsa ayda üç dört gün. Boğa, beş duyusuyla algılayabildiği şeyleri yönetir. O görmeli, dokunmalı, koklamalı, işitmeli ve tat almalıdır. O, maddi alana yönelir ve onunla bütünleşir. Düşünmek ve hayal kurmak onun için anlam ifade etmez.


Doğa ile bütünleşerek doğal hale gelmek önemlidir hiç şüphesiz. Ancak doğa ile bütünleşmenin amacı, huzuru aramak değil de doğanın sahini olmak haline gelirse, tüm güzellikler bol sıfırlı rakamlara, Boğa insanı da gayesini yitirmiş bir muhasebe memuruna dönüşecektir.




İkizler Burcunun Dünyaya Geliş Amacı

İkizler insanı, görmek, denemek, algılamak, öğrenmek, bilmek için doğmuş gibidir. Merak eder veya şüphelenir, araştırır, okur, konuşur, konuşturur, dinler, gözler, gözlemler, ancak yargıda bulunmaz. Yargılamak onun amacı dışındadır.

"Allah ne ilginç şeyler, ne güzel şeyler yaratmış..." sözünü ondan çokça duyabilirsiniz. Zira gördüğü her güzellik kendisini şaşırtır ve durmadan yenilerini aramaya sevk eder. Değişik şekillere bürünmüş yıldız kümeleri, kayaların dibinden fışkıran ırmaklar, dalında goncalaşmış gül, yaprak üzerindeki çiy damlası, uçan bir kuş, her şey onun büyülenmesine sebep olur.

Yeni şeyler görmek, kendisini şaşırtan şeylerin özelliklerini, sebeplerini ve sonuçlarını öğrenmek amacı haline gelir. Onun çerçevelenmiş sabit bir fikri de yoktur. Her gördüğü yeni şey, her öğrendiği yeni bilgi, onda yeni düşünceler oluşturur. Evreni didikle, gizli bir şey kalmasın.

Başaklar kadar kitap kurdu olmasa da, İkizlerin kendisi bir kütüphanedir. Gerektiğinde zihni, Merkür hızıyla bu kütüphanedeki bilgiler arasında dolaşır, ışık hızıyla bağlantılar kurar ve sonuca ulaşır. Herhangi bir İkizlerde bu amaç bulunmuyorsa, o yalnızca bir dedikodu kumkuması haline dönüşecektir.




Yengeç Burcunun Dünyaya Geliş Amacı

Yengecin dünyaya geliş amacı, içimizdeki doğruları, güzellikleri, yönlendiricileri keşfetmek ve bunları dış dünya ile uyumlu hale getirmektir. O, kalbinin derinliklerindeki sevgiyi yüzeye çıkarır ve tüm benliğinde hisseder. Beyninin derinliklerindeki bilinci duyumsar. O, beş duyu ile sınırlandırmaz kendini. Bedeninin ve ruhunun bütün zerreleriyle hisseder. Ve iç dünyasından edindiği sezgileriyle, duygularıyla ve bilinciyle, dış dünyanın uyumsuzluklarıyla baş etmeye çalışır.

Ancak bu mücadele o kadar da kolay değildir. Aşırı duyarlı ve duygusal iç dünyanın, acımasız ve tümüyle maddi dış dünya ile karşılaşması Yengeci kırılgan hale getirir. Bu nedenle de hayvanlar dünyasının yengecinin sert bir kabuğa bürünmesi gibi Yengeç insanı da yüzüne maskeler takar, içsel dünyasının üzerine zırhlar giyinir.

Yüzündeki sert ifade bir maskedir, beğendiği veya sevdiği birini al ve diliyle didiklemesi bir başka maskesidir. Yüksek sesle ve hızlı konuşması, duygularını saklamaya yöneliktir. İnsanlara mesafeli durması, sıklıkla evine çekilmesi, incinmemek için geliştirdiği savunma mekanizmasıdır.

Ancak Yengeç, güvenlik arayışı içinde tümüyle kabuğuna çekilirse durağan hale gelir, değişimleri algılayamayan, ilişkilerden kaçınan, duvardaki sabitleşmiş bir tuğla durumuna düşebilir. Yengeçteki annelik zırhı da bir başka tehlikedir. Erkek olsa bile, çocuklarına annelik yapmak belki anlaşılabilir ama sevgilisine veya arkadaşına anne gibi korumacı ve her işine karışıcı şekilde hareket etmek, sevdiklerinin ondan uzaklaşmasına sebep olabilir.



Aslan Burcunun Dünyaya Geliş Amacı

Aslan burcu insanı, sanki kendisini ortaya koymak için dünyaya gelmiştir. O, insanın gündüz yönüdür. Her şey apaçık ortada olmalı, gizli saklı hiç bir şey kalmamalıdır. Ne kendi içsel dünyasında, ne de dışsal dünyada. Güneş gibi tüm aydınlığını, sıcaklığını ve enerjisini ortaya kor ve tepki bekler. Verilen tepki onda yeni tepkiler meydana getirir; ister alkışlayın, ister yuhalayın.

Hani bazen içimizden geldiği gibi davranmak, aklımıza eseni yapmak isteriz ya, işte bu Aslan yönümüzdür. O, böylelikle karakterini geliştirdiğine, kendisi olduğuna inanır. Aslan insanı bir sahne oyuncusudur ama kendisini oynar. Ve üstlendiği rol yaratıcı, senaristin sınırlamalarından uzak, düş gücünü harekete geçirici olmalıdır.

O bugünü yaşamak ister, dopdolu, dipdiri, şaşaalı. Dünü unut, yarını boşver. Ancak O, yaratıcılığını ortaya koyabilmesi için alkışlanmalıdır. "En büyük benim" duygusunu verin, başaramayacağı şey kalmasın. Ancak bu aynı zamanda Aslanı bekleyen tuzaktır. Onuru gurura, gururu kibre dönüştükçe, Aslan çevresini kaybeder ve herkesin ister istemez acıdığı biri haline dönüşür.



Başak Burcunun Dünyaya Geliş Amacı

Başak insanını bu dünyadaki gayesi hem kendisini mükemmelleştirmek, hem de tüm iş ve eylemlerde kaliteyi oluşturmaktır. Titizlik, analitik düşünme tarzı, yaptığının anlamlı olmasına yoğunlaşma, geleceğe yönelik güven oluşturma gibi karakter özellikleri, mükemmele ulaşmakta, kaliteyi yakalamakta kendisine yardım eder.

Terazi gibi zor beğenen, hoşnutsuz, her şeyde kusur arayan bir yapıya sahiptir. Ömrü kusurları, yanlışları ortadan kaldırmaya çalışmakla geçer. Başak, her yanlışı ortadan kaldırışıyla birlikte yerine doğruyu koymalıdır. "Yanlış üzerine doğru bina edilemez" ama kişi bütün eforunu kusurları ortadan kaldırmaya yöneltirse, doğruyu, güzeli, mükemmeli oluşturma şevk ve zamanını kaçırabilir.

Onu, iki şey mükemmele ulaşmaktan alıkoyar; idealizm kapsamında hedef belirsizliği ve kibirlilik. Belirli bir hedefi yoksa ve alçakgönüllü davranmayıp dünyaya geliş amacına ulaşması için verilen yeteneklerle övünmeye başlarsa kısır döngüye dönüşebilir, günlük olayların ayrıntılarıyla uğraşırken boğulup kalabilir, dış dünyaya yönelttiği eleştiri kendisine yönelebilir. Bu durumda, umutsuz ve huzursuz bir kişilik ortaya çıkacaktır.



Terazi Burcunun Dünyaya Geliş Amacı

Terazinin dünyaya geliş amacı, karşıtlar dahil olmak üzere, her şeyle her şey arasında dengeyi ve uyumu sağlamak, böylelikle hem çevresinde barışı, hem de iç huzuru yakalamaktır. O, karmaşayla birlikte yaşayabilme ve bundan uyum çıkarabilme yönümüzdür. Terazi insanı, bunu gerçekleştirmek için yakın dostluklar kurar, uyuşmazlıkları ikili ilişkilerle çözmeye çalışır ve adil davranır. Bunun için de sinirlerinin çelik gibi sağlam ve altın gibi esnek olması gerekir.

Terazinin kefeleri, küçük dokunuşlarla hareketlenir. Oysa dengeye ulaşması için sükunet gereklidir. Sürekli hareket fakat aynı zamanda dengeleme çabası. Terazinin işi zordur. Bu yüzden her şeyi, hatta zıtları bile olduğu gibi kabul etmesi gerekir.

Terazi dengeye ulaştığında mükemmeli ve estetiği yakalamış olur. Aşırı titizliği dengeyi sağlamasını zorlaştırır. Ancak bir şekilde birbiriyle uyumsuz, birbirinin zıddı insanlardan ekip oluşturmayı bile başarabilir. Zira o, ışıkla karanlık, çirkinle güzel gibi karşıtların birbirini tamamladığına inanır. Ancak çoklukla gerçek hayatla ideal dünyayı birbirine karıştırır. Bu onun çıkmaz sokağıdır.

Bu kadar uyumsuzluğu veya zıtlığı bir araya getirmek ve bunların uyumlu hale gelmesini beklemek ve her konuda onay almak için bekler de bekler. Bu kararsızlıktır. Yüz olaydan ikisinde bu dengenin gerçekleşmesiyle avunmak, geriye kalan doksan sekiz meselede gülümseyerek dengenin kurulmasını beklemek, Terazinin kişiliğinin yok olmasıyla sonuçlanır.



Akrep Burcunun Dünyaya Geliş Amacı


Akrep insanının dünyaya geliş amacı, geçmişle, gelecekle ve çevre etkileriyle hesaplaşmak, ancak bu arada her günü ertesi gün ölecekmiş gibi yaşamaktır. Her istediğini yapmak, duygularını ve iç güdülerini gemlemeden hareket etmek, içinden geldiği gibi davranarak yaşadığını hissetmek. Aslanın aksine gösteri yapmaksızın...

İnsanın her istediğini yapması iki şeye bağlıdır: Güçlü olmak ve sınırları kabul etmemek. Akrep insanı gücü iki şeyde görür; çok para ve en tepede olmak. Bunları elde edebilecek iradeye, ne pahasına olursa olsun kararlılığına ve manyetizma gücüne yani insanları etkileme yeteneğine de sahiptir.

Gücü elde etme yolunda onu engelleyebilecek yasaları, gelenekleri ve çevre etkilerini yok etmek, yok edemiyorsa dolanmak için Mars' ın savaşçılığı ile Pluton' un yer altı dünyasıyla ilişkisi onu kamçılar. Ya o gücü elde edecek ya da ölecektir. Zaten herkes ölmüyor mu ? Ha bir gün önce, ha bir gün sonra, ne fark eder.

Akrep duygularının ve sezgilerinin derinliklerine inmeli, kendisiyle yüzleşmeli ve doğru adımları bulmalıdır. Duygusal yanını, özellikle cinsellik yönünü de doğru yorumlamalı, gösterişten kaçınmalıdır. Aksi halde ölümle savaşırken, yeraltının karanlık dehlizlerinde kaybolup gidecektir. Kaybolduğu yer, yer altı olmasa bile.



Yay Burcunun Dünyaya Geliş Amacı

Yayın dünyaya geliş amacı, maddi alemin içine sızan fakat onun ötesinde bulunan sonsuzluğu ve hayatımızdaki izdüşümlerini keşfetmektir. Niçin ve nasıl yaşıyoruz? Sadece ben veya biz değil, tüm insanlık olarak.

Bunun için Yay öncelikle gezer, seçmeden ve bir gittiği yere bir daha gitmeden. Bu gezileri sırasında İkizler gibi doğal güzellikleri değil, insanları, kültürleri, inançları ve tarihi seyreder, tanımaya çalışır. Ve konuşur, herkesle, her şeyi. Bıkmadan, usanmadan. Başak ve İkizlerdeki okuyarak öğrenme olgusu Yayda konuşmaya dönüşmüştür. Sonra da düşünür. Gezerek ve konuşarak öğrendiklerinin üzerine düşünce tarzları bina eder, önyargılardan uzak, özgürce.

Yayın yapması gereken, gezip öğrendiklerinden edindiği deneyimleri özgürce değerlendirmek ve filozofça teoriler geliştirirken gerçekliğe bağlı kalmak. Bunları dikkate almayan Yay, ya dırdırcı bir ukalaya ya da sabit fikirli bir fanatiğe dönüşecektir.



Oğlak Burcunun Dünyaya Geliş Amacı

Oğlak insanının bu dünyadaki amacı, iç yalnızlığından ve bağımsızlığından uzaklaşmadan toplumsallaşmak, kendisinin de insan olduğunu unutmadan zirveye ulaşmaktır. Bu amacını gerçekleştirmek için gerekli olan sabır, iç disiplin ve irade gücü kendisinde bulunmaktadır.

Onun yaradılışına uygun mekan yüksek dağların tepeleridir. Dünyanın hatta göklerin yükünü omzunda taşısa bile, güçlü ayakları ve kolları ile hedefe kilitlenir ve bütün gücüyle tırmanır. Ne dik yamaçlar onu yolundan alıkoyabilir, ne de ayağına batan taşlar ya da dikenler. Yoluna engel çıktığında pusuya yatmış avcı gibi bekler ve zamanı gelince yeniden harekete geçer. Bu yolda her imkanı kullanır.

Ancak onu bekleyen içsel tehlikeler, eğer gerekli önlemleri almazsa kişiliğini bozacaktır. Yükselmek için başkalarına sırtını dayaması bağımsızlığını ortadan kaldırıp dalkavuk haline getirecek, iç disiplinden uzaklaşması kendisini yalnızca başkaları üzerinde otorite kurmaya ve acımasız bir disiplin uygulamaya yöneltecek, yalnızca başkalarını gözlemesi kalbine haset tohumlarının ekilmesine ve ruhunu kemirmesine sebep olacak, zirveye ulaştığında önceki halini unutması onu astlarını ezen bir zalim haline getirecektir. Bu nedenle sıklıkla yalnızlığına çekilmeli ve hayatının muhasebesini yapmalıdır.



Kova Burcunun Dünyaya Geliş Amacı

Kovanın dünyaya geliş amacı, doğruları önceden görerek geleceği bu güne taşımak, bunu yaparken bağımsız kişi bireyselliğini ön plana alarak doğru bildiği yolda gerekirse tek başına devam etmektir.

Kova insanı için "Elli yıl sonrasını yaşar." denilir. Bu nedenle bugünün insanının farkına varamadığı gerçekleri, olayları görebilme yeteneğine sahiptir. Ancak bunu başarabilmesi için, içinden doğan ışık karşısında apışıp kalmaması ve toplumun, kuralların, formüllerin etkisinden kurtulması, olması gerektiği gibi olması gerekir.

"Baskıya diren, taviz verme, kendi yolunu seç." Kovada, bunu üstesinden gelebilecek saf akıl (deha), inatçılık ve başkalarının alaycı tavırlarına aldırmazlık gibi özellikler de bulunmaktadır.

Ancak Kovalar, sırf karşıt olmak uğruna farklılık sergilemek yanlışına ve telaşına düşebilir. Ya da gelecekteki olayları hissetmesi karşısında şaşırıp, ne olduğunu anlayamadığı için donma psikolojisi içine girerek durağan hale dönüşebilir. Toplumun ve özellikle sevdiklerinin baskısına direnemeyen ve onların kurallarıyla oynamaya başlayan Kova, yine de farklılığını ortaya koyabilmek için tuhaf davranışlar ve aykırı giyim tarzları geliştirdiğinde komedyen durumuna düşecektir.



Balık Burcunun Dünyaya Geliş Amacı


Balığın dünyaya geliş amacı, duyularının ötesine geçerek, varlıkların ve olayların ardındaki gerçekliği algılamak; algıladığı gerçekliği hayalleriyle yoğurup sanata dönüştürmektir. Dış dünyadan kopmadan ve fakat dış dünyayı tüm gerçeklik bilmeden. O, parmaklarının ucunda yükselerek bale yaparken ya da fırçasıyla tuvalin üzerine renkleri dokundururken, gerçeklik adına çevresinde ne varsa bir sis perdesi ardına atar. Kendisini izleyen seyircilerden ve görünen dünyadan bağımsızlaşarak içindeki hayal dünyasında şekillendirir.

O, asıl anlamıyla bu dünyanın değil, ölüm sonrası gerçekliğin, maddeye bulaşmamış saf bilincin insanıdır, öyle olmak zorundadır. Bunu sağlamak için sıklıkla yalnız kalmalı, gözlerini yummalı, kendisini dış dünyadan soyutlamalı ve kendi özünü dinlemelidir. Bunun ismi meditasyon da olabilir, tasavvuf yolunun rabıtası da.

Ancak Balık, saf gerçekliği ve kendi gerçekliğini bulduktan sonra, hayal alemi olarak da görse, her yalnız kalışın ardından yaşanılan dünyaya dönmelidir; sevgiyle, şefkatle, hoşgörüyle, insanları anlayarak... Zira o, insanların içindeyken bile, sonsuzluk aleminden dünyayı seyredebilme yeteneğine sahiptir.

Bunu beceremeyen Balık, ruhsal durumuyla yaşanılan hayat arasındaki çelişkileri çözemeyecek, dış dünyadan korkacak, hayallerden oluşmuş iç dünyasına çekilecek, her şeyi oluruna bırakacaktır. Ve bir müddet sonra bunalıma düşecek, alkole, uyuşturucuya, gayesiz yemeye veya sekse sığınacaktır. İşte o zaman Balık, vücut anatomisindeki organın durumuna, yani ayağa düşecektir.



Hasan Kocabaş 'ın "İnsanın Burçlar Kuşağındaki Yürüyüşü" adlı kitabından alıntıdır...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 28 Ağustos 2011, 19:14   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Burçların Dünyaya Geliş Amaçları




Kovanın dünyaya geliş amacı, doğruları önceden görerek geleceği bu güne taşımak, bunu yaparken bağımsız kişi bireyselliğini ön plana alarak doğru bildiği yolda gerekirse tek başına devam etmektir.

Kova insanı için "Elli yıl sonrasını yaşar." denilir. Bu nedenle bugünün insanının farkına varamadığı gerçekleri, olayları görebilme yeteneğine sahiptir. Ancak bunu başarabilmesi için, içinden doğan ışık karşısında apışıp kalmaması ve toplumun, kuralların, formüllerin etkisinden kurtulması, olması gerektiği gibi olması gerekir.

"Baskıya diren, taviz verme, kendi yolunu seç." Kovada, bunu üstesinden gelebilecek saf akıl (deha), inatçılık ve başkalarının alaycı tavırlarına aldırmazlık gibi özellikler de bulunmaktadır.

Ancak Kovalar, sırf karşıt olmak uğruna farklılık sergilemek yanlışına ve telaşına düşebilir. Ya da gelecekteki olayları hissetmesi karşısında şaşırıp, ne olduğunu anlayamadığı için donma psikolojisi içine girerek durağan hale dönüşebilir. Toplumun ve özellikle sevdiklerinin baskısına direnemeyen ve onların kurallarıyla oynamaya başlayan Kova, yine de farklılığını ortaya koyabilmek için tuhaf davranışlar ve aykırı giyim tarzları geliştirdiğinde komedyen durumuna düşecektir.


aykırı giyim tarzım yok ama yah :)

__________________
Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim. ❣
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
amaçları, burçların, dünyaı, dünyaya, geliş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güneş Işınlarının Geliş Açısı Nedir Lcia Fizik 0 02 Ekim 2014 17:36
Burçların Uğurlu Günleri, Burçların Şanslı Günleri Violent Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 15 Haziran 2012 11:07
Ayakların bana bir geliş borçlu Frozen Aşk ve Sevgi Köşesi 0 15 Şubat 2011 15:01
Bebeğin Dünyaya Geliş Öyküsü.. (Video) Sevda Aile Evlilik ve Çocuklar 0 16 Ocak 2011 15:11