IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By N999

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2012, 14:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İremsu 2012 Mart Burç Yorumları




KOÇ

AŞK VE İLİŞKİLER

20 Mart tarihine kadar devam edecek aşk evinizin yöneticisi Güneş-Balık burcu seyri, ilişkisi sağlam temellere dayalı bir Koç için, sevdiği kişiye karşı özverili davranma ve empatide bulunma dönemidir. Bunun tam tersi düşünen kişiler bu süreçte kendini ele vermez, karşısındaki kişide soru işaretleri uyandırmayı tercih edebilir. Hatta kimi zaman, gizli ve yasak olanın güzelliğine kapılarak, gelir geçer aşklar yaşayabilir. Partnerinin ne düşündüğü veya ne hissettiği bu kişiler için önemli olmayabilir. O doğasına uygun şekilde davranmaktadır ve kimliğini bu şekilde ifade etmekle kendini mutlu hissetmektedir. Bu tarihler arasında ilişkisinde sorun olan Koçların yapması gereken her şeyden önce geri planda kendilerini gözden geçirmeleri ve yanlışlarınızı dürüst bir şekilde ele almalarıdır. Beraberliği olmayanlar bu süreçte kısıtlanmaktan pek haz etmezler. Birlikte olduğu kişi, hesap sormamalı, cinsel anlamdaki paylaşımları merkez almalıdır. Mart ayı geçişinde etkili tarih 3 Mart. Hangi konuda olursa olsun akşam saatlerinde bir yandan fedakarca düşünür, kimseyi kırmamaya çalışırsınız ancak diğer yandan hedeflediğiniz şekilde hareket edemiyor olmak canınızı sıkabilir. Ancak bu görünüm, soru işareti uyandıran meselelerin özellikle eskiye ait konuların titizlikle ele alınmasında etkilidir.

5 Mart-3 Nisan tarihleri arasında güçlü bir konumda olduğu Boğa burcunda seyrine başlayan partner evinizin yöneticisi Venüs, beraberlik konusunda ciddiyet ve sağlamlık içinde düşünülmesi gerektiğinin göstergesidir. Sahip olduğunuz değerlerinize gerek maddi ve gerekse manevi anlamda önem vermeye yani yaşadığınız ilişkinin veya içinde bulunduğunuz durumun ne anlama geldiğini sorgulamaya çalışınız. Venüs Boğa burcunda yönetici olduğu için bu seyir, temeli sağlam ilişkilerin güçlenmesi, problemli beraberliklerin ele alınarak çözüm yolunun bulunması anlamında yararlı olabilir. Tabii ki burada önemli olan iki kişi arasındaki sevgi alışverişinin niteliğidir. Aksayan durumlar mercek altına alınmalı ve neler yapılması gerektiği saptanmalıdır. Ayrıca Venüs-Boğa burcunda beraberliğin maddi yönde tatmini anlamında da önem taşır. Kişi birlikte olduğu insanın gelir durumu hakkında bilgi sahibi olmak ister. Ne de olsa geleceğini kurgulaması yönünde bu kıstas önem taşır. Karşınızdaki kişinin kimlik özelliklerine kendiniz kadar saygı göstermeli veya ilişkinizin sorunlarını bahane ederek birbirinizi kırmamanız lazım. Yani her iki kişinin sakin bir şekilde değerlendirmelerde bulunması lazım.

Venüsün Boğa burcunda Mayıs ayındaki ilerleyişinde diğer gezegenlerle yapacağı görünümler tabii ki çok önemli. 6-11-14 Mart bu anlamda etkili gözüküyor. 6 Mart Venüs-Neptün arasındaki güzel akış, ilişkide hem romantizmi doruğa çıkarıyor hem de bağlılığı güçlendiriyor. Özellikle platonik ve yasak ilişkisi olanlar açısından bu tarih gayet hoş gözüküyor. Duygular gayet yoğun. 11 Mart Venüs-Chiron arasındaki görünüm gayet olumlu. Bu görünüm hem ilişkideki sorunları hem de geçmişte yaşanan problemlerin yarattığı acıları tedavi edici. Deyim yerindeyse bir merhem gibi düşünebiliriz. 14 Mart Venüs-Pluto arasındaki olumlu enerji, ilişkinin temellerini kuvvetlendirici bir yansıma. Ayrıca cinsel anlamda tutkuları yoğunlaştırıcı olarak gözüküyor.

20 Mart-19 Nisan tarihleri arasında burcunuz üzerinde seyrine başlayan aşk evinizin yöneticisi Güneşin yansımalarını önce genel olarak bir gözden geçirelim. Ardından Mart ayındaki geçişinin önemi üzerinde duralım. Güneş-Koç burcu geçişleri, aşk hayatınızla ilgili konularda kimliğinizi karşı cins üzerinde bütünüyle etkili kılma hem de kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmenin lezzeti anlamına geliyor. Tükenmez bir iyimserlikle, geniş yüreklilik ve cesaretle ilerleyeceğiniz bu süreçte flört türü maceraya yönelik birliktelikler sınırsız yaşandığı gibi hiçbir iz bırakmadan bitebilir. Aşk derken sadece karşı cins üzerinde düşünmemek gerekir. Kimi Koçlar için bu süreç aşklarının meyvesi olan çocukları için de değerlidir. Bu devrede onlarla yakından ilgilenmeniz, sıcak ve dürüst bir şekilde iletişim kurmanız hatta onların sıkıntılarında, sorunlarında yanlarında olmanız ve desteklemeniz mümkündür. Şimdi gelelim dikkat edilecek hususlara. Bu yılki geçiş, hem yöneticiniz Mars hem de Merkürün geri hareket dönemine denk geldiği için özellikle yeni bir aşk anlamında tabii ki dikkatli olmakta, zaman mevhumunu göz önüne almakta yarar görüyorum. Güneş-Koç burcu geçişinin önemli tarihleri: 21-24-28-29 Mart olarak öne çıkıyor. 21 Mart tarihinde Güneş, geri harekette olan Merkür ile kavuşum yapmakta. Üzerinde düşünülmemiş yeni bir kararı uygulamamak lazım. Genel olarak ani ve dürtüsel hareket etmemekte yarar var. 24 Mart Güneş-Uranüs kavuşumu hızlandırıcı gibi dursa da, geri hareket döneminde olduğumuzu unutmadan bilinçli bir şekilde durumu gözden geçirmek lazım.

İŞ VE KARİYER

14 Nisan 2012 tarihine kadar devam edecek Mars geri hareketi çalışma hayatımız, sağlığımızla ilgili konularda temkinli hareket etmenize, iş ve girişim konularında yavaşlamanıza, normal zamanlara göre fazla efor sarf etmenize neden olabilir. Gerginlik, endişe, huzursuzluklar karşısında elden geldiğince iki düşünüp bir hareket etmekte yarar var. Özverili çalışmanız, eleştirilere maruz kalmanız, aşırı yoğunlukla başa çıkmanız, detaylı çalışmaların önünüze gelmesi gibi geri hareketin neden olabileceği tesirlerle başa çıkabilmenin yolu, öncelikle fiziksel ve ruhsal anlamda kendinize dikkat etmenizdir. Planlanmış işleri yoluna koymakta kimi zaman güçsüzlük, isteksizlik, verim düşüklüğü yaşanabilir. Bu gibi durumlarda amacınızın farkında ve şartlara göre kendinizi ayarlayabilirseniz sorun çıkmaz. İş ortamınızda, iş ilişkilerinde bazı düzenlemeler söz konusu olabilir. Bu düzenlemeler size iki misli yorgunluk yaşatabilir. Sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyiniz. Eksikleriniz var mı yok mu gözden geçiriniz. Yarım kalan işlerinizi tamamlayınız. Yeni bir hedef tayin edip uygulamak yerine, bunun size olabilecek artı ve eksilerini lütfen iyice hesap ediniz. Mars geri hareketinin Mart ayındaki etkili tarihleri: 14-15-22 Mart olarak öne çıkıyor. 15 Mart tarihinde Mars-Kuzey düğüm arasında dikkate değer bir görünüm var. Bu görünüm, yenilik anlamında düşündüğünüz gelişmeler için sabırsız davranmamanız gerektiğini gösteriyor.

2 Mart-12 Mart tarihleri arasında burcunuzda seyrini sürdürecek Merkür, 12 Mart tarihinde başlayacak geri harekete dek, genel anlamıyla sözel ve zihinsel anlamda, net ve direkt olarak düşünmekten yana olacağınızın işaretçisidir. Ayrıca büyük bir heveslilikle, kararlı ve kendinizden emin bir şekilde fikirlerinizi öne sürebilmenizi sağlar. Bu enerjinin desteği altında, neyi isteyip neyi istemediğinizi saptayabilirsiniz. Olayları kimi zaman abartılı bir şekilde ele almanız mümkündür. Bu nedenle çevrenizle olan iletişiminizde dikkatli ve yerinde görüş alışverişlerde bulunursanız büyük bir sorun çıkmayacaktır. Yine bu etki altında, bağımsız düşünme ön plandadır. Kimsenin etkisi altında kalmadan bildiğiniz şekilde işlerinizi yapmak. Tabii ki bireysel olarak yeni girişimlerde bulunmayı istediğinizde gölgeli günlerin(geri hareketin başlama tarihinin bir hafta öncesi) olan 5 Mart itibariyle daha dikkatli bir şekilde hareket etmekte yarar var. Rutin olarak işlerinize devam edebilirsiniz. Ancak ani yeniliklerin mutlaka inceleme altına alınmasında yarar görüyorum. Kaldı ki, yöneticiniz Mars geri hareketi de devam etmekte. İnsanlarla çatışarak, işbirliğinden uzak sadece kendinize dönük düşünmek, sabırsızlık göstererek, tartışmaya her an hazır bir insan profili çizmek sakıncalıdır. Astroloji, enerjilerimizi doğru yer, doğru zaman kavramı içinde değerlendirebilmemiz demek olduğuna göre bize düşen zamana ve zemine göre hareket ederek kendimizi ayarlamaktır. Merkür-Koç burcu geçişinin, geri hareketinden önceki etkili tarihi:5 Mart. Hızlı düşünme ve hızlıca uygulama anlamında hevesiniz artabilir. Bir daha kontrol ederek, biraz daha düşünerek hareket etmek yararlıdır. Eğer yenilik anlamında bir teklif veya olanak karşınıza çıkarsa bunun tam olarak oturması Merkürün tekrar Uranüsle birleşeceği 22 Nisan 2012 tarihini bulabilir.

DOLUNAY BAŞAK BURCUNDA

Sevgili Koçlar 8 Mart saat 11:40 itibariyle Başak burcunda oluşacak Dolunay, çalışma hayatınız, iş çevrenizde yaşanabilecek gelişmelerin simgesi olabilir. Sorumluluklarınız fazlasıyla ağır gelebilir. Üst konumda bulunan kişiler istekleri konusunda direnebilirler. Sistemin iyi bir şekilde işlemesi için düzenlemelerde bulunabilirler. Detaylı işlerle ilgilenmeniz gerekebilir. Patronlarınızla ilişkinize dikkat etmeniz lazımdır. Ağır ve sıkıcı işlerin fazlalığı, başkalarıyla iyi geçinmek zorunluluğu bütün bunlar ön planda olabilir. Doğal olarak bu yoğunluk sizler açısından bunaltıcı gelebilir. Diğer taraftan kendinizi dinlemeye, istediğiniz gibi hareket etmeye engel durumlar oluşabilir. Hayatın güzel ve eğlenceli yanlarından ziyade sorumlulukların ağır basması söz konusu olduğundan en azından hafta boyunca daha dikkatli hareket etmeniz faydalıdır. Birlikte çalıştığınız insanlarla lütfen iyi geçinmeye çalışınız. Oluşabilecek değişimlerin güven duygunuzu sarsmasına izin vermeyiniz. Bu durumların sistemin yenilenmesi ve tam olarak yerine oturması adına oluştuğunu biliniz. İçinde bulunduğunuz koşullara gönüllü bir şekilde uyum sağlayınız. İsyan duygusundan uzak durunuz ve kendinize olan inancınızı muhafaza ediniz. Fiziki anlamda yaşanabilecek yorgunluk, keyifsizlik gibi durumlarda beslenmenize özen gösteriniz, kendinizin ve ailenizin sağlığıyla ilgili konularda daha dikkatli hareket ediniz. Ani ve sinirli tepkilerden uzak durunuz.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

12 Mart-23 Mart (saat 15:22 olana dek) Koç burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Riskli işlerden kaçınmalısınız. Aceleci ve hızlı düşünmek nedeniyle yanlış kararlar verebilirsiniz. Onun için lütfen neyin üzerinde yol aldığınızı iyi biliniz. Bu dönemde kişisel cesaretinizi ve gücünüzü ortaya koyacaksınız diye, kendinizi yanlış bir durumun içine sokmayınız. Birilerinin sizi onaylamaması, düşüncelerinizi yanlış bulması, gerginleşmenize sebep olabilir.

23 Mart(saat 15:22)-4 Nisan arasında Balık burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Balık burcuna gerileyen Merkür iç dünyamızın derinliklerine dalarak olana biteni ruhsal manada gözden geçirmemizi sağlıyor. Halledemedikleriniz sizi yormasın. Her durumun mutlaka bir çıkış yolu vardır. Yeter ki, dağılmayınız ve sakin bir biçimde durduğunuz noktayı, yapılması gerekenleri bilinçli bir şekilde ele alınız.

GERİ HAREKET SÜRESİNCE TÜM BURÇLARIN DİKKAT ETMELERİ GEREKEN NOKTALAR

Diyelim ki, önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılı kırk yaracak derecede incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, bir mesele üzerinde düşünme, etüt etme anlamında yararlıdır. Ayrıntıları, aksaklıkları gayet net bir şekilde tespit edebilirsiniz.

Ancak Geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde düşünmeden, üzerinde inceleme yapmadan, yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, aksamalar ve gecikmeler oluşabilir. Birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, hiç düşünmediğiniz halde ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek daha sonra problemler yaşanmasına sebep olabilir. Yapılması gereken, araştırarak, soruşturarak, net bilgi sahibi olmaya çalışmaktır. Yani neyin üzerinde yürüdüğünüzü mutlaka iyi biliniz. Tedbirli olmalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 5 Mart tarihinden başlamak üzere, planlarınızı, projelerinizi gözden geçirmeli, eksikler var mı kontrol etmelisiniz. Rutin hayatınızı sürdürünüz. Geri hareketi dünyanın sonu gibi düşünmeyiniz. Sadece biraz yavaşlayacağız. Bunu bir onarım süreci gibi görünüz. Uygulamak istediğiniz yenilikleri, gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 11 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koymalısınız. 5 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

20 Mart-19 Nisan tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak Güneş -Yıkılmadım ayaktayım cümlesine benzer. Kişi genel olarak fiziksel ve psikolojik anlamda güçlenmeye başlar. Ben buradayım imajı belirgin olarak öndedir. İlgi odağı olma isteğiniz artacağı bu süreçte, yönetici pozisyonuna yükselmek veya bu pozisyonda iseniz, ekibiniz içinde liderliğiniz gösterebilmek, kabul ettirmek istersiniz. Aktif ve girişimci yanlarınızın fazlasıyla ön planda olması, size yeni hedefler kazandıracağı gibi, kafanızın içindekileri cesaretle ön plana çıkarabilmeniz de destekleyici olacaktır. Tabii ki bu zaman içinde kendinizi daha fazla ön planda tutmanız mümkündür. Kimi zaman bencilce hareket etmeniz çevrenizdeki insanlar tarafından hakkınızda yanlış düşünülmesine yol açabilir. Bu konuda kendinizi ayarlayabilirseniz, yeri geldiğinde dengeyi sağlamak adına ılımlı davranmaya çalışırsanız herhangi büyük bir sorun çıkmadan yolunuzda ilerlemeniz mümkündür. Güneş-Koç burcu seyrinin Mart ayındaki etkili tarihleri: 21-24-29-29 Mart.

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Koçlar 22 Mart saat 16:37 itibariyle burcunuzda ilerlemesini sürdüren Güneş ve Ay gökyüzünde kavuşmuş olacaklar. Bu yılki Yeniay, bir yandan burcunuz üzerinde gerilemekte olan Merkür diğer yandan yöneticiniz Mars geri hareket dönemine rastladığı için, bilinçli davranmanız, aceleci olmamanız, geçmiş tecrübeleri gözden geçirmeniz gayet yararlıdır. Risk almadan önce iyi düşününüz. Çünkü dönem itibariyle sabırsız davranabilirsiniz. Özgürlük arzusu sizi olur olmadık girişimlerde bulunmaya, yanlış kararlar almaya sevkedebilir. Önünüzü göremediğiniz hangi konuda olursa olsun beklemede kalarak resmin bütünü görmeye çalışınız. Kendinize olan aşırı güven duygunuzun nedeniyle boyunuzu aşan kararlar vermeyiniz. Yeni ve keşfedilmemiş alanlarda kendinizi ifade etmeye çalışırken, ne kadar bilginiz var, nerelerde zorluklar yaşayabilirsiniz bunları mutlaka gözden geçiriniz. Yeni başlangıçlarda bulunmadan önce varacağınız sonucu, önünüzdeki seçenekleri ve gücünüzü lütfen hesaba katınız. Kendinizden şüpheye düşmeyiniz ancak ileriyi hedeflemek ve başarmak için güçlü planlamalara ihtiyacınız olduğunu biliniz. Aceleci davranmadan ne yaptığını bilen bir insan olarak sistemli ve disiplinli bir şekilde hareket etmeye çalışınız.

PARA KONULARI

5 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek para evinizin yöneticisi Venüs, maddi konularda gayet olumlu bir enerji olup, eş veya ortaklarınız kaynaklı gelirlerin de göstergesidir. Özellikle güvenilir ve kararlı bir kişi olmanın bilinci içinde hareket etmeniz halinde, kısa süreli de olsa, son derece yararlı sonuçlar alabileceğiniz bu dönemde, bir yandan güven içinde yaşamak isterken, diğer yandan çıkarlarınızı korumak adına akıllıca hareket etmeniz gerekiyor. Yani tedbirli, sabırlı ve planlı olmalısınız. Üretim yoluyla para sahibi olmak bu enerjinin etkisi altında gayet mümkün. Eğer birikiminiz yoksa bu süreçte kendinizi güvensiz hissetmeniz gayet normaldir. Bu nedenle kendinize ve etrafınıza yüklenmek yerine, eş, ortak veya kişisel kazanç elde ettiğiniz kişilerle sıkı işbirliğinizi sürdürmelisiniz. Gelelim dikkat edilecek Uzun vadeli yatırımlara öncelik tanımak ancak dönem gereği riskten uzak durmak gerekir. Giyim, kuşamınıza gereğinden fazla para harcamamak, borç almamak veya kimseye vermemek lazımdır. Ve her şeyden önemlisi sabırlı olmak, çıkarlarınızı korumak. İşte bu dönemi faydalı geçirmenin yolları bunlar. Ben bu sürecin ne zamandır sıkışık olduğunuz konularda sizi destekleyici olacağını düşünüyorum. Her ne kadar Mart ayında bazı alanlarda zorlanmak mümkünse de, Venüs-Boğa geçişinin faydalı olacağı kanaatindeyim.

Venüs-Boğa burcu geçişindeki en önemli tarihler :6 ve 11 Mart genel olarak olumlu etkilenmelerin olduğu tarihler. Parasal konularda hem yatırım hem de kazanç anlamında faydalı bir akış söz konusu. Şimdiden planlarınızı yapmakta fayda var. 14 Mart tarihinde olumlu iki görünüm var. Ancak aynı gün, geri hareketli Mars ile görünüm yapacak Venüs etkisi altında iş durumunuzu, gelirinizi mutlaka göz önüne alarak hareket etmekte yarar var. İş ve parasal konular üzerinde titizlikle ve ciddiyetle durabilirsiniz.

2012 Mart Ayı Astrolojik Takvimi

2 Mart Merkür Koç burcuna girişi
5 Mart Venüs Boğa burcuna girişi
12 Mart Merkür geri hareket başlangıcı
20 Mart Güneş Koç burcuna girişi
23 Mart Merkür Balık burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 1-5-6-13-14-18-19-23-24-28-29
Zayıf Enerjili Günler: 3-4-9-10-16-30-31
Aşkta En Şanslı Günler: 5-6
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 25-26
Yeniay: 22-23-24
(Ay-Koç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 9-10-11

(Ay-Terazi burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

BOĞA

AŞK VE İLİŞKİLER

24 Ocak-14 Nisan 2012 tarihleri arasındaki Mars geri hareketi: Aşk hayatınızla ilgili konularda deyim yerindeyse armudun sapı, üzümün çöpü arama hallerimiz devam ediyor. Bu yüzden de aşkı öyle tadı damağınızda kalacak şekilde yaşamanız pek kolay değildir. Özellikle Bekar Boğalar karşılarına çıkan kişiyi normalden çok daha fazla inceden inceye süzebilirler. Hatta bu yüzden ellerinden kaçırabilirler. Gözler sürekli bardağın hep boş tarafını gördüğü için, kişi yaşadığı ilişkiden pek memnun değildir. Duygular hep kontrol altına alınmaya çalışılır. Kişi aşk konusunda kendi inandığı şekilde davranmayı tercih edebilir. Bu süreçte pek sıcak, hoş, sempatik tavırlar içinde olmadığınız için, genelde soğuk ve mesafeli biri olarak görülebilirsiniz. Detaylar öylesine gözünüze çarpar ki, sanki karşınızdaki kişinin röntgenini çekiyor gibisinizdir. Tabii ki mükemmele ulaşamayınca da aşkta şanssız biri olduğunuzu düşünebilirsiniz. Oysaki yapılması gereken, aşk konusundaki kriterlerimizi, durumumuzu gözümüzde büyütüp kendimizi de üzmeden sakin bir şekilde bu dönemi geçirmektir. Mars geri hareketinin Mart ayındaki etkili tarihleri: 14-15-22 Mart.

2 Mart tarihi itibariyle Koç burcunda seyrine başlayacak Merkür, 12 Mart tarihindeki geri hareketine kadar, aşk hayatınızla ilgili mevzulardaki düşüncelerinizi, dış dünyada ifade etmek yerine içinize atabileceğinizi ve bu içe atmanın da doğal olarak öfkeyi, kızgınlıkları büyütebileceğini gösteriyor. Şöyle bir düşünürsek, Merkür gibi fikirlerinizi insanlarla paylaşımın işareti olan bir gezegeninin Koç gibi öncü ve ateşli bir burçta ilerlemesi hızlı, keskin ve güçlü bir şekilde isteklerinizi söylemeniz, ifade etmeniz demektir. Fakat bu süreçte bunları birileriyle paylaşmanızın önünde engeller oluştuğu için sıkıldığınız veya sizi tedirgin eden her şeyi kendi yüreğinizde, kafanızın içinde çözümlemek zorunda kalabilirisiniz. Yani ne kadar gergin olursanız olun düşüncelerinizi gizlemeye çalışabilir, sözcükleri seçerken kimi zaman çelişkili kimi zamansa kesin kararlı bir şekilde konuşabilirsiniz. Yeni bir şeyler yapmak, yaşamak isterken bir takım engeller nedeniyle bunları kendi içinizde durdurmak zorunda kalabilirsiniz.

Bu dönemde aşk hayatınızla ilgili mevzularda birçok şeyin gözden geçirilmesi lazımdır. Karar vermeye dönük düşünseniz bile beklemede kalmanız faydalıdır. Ayrıca yeni bir adım atabilmek için öncelikle geçmişte yaşananların hesabını kendi içinizde bitirmeniz gerekir. Önyargılı bir düşünce biçiminiz olabilir. Hatta olayları fazlasıyla abartabilirsiniz. Örneğin aşk konusunda bir çocuk gibi sabırsız olabilirsiniz. Bağımlılıklarınızdan kurtulmaya çalışırken aslında kendi kendinizle kavga ediyor gibisinizdir. Bunu bir örnekle açıklayayım. Diyelim ki ilişkinizde sorunlar var. Bunları çözümlemek dururken siz kendi kendinize gerilir fakat dile getirmeye çalışırken asıl düşündüklerinizi söylemek yerine saman alevi gibi çabucak parlayabilirsiniz. Bir başka örnek ise, aşkı şiddetle istiyorsunuzdur, yani yeni bir insan hayatınıza girsin ve tutkulu bir şeyler yaşansın. Fakat içinizde hala bitmemiş bir eski hesap varken, gelecek insana şans veremeyeceğinizi veya verseniz bile eski yaşanmışlıklar nedeniyle bu insanı üzebileceğinizi bilmelisiniz. Unutmayalım ki, 12 Mart tarihinde hareket başlıyor. Gölgeli günleri hesaba katarsak 5 Mart itibariyle sakinlikle durumunuzu gözden geçirmenizde fayda var.

5 Mart-3 Nisan tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak Venüs siz Boğalar başta olmak üzere tüm burçlar açısından olumlu bir yansımadır. Bu süreçte maddi ve manevi değerlerimiz konusunda gayet akıllıca hareket etmemiz gerektiğinin farkına varırız. Toprak grubunda ilerleyen Venüs ister istemez güvence konusunu, üretimi, parayı, güzelliklere sahip olma arzunuzu körükler. Kaliteli yaşamak, hayatın lezzetlerinin tadını çıkarmak için daha fazla kazanmak ihtiyacı duyarız. Rahat yaşamak için paranın ne kadar önemli bir kuvvet olduğunun bilincindeyizdir. İlişki konusunda da durum budur. Sevdiğimizi sahiplenir, kıskanır onu kaybetmekten korkarız. Bizi güçlü kılan ne varsa ona sarılır, hakimiyetimiz altında tutmaya çalışırız. Sevdiklerimizi şımartır, varlığımızla onu etkileyerek yanımızda tutmaya çalışırız. Bütün bunlar aslında Venüsün yansıması olduğu gibi, genel olarak Boğaların hayata bakış açılarının karşılığıdır. Bir Boğa için para demek, herkesi dize getirebilecek ve hayatı en güzel şekilde yaşatabilecek son derece önemli bir kuvvettir. Ben bu sürecin sizler açısından gayet olumlu bir şekilde değerlendirileceğini düşünmekteyim. Venüs Boğa burcu geçişinde en önemli tarihleri, 6-11-14 Mart. 6 Mart Venüs-Neptün arasındaki olumlu enerji akışı, hem aşkı güçlü bir şekilde yüreğinizde hissetmenizi sağladığı gibi size fiziksel anlamda çekicilik kazandırıcı. Neptünle olan etkileşim romantizmi yükseltici. Kişi böyle bir etki altında aşkı idealleştirebilir ve ılımlı bir şekilde aşkı kucaklayabilir. Gayet hoş bir etki. 11 Mart tarihindeki Venüs-Chiron arasındaki olumlu yansıma problemlerin azalmasını, aşkın sihirli gücünü üzerinizde hissetmenizi sağlayıcıdır. 14 Mart Venüs-Pluto olumlu görünümü, aşkta tutkuların yoğunlaşması, yeni ve oldukça etkileyici birinin hayatınıza girişi, aşkla büyüdüğünüzü, derinlik kazandığınızı hissetmeniz anlamında etkileyicidir. Ancak aynı gün Mars geri hareketiyle görünüm yapacak Venüse dikkat etmek lazım. Durumunuz hakkında aceleci kararlar vermeden önce iyi düşününüz.

DOLUNAY BAŞAK BURCUNDA

Sevgili Boğalar 8 Mart saat 11:40 itibariyle Başak burcunda yani aşk evinizde oluşacak Dolunay, beraberliğinizde sorunlar varsa, kendinizi mutsuz hissediyorsanız, bu güçlü yansıma altında ilişkinizin kalitesi ve geleceği konusunda tepkisel düşünmeniz, eleştirel yönde hareket etmeniz mümkündür. Dolunay günlerinde gerilim yüksektir. İnsanın bilinçaltındaki bastırılmış olanlar yüzeye çıkarak rahatsızlık vermeye başlar. İşte tam bu noktada bardağın dolu tarafından ziyade boş olan tarafı önemsenir. Bir yandan özverili davranmak diğer yandan aradığınızı bulamadığınızı düşünmek zorlayıcıdır. Tabii ki dolunayın ne gibi reaksiyonlara sebep olduğu, öncelikle ilişkinizin niteliğiyle birebir alakalıdır. Bu yansımayı aşk hayatınızla ilgili konulara çevrilmiş bir projektör olarak kabul ediniz. Bu ışık birçok güzelliğin veya olumsuzluğun net olarak görülmesi açısından gayet yararlıdır.

Gerçekten tatmin olmak ve huzura kavuşmak istiyorsanız karmaşık durumların mutlaka çözüme kavuşması gerektiğini biliniz. Yani birilerini mutlu etmek için kendinizden ödün vermeyiniz veya tam tersine yanlış yapan siz iseniz buna bir son veriniz. Aşk zulüm çekmek değildir. Aşk duyguların lisanını iyi konuşabilmek ve bir başka insanla el ele yürümek demektir. Eğer bunu başarmaya gönlünüz varsa Dolunay kendinize gelebilmeniz açısından destekçinizdir. İlişkisi olmayanlar açısından bu Dolunay, aşk hakkındaki görüşlerinizi titizleştirici, ince eleyip sık dokurken kendinizi garanti altına alma ihtiyacınızı yükseltici bir oluşumdur. Ne istediğinizi iyi düşünün. Çünkü Dolunay bir sayfanın kapanıp diğerinin açılması anlamına gelir.

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Boğalar, 22 Mart saat 16:37 itibariyle Koç burcunda oluşacak Yeniay meydan okumalara, yüzleşmelere hevesli olduğumuz zamanın işaretidir. Kendini ifade etmek isteyen bireyin ön planda olma hevesinin işaretidir. Duygular ve düşüncelerin aynı paralelde ilerlemesi anlamına gelir. Hayalleriniz ve iç dünyanızın dinamiklerini yeniden keşfetmek, Ruhsal yapınızı manevi dünyanızı fiziksel gücünüzü yeniden kazanmak, korkularınız, endişeleriniz, gizlilikleriniz, güvensizliklerinizle mücadele etmek, rüyalar, mistik aydınlanma, edebiyat ve sanat yoluyla kendinizi ifade edebilmek, gizli düşmanlarınızla mücadele edebilmek yönünde etkilidir. Egomuzun başkaları üzerinde baskınlık aracı olarak kullanmamalıyız, kendimizden daha büyük bir bütünün parçası olduğumuzu kabullenmemiz bizi stresten, hayatın karmaşasından koruyabilir. Yani diğerleriyle birlik ve beraberlik içinde olmalı, ne olursa olsun ben haklıyım dememeliyiz. Hayatın gerçeklerinden kopuk yaşamamalı, güç ve prestij kazanma arzumuzun bizi esir almasına izin vermemeliyiz. Sağlığımıza özel önem göstermeli, ufak rahatsızlıklarımızı hafife almamalıyız. Diğer insanlarla aramızdaki empatiyi güçlendirmeli, kibirden uzak durmalıyız. Bütün bunlar ruhumuzun güçlenmesini ve çok daha bilinçli bir şekilde hayatı kucaklamamızı sağlayabilir.

İŞ VE KARİYER

20 Mart tarihine kadar Balık burcunda ilerleyecek Güneş kimlik duygunuzu en iyi şekilde ifade ettiğiniz alanın, arkadaşlık ilişkileriniz ve oluşturduğunuz grup içi faaliyetleriniz olabileceğini göstermekte. Ortak bir amaç çerçevesinde yeni arkadaşlıklar kurabilir ve girişimlerde bulunabilirsiniz. Siz, sahip olduğunuz her şeyi fazlasıyla önemsediğiniz için, dikkat ettiğiniz en önemli şey, en başından güvenilir ve sağlam adımlar atmak, verdiğiniz mücadeleye değecek faaliyetlerde bulunmaktır. Çünkü herhangi bir şeyi elde etmenin kolay olmadığını ve bu yüzden de risk almamak gerektiğini en iyi bilen kişi sizsiniz. Ve siz bu tarihe kadar, birlik ve beraberlik adına, rahatınızdan ve zamanınızdan fedakarlık ederek, elinizden geleni yapmaktan kaçınmazsınız. Çünkü dost eli uzattığınız kişilerin bir gün sizin için de bu yardıma koşacaklarını düşünürsünüz. Ayrıca, yapınızda bulunan üretkenliği çevrenizdeki insanların görmesi size haz duygusu yaşatabilir. Şimdi gelelim bu seyir esnasında dikkat etmeniz gerekenlere. Öncelikle böyle bir enerji altında hayalci yaklaşımlar ve ütopik fikirlere bolca rastlamaktayız. Burada durup mutlaka mantıklı bir şekilde düşünmeniz lazım. Amaçlarınız konusunda ne kadar kararlısınız. Yani gerçekten değişimden yana mısınız yoksa birilerinin gelip sizi kurtarmasını mı bekliyorsunuz? Bu çok önemli. Yoksa kolayca dağılır, hedefinizden uzaklaşırsınız. Oysaki kararlı olmak ve ben bu yolda şu şekilde ilerlemeye söz verdim demeniz gerekiyor. Böylece Güneşin enerjisini doğru manada kullanmış olursunuz. Hangi yönde ilerlediğinizi, kimlerle çalıştığınızı, ne gibi değişimler uygulamak istediğinizi kafanızın içinde, çok iyi belirlemek gerekiyor. Bunu yaptığınız zaman ona göre bilinçli hareket edebilir, hayal kırıklığı yaşamadan yolunuzda ilerleyebilirsiniz.

5 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek iş evinizin yöneticisi Venüs geçişi sizler açısından son derece yararlı. Gerek birlikte çalıştığınız insanlarla olan ilişkinizde ve gerekse dış dünyada kendinizden emin bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Bu enerji sayesinde ayaklarınız sağlam olarak yere basar ve iş hayatında çok az hata yaparsınız. Önünüze fırsatlar çıkabilir ve siz sağlam bir şekilde düşünerek bu girişimleri güce dönüştürebilirsiniz. Başlangıç yapmayı düşündüğünüz konularda, dış veya iç nedenlerle kendinize set koyduğunuzu farkettiğiniz anda, bu durumu moral motivasyon gücünüzü ayakta tutarak aşabilirsiniz. Sonra tekrar amacınız için atak olmayı sürdürürsünüz. Yoğunluk içinde olsanız bile, çevrenizle sıkı bağlar kurmayı ihmal etmeyiniz. Günün birinde insanın karşısına nasıl bir fırsat çıkacağını kimse bilemez. Amacınıza kilitlendiğiniz zaman, her işin üstesinden gelebilecek gücünüz olduğunu biliyorsunuz. İstikrarlı ve ne yapacağını, tepkilerini rahatlıkla bilen bir kişi olarak her türlü yeniliğe açık olunuz. O zaman alışmanız da o kadar kolaylaşacaktır. Örneğin teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanmaya çalışın, sosyal trendleri takip edin. Ayrı bir iş kurmayı veya ortaklık yapmayı düşünüyorsanız, durumları iyice analiz edin.

İşlerinizi evden yapıyorsanız, oturduğunuz mekandaki rahatlığınıza özel önem verin. Bankacılık, parayla alakalı meslekler, güzel sanatlar, değerli sanat eserleri, güzellik ve bakım, moda, her türlü takı gibi faaliyetlerde liderliğinizi gösterebilir, müşteri portföyünüzü geliştirebilir, bereketli bir dönem geçirebilirsiniz. İş hayatınızda genel olarak güvenli biri olduğunuzdan söz etmiştik. Bu itibarınız açısından önemli olduğu gibi, diğer kişiler tarafından tercih edilmenizde de çok önemli bir kriter. Güçlü yönleriniz arasında yer alan çalışkanlık, işinize bağlılık ve iş yapma kapasiteniz zaten sizi, diğer kişilerden ayıran en önemli özelliklerinizdir. Bütün bunlara, bir de bu dönemde enerjilerin sizden yana olduğunu düşünürsek, ben sürecin sorumluluklar konusunda sizi itekleyici ve her türlü güçlüğü yenebilmenizde destekleyici ve maddi açıdan da verimli geçeceğini düşünmekteyim. 6-11-14 tarihleri olumlu. Ancak 14 Mart tarihinde Venüs, geri harekette olan Mars ile bir görünüm yapacak. İş konularında dikkatli hareket etmekte, aceleci davranmamakta yarar var. Eski bir sorun tekrar kendini hatırlatabilir.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

12 Mart-23 Mart (saat 15:22 olana dek) Koç burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Genel olarak belli bir öfke, gerginlik hali üzerinizde hakimdir. Elinizde olmadan en ufak bir şeyi kafanıza takarak tepkilerde bulunabilirsiniz. Ancak bu tepkiler dışa değil hem kendi içinizde kendinize yöneliktir. Bu yüzden de verimli çalışmakta zorlanmalar görülebilir. Maddi konularda görüştüğünüz insanlara dikkat etmekte yarar vardır. Gizli işler, gizli görüşmelerden kaçınmakta yarar var. Parasal sırlarınızı kimseye vermeyiniz. Karar vermeden önce hangi konuda olursa olsun beklemede kalınız, incelemelerde bulununuz. Sağlığınıza dikkat ediniz.

23 Mart(saat 15:22)-4 Nisan arasında Balık burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Merkürün Balık burcuna gerilemesi, hedeflerinizi, arkadaşlık ilişkilerinizi, bireysel değerlerinizi, kendinizi daha iyi hissetmeniz için gerekli olanları, içsel anlamda dağılmadan tekrar ele almanız halinde verimli bir şekilde değerlendirilmiş olur. Soyut çalışmalar için uygundur. Sanatsal el becerileri, spritüel konularla ilgilenmek gibi. Organize işlerde sorunlar yaşanabilir. Amacınıza göre eksiklerinizi tamamlamanız faydalıdır.

GERİ HAREKET SÜRESİNCE TÜM BURÇLARIN DİKKAT ETMELERİ GEREKEN NOKTALAR

Diyelim ki, önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılı kırk yaracak derecede incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, bir mesele üzerinde düşünme, etüt etme anlamında yararlıdır. Ayrıntıları, aksaklıkları gayet net bir şekilde tespit edebilirsiniz.

Ancak geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde düşünmeden, üzerinde inceleme yapmadan, yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki değerlendirdiniz. Aksamalar ve gecikmeler oluşmasını doğal karşılayınız. Birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, hiç düşünmediğiniz halde ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek daha sonra problemler yaşanmasına sebep olabilir. Yapılması gereken, araştırarak, soruşturarak, net bilgi sahibi olmaya çalışmaktır. Yani neyin üzerinde yürüdüğünüzü mutlaka iyi biliniz. Tedbirli olmalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 5 Mart tarihinden başlamak üzere, planlarınızı, projelerinizi gözden geçirmeli, eksikler var mı kontrol etmelisiniz. Rutin hayatınızı sürdürünüz. Geri hareketi dünyanın sonu gibi düşünmeyiniz. Sadece biraz yavaşlayacağız. Bunu bir onarım süreci gibi görünüz. Uygulamak istediğiniz yenilikleri, gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 11 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koymalısınız. 5 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

20 Mart-19 Nisan tarihleri arasında, kişisel kararlarınızı uygulama veya kafanızın içinde düşündüklerinizi yürürlüğe koyma anlamında etkili olması muhtemel Güneş-Koç burcu geçişi süresince geri planda kalmayı tercih edebilirsiniz. Bu halinizi olumsuz görmeyin. Bilakis kendinizi yeniden düzenlediğiniz, yapacaklarınızı kafanızda kurgulayacağınız bir dönemdir. Bu dönemde düşündüğünüz işlerde, daha önce başarılı olmuş kişilerle ilgili araştırmalar yaparak onların hangi yöntemleri izlediklerini öğrenebilirsiniz. Güneşin Koç burcunda ilerlediği bu tarihler, aileniz, yuvanızla alakalı konularda gizlilik içinde ancak aktif olarak hareket edebileceğinizin göstergesidir. Bunun anlamını açarsak, ev içi aktivitelerinin fazlalaşması, fakat bunların dış dünyada pek görülmesini istememeniz anlamına gelebilir. Yalnızlığı tercih edeceğiniz bu süreçte aslında kendinizi gözden geçirerek neler yapabileceğinizi tasarlıyor olabilirsiniz. Yani sizin bir takım planlarınız vardır ve siz bunların bilinmesini istemediğiniz için paylaşmaktan yana olmazsınız. Bu içine kapanık bir dönemmiş gibi gözükse de, aslında hiç öyle değildir. Sadece projeler üzerinde çalışılması gereken bir aylık bir süreci gösterebilir. Dış dünyada kişi sessiz ve sakin gibi gözükse de, iç aleminizde müthiş bir aydınlanma ve güç kazanımı söz konusudur.

Sizi tedirgin eden veya kafanızın içini kurcalayan konularda lütfen hoşgörülü ve ılımlı davranmaya çalışınız. İçsel öfkelerin sizi esir almasına izin vermeyin. Bu enerjiyi hedeflerinizle alakalı konularda araştırmalar yaparak, çalışarak, kendinizi gözden geçirme anlamında kullanabilirsiniz. Sizin için anlamını çoktan yitirmiş bazı kişi veya olguları devre dışında bırakabilirsiniz. Derinliklerinize çekilerek kendinizi yeniden gözden geçirebilir eksik kaldığınız durumlar için kendinizce önlem alabilirsiniz. Güneş-Koç burcu geçişinin etkili tarihleri: 21-24-28-29 Mart. 21 tarihinde özellikle gizli ilişki veya bir mesele üzerinde karar verirken çok iyi analiz ediniz. İster istemez gerginliğiniz, sonradan pişman olabileceğiniz konuşmalara neden olabilir. Unutmayalım ki, Merkür bu tarihte geri hareketini sürdürmekte. 24 Mart tarihinde, değişim anlamındaki konularda enerjiniz yüksek. Bu yenilik arzunuzu körükleyen bir gün. Hangi konuda olursa olsun geri planda kendinizi gözden geçirmenizde yarar görüyorum.

PARA KONULARI

2 Mart-12 Mart tarihleri arasında parasal kazanç evinizin yönetici gezegeni Merkür astrolojik açıdan zorlu bir yaşam evinden geçmesi sebebiyle anlıyoruz ki, bu tarihler arasında maddi konularda dikkatli hareket etmek gerekiyor. Mademki durum temkinli olmayı gerektiriyor, o zaman gelin bu dönemin olabilecek etkileri hakkında sizi bilgilendireyim ki, neden bu dönemde tam bir verimlilik elde edemeyeceğiniz hakkında bilginiz olsun. Bir kere Merkür dış dünya ile iletişimde bulunmamızı sağlayan astrolojik bir güç. Fakat Koç burcunda ilerlerken çevremizle olan ilişkilerimizde esnek olmamız güçleşebilir. Yani yerine ve zeminine göre hareket edemiyoruz. Her şeyden önce heves dolu ve isteklerinin peşinden giden bir enerjidir. Bu yanıyla iyi gibi gelebilir fakat sabırsız bir enerji ve keyfi düşünmeye açık. Kavgacı ve tartışmadan yana. Ayrıca görüşlerinizi alaycı bir şekilde açıklamanıza yol açacak kadar rahat. Ayrıca geçtiği yaşam evi nedeniyle bütün bunları dış dünyada ifade edemeyecek kadar hayalci bir özelliğe sahip oluyor. Sizin de kolayca anlayacağınız gibi bu süreçte girişimde bulunurken çok iyi düşünmeliyiz.

12 Mart-23 Mart (saat 15:22 olana dek) Koç burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Genel olarak belli bir öfke, gerginlik hali üzerinizde hakimdir. Elinizde olmadan en ufak bir şeyi kafanıza takarak tepkilerde bulunabilirsiniz. Ancak bu tepkiler dışa değil hem kendi içinizde kendinize yöneliktir. Bu yüzden de verimli çalışmakta zorlanmalar görülebilir. Maddi konularda görüştüğünüz insanlara dikkat etmekte yarar vardır. Gizli işler, gizli görüşmelerden kaçınmakta yarar var. Parasal sırlarınızı kimseye vermeyiniz. Karar vermeden önce hangi konuda olursa olsun beklemede kalınız, incelemelerde bulununuz. Sağlığınıza dikkat ediniz.

2012 Mart Ayı Astrolojik Takvimi

2 Mart Merkür Koç burcuna girişi
5 Mart Venüs Boğa burcuna girişi
12 Mart Merkür geri hareket başlangıcı
20 Mart Güneş Koç burcuna girişi
23 Mart Merkür Balık burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 3-4-7-8-16-20-21-25-26-30-31
Zayıf Enerjili Günler: 5-6-11-12-18-19
Aşkta En Şanslı Günler: 7-8
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 1-28-29
Yeniay: 24-25-26-27
(Ay-Boğa burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 11-12-13
(Ay-Akrep burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


İKİZLER

AŞK VE İLİŞKİLER

24 Ocak-14 Nisan 2012 tarihleri arasındaki Mars geri hareketi: Mükemmellik ölçünüzü aşırı derece yükselticidir. Özellikle ailevi ilişkiler, eviniz sınırları içinde, ruhsal anlamda kendinizi yer bitirirsiniz. Oysaki enerjinizi böyle harcamak yerine yavaş yavaş yapılacakları şöyle bir düşünseniz daha iyidir. Tabii ki bazen kurcalamak mükemmele ulaşmak veya işlemeyen bir şeyi işler hale getirmek için iyidir. Ancak tam tersine kendinizi, ailenizi ve sevdiklerinizi rahatsız etme şeklinde uygulanırsa sonu pek hayırlı olmaz. Bu süreçte ev alanı içinde kas gücüne ihtiyaç duyulan onarım, bakım, tadilat gerektiren iş varsa karşınıza çıkabilir. Ayrıca siz sağlığınıza dikkat etmezseniz, bu süreçte işlerinizi evden yürütmek zorunda kalabilirsiniz. Geri hareketten önce taşındaysanız, eviniz içinde düzenlemelerde bulunabilirsiniz. Neler eksik, nelerin tamamlamanız gerekiyor bunları planlayabilirsiniz. Ailenizle veya aynı evi paylaştığınız kişilerle ilişkinizde lütfen gerilimli değil, bilakis ılımlı tavırlar içinde olmanız yararlıdır. Erkekler, anneleriyle, bayanlar eş ve babalarıyla belli bir çatışmaya girebilirler. Ani yenilikleri uygulama, birden bire taşınmaya karar verme gibi durumlarda lütfen dikkatli olunuz. Araştırınız ve soruşturunuz.

5 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek Venüsün etkisi gerek hayatı ele alış şeklini, gerekse ilişki konusunda bazı gelişmelerle alakalı olarak önem arzeder. Çünkü Venüs bu tarihler arasında şöyle geriye yaslanarak dinlenme ve gözden geçirmelerde bulunmak, huzur bulmak, sakinlik içinde başınızı dinlemek arzunuzun da simgesidir. Ayrıca bazı İkizler burcu kişileri için çok daha özel bir anlamı olabilir. Çünkü Venüs gizlilik evinizde yol almakta. Bu durum gizli bir aşkı, ilişkideki tutkuları, geçmiş mevzuları veya aşkın sizin yaşamınızdaki önemini gösterebilir. Venüs bu alanda oldukça güçlüdür. Yani yaşadığınız aşk sizin açınızdan rahatlatıcı olabilir. Özellikle plotonik ve yasak aşklar gündeme gelebilir. Ancak bunların dış dünyaya yansıtılması mümkün değildir. Ancak Kimileriniz için hayatın zorluklarına katlanmanızı sağlayabilir, bazılarınız için oldukça özel ancak bir o kadar düşündürücüdür. Venüs Boğa burcunda, hayatın ve aşkın derin anlamını keşfetme arzunuzun simgesi olarak ön plana çıkıyor. Karşı cinsten kolayca etkilenmek mümkün. Fakat bu aşkın arkasında durarak radikal kararlar almaya kalkışmak kesinlikle yanlış olur. Söz gelimi evli birini beğenmek veya bir araya gelinmesinin önünde duran engelleri es geçmek sonradan pişmanlık uyandırabilir.

Venüs Boğa burcu geçişinde en etkili tarihler, 6-11-14 Mart. Bunların hepsi gayet önemli. 6 Mart Venüs-Neptün ve 11 Mart Venüs-Chiron arasındaki olumlu görünüm aşkla kendinizden geçme arzunuzu yükseltici. Öyle bir aşkın peşindesiniz ki, hem sağlam hem güvenilir hem de tutkulu yaşanmalı. İç derinliklerinizi harekete geçirebilmeli, düş kırıklıklarınızdan sizi kurtarmalı, doyuma ulaşmanızı sağlamalı. Kısaca hayatınızda olan veya hayatınıza girecek kişi sizde güven hissi uyandırabilmeli. Kimileriniz bu enerjilerin ışığı altında gizli veya platonik bir aşka bile evet diyebilirsiniz. 14 Mart Venüs-Pluto arasındaki olumlu görünüm tutkuları, aşkın delice gücünü yüreğinizin içinde hissedebilirsiniz. Onunla bütünleşmek, cinsel açıdan doyuma ulaşmak istersiniz. Aşırı tutkularınızla kimi zaman karşınızdaki kişiyi öyle sahiplenirsiniz ki, ya sizin olmalıdır veyahut hiç kimsenin. Kıskançlık gözünüzü bile döndürebilir. 14 Mart tarihinde Venüsün, geri hareketli Mars ile yapacağı görünümde, lütfen iç dünyanızda hedeflerinizi tekrar gözden geçiriniz. İlişkiniz hakkında ne düşünmektesiniz bunları bilinçli bir şekilde ele alınız.

İŞ VE KARİYER

19 Şubat-20 Mart tarihleri arasında Balık burcunda seyrini sürdürecek Güneş, özverili çalışmanın göstergesi ve daha iyi imkanlara sahip olmak için, öncelikle egonuzun geri planda kalması, iş hayatınızla ilgili her türlü çabayı ve mücadeleyi göstermekten çekinmemeniz gerektiğinin simgesi olarak son derece önemlidir. Bilirsiniz İkizler sabırsız ve kendi bildiğinin doğru olduğunu düşünen çabuk sonuca ulaşmak isteyen bir burçtur. Böyle bir enerji altında ise kararsızlık, kolay etkilenme, değişken ön planda olacağından, adım attığınız yeni işinizde veya devam eden mesleki pozisyonunuzda çabucak dağılma, benim burada ne işim var tarzı düşünme, başkalarından çok şey bekleme ve görmediğinde içine kapanma hatta işi terk etme gibi durumlar oluşabilir. Oysaki iş hayatı yeri geldiğinde fazlasıyla yetenekleriniz olsa dahi, susmanızı ve otorite konumunda bulunan kişilerle iyi bir diyalog içinde olmanızı gerektiricidir. Bazı durumlar zorlayıcı olabilir. Ancak sebat eder, hedeflerinizin bilincinde olarak ilerlemeyi kabul ederseniz her türlü güçlüğün üstesinden gelebilirsiniz. Size düşen o parlak zekanızla gerçeklerin bilincinde olarak mantıklı düşünmektir.

Kendinizi işinize, amacınıza, projelerinize kilitlemeli, bir yandan eksikleriniz varsa bunları tamamlamalısınız. Ne kendinizi ne de çevrenizdeki kişileri yargılamadan canınızı dişinize takarak ilerlemeye çalışınız. İçgüdüsel ve pasif tavırlar göstermeyiniz. Güven duygunuzu ön planda tutunuz. İnandığınız bu yolda ilerlerken bastığınız adımların farkında olmayı unutmayınız. Balık burcundaki Güneş genel anlamda sınırları aşmak ve kendi kimliğinizi yeniden oluşturmak üzere iç dünyanıza yönelmeniz anlamı taşır. Sizin gibi iletişim yönünden etkili olan burç mensupları için bu dönem mesleki konularda kendi farklılığınızı ortaya koymak amacıyla hareket etmek anlamı taşıyabilir. Sessiz ve sakin bir şekilde çalışmak, esnek düşünmeye devam etmek, ruhsal olarak hassasiyet göstermek gibi ilginç durumlar yaşanabilir. Çevrenizdeki insanları anlamaya çalışmak gerekebilir. Hedefinize erişmek için hem kendi değerlerinizi önemsemeli hem de işiniz açısından daha mantıklı düşünmeye çalışmalısınız. Bu sizi hem gerilimden koruduğu gibi, inandıklarınızı diğerlerine kabul ettirmeniz yönünde daha ılımlı bir havanın esmesini sağlayabilir. Eğer mesleğiniz yaratıcılık gerektiren bir sanatsal eğilim taşıyorsa bu süreçte sadece belirli bir kesime değil, daha büyük çerçeveye hizmet etmeniz mümkündür. Bunun tam tersi tamamen maddi dünyanın gerçekleri üzerine kuruluysa o zaman da dağılmadan hedefinize kitlenmeniz yerinde olacaktır. Kendi isteklerinizi öne sürerken, karşınızdaki kişilerin de nasıl anlayabileceğini düşünerek açıklamanız gerekecektir. Bu sayede planlarınızı hayata geçirirken insanlar size daha fazla yardımcı olabilirler. Bu gerek çalışma hayatında gerekse iş arıyor bile olsanız işinize yarayabilir. Ayrıca ailenizle ve toplumsal hayatınızı yakından ilgilendiren konularda da size etkinlik kazandırabilir.

2 Mart tarihi itibariyle Koç burcunda ilerleyecek yönetici gezegeniniz Merkür burcunuzla uyumlu bir enerjidir. 12 Mart tarihinde başlayacak geri hareketine kadar, sosyal ilişkileriniz, arkadaşlarınızla olan bağınız, hedeflerinizi gerçek hayatta uygulamaya çalışmanız ve kendinizi daha geniş bir çerçeveye tanıtımınız kolaylaşacaktır. Hızlı düşüncelerinizi, çarpıcı fikirlerinizi çevrenizdeki insanlarla paylaşabilir, onlara liderlik yapabilir veya ortak çalışmalarda bizzat görev alabilirsiniz. Yalnız çok hızlı bir zihinsel akış sağladığından ayrıntılar gözden kaçabilir, dikkatli olursanız herhangi bir sorun çıkmayacaktır. Her şeyi kontrol etmekte bu güçlü enerjiyi mantıklı bir şekilde dozunda kullanmakta fayda var. Gölgeli günleri hesaba katarsak benim sizlere tavsiyem plan ve projelerinizi, karşınıza çıkabilecek yeni teklifleri veya halledemediğiniz işlerinizi 5 Mart gölgeli günleri itibariyle inceleme altına almanızdır.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

12 Mart-23 Mart (saat 15:22 olana dek) Koç burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Belirlediğiniz hedefler üzerinde acil kararlar vermeden önce mutlaka sakin bir şekilde gözden geçirmelerde bulunmakta yarar var. Bu dönemde hızlı düşünür çabuk karar vermeye çalışabilirsiniz. Beklemeye pek sabrınız yoktur. Ancak bu sabırsızlık kimi zaman yanlış adımlar atılmasına neden olabilir. Sakin olmadığınız için, arkadaşlık ilişkilerinde beklenmedik yere kırgınlıklar oluşabilir. Zihniniz sürekli sizi bir yarış atı gibi oradan oraya savurup, bir şeyler yapmanız için gölge gibi takip eder. Zorluklara tahammül göstermediğiniz için istediğiniz bir şey anında olsun, yerine getirilsin istersiniz.

23 Mart(saat 15:22)-4 Nisan arasında Balık burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Balık burcuna gerileyecek Merkür, mesleki konularda, ailevi ilişkilerde, hedeflerinizle alakalı konularda hassasiyetinizi yükselticidir. Kişi doğru bir iz üzerinde yürümekte, hakikatlerin ışığı altında ilerlemekte zorlanabilir. Etrafındaki durumları bağımlılıkları çerçevesinde ele alır. Oysaki tam tersine toplumsal alan ciddiyet ister. Sorumluluklarınızın farkında olmak, anlamsız işlerle vakit kaybetmemek gerekir. Acil kararlar vermekten kaçınmanızı tavsiye ediyorum.

GERİ HAREKET SÜRESİNCE TÜM BURÇLARIN DİKKAT ETMELERİ GEREKEN NOKTALAR

Diyelim ki, önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılı kırk yaracak derecede incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, bir mesele üzerinde düşünme, etüt etme anlamında yararlıdır. Ayrıntıları, aksaklıkları gayet net bir şekilde tespit edebilirsiniz.

Ancak geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde düşünmeden, üzerinde inceleme yapmadan, yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki değerlendirdiniz. Aksamalar ve gecikmeler oluşmasını doğal karşılayınız. Birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, hiç düşünmediğiniz halde ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek daha sonra problemler yaşanmasına sebep olabilir. Yapılması gereken, araştırarak, soruşturarak, net bilgi sahibi olmaya çalışmaktır. Yani neyin üzerinde yürüdüğünüzü mutlaka iyi biliniz. Tedbirli olmalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 5 Mart tarihinden başlamak üzere, planlarınızı, projelerinizi gözden geçirmeli, eksikler var mı kontrol etmelisiniz. Rutin hayatınızı sürdürünüz. Geri hareketi dünyanın sonu gibi düşünmeyiniz. Sadece biraz yavaşlayacağız. Bunu bir onarım süreci gibi görünüz. Uygulamak istediğiniz yenilikleri, gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 11 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koymalısınız. 5 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

20 Mart-19 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Güneş, baharın çiçeklerinin dallarda tomurcuklanması misali, sizin de kendiniz adına yeni hedefler belirleyeceğiniz zamandır. Bunları gerçekleştirmek için hedeflerinizin peşinden gidebilecek gücü bu dönemde bulabilirsiniz. Koç burcu zamanları tabiatın uyanışı ve hayatın canlanması demektir. Bu enerji altında İkizler aktivite gücünü açığa çıkararak mücadeleci kimliğini ön plana alarak hırsla işlerine odaklanabilir. Mars ve Merkür geri hareketi nedeniyle ben yine de düşünmeden, incelemeden yeni bir işe başlamamanızı tavsiye ediyorum. Sabırsızlık veya istediğiniz gibi işler yürümediğinde zorlanabilirsiniz. Bu durumların farkında olursanız ona göre kendinizi ayarlayabilirsiniz. Sosyal gruplarla temas edebilir, dostluk ilişkilerinizi güçlendirebilirsiniz. Sizinle ortak amaçlarda olan kişilerle bir araya gelebilirsiniz.

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili İkizler 22 Mart saat 16:37 itibariyle Koç burcunda oluşacak Yeniay arkadaşlık ve dostluk ilişkileriniz, sizinle aynı hedefi paylaşan kişilerle olan yakın temasınız, size geri planda yardım eden insanlarınız, sosyal ilişkileriniz, idealleriniz, beklentileriniz ve projeleriniz, hayattaki öncelikleriniz sözgelimi para, aile, aşk, iş, eğitimle alakalı konularda acele karar vermemek, gözden geçirmelerde bulunmayı gerektiriyor. Bunun nedeni, yöneticiniz Merkürün geri hareketi ve Mars-Uranüs kavuşumudur. Nelere dikkat etmeliyiz. Beraberce gözden geçirelim. Hedeflerinizi gerçekleştirmek için sosyal ilişkilerimize özen göstermeliyiz. Yani sizinle aynı hedefi paylaşan kişilerle irtibatınızı güçlü tutmalısınız.

Bencil düşünmeden, birlik ve beraberlik ruhu içinde hareket etmelisiniz. Beklentilerinizin neler olduğunu bir kez daha gözden geçirmelisiniz. Yeni planlamalarda bulunmadan önce enine boyuna düşünmelisiniz. Geleceğiniz için bir amaç belirlemeli ve bu amacı gerçekleştirmek neler yapılması gerekiyor bunları ele almalısınız. Aşk hayatınızla ilgili mevzularda öncelikle arkadaşlığı merkez alarak, karşınızdaki kişinin sizin yaşamınızdaki önemini gerçekçi bir şekilde düşünmelisiniz. Her şey ne kadar zor gibi dursa da, yılgınlık göstermemeye gayret etmelisiniz. Çünkü hayatta imkansız diye bir şey yoktur. Yeter ki kendimizden şüphe etmeyelim.

PARA KONULARI

DOLUNAY BAŞAK BURCUNDA

Sevgili İkizler 8 Mart saat 11:40 itibariyle Başak burcunda meydana gelecek Dolunay, sorunlarımızı daha iyi görmemizi sağlayan astrolojik bir projektördür. Bu bakış açısıyla düşünürsek olumlu bir şekilde kullanmamız mümkün olur. Nasıl mı? Bu güçlü ışık altında, aksayan noktaları fark etmemiz ve düzenlememize mümkündür. Yeter ki, bunu isteyelim. Ne gibi gelişmeler yaşanır birlikte gözden geçirelim. Öncelikle yuvanız ve ailenizi oluşturan kişiler açısından (anne-baba-eş) önemi fazladır. Onların yaşamında meydana gelecek değişimler size önemli sorumluluklar yüklediği gibi, evinizle alakalı yerleşim konuları, satın alma-kiralama, ev sahibiniz, kiracınızla ilgili yaşanması muhtemel durumlar da aynı şekilde önemli gelişmelere neden olabilir, sorumluluklarınız artabilir. Bütün bunlar sizi ilk başta tedirgin edebilir hatta zorlayabilir. Fakat kesinlikle altından kalkılmayacak kadar güç değildir. Sadece sakin ve mantıklı hareket ederek yaşamınızı bu değişimlerin ışığı altında yeniden düzenlemeniz gerekebilir. Eğer evinizde bazı sorunlar uzun bir müddettir devam ediyorsa bu dolunayla beraber bunlar gün yüzüne çıkabilir. Yapmanız gereken karmaşık duruma el birliğiyle çözüm bulmanız, birbirinize kenetlenerek zorlukları aşmaya çalışmanız, gerçekçi değerlendirmelerde bulunmanızdır. Ayrıca mesleki konularda değişime açık olmalı, yeniden durumları ele alarak sisteme uygun şekilde eksikleri tamamlamalı, inancınızı güçlü tutmalısınız. Otorite konumundaki kişilerle (anne, baba, eş, patron)kim olursa olsun ılımlı bir şekilde anlaşmaya çalışmalı, ani kararlardan gerilimli tepkilerden uzak durmaya çalışmalısınız.

2012 Mart Ayı Astrolojik Takvimi

2 Mart Merkür Koç burcuna girişi
5 Mart Venüs Boğa burcuna girişi
12 Mart Merkür geri hareket başlangıcı
20 Mart Güneş Koç burcuna girişi
23 Mart Merkür Balık burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 1-5-6-9-10-18-19-23-24-28-29
Zayıf Enerjili Günler: 7-8-13-14-20-21
Aşkta En Şanslı Günler: 9-10
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 3-4-30-31
Yeniay: 1-2-27-28-29-30
(Ay-İkizler burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 13-14-15
(Ay-Yay burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

YENGEÇ

AŞK VE İLİŞKİLER

5 Mart-3 Nisan tarihileri arasında Boğa burcunda ilerleyecek Venüs, ortak bir şeyler üretmek, ilişkinizin olumlu şekilde yürümesi için sorumluluk üstlenmek, gerçekçi bir yön duygusu içinde, birbirinizin önceliklerine değer vermek, kısaca dış dünyanın karmaşalarında, tersliklerinde el ele yürümek anlamında önem taşır. Benim bu enerjiler altında problemli çiftlere önerim, ne olursa olsun yaşadığınız ilişkiye önem vermeniz, sosyalleşmeniz, birbirinizin hayatında olmanın önemini kavramanız, kötü ve iyi günlerde herkese ve her şeye karşı ittifak oluşturmanızdır. Böylece güçlü bir çift olmanın hazzını yaşayabilir, emek verdiğiniz ilişkinizi dış etkenlerden koruyabilirsiniz. Olayları büyütmeden tatlılıkla halledebilir, saygı, sevgi ve güven üçgeni içinde ilişkinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Bu enerjileri ilişki bazında genel olarak incelediğimizde, bu dönemin arzularınızı güçlendirici, rastlantısal birliktelikler(ilişkisi olmayanlar açısından) açısından verimli, doğru arkadaşlık merkezli ilişkiler yaşamak açısından olumlu olduğunu söyleyebiliriz. Görülebilecek bir ilginç durum da, aşk duygusuyla başlayan beraberliklerin dostluğa dönüşmesidir. Yani birini görür beğenirsiniz, fakat bu süreçte aşk geri planda kalır ve aranızdaki bağ, dostluğa dönüşür. Böyle bir durumun yaşanması da, böyle enerjiler altında mümkündür. Ayrıca bu süreçte sosyal faaliyetleriniz açısından etkili bir dönem yaşayabilirsiniz. Kendinden emin, kendi alanında güçlü, maddi ve manevi açıdan size çok şey kazandırabilecek kişilerle de tanışabilirsiniz. Hani şu yol arkadaşlığı diye tanımlanan dostluklardan söz ediyorum. Yani ortak bir hedef için bir araya geldiğiniz ve güç birliğinde bulunduğunuz kişilerle tanışmanız bu enerjiler altında gayet kolaydır. Bu dönemi daha da olumlu geçirmenin sırrı, bireysel düşünmek yerine, el birliğinde bulunarak daha fazla kazanmaktır. Ayrıca bu süreçte konfor duygusu fazlasıyla ön plandadır.

Elit ortamlarda ve güçlü kişilerle bir arada olmak size zevk verebilir. Kabuğunuzdan çıkma vaktinizdir. Fakat bu kendinizi dağıtmanız anlamında değil, bilakis bilinçli hareket etmek, amaçlarınızın farkında olarak ilerlemek için sosyal hayatın içine karışmak demektir. Gayet olumlu bir süreçtir. Ciddi ve kendinizden emin olmanız halinde çok şey kazanabilir, kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilirsiniz. Gruplar, organize faaliyetler, belli bir birliğin içinde yer alarak sesinizi duyurmak yine bu enerjiler altında mümkündür. Barış duygusu, huzur ve güven ihtiyacı dönemin size hissettirdiği duygular olarak ön plandadır. Sanatsal ve kültürel çevrelerde bulunmak yeteneklerinizi değerlendirmeniz açısından yararlı olabilir. Benim önerim kabuğunuzdan çıkarak hayata karışmanız fakat bunu yaparken gelip geçici heveslerinizi tatmin etmekten ziyade, geleceğinizi düşünerek bilinçli yol almanızdır. Böyle yapmanız halinde geçmişte yaşanan zorlu deneyimleri da geride bırakmış olursunuz. Bu enerji, önünüze bakmanız gerektiğini söylemektedir. Yere sağlam basmak ve düzgün ilişkiler yaşamak için deyim yerindeyse yumurta kapıya dayanmadan sorunları çözmeniz, kararlı olmanız, huzurunuzu ve değerlerinizi oluşturmanız gerekiyor. Venüs-Boğa burcu geçişinin etkili tarihleri: 6-11-14 Mart olarak öne çıkıyor. İlk iki tarihi gayet olumlu buluyorum. 14 Mart tarihinde Venüs, geri hareketini sürdürmekte olan Mars ile olumlu bir görünüm yapacak. Mars aşk evinizin yöneticisi olduğu için, ilişkinizi alakalı konularda geriye dönük gözden geçirmelerde bulunmanız yararlıdır. Yeni başlayan ilişkilerde ise inceleyici olmamızda yarar var.

İŞ VE KARİYER

24 Ocak-14 Nisan 2012 tarihleri arasındaki Mars geri hareketi: Yakın çevre ilişkilerinde mükemmellik ölçünüze uymayan durum ve kişilerle karşılaştığınızda eleştiri oklarınızı çıkartmak yerine esnek olmaya çalışmakta yarar görüyorum. Hedeflerinizi gerçekleştirme anlamında sabırsız davranabilirsiniz. Yakınlarınızın iş veya sağlık durumlarıyla ilgili koşuşturabilirsiniz. Kardeşlerinizin size her zamankinden daha fazla ihtiyacı olabilir. Enerjinizde düşüş meydana gelebilir. Bu yüzden de iki misli yorulmanız söz konusudur. Her şeye bir kulp bulduğunuz için, etrafınızdaki insanların sizi sinirlendirdiğini, gereksiz yere yorduğunu düşünürsünüz. İletişim-haberleşme-yolculuk gibi konularda yaşanan gelişmelerle başa çıkmak için iki misli yorulabilirsiniz. Çevrenizde gelişen her olayı aşırı detaylı bir şekilde gözden geçirdiğiniz gereksiz bir sürü şeyi kafanıza takabilirsiniz. Yolculuklarda biletinizi kontrol etmekte, gideceğiniz yeri araştırmakta, bilhassa kendi arabanızla gidiyorsanız evraklarınızı, arabanızın bakımını, sigortasını, vergisini tümüyle gözden geçirmekte yarar vardır. Eğitim-iş-komşular-kardeşler-girişimlerinizle ilgili mevzuları gözden geçirmeniz, geri hareket sonrası enerjinizi fazla harcamadan işlerinizi yapmanız anlamında yararlı olur.

19 Şubat-20 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyen Güneş etkisi altında idealleriniz ve hayata bakış açınız farklı nüanslar taşımaya başlar. Yine sahiplenici koruyucu ve kollayıcı enerjiler altında hareket etmeye başlarsınız. Çok uzak görüşlü bir ruh hali sizi sarabilir. Merkezinizde artık sadece kendiniz olmazsınız. Etrafınızdaki insanlara karşı cömert, verici ve onların ihtiyaçları konusunda hassas davranışlar görülmeye başlar. Kendinizi geliştirmek, deneyim sahibi olmak, dünya görüşünüze yenilikler katmak gibi girişimler söz konusu olmaya başlar. Kimi zaman insan biraz geriye çekilmek, dinlenmek, yoğunluk veya sorunlardan uzaklaşmak ister ya, işte bu enerji bu anlamda yararlıdır. Mistik uğraşılar, ritüellerle uğraşmak bu zamanda oldukça rahatlatıcıdır. Hasta büyükleriniz veya uzak akrabalarınızla yakından ilgilenmek, yoksullara yardımcı olmak, sorunları olanları dinlemek ruhsal anlamda size güç kazandırır. Şifa bulmak veya zindelik kazanmak için yapılan seyahatler gayet yararlıdır. Evli olanlar eşlerinin aileleriyle olan ilişkilerini güçlendirebilirler. Görünmeyenin arkasındaki sırları öğrenme hevesiniz size hayatı farklı bakış açıları kazandırabilir. Anlayış ve sevecenliğiniz belirgin olarak artabilir. Yüce Allaha ve onun sunduklarına olan inancınız yükselir. Ve dünyaya gelişinize daha farklı bir şekilde bakarak insanın aslında ne kadar mükemmel yaratıldığını ve yalnız olmadığını düşünebilirsiniz.

2 Mart tarihi itibariyle Koç burcunda ilerlemeye başlayacak Merkür, meslek hayatınızla ilgili konularda ne olursa olsun sakinliğinizi korumak, gerginliklerden uzak durmak, keyfi düşünmemek ve hepsinden önemlisi sabırlı olmaktır. Çünkü Merkür koç burcu süreçleri sizin tahammül gücünüzün sınandığı zamanlardır. Hani kelime yerindeyse yoğunluk haddinden fazladır, her kafadan ses çıkmaktadır ve sizi bütün bunlarla mücadele ederek işlerinizi yapmak zorundasınızdır. Kararsızlık, aşırı duyarlılık ve alınganlıktan uzak kalmanız gereken bir zamandır. Genç insanlarla çatışmaya yatkınsınızdır. Hele patronunuz hızlı düşünen genç ruhlu birisi ise, dikkatli olma durumunuz ikiye katlanır, çünkü sürekli olarak aktif olmanızı bekleyebilir. İş seyahatleri gündeme gelebilir fakat bütün bunlar sizin için gerginlik kaynağıdır. Benim size tavsiyem Merkürün 12 Mart tarihinde başlayacak geri hareketine kadar işlerinizi yoluna koymanızdır. Hatta gölgeli günleri de hesaba katarsak 5 Mart tarihinden sonra acil kararlar vermemeli, yenilik anlamındaki işleri beklemede kalarak gözden geçirmelisiniz.

DOLUNAY BAŞAK BURCUNDA

Sevgili Yengeçler 8 Mart saat 11:40 da Başak burcunda meydana gelecek Dolunay, yakın aile bireylerinizle alakalı önemli gelişmelerin göstergesi olabilir. Bu gelişmeler size fazladan sorumluluk yükleyici olabilir, üzerinizde baskılar oluşturabilir. Bu baskılarla mücadele etmeniz gerekebilir. Eğitimini sürdürenler veya iş başvurularında bulunanlar açısından da bu dolunayın anlamı oldukça büyüktür. Yaşanabilecek gelişmeler hayatınızın bundan sonrası adına önem taşıyabilir. Dolunay hasat zamanı gibidir. Yani önceden planlanan, üzerinde çalışılan, mücadele verilen konuların son halini görmek açısından değerlidir. Hafta boyunca etkisi devam edecek bu Dolunay birçok durumu aydınlatıcıdır. Bilinçli hareket ederseniz, her şey kendiliğinden çabucak yoluna girebilir. Fakat fevri davranır, olayları mantıklı bir şekilde ele almaz, saplantılı ve endişeli reaksiyonlar gösterirseniz her şey bir dağ gibi önünüzde yığılabilir.

Oysaki ölçülü ve ılımlı yaklaşımlar altında detaylar çok daha kolay görülür ve yaşamınıza daha olumlu bir yön çizebilmeniz kolaylaşır. Yapmanız gereken çevrenizle olan ilişkinizi güçlü tutmak, gelişime açık olmak, inancınızı yüksek tutmaktır. Yaşamınızı ilgilendiren her konuda lütfen pozitif düşünmeye çalışın. Sizin adınıza güzel gelişmeler olacağına dair inancınızı kaybetmeyin. Çıkacağınız bir seyahat, veya alacağınız bir haber yaşamınıza yeni bir yön çizmenizi sağlayabilir. Oturduğunuz çevrenizde değişimler meydana gelebilir. Bu arada yazılı belgeler veya kontratlar konusunda dikkatli olmanızı, iyice incelemenizi öneriyorum.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

12 Mart-23 Mart (saat 15:22 olana dek) Koç burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Mesleki konularda özellikle bu dönemde yapılan görüşmelerde sinirli tepkilerde bulunmaktan kaçınınız. Riskli işlere girişmeyiniz. İş girişimlerinde sabırlı olmaya çalışınız. Patron konumundaki kişilerle ilişkinize dikkat ediniz. İşlerinizi çabuk halletmekte zorlandığınızda etrafınızdaki insanlarla çatışmayınız. Toplum içinde kendinizi ifade ederken ve bir mesele için hakkınızı ararken kimi zaman gerilimli davranabilirsiniz. İşlerinizi takip ederken, bencil tavırlar içine girebilirsiniz. Bunlardan lütfen sakınınız.

23 Mart(saat 15:22)-4 Nisan arasında Balık burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Balık burcuna gerileyen Merkür, sezgisel düşünmenin, kimi zaman bağımlılıklarımızın etkisi altında kalmanın, ne yaptığımızı, gittiğimiz yolu bilmiyorsak dağılmanın işareti olabilir. Geri hareket süresince, düşüncelerimizi yeniden ele almakta, gerçekçi düşünmekte, özverinizin sınırlarını iyi çizmekte yarar vardır. Elde olmayan bazı gecikmeler beklemenizi gerektirebilir. Eğitimden iş hayatınıza kadar her alanda, yolculuklar, uzak akraba ilişkilerinde, yasal davalarınız ve gizli düşmanlıklar konusunda dikkatli bir gözden geçirmede bulunmanız yerinde olur.

GERİ HAREKET SÜRESİNCE TÜM BURÇLARIN DİKKAT ETMELERİ GEREKEN NOKTALAR

Diyelim ki, önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılı kırk yaracak derecede incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, bir mesele üzerinde düşünme, etüt etme anlamında yararlıdır. Ayrıntıları, aksaklıkları gayet net bir şekilde tespit edebilirsiniz.

Ancak geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde düşünmeden, üzerinde inceleme yapmadan, yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki değerlendirdiniz. Aksamalar ve gecikmeler oluşmasını doğal karşılayınız. Birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, hiç düşünmediğiniz halde ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek daha sonra problemler yaşanmasına sebep olabilir. Yapılması gereken, araştırarak, soruşturarak, net bilgi sahibi olmaya çalışmaktır. Yani neyin üzerinde yürüdüğünüzü mutlaka iyi biliniz. Tedbirli olmalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 5 Mart tarihinden başlamak üzere, planlarınızı, projelerinizi gözden geçirmeli, eksikler var mı kontrol etmelisiniz. Rutin hayatınızı sürdürünüz. Geri hareketi dünyanın sonu gibi düşünmeyiniz. Sadece biraz yavaşlayacağız. Bunu bir onarım süreci gibi görünüz. Uygulamak istediğiniz yenilikleri, gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 11 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koymalısınız. 5 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

20 Mart-19 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Güneş, kariyer hayatınız, mesleki faaliyetleriniz, toplum içindeki konumunuzu belirleme aşamasındaki tüm girişimlerinizde destekleyici ve son derece kuvvetlendirici bir enerjidir. Koç burcunda ilerleyen bir Güneş, öncü davranmak, ileriye atılarak kendinizi ifade etmek anlamı taşır. Sert bir enerji gibi gözükse de, eğer belirli bir alanda odaklanarak olumlu girişimleriniz için veya şu ana kadar bir türlü cesaret bulamayıp beklemede bıraktığınız işler için kullanmanız halinde son derece yararlıdır. Yalnız bu enerjiyi değerlendirirken ben bilirim tarzı tepkilerde bulunmak ne kadar yanlışsa, düşünmeden, incelemeden kararlar almak, önünüze çıkan teklifi enine boyuna incelemeden olur yanıtı vermek de bir o kadar yanlıştır. Güneş Koç burcunda ilerlerken güçlü enerjinizi en verimli şekilde kullanmak, iş alanında zorlu koşullarla baş edebilmek için hırs ve azimle çalışmak, sorumluluklarınızın bilincinde olmak gerekir. Güneş-Koç burcu seyrinin Mart ayındaki etkili tarihleri: 21-24-29-29 Mart

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Yengeçler, yöneticiniz Ay, 22 Mart saat 16:37 itibariyle Koç burcunda seyrini sürdüren Güneşle kavuşacak. Ancak Yeniayın Merkür geri hareketine denk gelmesi ve aynı gün Mars-Uranüs kavuşumunun gerçekleşecek oluşu tedbirli olmamızı gerektiriyor. Peki hangi konularda dikkatli olmalı ve hangi noktalar üzerinde durmalıyız. Aileniz, otoritelerle olan ilişkiniz, meslek seçiminiz gibi konuları tekrar bir gözden geçirmelisiniz. Sizi kendinizle çelişkiye sürükleyen ve zorlayan meslek ve aile ilişkileri gibi konularda gerilime düşmeden neler yapabilirsiniz bunlar üzerinde bilinçli bir şekilde düşünmelisiniz. Bu güçlü oluşumlar nedeniyle dış dünyaya gösterdiğiniz yüzünüz, bastırdığınız veya inkar ettiğiniz yönlerinizin bir kez daha farkına varabilirsiniz. Kariyer hayatınıza olan yaklaşımınız, işinizi ele alış ve sunuş biçiminiz, hayattaki öncelikleriniz, bundan sonrası adına düşündüğünüz yaşamsal hedefleriniz, kararlarınız, beklentilerinizi şöyle sakin bir şekilde düşününüz.

Bütün bu noktalara dikkat ettiğinizde kendinizi yeniden keşfedebilir, kaderinizi ellerinizle şekillendirmeyi öğrenebilirsiniz. Potansiyel gücünüzü açığa çıkaran güven duygunuzu tazeleyebilirsiniz.Sizi baskı altına alan ve kimlik duygunuzu ezen her türlü kişi ve olayla mücadele edebilirsiniz.Görmezlikten geldiğiniz veya kendinizden fedakarlık ederek sineye çektiğiniz sıkıntılarınızla başedebilirsiniz. Hayatın sadece olumsuzluk ve negatif durumlardan ibaret olmadığını, insanın çok güçlü bir varlık olduğunu ruhunuzun derinliklerinde hissedebilirsiniz. Yeter ki fevri davranmayın ve Yeniayı olumlu bir şekilde değerlendirmeye çalışın. Gerisi gayet kolay.

PARA KONULARI

20 Mart-19 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek olan para evinizin yöneticisi Güneş kariyerinizle ilgili gelişmelerde sizi mücadeleci kıldığı gibi kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmenizi sağlayıcıdır. Sizler dikkatli bir şekilde parasal konular üzerinde enine boyuna düşünerek güvendiğiniz alanlarda girişimde bulunabilirsiniz. Bu süreçte bir yandan meslek hayatınızı sürdürürken diğer yandan ek işler vasıtasıyla para kazanabilirsiniz. Burada önemli şimdiye dek ortaya çıkmamış kimi zaman hobi olarak yaptığınız işleri bir düşünün. Bunları iyi bir şekilde pazarlamanız veya belirli kişilerle görüşerek anlattığınızda satabilmeniz mümkündür. Gelelim dikkat edilecek noktalara. Bildiğiniz gibi geri hareket dönemindeyiz. Özellikle parasal konularda aceleci kararlar vermeyiniz. Kimlerle görüştüğünüze dikkat ediniz. Savurganlıktan ve etrafınızdaki insanlarla çatışmaktan uzak durunuz.

2012 Mart Ayı Astrolojik Takvimi

2 Mart Merkür Koç burcuna girişi
5 Mart Venüs Boğa burcuna girişi
12 Mart Merkür geri hareket başlangıcı
20 Mart Güneş Koç burcuna girişi
23 Mart Merkür Balık burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 3-4-7-8-11-12-20-21-25-26-30-31
Zayıf Enerjili Günler: 9-10-16-17-23-24
Aşkta En Şanslı Günler: 11-12
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 5-6
Yeniay: 2-3-4-5-30-31
(Ay-Yengeç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 15-16-17
(Ay-Oğlak burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

ASLAN

AŞK VE İLİŞKİLER

5 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Boğa burcunda seyredecek olan Venüs, ciddi bir bakış açısıyla aşk hayatınızı değerlendirmeniz anlamındadır. Yani ilişkiniz eğer kendi içinde tutarlı ve dengeli ise, güven içinde olduğunuzu düşünüyorsanız, beraberliğinizde sorumluluk duygusu ön plandaysa, taraflar olarak birbirinize güç ve destek sunuyorsanız gönlünüz rahattır. Beraberliğinde sorunlar yaşayan Aslanlar bu tarihler arasında karmaşık durumlarla uğraşmak yerine belli bir mesafe koyma gereği duyabilirler. Amacınız, karşınızdaki kişinin tepkilerini görmek ve atacağı adımı beklemektir. Çünkü bu süreçte ilgiye, fiziksel ve tensel açıdan doyurulma ihtiyacınız yoğundur. Eğer böyle bir yönelim yoksa, duygusal konularda ağır, ciddi bir tutum içine girebilirsiniz. Bu tutumun Aslan olarak ifadesi birlikte olduğu kişiye karşı duyarsızlık şeklinde gösterilebilir. Sosyal ilişkilere daha fazla önem verilir. İçerde yakalanamayan doyum dışarıda arkadaşlarla birlikte olunarak veya aktivitelerde bulunularak giderilmeye çalışılır. Yani umursamaz havanızla karşınızdakine ders vermek istiyor gibisinizdir.

Bu süreci, ilişkiniz olsun veya olmasın olumlu anlamda geçirmenin yolu, öncelikle beraberliğiniz bilinçli bir şekilde gözden geçirmenizdir. İlişkisi yeni başlayacak olanlar açısından bu dönemin anlamı, partner seçiminde, ayakları yere sağlam basan, güvenilir kişileri tercih etmeniz, özellikle mesleki konularda güçlü pozisyonlarda olan kişilere yönelmeniz şeklindedir. Kısa seyirli bir enerji ve burcunuzla zorlu bir görünüm oluştursa da, oldukça kuvvetli sinyaller taşıyan Venüs Boğa etkisi altında, tepkilerinizi dışa vurmak yerine, kendi içinizde baskı altına alarak, güçlü görünmeyi tercih edebilirsiniz. Tutkularınız öylesine yoğundur ki, ama bunları dile getirmezsiniz. Karşınızdaki kişi bunu anlamalı, değeriniz ve farkınızın bilincinde olarak size yönelmelidir. Bu tarihler arasında bazı kişiler tepeden baktığınızı düşünse de, aslında bu kendinizi koruma altına alma içgüdünüzdür. Eğer size yönelen kişi, arka planda bastırdığınız duygusallığınızı ve sevilme ihtiyacınızı anlayabilirse, gönlünüzü kazanmış demektir. Bu dönemin bir başka yansıması, liderlik gücünü beğendiğiniz, iş ortamındaki tutum ve davranışlarını hayranlıkla izlediğiniz, estetik zevk sahibi olduğunuz bir kişiye karşı yönelmeniz ve onu düşünmeniz anlamına da gelebilir.

Venüs-Boğa burcu geçişinde dikkate alınması gereken tarihler 6-11-14 Mart. Bu tarihlerde Venüsün yapmış olduğu özel görünümler, hem bağlayıcı, hem erotizmi güçlendirici, hem yüreğinizin içindeki aşkı en derin manada hissetmenizi sağlayıcıdır. Bu tarihlerde, kişi sevgi ve ilgi ile beslenir, duygularının karşılığını ilişkide almak ister. Kolayca baştan çıkar ve doyum hissi oldukça yüksektir. Ancak 14 Mart tarihinde bir enerjimiz var ki, ilişkiyi mercek altına almakta yarar var. Geri hareketi devam etmekte olan Mars, güçlü Venüs ile bir görünüm oluşturuyor. Bu görünüm nedeniyle özellikle problemli çiftlerin ve yeni başlayan ilişkilerde tarafların, bilinçli bir gözden geçirmede bulunmalarında yarar görüyorum.

İŞ VE KARİYER

2 Mart tarihi itibariyle Koç burcunda etkili olacak Merkürün sizlere olan yansımasından söz etmeden önce aşağıdaki gelişmelerin, Merkürün geri hareketinin başlayacağı 12 Mart tarihine kadar geçerli olduğunu belirtmeliyim. Ben geri hareketin bir hafta öncesi olan gölgeli günlerini önemsiyorum. O nedenle 5 Mart tarihi sonrasındaki ani gelişmelerin dikkatle gözlem altına alınması gerektiğini bilmelisiniz. Şimdi gelin bu tarihe kadar olan Merkür etkisini birlikte inceleyelim. Merkür-Koç burcunda yenilik anlamında gelişmelerin işaretidir ve girişim anlamında sizi destekleyicidir. Aktif ve hızlı hareket edebilen Aslanlar mensupları bu enerjiden istifade ederek eğitim hayatı, uzmanlık, yabancı dil, yeni insanlarla tanışma ve keşif konularında kendinizi gayet rahatlıkla ifade edebilir, işlerinizi yoluna koyabilirsiniz. Genç insanlardan destek görebilirsiniz. İletişim ve yolculukla ilgili meslek sahipleri için etkili bir enerjidir veya bu yönde işler bulmanızı destekleyici olabilir. Hızlı bir konuşma, zihinsel bir hareketlilik, aktif bir iletişim ve sabırlı bir şekilde planlarınızı uygularsanız başarılı çalışmalarda bulunabilirsiniz.

5 Mart-3 Nisan tarihleri arasında kariyer evinizde seyrini sürdürecek Venüs, güvenli ve sağlam bir iş arayışının simgesi olup, hem maddi hem de manevi yönde kendinizi huzurlu hissetmeniz yönünde önem taşır. Uzun vadeli düşünen birey, hem güçlü kişilerle irtibatta bulunarak toplumda kendine bir yer edinmeye çalışır hem de kazançlı çıkmak ister. Venüs-Boğa burcunda ilerlerken, öz burcunuzla zorlayıcı bir görünüm yaptığı için, iş ilişkilerinde bazen inatçı tavırlar göstermeniz veya size karşı gösterilmesi mümkündür. İş evinizin Zodyak kuşağında asıl yöneticisi Satürn gezegeninin geri hareketi, özellikle iş girişimlerinizin veya iş tercihlerinizin mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğinin işaretidir. Bu geri hareket 7 Şubattan yana etkili. İş sorunları olan Aslanlar için Venüs-Boğa geçişi parasal konularda hayatını garanti altına almak isteyen bireyin fazlasıyla arzulu olduğunu gösteriyor. Sanatsal konularda destekleyici olan bu enerji, özellikle güzelliğe, bakıma, iyileştirmeye dayalı meslek mensupları için etkilidir. Sizi dirençli kılar. Ayrıca eyleme geçmeden önce enine boyuna düşünmenizi sağlar. Ben iş konularında 6 ve 11 Mart tarihlerini olumlu görüyorum. Her ne kadar geri hareket döneminde olsak da, Venüsün yönettiği bu burçta size faydalı olacağını düşünüyorum. 14 Mart tarihinde gündüz saatlerindeki enerjiler gayet olumlu. Ancak akşam Venüsün, geri hareketli Mars ile olumlu görünümü, maddi konularda ani kararlardan kaçınmak gerektiğini, hesabınızı iyi bilmenin önemini işaret ediyor.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

12 Mart-23 Mart (saat 15:22 olana dek) Koç burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Ticari girişimlerinizde genç insanlarla aranızda özellikle anlaşmakta bu aralar zorlanabilirsiniz. Beklediğiniz cevapları alamadığınızda veya sizinle aynı düşünmeyen kişilerle karşı karşıya geldiğinizde sabırsızlığınız nedeniyle sorunlar yaşayabilirsiniz. Yolculuklarda, eğitim hayatında, girişimlerinizde aceleci hareket etmeniz hem yanlış anlaşılmanıza hem de aksiliklere yol açabilir. Özellikle seyahatle ilgili mevzularda tedbirli olmayı ihmal etmeyiniz.

23 Mart(saat 15:22)-4 Nisan arasında Balık burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Balık burcuna gerileyen Merkür, özellikle finansal konularda yanılmamak, aldatılmamak, hayal kırıklığına uğramamak için gözünüzü dört açma zamanı geldiğini gösteriyor. Eğer işiniz başkalarını para idare etmekse lütfen şöyle sağınıza solunuza dikkat ediniz. Borç ve alacak konularındaki durumunuzu bir daha gözden geçiriniz. Eş veya iş ortağınızın para konularına bakış açısını gözlemleyiniz. Onlar nedeniyle yaşanması muhtemel bir finansal sorunla ilgilenmeniz gerekebilir. Özverinizin sınırlarını mutlaka iyi ayarlayınız. Birilerine destek olacağım diye kendinizi boş yere harap etmeyiniz.

GERİ HAREKET SÜRESİNCE TÜM BURÇLARIN DİKKAT ETMELERİ GEREKEN NOKTALAR

Diyelim ki, önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılı kırk yaracak derecede incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, bir mesele üzerinde düşünme, etüt etme anlamında yararlıdır. Ayrıntıları, aksaklıkları gayet net bir şekilde tespit edebilirsiniz.

Ancak geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde düşünmeden, üzerinde inceleme yapmadan, yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki değerlendirdiniz. Aksamalar ve gecikmeler oluşmasını doğal karşılayınız. Birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, hiç düşünmediğiniz halde ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek daha sonra problemler yaşanmasına sebep olabilir. Yapılması gereken, araştırarak, soruşturarak, net bilgi sahibi olmaya çalışmaktır. Yani neyin üzerinde yürüdüğünüzü mutlaka iyi biliniz. Tedbirli olmalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 5 Mart tarihinden başlamak üzere, planlarınızı, projelerinizi gözden geçirmeli, eksikler var mı kontrol etmelisiniz. Rutin hayatınızı sürdürünüz. Geri hareketi dünyanın sonu gibi düşünmeyiniz. Sadece biraz yavaşlayacağız. Bunu bir onarım süreci gibi görünüz. Uygulamak istediğiniz yenilikleri, gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 11 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koymalısınız. 5 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

20 Mart-19 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek yönetici gezegeniniz Güneş son derece güçlü bir enerjiyle çevrelenmenizi sağlayıcı. Bu güçlü enerjilerin desteğiyle güven duygunuz yükselişe geçer. Bilgi ve tecrübelerinizi belirli bir alanda sergilemek fırsatı yakalayabilirsiniz. Seyahatler oldukça ön plana gelmeye başlayabilir, farklı yerler görmek, iş veya özel amaçlı yolculuklar yaparak kendinize yeni bir dünya kurmak isteği belirginleşebilir. Kimileriniz başka bir şehir veya ülke hakkında bilgi edinerek oralara giderek iş veya yerleşim şartlarını gözden geçirebilir kimileriniz ise farklı bir ruhsal arayış içinde biraz sorunlardan uzak kalmayı düşünebilirsiniz. Eğitim hayatı içinde olan kardeşlerimiz derslerine daha sıkı hazırlanabilirler. Yüksek eğitim gören kişiler ihtisaslaşmak adına girişimde bulunabilirler, kimileriniz çeşitli sınavlardan geçerek uzmanlık yolunda adım atabilir, bazılarınız ise tecrübesini belirli bir alanda göstermek için girişimde bulunabilir. Kısaca her yıl Güneşin Koç burcuna girdiği bu dönemde atak olmak, canlanmak, ben buradayım demek için gayet uygun bir zamandır. Bir de 24 Mart tarihindeki Güneş-Uranüs kavuşum etkisini hesaba katarsak değişim sizin için olmazsa olmaz ihtiyaç gibidir. Ancak geri hareket döneminde olmamız ne olursa olsun dikkatli ve tedbirli olmamızı gerektiricidir.

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Aslanlar 22 Mart saat 16:37 itibariyle Koç burcu üzerinde oluşacak Yeniay, bu yıl Merkür ve Mars geri hareketiyle örtüştüğü için tabii ki dikkatli olmayı gerektiriyor. Peki hangi konularda özen göstermeliyiz. Başta yolculuklar olmak üzere, iş, eğitim, özel hayat mesleki konular üzerinde bilinçli bir şekilde durmalısınız. Yabancı ülkeler, uzak kültürler ve hayata bakış açınızı tekrar gözden geçirmelisiniz. Yüksek öğrenim yapma arzunuz varsa, eksikleriniz var mı şöyle bir gözden geçirmelisiniz. Eğitim gördüğünüz veya görev aldığınız alanda ihtisaslaşmak için neler yapabilirsiniz bir düşünmelisiniz. Yargı ve yasal konularda gerilime düşmeden akıllı bir yol saptamalısınız.
Turizm, rehberlik, ithalat-ihracat, yayıncılık alanlarında söz sahibi olmak için var gücünüzle çalışmalısınız. Bunlara dikkat ettiğinizde, acil kararlar almadan önce iyice düşündüğünüzde Yeniay size neler kazandırır? Hayatın bir açılım süreci olduğunu ve varoluşunuzun büyük bir anlam taşıdığını farkedebilirsiniz. Kapsamlı düşünebilir, düşündüklerinizi hayata geçirebilir, uygulamalarda bulunabilirsiniz. Hayatı yöneten evrensel yasaları ve bu yasaların insan üzerindeki tesirlerini idrak edebilirsiniz. Bilginin ayrıcalık olduğunu, bilgi peşinde koşmanın insana kazandırdıklarının ne kadar güçlü bir silah olduğunu hissedebilirsiniz. Kendi yaşam felsefenizi belirleyebilir, bu felsefeye göre yaşamınızı düzenleyebilirsiniz.

PARA KONULARI

24 Ocak-14 Nisan 2012 tarihleri arasındaki Mars geri hareketi: Enerjinizi, gücünüzü detaylı bir şekilde parasal konular üzerinde yoğunlaştırdığınız bir dönemdir. Ancak bu yoğunlaşma bazen gereğinden çok fazla incelemelere neden olabilir. O kadar çok şeyle uğraşınca doğal olarak ne paranın tadını çıkarmanız ne de huzur bulmanız pek mümkün olmaz. Benim tavsiyem hesabınızı iyi takip ediniz, yaş tahtaya ayak basmayınız fakat ince eleyip sık dokuyarak da huzursuz olmayınız. Bu dönemde plan dışı ödemeler veya harcamalar, unutulmuş eski bir borç ve alacak meseleleri karşınıza çıkabilir. Bazen gereksiz şekilde parayı sıkarken, kimi zaman düşünmeden girişimde bulunabilirsiniz. Bütçenize uygun hareket etmenizde yarar görüyorum. İş girişimlerinde para konusunu en başından iyice konuşmalısınız. Nereye ne verdiğinizi iyi bilmelisiniz. Önünüzü göremediğiniz yatırımlara girişmeyiniz. Sağlık giderleri, ev içi harcamalar, yolculuklar gibi konularda bu dönemde harcamalar artabilir. Buna göre tedbirli olmanız yararlıdır.

19 Şubat-20 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek yöneticiniz Güneş, kazanımlarınız konusunda dışarıdan gelebilecek desteklere ihtiyacınız olduğunu göstermektedir. Duruşunuz ve kendinizi ifade ediş tarzınızla bunu karşınızda bulunan insanlara hissettirmeniz gayet kolaydır. Garip bir çaresizlik haliniz vardır. Eğer eşiniz, aileniz hassas kişilerse bunu anlamakta gecikmezler. Önceden yapmanız gereken bazı ödemeler nedeniyle sıkılmanız mümkündür. Bu ödemelerde size verilecek destek oldukça rahatlatıcıdır. Bir tür bağımlılık haliniz vardır. Yani sadece kendi kazanımlarınızla yol almanız zor gibidir. Belirsizlikler canınızı sıktığı için gelebilecek yardımlar sizi rahatlatabilir. Balık burcu seyir zamanları bir Aslan için zorludur. Çünkü o her konuda kendisini ifade etmekten yanadır. Bu dönemdeki diğer enerjiler her ne kadar itici bir faktör olsa da, Balık burcunda ilerleyen Güneş bir Aslan için ister istemez bir ürkeklik, yavaşlık ve duyarlılık zamanının işaretidir. Kendisine ulaşacak bir dost eli veya desteğe minnettardır. Parasal mevzularda bu dönem belirsizlik içerebilir.

2 Mart-12 Mart tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek kazanç evinizin yöneticisi Merkür, gücünüzün dış dünyada ifade bulması, eylemde bulunulması zamanıdır. Söz gelimi bir iş ortaklığı kurdunuz, parasal meselelerde anlaştınız. İşte bu işleri yürürlüğe koymak için harekete geçebilirsiniz. Bu ister yurtdışıyla alakalı olsun isterse eğitim veya mesleki konularda farketmez. Eldeki gücü, finansınızı, dış dünya ile bağlantıya geçerek bir şekilde kullanmaya başlarsınız. Yaptığınız işin kalıcılığı veya size olabilecek artısı tabii ki önce doğum haritanızdaki etkilere ve ardından da işin sağlamlığına bağlı olarak gelişir. Eğer sağlam değilse uzun süreli gelir sağlaması mümkün olmayabilir. Yine bu dönem sadece keşif amaçlı yapılan bir girişimin göstergesi olabilir. Elinizdeki parayla bir projeyi hayata geçirmeye çalışırsınız veya yapacağınız işin projesi için para harcarsınız. Bir reklam tanıtımı için parayı kullanırsınız. Söz gelimi medya, yayın organları vasıtasıyla işinizi dış dünyaya gösterirsiniz. Bu dönemin bir başka etkisi inanç yoluyla yapılacak seyahati gösterebilir. Bir başka ülkeye, ülkünüzü hayata olan bakış açınızı geliştirmek amaçlı gidebilirsiniz. Yüksek okul için araştırmada bulunabilirsiniz. Belki de yurtdışında okumayı düşünüyorsunuzdur. Bunun için yabancı ülkeye gidebilir oradaki imkanları gözden geçirirsiniz. Yabancı dil öğrenmek için yurtdışına gidebilirsiniz. Benim size tavsiyem 12 Mart tarihindeki geri harekete kadar maddi konulardaki işlerinizi tamamlamanız, o tarihten sonra parayı nereden elde edeceğinizi nasıl kullanacağınızı, karşınıza çıkan fırsatları ve durumunuzu olumlu yönde değerlendirmek için gözden geçirmelerde bulunmanızdır. Geri hareket sonrası bunları kolaylıkla yürürlüğe koyabilirsiniz.

DOLUNAY BAŞAK BURCUNDA

Sevgili Aslanlar 8 Mart saat 11:40 itibariyle Başak burcunda meydana gelecek Dolunay, gerek başkalarından gördüğünüz maddi destekler gerekse kendi kazancınızla ilgili yaşanabilecek gelişmeler hafta boyunca önemli değişimlere neden olabilir. Meydana gelen olaylar veya durumlar bundan sonrası adına etkili olacağından acil kararlar vermemek, temkinli hareket etmek gerekir. Ayrıca bu Dolunay finansal yaşamanızla ilgili mevzularda aksayan, sorun çıkaran ve problemlere neden olan her şeyin daha net görülmesi ve saptanması adına önemlidir. Ay ışığı altında her şey daha net anlaşılabilir. Zaten dolunay bu nedenle çarpıcı fakat bir o kadar da kolaylaştırıcıdır.

Çünkü normal zamanlarda görünmeyen hasıraltı edilen detaylar apaçık gözünüzün önündedir. Size düşen gerçekleri görmeyi kabul etmek ve eğer varsa yapılması gerekenleri yerine getirmektir. Öyle mantıklı davranmalısınız ki, yarınlarınız risk altına girmesin. Evli olanlar eşlerinin parasal durumu, ailesiyle yaşayanlar büyüklerinin, yalnız yaşayanlar ise kendi özel borçlarıyla alakalı konulara odaklanmak zorunda kalabilirler veya yaşanan bazı gelişmeler nedeniyle bu konularla ilgilenmek gereği duyabilirler. Hukuksal konular, miras, nafaka ve hisseli paralar mevzularında dikkatli olmak, risk almamak gerekir. Hatta benim tavsiyem özellikle bu hafta yukarıdaki mevzularda beklemede kalmaktır. Bu bekleme durumunuzun aydınlığa kavuşması adına etkili olabilir.

2012 Mart Ayı Astrolojik Takvimi

2 Mart Merkür Koç burcuna girişi
5 Mart Venüs Boğa burcuna girişi
12 Mart Merkür geri hareket başlangıcı
20 Mart Güneş Koç burcuna girişi
23 Mart Merkür Balık burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 1-5-6-9-10-13-14-23-24-28-29
Zayıf Enerjili Günler: 11-12-18-19-25-26
Aşkta En Şanslı Günler: 13-14
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 7-8
Yeniay: 5-6-7
(Ay-Aslan burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 17-18-19-20
(Ay-Kova burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

BAŞAK

AŞK VE İLİŞKİLER

5 Mart-3 Nisan tarihleri arasında etkili olacak Venüs-Boğa burcu geçişi, burcunuzla gayet uyumlu bir enerji etkinliğidir. İlişkilerde tutkuyu yoğunlaştıran, sağlam ve sağlıklı bir ilişki yaşamanız için sizi güçlendiren bir etkidir. Venüs Boğa burcu seyirleri Başaklar için gayet olumludur. Her ne kadar ilişkilerinde kusursuzluk yani mükemmellik arasalar da, bu dönemde yine de sevdikleri kişiden, güven içinde yaşamaktan, sevilmekten asla vazgeçemezler. İlişkilerini güven, sevgi ve saygı açısından inceleyebilir, gerçeklerin gayet iyi farkında olabilirler ama eski alışkanlıkları öylesine değerlidir ki, yüreklerinin izini takip etmeye devam ederler. Yoğun arzular kimilerine binlerce kilometre yol yaptırırken, bazılarına ihtiraslı bir şekilde aşklarını yaşama zevki verebilir. Eğer ilişki düzgünse, bu tarihler arasında paylaşımda bulunmanın tadına doyum olmaz. Eğer sorunlu bir beraberlikse inatlaşılır, sen-ben çekişmesi yaşanır ama aşkın büyüsü yine sizi sarar. İlişkisi yeni başlayanlar açısından bu enerji oldukça sağlam bir beraberliğin ilk temellerinin atılması demektir ve gayet olumlu geçebilir. Venüs-Boğa burcu geçişinin etkili tarihleri: 6-11-14 Mart. Bu tarihlerdeki enerjiler genel olarak olumlu gözüküyor. Ancak ben hem yöneticiniz Merkür hem de burcunuz üzerinde gerilemekte olan Mars döemini hesaba kattığımda özellikle 14 Mart ve sonrası şöyle bir durup duruma bir bakmanızı öneriyorum. Özellikle geçmiş sorunları, üstü örtenen ancak önemli olan detayları mutlaka ele almanızı tavsiye ediyorum.

DOLUNAY BAŞAK BURCUNDA

Sevgili Başaklar 8 Mart saat 11:40 da burcunuz üzerinde oluşacak Dolunay, dış dünyadaki imajınız, girişimlerinizden tutun da ilişkinize kadar her konuda temkinli olmanızı gerektiren Dolunay zamanlarında her şey apaydınlıktır, göz önündedir. Gizlenen her şey ortada olduğundan, umursanmayan, nasılsa halledilir diye düşünülüp kulak arkası edilen durumlar kendiliğinden ön plana gelir. Beklenmeyeni beklemek anlamına gelen Dolunay zamanlarında yapılması gereken en önemli şey, içinde bulunduğunuz durumun farkında olmak ve güven duygunuzu dimdik ayakta tutarak soğukkanlılıkla hareket etmektir. Böyle bir etki altında ilişkinizi, partnerinizi gerçekçi bir şekilde gözlem altına almanız gerekebilir. Eğer sorunlarınız varsa bunları saplantılı bir şekilde ele almamalı, görünen gerçekleri inkar etmek yerine kabullenerek bundan sonrası adına mantıklı bir karar almalısınız. Dolunay başta da dediğim gibi, bir türlü kabule yanaşmadığınız ve bu yüzden sürekli kaygı duyduğunuz mevzuları önünüze getireceğinden bugünlerde yaşayacağınız olaylar, artık bazı durumların son ve kesin halini görmenizi sağlayıcı olabilir. İşte bu sonuçlara hazırlıklı olmak, alacağınız önlemler ve gerçekçi ayarlamalar açısından faydalı olabilir.

23 Mart(saat 15:22)-4 Nisan arasında Balık burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Balık burcuna gerileyecek Merkür, ilişkinizle alakalı konular üzerinde düşünmenin, alışkanlıklarınızı dengeli paylaşımlar çerçevesinde ele almanız gerektiği işaret ediyor. Aldanmamak için, kırılmamak adına şöyle bir beraberliğinizi gerçekçi bir şekilde gözden geçiriniz. Nerelerde aksaklıklar var, nelerin derlenip toparlanması gerekiyor bunlar ele alma vaktidir. Acil kararlar vermeyiniz.

İŞ VE KARİYER

24 Ocak-14 Nisan 2012 tarihleri arasındaki Mars geri hareketi: 24 Ocak tarihinden önce yürürlüğe koymaya çalıştığınız ancak bir türlü halledemediğiniz işler üzerinde daha fazla odaklanmanıza sebep olabilir. Hani bazen her şeyi halletmiştim diye düşünürken, aslında yarım kalan, eksik olan detaylarla ilgilenmemiz gerekir. Ben derim ki, bunları 24 Ocak tarihinden önce mutlaka hallediniz. Fiziksel sağlığınıza özellikle dikkat ediniz. Kişisel anlamda eğer yeni bir girişimde bulunmak istiyorsanız bunların arzu ettiğiniz şekilde gelişmesi mümkün olmayabilir. Bu nedenle kendinizi tedirgin etmeyiniz. İnce eleyip sık dokumalar hem sizi hem de birlikte olduğunuz kişi ve kişileri rahatsız edici olacağını bilerek, mükemmellik sınırınızı belli ölçüde tutmanızda yarar görüyorum. Hani deriz ya, biraz vurdumduymaz olmak gerekiyor. Yaşanması muhtemel durgunlukları hesaba katmakta yarar var.

2
Mart tarihi itibariyle Koç burcunda ilerleyecek kariyer evinizin yöneticisi Merkür, hareketlendirici ve hırslı davranmanızı sağlayıcı bir enerji olarak iyi gelebilir. Fakat bu enerjinin de kendi içinde dikkat edilmesi gereken noktaları var. Her şeyden önce Merkür iletişim ve haberleşmeyle alakalı bunu biliyoruz. Koç burcu seyrinde ise, kendinize yönelik düşünme yani ben-merkezci bir zihinsel akış söz konusu. Bu kimi zaman son derece gereklidir. Size hızlı bir şekilde düşünmenizi ve olaylara hakim olmanızı, çabucak düşündüğünüz için durumlara müdahale edebilmenizi, fikirlerinizi hızlı bir şekilde açıklayarak derdinizi anlatmanızı sağlayabilir. Fakat bilirsiniz, kontrolsüz güç, güç değildir derler. Merkür Koç burcu seyri de aynen böyle bir şeydir. Eğer doğru kullanırsanız size faydalar sağlar, yanlış kullanırsanız zarar verir. Bu enerjiyi doğru bir biçimde kullanmanın yolu ise, kariyerinizi ilgilendiren konularda otoritelerle veya iş yaptığınız insanlarla ılımlı bir şekilde bağlantı kurmak, kimseyle çatışmaya girmemek, hep ben haklıyım diye düşünmemek, diğer kişileri de canı gönülden dinlemektir. Çünkü ekip halinde çalışıyorsanız bu oldukça şarttır. Ayrıca bu yüksek hızdaki enerji, kimi zaman hatalar yapmanıza neden olabilir. Çabuk halledeyim derken yanlışlar yapabilirsiniz. Onun için eğer temkinli olmayı başarırsanız bu enerjinin size sağladığı güçle liderliğinizi göstermeniz, kuşkulardan uzak bir şekilde iletişimde bulunmanız mümkündür. Benim tavsiyem 12 Mart tarihinde başlayacak geri hareket döneminde ilerisi adına planladıklarınızı tekrar gözden geçirmenizdir.

PARA KONULARI

20 Mart-19 Nisan tarihleri arasında etkili olacak Güneş-Koç burcu seyri, bu yıl geri hareket dönemine rastlıyor. Özellikle banka kredisi başvurusu, nafaka, sigorta gelirleri, evliyseniz veya kimle beraber yaşıyorsanız o kişiden elde ettiğiniz gelirler, ortak mal paylaşımı, iş ortaklığınız varsa birleşik kazançlardan elde ettiğiniz paralar gibi. İşte bu konularda eğer bir terslik veya gecikme ile karşılaşırsanız bu süreçte gerginlikler kaçınılmaz hale gelebilir. Bir yandan size birilerinin destek olmasını beklerken diğer yandan böylesi olumsuz durumlarla karşılaşmak can sıkıcı olabilir. O nedenle çok iyi düşünülmesi ve hesap edilmesi gereken süreçtir. Yine bu dönem ortak olarak yürütülen finansal kazançlarla ilgili fazlasıyla hırs yapmanıza neden olabilir. Aktif olarak sözünün dinletmekten veya çıkarlarınızı kollamak konusunda sertlik göstermekten çekinmeyebilirsiniz.

Ayrıca bu süreçte bazı belirsiz durumlar nedeniyle canınız sıkılabilir. Unutmayalım ki, 12 Mart tarihinde yöneticiniz Merkür geri hareketi devreye giriyor. Tam her şeyi ayarladım derken bir başka kişinin yanlış bir hareketi veya gereksiz bir masrafı veyahut sizden habersiz yapılan bir anlaşma nedeniyle gerilmeniz mümkündür. Elinizde olmayan bazı nedenlerden dolayı vaktinden evvel alacaklı olduğunuz kişilerin istekleri veya gereksiz olduğu halde yaptığınız bir harcama, sağlık gideri veya bir başkasına yardım etmeniz gibi türlü sebeplerle parasal yönden zor durumlar gözükebilir. Boşanmış çiftlerin eşleriyle nafaka sorunları nedeniyle gerilim yaşamaları da bu dönemde görülebilir. Bir miras davası için koşuşturmanız mümkündür. Kısaca bu süreç bazı parasal krizler yoluyla edinilen tecrübe ve bundan sonrası adını daha dikkatli olmayı gerektiren ama gerekli önlemler alındığında çıkarlarınızı iyi kollayacağınız ve kimsede bir kuruş hakkınızı bırakmayacağınız bir süreç olabilir.

5 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Boğa burcunda seyredecek Venüs, kazanç elde etmek amaçlı yapılan yolculukların simgesi olabileceği gibi, eş veya ortak destekli gelirler anlamına da gelebilir. Venüs gezegeni Boğa burcunda yönetici olduğu için, bu güçlü enerji, başta ilişkileriniz olmak üzere, (evlilik veya eş kaynaklı) gelir elde etmenizi sağladığı gibi, sanatsal alanda yapılan çalışmalar, güzellik, bakımla alakalı meslekler yoluyla da kazanç sahibi olmanızı destekleyicidir. Bu tarihler arasında, finansal konularda tedbirli, sabırlı ve planlı bir şekilde hareket etmeniz mümkündür. Yaşamınızı rahat geçirebilmek için, gelir elde edebileceğiniz kaynakları saptamalı ve ne olursa olsun, iş veya özel ilişkilerinizde ılımlı hareket etmeye, çıkarlarınızı korumaya özen göstermelisiniz. Çünkü ılımlı ve hoşgörülü tavırlarınız size artılar olarak geri dönebilir. Ayrıca eşinizin ailesi veya akrabalarınız kanalıyla da para elde etmeniz kolay olabilir. Yapılan seyahatler başkalarıyla işbirliğinde bulunmanızı sağladığı gibi, işinizi restore etmenizde veya bir müddetliğine başka bir şehirde işinizi yaparak gelir elde etmenizde de destekleyici olabilir. Bu enerji altında dikkat etmeniz gereken nokta, ne olursa olsun neye yatırım yaptığınızı, bunun size olacak getiri veya götürülerini iyi hesaplamanızdır. Durumu iyi olan veya bir kenarda parası olup değerlendirmek isteyenler bu enerjinin desteği altında, emlak ve arazi alımı, sezonluk yer kiralama, sezonluk iş için belli bir sermaye yatırımı gibi düşünceler içinde olabilirler. Ki bu durum gayet olumlu gibi gözükse de, benim önerim, muhakkak araştırma yapmanız, kendiniz için önce güvenli olanı sonrada para getirebilecek olanı tercih etmenizdir. Yani güvencenizi riske atabilecek girişimlerden uzak durmakta fayda var.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

12 Mart-23 Mart (saat 15:22 olana dek) Koç burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Bu süreçte finansal konularda, borç ve alacaklarınızla ilgili meselelerde lütfen aceleci ve sabırsız davranmayınız. Haksız duruma düşmemek için en başından her şeyi akıllıca gözden geçiriniz. Bilmediğiniz riskli işlere kalkışmayınız. Güvenmediğiniz kişilere paranızı teslim etmeyiniz. Kendinizi gereğinden fazla zorlamayınız. Miras, hisseli paralar, iş hayatınızla ilgili beklediğiniz paralar konusundaki gecikmeleri göz önüne alarak hareket ediniz.

23 Mart(saat 15:22)-4 Nisan arasında Balık burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Balık burcuna gerileyecek Merkür, ilişkinizle alakalı konular üzerinde düşünmenin, alışkanlıklarınızı dengeli paylaşımlar çerçevesinde ele almanız gerektiği işaret ediyor. Aldanmamak için, kırılmamak adına şöyle bir beraberliğinizi gerçekçi bir şekilde gözden geçiriniz. Nerelerde aksaklıklar var, nelerin derlenip toparlanması gerekiyor bunlar ele alma vaktidir. Acil kararlar vermeyiniz.

GERİ HAREKET SÜRESİNCE TÜM BURÇLARIN DİKKAT ETMELERİ GEREKEN NOKTALAR

Diyelim ki, önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılı kırk yaracak derecede incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, bir mesele üzerinde düşünme, etüt etme anlamında yararlıdır. Ayrıntıları, aksaklıkları gayet net bir şekilde tespit edebilirsiniz.

Ancak geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde düşünmeden, üzerinde inceleme yapmadan, yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki değerlendirdiniz. Aksamalar ve gecikmeler oluşmasını doğal karşılayınız. Birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, hiç düşünmediğiniz halde ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek daha sonra problemler yaşanmasına sebep olabilir. Yapılması gereken, araştırarak, soruşturarak, net bilgi sahibi olmaya çalışmaktır. Yani neyin üzerinde yürüdüğünüzü mutlaka iyi biliniz. Tedbirli olmalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 5 Mart tarihinden başlamak üzere, planlarınızı, projelerinizi gözden geçirmeli, eksikler var mı kontrol etmelisiniz. Rutin hayatınızı sürdürünüz. Geri hareketi dünyanın sonu gibi düşünmeyiniz. Sadece biraz yavaşlayacağız. Bunu bir onarım süreci gibi görünüz. Uygulamak istediğiniz yenilikleri, gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 11 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koymalısınız. 5 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Başaklar, 22 Mart saat 16:37 itibariyle Koç burcunda oluşacak Yeniay bu yıl yöneticiniz Merkürün ve burcunuzda geri hareketini sürdüren Mars dönemine denk geldiği için yenilik anlamındaki işlerde temkinli olmamızı gerektiriyor. Maddi veya manevi değerlerimize özen göstermeli ve bunların hayatımızda önemini göz ardı etmemeliyiz. Tabularımızın, tutkularımızın asla vazgeçemediklerimizin üzerimizde yarattığı tesiri şöyle bir ele alarak bunlar yararlı mı, yoksa bizi durdurucu bir etkiye sahip mi? tekrar düşünmeliyiz. Vergilerimiz, borçlarımız, başkalarından elde ettiklerimiz(maddi-manevi), ortak bölüşülen her şey(cinsellik, aşk), dürtülerimiz, içgüdülerimiz, kuşkularımız, endişelerimiz ve korkularımızın hayatımızdaki önemini sorgulamalıyız.

Başka neler yapabiliriz? İlişkide sen ve ben demek yerine biz olma yolundaki eksiklerimizi belirleyebiliriz.Karşımızdaki kişi ile aramızdaki farkları bilinçli bir şekilde gözden geçirebiliriz. Yeni bir yaşam kurma konusunda korkularımız nedir? bu soruya cevap arayabiliriz.Partnerimize duyduğumuz hislerin kökeninde ne yatmakta? Bunu kendimize sorabiliriz. Maddi konularda kimlerle işbirliği yapıyoruz ve bu kişilerle aramızdaki son durum nedir sorusunu bilinçli bir şekilde gözden geçirebiliriz.Sevdiğimiz kişileri kaybetmenin ve onlardan uzakta olmanın hayatımızdaki önemini bir kez daha düşünebiliriz.Kendimizi yeniden yaratabilmek için elimizdeki her doneyi gözden geçirebiliriz.Kendi değer yargılarımızla karşımızdaki kişinin farklı yönleri arasındaki ince çizgiyi yeniden belirleyebiliriz.Kendi karanlıklarımızla yüzleşerek, artık kurtulmamız gereken davranışlarımızın tespitini yapabiliriz.

2012 Mart Ayı Astrolojik Takvimi

2 Mart Merkür Koç burcuna girişi
5 Mart Venüs Boğa burcuna girişi
12 Mart Merkür geri hareket başlangıcı
20 Mart Güneş Koç burcuna girişi
23 Mart Merkür Balık burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 3-4-7-8-16-11-12-25-26-30-31
Zayıf Enerjili Günler: 1-13-14-20-21-28-29
Aşkta En Şanslı Günler: 16
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 9-10
Yeniay: 7-8-9
(Ay-Başak burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 20-21-22
(Ay-Balık burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


TERAZİ

AŞK VE İLİŞKİLER

2 Mart tarihi itibariyle ilişki evinizde etkili olacak Merkür-Koç burcu geçişi son derece önemli. Çünkü Merkür 12 Mart günü bu alanda geri hareket yapacak. Yorumunuzda geri hareket başlayana kadar yaşanması muhtemel durumlardan söz edeceğim. Öncelikle böyle bir enerji altında partnerinizle aranızdaki iletişimin, zihinsel açıdan sakinliğin, karşınızdaki kişiyi dinlemenin önemi son derece büyük. Astrolojik olarak karşıt evimiz ilişkimizin kalitesi, bir eşte aradığımız özellikler ve bizim davranışlarımızın onun üzerindeki tesirini görebilmemiz anlamında değerlidir. Bu ev ayrıca kadim bilgilerde açık düşmanlarımızın evidir. Neden bazı çiftlerin anlaşmazlıklar neticesinde birbirlerine düşman kesildiklerini anlayabiliriz. İşte bu duruma düşmemek ilişkiniz sağlam temellere dayanıyor ancak son zamanlarda sorunlar yaşıyorsanız bu dönemde sakin ve ılımlı tarzda bir iletişimin yararlı olacağını biliniz. Çünkü o bu süre içinde sizinle gergin bir şekilde konuşabilir veya bu tarz tavırlar gösterebilir. Kendi düşüncelerinin illaki kabulü yönünde size dayatımlarda bulunabilir veya siz de aynen karşılık verebilirsiniz. Böyle bir enerjiyi ilişkinizde yenilikler yaratmak ve birbirinizi yeniden keşfetmek için kullanırsanız, bugüne dek bilmediğiniz yönlerinizi saptamak kolay olacaktır. Birlikte bulmacalar çözmek, internet üzerinden oyunlar oynamak, mesajlaşmak, birbirinize olan tutkunuzdan söz etmek, kısa seyahatlere çıkmak, sorunları tartışmak yerine uzlaşma içinde çözmek son derece önemlidir.

5 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Boğa burcunda ilerlemesini sürdürecek yöneticiniz Venüs çiftleri bir araya getiren haz ve çekim duygusunun simgesidir. İlişkisi uzun süredir mutlu sürmekte olan çiftler açısından bu enerjinin anlamı, cinsel açıdan birbirinize olan tutkunuz, bu tutkuyu en yoğun şekilde yaşama isteğiniz, varınızı yoğunuzu sevdiğiniz kişiyle paylaşmaya gönüllü oluşunuz şeklindedir. Böylesi çiftler bir arada olmanın lezzetini hiçbir şeye değişmedikleri gibi, en güzel zamanları birlikte geçirmekten fazlasıyla zevk alabilirler. Beraberliklerini güçlendiren bu enerji altında 6 Mart tarihi romantizm anlamında etkilidir. Bu dönemde gerek maddi ve gerekse manevi anlamda birbirinize destek olmanız mümkündür.

İlişkisinde sorun olanlar açısından değerlendirirsek, bu enerji, küslüklerin giderilmesinde, tutkularınız kadar karşılıklı çıkarların da rol oynayabileceğinin göstergesidir. Yani problemlerin iki türlü çözüme ulaşması mümkündür. Birincisi, ya gerçekten birbirinizi seviyorsunuzdur fakat bazı nedenlerle çatışma halindesinizdir veya aranızda menfaatler söz konusudur. Yani ayrılmanız her ikiniz açısından da pek iyi olmayacaktır. İşte bu iki durumda da, Venüsün Boğa burcundaki seyri imdadınıza yetişir. Geçici bir süreliğine olsa da çiftler bir araya gelir. Sorunlar bitmiş midir. Tabi ki hayır. Aslında burada yapılması gereken, hangi durumda olursanız olun, geçici değil, kalıcı çözümler bulmaktır. Bunun yolu ise, gerçekçi düşünmektir. İlişkisi yeni başlayanlar açısından duruma baktığımızda, eğer eşleşim haritanızda kadersel bir durum varsa ve her iki kişinin de transitleri bunu destekliyorsa, doğal olarak bu ilişki uzun ömürlü ve gayet ciddidir denilebilir. Hangi şekilde başlarsa başlasın, Venüsün güçlü olduğu ve özellikle 6 ve 11 Mart kısmen de 14 Mart tarihindeki transitler destekleyicidir. Ancak unutmayalım ki, Merkür ve Mars geri harekette olacakları için, özellikle uzun süredir birlikte olanların beraberliklerini iyice bir ele almalarında yarar görüyorum.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

12 Mart-23 Mart (saat 15:22 olana dek) Koç burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

İlişkinizle alakalı konularda eşinizle aranızda yaşanması muhtemel gerginliklere karşı daha akılcı düşünmeye, ortaklaşa bir noktada buluşmaya çalışmakta yarar var. Yeni bir ilişkinin kökleşmesi zor olabilir. Partnerinizle aranızdaki görüş farklılıkları nedeniyle gerginlikler yaşanabilir. Bu süreçte ani evlilik kararı vermek, düşünmeden etmeden nikah masasına oturmak, boşanmak üzere yasal dava açmak daha sonra pişmanlık yaratıcı olabilir. İletişimsel olarak kırıcı ve kaba konuşmalar beraberliğinizde restleşmelere sebebiyet verebilir.

23 Mart(saat 15:22)-4 Nisan arasında Balık burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

İş ortamınızdaki paylaşımlara, iş şartlarınız gereği yaşanması muhtemel dikkat dağılmalarına karşı çok dikkatli olmanız gereken zamanı işaret etmektedir. Ani kararlardan kaçınmakta yarar vardır. Empati yapılması gerekir. Sadece sizin değil, diğer insanların da geri hareketten etkilenebileceğini göz önüne alınız. Evdeki hesabın çarşıya uymadığı durumlara karşı önlemlerinizi alınız. Bilgilerinizi iyi saklayınız. Sağlığınıza lütfen özen gösteriniz.

GERİ HAREKET SÜRESİNCE TÜM BURÇLARIN DİKKAT ETMELERİ GEREKEN NOKTALAR

Diyelim ki, önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılı kırk yaracak derecede incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, bir mesele üzerinde düşünme, etüt etme anlamında yararlıdır. Ayrıntıları, aksaklıkları gayet net bir şekilde tespit edebilirsiniz.

Ancak geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde düşünmeden, üzerinde inceleme yapmadan, yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki değerlendirdiniz. Aksamalar ve gecikmeler oluşmasını doğal karşılayınız. Birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, hiç düşünmediğiniz halde ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek daha sonra problemler yaşanmasına sebep olabilir. Yapılması gereken, araştırarak, soruşturarak, net bilgi sahibi olmaya çalışmaktır. Yani neyin üzerinde yürüdüğünüzü mutlaka iyi biliniz. Tedbirli olmalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 5 Mart tarihinden başlamak üzere, planlarınızı, projelerinizi gözden geçirmeli, eksikler var mı kontrol etmelisiniz. Rutin hayatınızı sürdürünüz. Geri hareketi dünyanın sonu gibi düşünmeyiniz. Sadece biraz yavaşlayacağız. Bunu bir onarım süreci gibi görünüz. Uygulamak istediğiniz yenilikleri, gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 11 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koymalısınız. 5 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

20 Mart-19 Nisan tarihleri arasında partner ve ilişkiler evinizde transitini sürdürecek olan Güneş her yıl olduğu gibi beraberliğiniz açısından bir test süreci olarak son derece önemli. Bir ay boyunca, birbirinize ayna tutmuş gibi, farklı yönlerinizin birbiriniz üzerindeki etkisini daha yakından gözlemleme fırsatı bulacaksınız. Güneş kimliğinizdir özünüzdür ama partneriniz için de aynı anlama gelir. Karşıt burcunuzdan geçtiğinde o güne dek beraberliğinizde nasıl bir temel kurduysanız veya birbirinize karşı nasıl davrandıysanız işte bu dönemde bunların acı veya lezzetli meyvelerini toplamaya başlarsınız. Bu süreçte en çok dikkat etmeniz gereken konu, kendi kimliğiniz ve isteklerinizle, partnerinizin kimlik duygusu ve beklentilerini iyi anlamak olmalıdır. Dönemin ve bu enerjinin nasıl kullanılacağı ilişkinin niteliği ve aranızdaki bağ duygusunun sağlamlığına bağlı olarak değişir. Hani sevgi her türlü güçlüğü yener deriz ya, aynen öyle. İster aranızdaki bir problem olsun isterseniz bir çift olarak bazı güçlükler yaşıyor olun, sevginiz bütün bunları kolayca aşabilmenizi sağlayacak yegane kuvvetinizdir. Ancak tam tersine uzun süredir kişisel çatışmalar yaşıyor ve bir türlü huzur bulamıyorsanız bu dönemde çok dikkatli hareket etmeniz lazımdır. Yani problem yaşamak istemiyorsanız ılımlı düşünmenizde fayda vardır. Tam tersine her iki taraf da kendi adına hareket etmeye kalkar ve kendi isteklerini dayatmaya çalışırsa bilin ki durum pek iç acıcı değildir. Bu transit esnasında birlikte olduğunuz kişinin kendi bireyselliğini ifade etmekten ve size bazı dayatımlarda bulunmaktan hoşlanacağını düşünebiliriz. Çünkü size tam karşıdan bakmaktadır.

Kısaca ipler onun kontrolü altındadır diyebiliriz. Çünkü karşıt evinizdeki baskın enerjiler partnerinizin belirtecidir. Bu da gösteriyor ki, bu dönemde partneriniz sizin üzerinizde gerçekten kontrol sahibi. Bu durumda kişilik çatışmaları yaşanması muhtemel. Dengeyi kurabilmek adına, sevgi birliğinizi zedelememek adına ılımlı ve hoşgörülü davranmanız gerekmektedir. Çünkü siz bir Terazisiniz. Her zaman barış, huzur ve uyumdan yana olan ve her zaman karşılıklı ilişkilerde adil bir bakış açısı içinde davranması gereken, o zaman lütfen bu süreçte elinizden geldiği kadar birbirinize destek olun. Bu dönemde tabii ki en önemli nokta, ilişkinizin birbirinizin dünyasındaki öneminin belirlenmesidir. Eğer bu konuda olumsuz düşünüyorsanız o başka, fakat tam tersine düşünüyor ve ben bu beraberliği istiyorum diyorsanız, bu süreci olumlu manada geçirmek için, el birliği yapmak zorundasınız. Birbirinizin özgürlüğüne ve kişiliğine saygı duymanız gerekiyor. Anlayışlı olmak, biriniz sinirlendiğinde öbürünüzün susması veya problem ne ise birlikte çözüm bulmaya çalışmak lazım. O da aynı şekilde size karşı ılımlı davranmalı, hoşgörülü olmalı, takıntılı ve agresif tepkilerden uzak durmalı, gelişen olaylar karşısında olgun yaklaşımlar göstermeli, o bana böyle yaparsa ben de ona bunu yaparım tarzı düşünmemeli. Bütün bunlara dikkat edildiği takdirde bu dönem gayet düzgün, sevgili dolu hatta aranızdaki tutkunun büyüdüğü bir zaman aralığı olarak hatırlanır.

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Teraziler 22 Mart saat 16:37 itibariyle karşıt burcunuz Koç üzerinde oluşacak Yeniay, Merkür geri hareket dönemine denk gelmesi sebebiyle temkinli hareket etmeyi ve bazı noktalara dikkat etmeyi gerektiriyor. Hangi konular üzerinde etkili önce ona bir bakalım. İlişkiniz, bir başka kişiyle olan ortak yaşamımız ve bu ortaklığın ciddiyetinin gerçekçi bir şekilde tespit edilmesi gerekir. İlişkideki sevgi ve paylaşımın adil olmayışı siz veya partnerinizin ayrılmaya karar vermesine neden olabilir. Oysaki böylesi keskin kararlar alınması zamanı değildir. Burada önemli olan, ilişkinin her iki kişinin de hayatındaki yerinin tespit edilmesi adına oturulup konuşulmasıdır. Madem geri hareket dönemleri geçmiş problemlerin ele alınmasında önemli o zaman bunu denemekte fayda var. Yeni bir ilişkinin doğuşu anlamında da etkili olan bu Yeniay, tarafların aralarındaki farklılıkları en başından ortaya koyabilmeleri yani dürüst davranabilmeleri anlamında önem taşır. Yeniay, anlaşmalarınız(iş-özel), açık düşmanlarınız(yani size muhalefet kişilerin belirlenmesi), evlilik konularının gündeme gelmesi(uzun zamandır düşünülüyorsa) anlamında da değer taşır. Ancak tekrar bir gözden geçirme yapılması faydalıdır. İş ortaklığı veya iş ortaklığının bozulmasıyla ilgili ortaya çıkan yasal davalarla ilgili, ani kararlar vermemek gerekir. Yeni başlayan ilişkide partnerinizi tarafsız bir şekilde gözden geçiriniz. Yasal olarak boşanma süreci içindeyseniz(yani çoktan kopmuş iseniz) haklarınız konusunda daha dikkatli hareket edebilirsiniz.Yeni iş ortaklarınızla her konuda tekrar bir araya gelerek sözleşme maddelerini ele alabilirsiniz.

İŞ VE KARİYER

20 Mart tarihine kadar etkili olacak Güneş-Balık burcu seyri altında, kariyer anlamındaki gelişmelerden ziyade, çalışma hayatıyla ilgili konularda çok daha önem arzetmekte. İş hayatınızın gündelik temposu içindeki uğraşılarınıza ağırlık vererek kendinizi geliştirmeniz mümkündür. Balık burcunda ilerleyen Güneş etkisi altında ise bencil duygular yani isteklilik biraz daha geri planda kalmaya müsaittir. Her şeyi kendi içinde kabul edici tarzda düşünmeniz mümkündür. Yani bu ortamda şartlarım şu anda böyle, en iyisi akışa göre ayak uydurayım tarzı bir haliniz vardır. Tabii ki böyle bir bakış açısı güneşin doğasına terstir. Yapmanız gereken, ne olursa olsun kişisel hedeflerinizin bilincinde olarak çabalamayı sürdürmektir. Bulunduğunuz ortamdaki insanlarla birlik duygusu içinde hareket etme arzusu bu tarihlerde yoğun olabilir. Kimseyle dalaşmayayım, onlar da bana dokunmasınlar. Bu iş hayatı açısından akıllıca bir durum olabilir. Fakat hakkınızın yenmesi veya size yapılan bir yanlış tavır karşısında da bunu sürdürmeniz doğal olarak kendinizden taviz vermeniz anlamına gelebilir. Burada yapılması gereken yeri geldiğinde sınırlarınızı iyice belirlemek, bunu aşmalarına izin vermemektir. Yaratıcılık yönünüz bu dönemde açığa çıkabilir. Bu gayet yararlı bir durumdur. İşinizde daha üst noktalara gelmenizi ve etrafınızdaki insanlardan farklı olan yanlarınızı ortaya koyarak ilerlemenizi sağlar. Çünkü başarmanın yarısı hayal etmektir derler. İşte bu noktada bu artan gücü kendinizi aşmak için kullanmak yerine farklı yollara sapmak ve farklı işler yapmaya karar vermek şeklinde değerlendirdiğiniz zaman, tercih edeceğiniz yoldaki aydınlık uzun süreli olmayabilir. Yani ne yaptığınızdan ne yöne gittiğinizden neyi uyguladığınızdan emin olmanız lazımdır. Bu enerji faydalı yanıyla kullanmak dururken neden hayallere kapılalım ki?

Bu süreçte disiplinli bir şekilde çalışmak, sistemli hareket etmek gerekir. Başkalarının etkisi altında kalmaktan, birileri adına kendi isteklerinizden hedeflerinizden vazgeçmekten uzak durunuz. Son bir nokta olarak şunu belirteyim ki, Güneş Balık burcu seyrinde, hayallerinize uygun gelişmeler olmuyor diye, nasılsa böyle gelmiş böyle gider bir düşünce kalıbı içinde olup, boş ver inceldiği yerden kopsun gibi her şeyi kendi haline bırakmaya çalışmayınız. Her doğan günün ne getireceğini kimse bilemez. Birileri tarafından izleniyor, bir yerler için düşünülüyor veya teklif getirilmek için bekleniyor olabilirsiniz. Onun için size tavsiyem bu süreçte aktif çalışmaktan, sistemli olmaktan ve azminizden bir şey kaybetmeyin. Yaptıklarınızın ilahi sonucunu görebilmek çoğu zaman Güneş Balık seyirlerinde gerçekleşmiş durumdur. Bu sizi niye bulmasın ki?

DOLUNAY BAŞAK BURCUNDA

Sevgili Teraziler 8 Mart saat 11:40 itibariyle Başak burcunda oluşacak Dolunay, yaşamınızı yakından ilgilendiren iş ve özel hayatınızla ilgili hayallerinizle, dış dünyanın gerçekleri arasındaki farkı deneyimlemenizi sağlayan güçlü bir yansımadır. Bu ışık altında kimi zaman yalnız olduğunuzu fark edebilirsiniz. Fakat şu var ki ruhunuzun arınması, korku ve şüphelerinizin son bulması açısından bu Dolunay sizin açınızdan son derece değerlidir. En azından potansiyel gücünüzün farkına varırsınız. Kaos içinde olduğunuz konuları çözüme kavuşturabilirsiniz. Sizin açınızdan nelerin önemli ve gereksiz olduğunu tespit edebilirsiniz. Korkularınıza rağmen risk almanız gerektiğini bilirsiniz.

Detayları fark ederek değerlendirmeye alır, hayatınızla ilgili yeni bir karar verebilirsiniz. İş hayatınızla ilgili konularda da etkili olacak bu dolunay doğal olarak yaşamınızı ilgilendiren her alanda belli bir değişimin işareti gibidir. Yuvanızla alakalı mevzuları da aydınlatıcı (belirleyici) olan bu oluşumu değerlendirirken dikkat etmeniz gereken noktaların başında, endişeli, saplantılı, eleştirel tavırlar içinde olmamanız, kendinizi bir kurban gibi hissetmemeniz önemlidir. Meydana gelebilecek değişimlerin, gelişiminizi tamamlamanız ve yeniden hayata katılmanız adına gerekli olduğunu kabullenirseniz, hayat size beklediğiniz güzellikleri verebilir. Yeter ki kaçışta bulunmayın, hayatı kucaklayın ve pozitif düşünmeye çalışın. Unutmayınız ki, inanmak başarmanın yarısıdır.

23 Mart(saat 15:22)-4 Nisan arasında Balık burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

İş ortamınızdaki paylaşımlara, iş şartlarınız gereği yaşanması muhtemel dikkat dağılmalarına karşı çok dikkatli olmanız gereken zamanı işaret etmektedir. Ani kararlardan kaçınmakta yarar vardır. Empati yapılması gerekir. Sadece sizin değil, diğer insanların da geri hareketten etkilenebileceğini göz önüne alınız. Evdeki hesabın çarşıya uymadığı durumlara karşı önlemlerinizi alınız. Bilgilerinizi iyi saklayınız. Sağlığınıza lütfen özen gösteriniz.

PARA KONULARI

24 Ocak-14 Nisan 2012 Mars geri hareketi: Hem fiziksel hem de ruhsal anlamda kendinize son derece dikkat etmeniz, sağlığınızla ilgili konular üzerinde kontrollerinizi yaptırmanız gereken zaman dilimidir. İnsan böyle bir dönemde gereksiz endişe ve vesveselerin esiri olabilir. Bu uzun bir dönem olduğu için benim tavsiyem, kafanıza takılan soruları cevaplamak için kendinize aşırı derecede yüklenmemenizdir. Gizli, saklı yaşanan ilişki, eğer kadınsanız eşiniz-babanız veya sevgilinizle yaşanan sorunlar bu dönemde sizi fazlasıyla meşgul edebilir. Eşinizin sağlığı, iş konularıyla yakından ilgilenmeniz gerekebilir. Yine bu dönemin bir başka etkisi, hizmet konularında yaşanabilecek gecikme, yanlış anlama, güç kayıplarının yarattığı gerilimdir. Kişi bazen kendi kendiyle bile kavga edebilir. Kafanızın içi bazı meseleler üzerinde çok fazlasıyla karman çorman olabilir. Şu kararı mı versem, yok bunu mu versem gibi. Oysaki yapılması gereken kendinizi akışa bırakmak ve boş yere ne hayata ne de kendinize yüklenmemektir. Ne kadar sakin olursanız o kadar iyi.

5 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek yöneticiniz Venüs uygulanabilir ve kalıcılığı olan ve tabii ki kazandırıcı işlere yönelmeniz anlamında önem taşıyor. Bir Terazi olarak gitmek istediğiniz yön, varmak istediğiniz hedef önemli hale gelir. Belki duygularınızla başa çıkmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Yani aklınız bir şey söylerken duygularınız başka bir yöne gitmeniz gerektiği hususunda sizi etkileyici gibi olsa da, seçim her zaman temeli güçlü olandan yanadır. Eğer işle ilgili sorunlarınız varsa veya iş başvurusunda bulunmak istiyorsanız bu enerji ortaklaşa paylaşılan maddi-manevi değerler konusunda size yardımcıdır. Dışarıdan destek görmeniz mümkündür. Ayrıca güvence ihtiyacınız yoğundur, ihtiyaçlarınız, borçlarınız daha iyi bir hayat sürme arzunuzun tatmine ulaşması için kalıcı bir şeyler yapmak, bir düzen kurmak arzunuz bu güçlü enerjinin etkisi altında yoğunlaşır. İşte bu düzenin kurulması ise, ancak iyi bir tercih veya yapılacak düzenlemeler sayesinde gerçekleşebilir. 6 ve 11 Mart olumlu gözüküyor. 14 Mart tarihinde üç enerji söz konusu. Venüsün, geri hareketli Mars ile olan görünümünü önemsiyorum. Özellikle gizli saklı konularda veya alışverişlerde, parayla alakası olan konularda dikkatli olmakta yarar var.

2012 Mart Ayı Astrolojik Takvimi

2 Mart Merkür Koç burcuna girişi
5 Mart Venüs Boğa burcuna girişi
12 Mart Merkür geri hareket başlangıcı
20 Mart Güneş Koç burcuna girişi
23 Mart Merkür Balık burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 1-5-6-9-10-13-14-18-19-28-29
Zayıf Enerjili Günler: 3-4-16-23-24-30-31
Aşkta En Şanslı Günler: 18-19
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 11-12
Yeniay: 9-10-11
(Ay-Terazi burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 22-23-24
(Ay-Koç burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


AKREP

AŞK VE İLİŞKİLER

19 Şubat-20 Mart tarihleri arasında aşkla alakalı yaşam evinizde etkili olacak Güneş-Balık burcu seyri, kendinizi ifade gücünüz, canlılığınız, bireysel isteklerinizi aşk hayatınızla ilgili meselelerde odaklayacağınızı görmekteyiz. Ancak Güneş her ne kadar burcunuzla uyumlu bir açı oluştursa da dikkatli olunmadığı takdirde sizi yanılgılara kolaylıkla sürükleyebilir ve gerçeklerden uzaklaştırabilir. Eğer siz, bu dönemi olumlu olarak değerlendirmek istiyorsanız lütfen gerçekçi olunuz. Görmek istediklerinizi değil, gerçeği anlamaya çalışınız. Sanatsal yönde bir mesleğe sahipseniz bu dönem gayet yararlı geçebilir. Yeteneklerinizi ve potansiyel gücünüzü gösterebilme fırsatı bulabilirsiniz. Aşk hayatınız açısından güçlü bir romantizm, fantezi yaşamınızı destekleyebilir. Sevdiğiniz kişilere karşı daha merhametli, yardımsever davranmanızı sağlayabilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, karşınıza çıkabilecek fırsatlar veya bazı gelişen olayların başta belirlediğiniz hedeflerden sizi uzaklaştırmamasıdır. Gözünüz boyanabilir veya hiç olmadık kararlar alabilirsiniz. Hızla gelişen olaylar karşısında asıl gitmeniz gereken yönden uzaklaşabilirsiniz. Bu enerjinin bu yönlerinin farkında olarak tutarlı bir yol izlerseniz bu dönemde kendinizi iyi hissetmeniz mümkündür.

5 Mart-3 Nisan tarihleri arasında yöneticisi olduğu Boğa burcunda ilerleyecek Venüs ilişkisi düzgün seyirde ilerleyen kişiler için, ciddiyet dolu konuşmaların, paylaşımın, ortak hareket etmenin, birlikte yol almanın, kısaca biz olmak adına gerek maddi ve gerekse manevi açıdan el birliği yapmak anlamına gelir. Bu durumda partnerinizle her konuda anlaşabilir, sevginizi ciddi bir platformda sürdürmeye karar verebilirsiniz. İlişkisinde sorun olan kişiler açısından bu enerjilerin yansıması, problemlerin istenildiği takdirde el birliğiyle çözülmesi ve huzurlu bir dönem yaşanması anlamına gelebilir. Çünkü bu enerjiler partnerinizin ilişkisine verdiği önemin ve gösterdiği özenin belirtecidir. Bu durumda görüyoruz ki, eşiniz veya birlikte olduğunuz kişi kendi değerlerine sahip çıktığı kadar sizinkileri de önemsemeye başlayabilir ve size doğru yönelebilir.

İlişkisi yeni başlamış veya başlayacaklar açısından bu tarihlerin en önemli yansıması, güçlü ilişkiler kurabilme, düzgün kişilerle irtibata geçebilme şeklinde gelişebilir. Eğer eşleşim haritanızda(iki kişinin ortak ilişki haritası) ve transitler açısından uygun enerjiler söz konusu ise, kadersel bir durumun işareti olabilir. Şimdi gelelim önemli noktaya. Venüs-Boğa burcu geçişinin Mart ayındaki etkili tarihleri, 6-11-14 Mart olarak öne çıkıyor. Mars ve Merkür geri hareket döneminde olduğumuzu unutmayalım. Ne olursa olsun, bilinçli, gerçekçi ve mantıklı bir şekilde ilişki hayatınızı sürdürün veya ona göre seçimlerde bulunun. Özellikle 14 Martta Venüs-Pluto ve Venüs-Jüpiter gayet olumlu. Ancak Venüsün,,,, geri hareketi devam etmekte olan Mars ile yapacağı görünüm olumlu da olsa, siz önünüzdeki gerçeğin farkında olun, hedefinize uygun şekilde hareket etmeye çalışın. Geçmiş sorunları kulak arkası etmeyin, acil kararlar almadan önce iyi düşünün.

20 Mart-19 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Güneş, gündelik iş hayatınızda kendi iradenizi kabul ettirmek, sıkı çalışmak ve bulunduğunuz alanda güçlü olmak arzusu duyabilirsiniz. Fakat bu enerjinin acelecilik, çabuk fethetme ve çabuk sıkılma gibi görülen yan etkilerinin bilincinde olmanız gerekmektedir. İş ortamınızda aktif davranarak, sıcak bir dürüstlük içinde olursanız, insanlarla iyi bir diyalog geliştirdiğiniz gibi isteklerinizi uygulamanız da kolay olacaktır. Öne fırlamak, yorulmaksızın hareket etmek, coşkunluk, dinamizm, her işin altından kolayca kalkmak gibi destekleri de hesaba katarsak hakikaten etkili bir süreç olabilir. Yalnız bu süreçte öncelikle gerçekçi bir şekilde hedefinizi belirleyin, diğer insanlarla olan bağlantınızı güçlü tutun, her şeyi kendiniz yapmak yerine elbirliği içinde ilerlemeyi tercih edin. Böyle davranırsanız hem güçlü adımlar atabilir hem de fazla risk almamış olursunuz. Hani bir söz vardır, kontrolsüz güç, güç değildir diye. İşte Güneş koç burcunda ilerlerken kontrolsüz bir güçtür. O nedenle bu gücü belirli bir alana yönlendirmek ve bu enerjinin desteğiyle kimliğinizi iş alanında en olumlu şekliyle kullanmak gayet akıllıca olur. Belirsizlikler karşısında çabuk yılmamaya çalışın, siz doğru yolunuzda ilerleyin ve uygun zamanda doğru hamleler yaparak bu zamanı iyi değerlendirmeye bakın. Sizler ikinci yöneticiniz Mars gezegeninin güçlü çocuklarısınız.

23 Mart(saat 15:22)-4 Nisan arasında Balık burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?
Balık burcuna gerileyen Merkür soyut çalışmalar, hobileriniz anlamında aslında gayet olumludur. Şiir yazmak, elle yapılan sanatsal faaliyetler yaratıcı kabiliyetinizin ürünü uğraşılar konusunda iyi bir zamandır. Ancak borsa, şans oyunları konusunda dikkatli olmak gerekir. Önünüzü göremediğiniz sularda yüzmemek lazımdır. Aşk konusunda düşünülmeden verilen sözler daha sonra sorun oluşturabilir. Dikkatli olmakta yarar görüyorum. Gerçekçi düşününüz ve bağımlılıklarınızın esiri olmayınız.

İŞ VE KARİYER

24 Ocak-14 Nisan 2012 tarihleri arasındaki Mars geri hareketi: Bu dönemde organize olmakta, birilerine ulaşmakta, sunum yapmakta, diğer kişilerle bir araya gelmekte gecikmelerin yaşanması mümkündür. Hizmet, sağlık sektörü ve çalışma hayatınızla ilgili konularda özellikle grup çalışmalarında zorlanmalar yaşanabilir. Arkadaşlarınızın sağlık veya iş ile alakalı meseleleriyle yakından ilgilenmeniz gerekebilir. Çalışma hayatınızın yoğunluğu, sosyal hayatınızın sekteye uğramasına yol açabilir. Eski arkadaşlar sorun çıkartıcı olabilir. Yavaşlamalar çoğu zaman ümidinizi kırıcı bir etki yaratabilir. Endişelerinizden kurtulmak için öncelikle akılcı hareket etmenizi tavsiye ediyorum. Bu dönemi soğukkanlı bir şekilde değerlendirenler 14 Nisan sonrası daha hızlı bir şekilde işlerini yoluna koyabilirler.

19 Şubat-20 Mart tarihleri arasında etkili olacak Güneş-Balık burcu seyri, ifade gücünüz, canlılığınız, bireysel isteklerinizi aşk hayatınızla ilgili meselelerde odaklayacağınızı görmekteyiz. Ancak Güneş her ne kadar burcunuzla uyumlu bir açı oluştursa da dikkatli olunmadığı takdirde sizi yanılgılara kolaylıkla sürükleyebilir ve gerçeklerden uzaklaştırabilir. Eğer siz, bu dönemi olumlu olarak değerlendirmek istiyorsanız lütfen gerçekçi olunuz. Görmek istediklerinizi değil, gerçeği anlamaya çalışınız. Yeteneklerinizi ve potansiyel gücünüzü gösterebilme fırsatı bulabileceğiniz bu dönemde merhametli ve yardımsever davranabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, karşınıza çıkabilecek fırsatlar veya bazı gelişen olayların başta belirlediğiniz hedeflerden sizi uzaklaştırmamasıdır. Gözünüz boyanabilir veya hiç olmadık kararlar alabilirsiniz. Hızla gelişen olaylar karşısında asıl gitmeniz gereken yönden uzaklaşabilirsiniz. Bu enerjinin bu yönlerinin farkında olarak tutarlı bir yol izlerseniz bu dönemde kendinizi iyi hissetmeniz mümkündür. Güneş gezegeninin Balık burcu seyri sinema, tiyatro, dizi oyunculuğu, müzik, dans, ritmik sanat icraatları açısından etkili bir dönemdir. Bu süreçte yaratıcılık ifadesi güçlenir ve duygular herhangi bir alanda teatral bir biçimde sergilenmeye çalışılabilir. Bu süreçte kendinizi ve ihtiyaçlarınızı belirleyerek, kimsenin üzerinizde baskı yaratmasına izin vermeden gerçek seçimlerinizi yapınız. Bu baskı ister ailenizden gelsin, ister iş hayatınızdan isterseniz sevdiğiniz kişiden, öncelikle ileriyi görmeye çalışın. Önünüzdeki güzelliklere değil, çok uzak bir ufuktaki hedefi gözleyin. Karmaşık, çözülemez, kuşku yaratan ve yaşamınızı sıradanlaştıracak seçimlerde bulunmayın, farklı ufuklar keşfetmek isterken gerçeklerden uzaklaşmayın.

2 Mart tarihi itibariyle Koç burcunda ilerleyecek Merkür, geri hareketin başlayacağı 12 Mart tarihine kadar iletişim ve haberleşme açısından oldukça hızlı ve aktif bir zamanın göstergesidir. Özellikle iş hayatınızla alakalı konularda gerek girişimleriniz gerekse günlük görevleriniz açısından güçlü olma arzunuz yükselebilir. Bu istek sizi detaylı işlerde dikkatli olmanız halinde başarıya götürebilir fakat sabırsızlık göstermeniz halinde sorunlar yaratıcıdır. Benim tavsiyem, önyargılı hareket etmemeniz, olayları başkalarının gözünden görmeye çalışmanız ve keskin konuşmalardan kaçınmanızdır. Ben geri hareketin başlama tarihinin bir hafta öncesi ve sonrasını(gölgeli günler) önemseyen bir danışmanım. Bu nedenle 5 Mart tarihi itibariyle gözünüzü dört açmakta ve karşınıza çıkan fırsatları iyice araştırmakta fayda var.

DOLUNAY BAŞAK BURCUNDA

Sevgili Akrepler, 8 Mart saat 11:40 de, Başak-Balık burç düzleminde meydana gelecek Dolunay ileriye yönelik hedeflerinizle alakalı konuları tekrar gözden geçirmenizi gerektiricidir. Hayatınıza çekidüzen vermeniz adına önemli olan bu deneyimleri güce dönüştürmenin sırrı, kuruntulu davranmamak, içinde bulunduğunuz durumu gerçekçi bir şekilde gözden geçirerek, neler yapmanız gerektiğini tespit etmektir. Gerek hedefleriniz ve gerekse aşk hayatınızla ilgili konularda bir yandan kaçış gösterirken diğer yandan bağımlılıklarınızın esiri olmamaya lütfen dikkat ediniz. Sorumluluklarınız ağır, önünüzde kocaman bir hayat duruyor. Kimi zaman aşkla terbiye olurken bazen hedeflerinizin ne kadar doğru olup olmadığıyla imtihan edilebilirsiniz. Kimi zaman yeter diye bağırmak gelir içinizden lakin hep ilerlemek durumundasınız. Geçmiş ve gelecek arasında durduğunuz şu anki noktada ihtiyacınız olanları iyice belirlerseniz, hangi oluşum veya hangi engel karşınıza çıkarsa çıksın üstesinden gelebilirsiniz. Fakat siz kendinizden emin değilseniz o zaman tabii ki ayağınıza takılan bir minicik taş bile sizi yıldırabilir. Oysaki, gerçekçi olmanız gerekiyor. Gerek Merkür ve gerekse Mars geri hareketlerinin etkili olduğu bir aydayız. Herşeyi ama herşeyi lütfen iyice gözden geçiriniz.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

12 Mart-23 Mart (saat 15:22 olana dek) Koç burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Bu dönemde günlük hayatınız veya çalışma koşullarınızın düzensizliği, aşırı hareketli yaşamak sağlığınız konusunda zorlayıcı olabilir. İletişimde hatalar, sabırsızlık, aceleci kararlar yüzünden verimli çalışamayabilirsiniz. İş ortamında veya günlük hayatta ilişkilere dikkat ediniz. Bazen sinirli tepkilerde bulunmanız veya size karşı bulunulması mümkündür. Bunlar sağlığınızı risk altına alabilir. Sakin ve aklı başında ilerlemekte yarar var.

23 Mart(saat 15:22)-4 Nisan arasında Balık burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Balık burcuna gerileyen Merkür soyut çalışmalar, hobileriniz anlamında aslında gayet olumludur. Şiir yazmak, elle yapılan sanatsal faaliyetler yaratıcı kabiliyetinizin ürünü uğraşılar konusunda iyi bir zamandır. Ancak borsa, şans oyunları konusunda dikkatli olmak gerekir. Önünüzü göremediğiniz sularda yüzmemek lazımdır. Aşk konusunda düşünülmeden verilen sözler daha sonra sorun oluşturabilir. Dikkatli olmakta yarar görüyorum. Gerçekçi düşününüz ve bağımlılıklarınızın esiri olmayınız.

GERİ HAREKET SÜRESİNCE TÜM BURÇLARIN DİKKAT ETMELERİ GEREKEN NOKTALAR

Diyelim ki, önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılı kırk yaracak derecede incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, bir mesele üzerinde düşünme, etüt etme anlamında yararlıdır. Ayrıntıları, aksaklıkları gayet net bir şekilde tespit edebilirsiniz.

Ancak geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde düşünmeden, üzerinde inceleme yapmadan, yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki değerlendirdiniz. Aksamalar ve gecikmeler oluşmasını doğal karşılayınız. Birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, hiç düşünmediğiniz halde ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek daha sonra problemler yaşanmasına sebep olabilir. Yapılması gereken, araştırarak, soruşturarak, net bilgi sahibi olmaya çalışmaktır. Yani neyin üzerinde yürüdüğünüzü mutlaka iyi biliniz. Tedbirli olmalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 5 Mart tarihinden başlamak üzere, planlarınızı, projelerinizi gözden geçirmeli, eksikler var mı kontrol etmelisiniz. Rutin hayatınızı sürdürünüz. Geri hareketi dünyanın sonu gibi düşünmeyiniz. Sadece biraz yavaşlayacağız. Bunu bir onarım süreci gibi görünüz. Uygulamak istediğiniz yenilikleri, gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 11 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koymalısınız. 5 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Akrepler 22 Mart saat 16:37 itibariyle Koç burcunda meydana gelecek Yeniayın etkisini, bu yıl Merkürün geri hareketine rastlaması ve Mars-Uranüs kavuşumu çerçevesinde ele almak gerekiyor. Hangi konularda etkili önce ona bir bakalım. Fiziksel sağlığınızla ilgili konular, Zorunluluklarınız yani mutlaka yerine getirmeniz gereken görevleriniz, iş ilişkileriniz(birlikte çalıştığınız insanlarla olan her türlü alış-veriş), sizi rahatsız eden, tehdit altına alan kişi ve olaylarla mücadele biçiminiz, önemli sağlık problemlerinizle ilgili kullanacağınız alternatif yöntemler, bedensel ve zihinsel anlamda sizi yoran, hayatınızı güçleştiren sıkıntılarınız, Staj, kurs benzeri alanlarda kendinizi ifade gücünüz, yeteneklerinizi başkalarının hizmetine sunma girişimleriniz, İş yeri ortamınız, sosyal haklarınız ve ustalarınızla olan her türlü ilişkiniz, yaşamınızda neyin gerekli ve neyin gereksiz olduğunu yeniden tespit etmeniz gerekiyor. Bu konularda önceliklerinizi belirleyebilir, bu önceliklere göre hayatınızı nasıl düzenleyebilirsiniz bunları gözden geçirebilirsiniz. Sağlığınız konusunda daha dikkatli olur, düzenli beslenmenin önemi üzerinde durabilirsiniz.

Doğal sınırlarınızı belirleyebilir, kendinizi tam anlamıyla tanımlamak için eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Hatalarınızdan ders alarak bundan sonrasında çok daha olumlu seçimlerde bulunmak için bilinçli hareket edebilirsiniz. İş hayatınızla ilgili konularda tekrar düşünebilir, kariyerinizle ilgili konularda neler yapmanız gerektiğini tespit edebilirsiniz. Şu anki iş durumunuzu ve çalışma şartlarınızı tekrar gözden geçirebilirsiniz. İşinizde ilerlemek için pratik yapabilirsiniz. İşinizi kurmak için gereken şartları araştırabilirsiniz. Hangi konularda yetersiz ve hangi alanlarda tecrübesiz iseniz bu mevzular üzerinde odaklanarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Alışkanlıklarınızı (içki, ilaç, uyuşturucu, diyet, düzensiz beslenme) gözden geçirebilir, gerekirse tıbbi bir yardım alabilirsiniz. Sigorta işlerinizle ilgilenebilirsiniz.

PARA KONULARI

2 Mart tarihi itibariyle Koç burcunda ilerleyecek Merkür maddi konularda direkt tavırlı, hakkınız olanı alabilmek için hırslı olmanız anlamındadır. Oysaki ne denli sakin, akıllıca hareket edebilirseniz emin olunuz ki, bunun sonucu menfaatinizedir. Bir de şimdiden bir hatırlatmada bulunayım. Merkür 12 Mart tarihinde geri harekete geçiyor. Gölgeli günleri dahil olmak üzere 5 Mart tarihine kadar, fikirlerinizi ve projelerinizi otoritelerinize sunmaya çalışınız veya görüşmeler için hızlı davranın. Karşınıza çıkabilecek fırsatları değerlendirmeye bakın. Bol bol çalışın ve mesleki konularda bulunduğunuz alanda söz sahibi olmaya bakın. Bu geliriniz açısından son derece faydalı olabilir. Değişik ve ilginç öneriler için hazırlıklar yapın. Çevrenizdeki insanlarla işbirliği halinde olmayı unutmayın. Ayrıca bu seyir altında, partnerinize de destek olmaya çalışın ve onun yapmayı düşündüğü yeniliklerde yanında olun. Çünkü onunla alakalı bir gelişme sizi de yakından ilgilendirebilir. Ortaklaşa düşünmek üzerinizdeki yükü hafiflettiği gibi, size de farklı ufuklar kazandırabilir. Gördüğünüz gibi finansal alanda hızlandırıcı ancak ay sonuna doğru dikkatli olunması gereken bir dönemdeyiz.

2012 Mart Ayı Astrolojik Takvimi

2 Mart Merkür Koç burcuna girişi
5 Mart Venüs Boğa burcuna girişi
12 Mart Merkür geri hareket başlangıcı
20 Mart Güneş Koç burcuna girişi
23 Mart Merkür Balık burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 3-4-7-8-11-12-16-20-21-30-31
Zayıf Enerjili Günler: 5-6-18-19-25-26
Aşkta En Şanslı Günler: 20-21
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 13-14
Yeniay: 11-12-13
(Ay-Akrep burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 24-25-26-27
(Ay-Boğa burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


YAY

AŞK VE İLİŞKİLER

20 Mart tarihine kadar etkili olacak, Güneş- Balık burcu seyri ilişkiler konusunda genel anlamıyla önem taşıyor. Güneş bildiğiniz gibi kendinizi ifade gücünüz ve bilinçli istekleriniz kişisel canlılığınız anlamına geliyor. Bu tarihler arasında, başta büyükleriniz olmak üzere, özel ilişkiniz, evinizle alakalı tüm gelişmeleri, belirli bir yaşta iseniz yaşlılığınızı geçirmeyi düşündüğünüz yeri, içsel emniyet duygunuzu kısaca toplumsal hayatın neresinde yer aldığınızı belirlemeniz ve güvenliğinizi ele almanız gerektiğini iyi düşünmeniz ve saptamalarda bulunmanız lazım. Balık burcunda ilerleyen Güneş, değişkenlik yaratıcı ve sınırsızlık özlemi duymamıza neden olacağından, yaşamınızı ilgilendiren konularda gerçeklerin ışığı altında hareket etmek, karar vermek durumundasınız. Dışarıdan gayet hoş gelse de, eğer kararlarınızın sonuçlarını kestiremiyorsanız dikkatli olmanız gerekir. Aslında mantıklı düşündüğünüzde ve sağduyulu davrandığınızda bunların gerçekle pek ilgisi yoktur. O yüzden lütfen akıntıya uyarak yol almayınız.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

12 Mart-23 Mart (saat 15:22 olana dek) Koç burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Bu süreçte özellikle fikirlerinizi ateşli bir biçimde savunmadan önce şöyle bir nefes alınız. Çünkü hızla ağzınızdan çıkan bir yanlış sözcük daha sonra sorunlara yol açabilir. Siz öne atılarak kendinizi bir an önce ifade etmek istediğinizde söyledikleriniz başkaları tarafından bencil biri olarak görülmenize yol açabilir. Aşk hayatınızla ilgili konularda şöyle bir gözlemde bulunmak yararlıdır. Dürtüleriniz sizi aşka doğru çekerken, neyin üzerinde yol aldığınızı bilmek lazımdır. Yolculuklar genel olarak eğlenmek veya girişimde bulunmak amacıyla yapılırken enine boyuna düşünmekte yarar görüyorum. Borsa, şans oyunları ve harcamalar konusunda da lütfen dikkatli olunuz.

23 Mart(saat 15:22)-4 Nisan arasında Balık burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Balık burcuna gerileyen Merkür, ailevi ilişkilerde empatide bulunmanın gayet yararlı olacağını gösteriyor. İç dünyanızdaki hassasiyetin yükselişte olduğu bugünlerde evinizle ilgili konularda önünüzü göremediğiniz kararlardan lütfen kaçınınız. Ruhsal olarak kendinizi kadere mahkum biri gibi hissetmeyiniz. Sabırlı olunuz. İş hayatınızla ilgili mevzularda yaşanması muhtemel yavaşlamalar karşısında sabırlı olunuz. Hedefinizin farkında olunuz.

GERİ HAREKET SÜRESİNCE TÜM BURÇLARIN DİKKAT ETMELERİ GEREKEN NOKTALAR

Diyelim ki, önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılı kırk yaracak derecede incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, bir mesele üzerinde düşünme, etüt etme anlamında yararlıdır. Ayrıntıları, aksaklıkları gayet net bir şekilde tespit edebilirsiniz.

Ancak geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde düşünmeden, üzerinde inceleme yapmadan, yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki değerlendirdiniz. Aksamalar ve gecikmeler oluşmasını doğal karşılayınız. Birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, hiç düşünmediğiniz halde ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek daha sonra problemler yaşanmasına sebep olabilir. Yapılması gereken, araştırarak, soruşturarak, net bilgi sahibi olmaya çalışmaktır. Yani neyin üzerinde yürüdüğünüzü mutlaka iyi biliniz. Tedbirli olmalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 5 Mart tarihinden başlamak üzere, planlarınızı, projelerinizi gözden geçirmeli, eksikler var mı kontrol etmelisiniz. Rutin hayatınızı sürdürünüz. Geri hareketi dünyanın sonu gibi düşünmeyiniz. Sadece biraz yavaşlayacağız. Bunu bir onarım süreci gibi görünüz. Uygulamak istediğiniz yenilikleri, gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 11 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koymalısınız. 5 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

20 Mart-19 Nisan Güneş Koç burcu seyri burcunuzla büyük üçgen görünüm oluşturacağından sizler, zevk aldığınız konularda ve içinizden geleni geldiği gibi ifade edebileceğiniz ateşli bir enerjiye sahip olacaksınız. Aşkta fethetme, gücünüzü göstererek alkış alma, etrafınızdaki insanları etkileme ve öncü enerjinizle arzuladığınız herşeyi elde etmek açısından etkili bir dönemdir. Yalnız minik bir uyarıda bulunmak isterim. Bu enerji altında zaten doğal yapınız gereği macera duygunuz iki hatta üç misli artabilir. Yani sizi tutabilmek neredeyse imkansızdır. Güneş koç burcu seyirleri daima öte atılmak ve istediğini almak anlamına gelir. Fakat o denli uçucu enerjilerdir ki, eğer dikkat etmezseniz sağlıklı bir ilişki risk altına girebilir. Bu süreçte karşı cins üzerinde öyle bir çekiliciliğiniz vardır ki, size hayır diyecek çok az insan bulunur. Bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmak için yaratıcı faaliyetlerde bulunmak, çevrenizde değer verdiğiniz insanları sıcaklığınızla sarmalamak son derece faydalıdır. İradenizi kaybetmeden olgun bir şekilde davranırsanız, bu etkinin gücüyle diğer insanlara da birçok konuda örnek teşkil edebilirsiniz. Bu süreç özellikle sporla uğraşan kişilerde gayet keyifli, başarılı bir dönem anlamı taşıyacaktır.

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Yaylar 22 Mart saat 16:37 itibariyle Koç burcu üzerinde oluşacak Yeniayı önce genel daha sonra önemli noktaları üzerinde bilgilendirmeye çalışacağım. Bu yıl Yeniay, Merkür ve Mars geri hareketiyle örtüşüyor. O nedenle acil kararlar vermememiz, tedbirli olmamız gerekiyor. Cinsel yaşamınız, gönül ilişkiniz ve bu ilişkinin size olan artı ve eksileri, çocuk sahibi olma isteğiniz ve bununla ilgili kararlarınız, çocuklarınızla olan ilişkiniz(anne-babalık duygunuz), lüks harcamalarınız, sosyal ilişkileriniz, yeni bir aşk, sanatsal konulardaki aktiviteniz, ajanslarla olan ilişkiniz. Bu konularda bilinçli bir şekilde hareket etmekte, tespitlerde bulunmakta fayda var.

Yeniayı hevesimizi körükleyici olsa da, içinde bulunduğumuz durumu gerçekçi bir şekilde ele alarak sabırsızca kararlar vermememiz yararlıdır. Kendinizi özel ve önemli hissedebilme duygunuz yükselebilir. Ancak başkaları bunu önemsemediğinde gerilimli tepkilerde bulunmak yanlış olabilir. Yeniden aşka merhaba demek, aşkla büyümek ve gelişmek arzunuz yüksek olabilir. Fakat karşınızdaki kişiyi iyi tanımanız ve ilişkiye zaman tanımanız yerinde olur. İlişkinizdeki sorunlar varsa bunları tartışarak çözümlemek yerine, pürüzleri gidermek için bilinçli hareket etmekte fayda vardır. Kendinizi güçlü bir şekilde savunma, haksızlıklarla mücadele etme arzunuz bu tarihte yüksek olabilir. Ancak bir eylemde bulunmadan önce ortam şartlarını, durumu gözden geçirmenizde fayda vardır.

İŞ VE KARİYER

24 Ocak-14 Nisan 2012 tarihleri arasındaki Mars geri Hareketi: İş koşullarının yoğunluğu, detayların fazlasıyla sizi meşgul etmesi sonucu gecikmeler, gerginlikler yaşanabilir. Bir işi düzgün şekilde ve zamanında bitirmek için iki misli efor harcanabilir. Karşınıza çıkabilecek fırsatlar düşünülmeden değerlendirme altına alınmamalıdır. Patronlarınızın sizden daha fazla randıman beklemesi, işiniz gereği yoğunluğunuzun artması iş ilişkilerinizde sorunlara yol açabilir. Mücadele verdiğiniz konularda kendinizi ispatlamanız, sağlıklı bir şekilde ilerlemeniz pek kolay olmayabilir. Sorumluluklarınızı yerine getirirken esnek düşünmeniz, akılcı olmanız, soğukkanlı hareket etmeniz en doğrusudur. Çok iyi bildiğiniz bir işi bile yaparken lütfen not almayı, ajandanızı kontrol etmeyi, hedef değişikliklerine gitmemeyi, sinirlenmemeyi biliniz.

2 Mart tarihi itibariyle Koç burcunda seyrini sürdürecek kariyer evinizin yöneticisi Merkür geri hareketinin başlayacağı 12 Mart tarihine kadar yürürlüğe koyulması gereken işleriniz açısından hızlandırıcıdır. Benim tavsiyem, girişimci olun ve sorunlarınız varsa bunları geri hareket başlamadan çözümlemeye çalışın. Zekanızı ve yaratıcı gücünüzü ön planda tutarak hareket ederseniz insanların sizi fark etmesini sağlayabilirsiniz. Böylece Merkür geri hareketi başlamadan planlarınızı yürürlüğe koyabilirsiniz. Bu tarihler arasında herhangi bir iş teklifi alırsanız kendinden emin bir duruşla tecrübenizi ortaya koyunuz. Eğer çalışan bir kişiyseniz yeri geldiğinde dinlemeyi ve etrafınızdaki insanların söyledikleriyle kendi düşündüklerini karşılaştırarak hareket etmeyi de ihmal etmeyin. Çünkü akıl akıldan üstündür derler. Umarım tüm Yaylar bu enerjilerden olumlu istifade ederler. Şansınız bol olsun.

5 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek Venüs, iş hayatınızla alakalı konulardaki çalışma ve verimlilik gücünüzün yeniden gözden geçirilmesi ve belirli bir düzen için hareket edilmesi anlamı taşıyacağını söylemek mümkündür. Hayatın gerçekleri genel olarak insana sorumluluk ve ciddiyet içinde davranması adına bazı zamanlar oldukça fazla baskı uygulayabilir. Venüs Boğa zamanları da aynı böyle bir etkinin yoğun olarak hissedildiği fakat baskı yerine kısa süreli bu dönem için, payınıza düşenleri yerine getirmek adına sorumluluk alacağınız bir dönem anlamı taşıyabilir. Kalıcı değerler elde edebilmek için tekelci ve sahiplenici davranmalı, prensiplerinizden ödün vermeden, kendi sınırlarınızı çizerek görevlerinizi yerine getirmelisiniz. Çevrenizdeki insanlarla ve birlikte çalıştığınız kişilerle gayet uyumlu, barış yanlısı bir şekilde ilişkide bulunmanız gerekebilir. İşinizin maddi ve manevi açıdan sizi tatmin edebilmesi için her şeyden önce sahiplenme olgunuzu güçlendirmek ve sorumluluklarınızın bilincinde olmak en doğru harekettir. İşte siz bu süreçte kısa süreliğine bile olsa bu bütün bunları ayarlamak veya bu yönde hareket etmek adına deneyimler yaşayabilirsiniz. Bir yay için bütün bunlar ne kadar zor olsa da, hayatın bir ders olduğu gerçeğini göz ardı edemeyiz.

PARA KONULARI

DOLUNAY BAŞAK BURCUNDA

Sevgili Yaylar 8 Mart saat 11:40 itibariyle Başak burcunda meydana gelecek Dolunay mesleki konulardaki sorumluluklarınızı hatırlatabilir, üzerinizdeki baskıları arttırabilir, kimi zaman ani tepkilerde bulunmanıza neden olabilir. Bilgi ve tecrübenizden emin olduğunuz müddetçe yani kendinize güven duyduğunuz sürece Dolunayın ışığı altında bugüne dek göremediğiniz birçok ayrıntıyı fark edebilirsiniz. O nedenle kendinizden asla şüpheye düşmeyiniz. Aşırı endişeli tepkiler vermeyiniz. Üst pozisyonda bulunan kişilerle ilişkinizi olumlu ve ılımlı bir şekilde sürdürmeye çalışınız. Size artı görevler yükleyebilir, hatta yaptıklarınızı beğenmeyebilirler. İş yaşamınızda taşınması zor veya altından kalkılması oldukça güç görevlerle karşı karşıya gelebilirsiniz. Kimi zaman ailenizle aranızda hiç istemediğiniz durumlar oluşabilir.

Çıkış noktası bulmakta zorlandığınızı bile düşünebilirsiniz. Bütün bunları başınıza gelecek kötü haller olarak görmek yerine, eksiklerim nedir, nasıl bir yol izlemeliyim, işlerimi nasıl bir düzen içinde dağılmadan yapabilirim, nerelerde yanlışım var hangi mevzularda yetersizim diyerek düşünür ve düzenlemelerde bulunursanız hiçbir oluşum, kişi veya durumun sizi rahatsız etmesine izin vermemiş olursunuz. Unutmayalım ki, gücünden şüphe eden insan, şüphelerinin gücü altında ezilir. O nedenle gereksiz isyanlardan, dağılmalardan uzak durunuz. Yaşadığınız gelişmeler ne olursa olsun, kendinizi asla bırakmayınız. Mücadelenizi sürdürünüz, sabırlı olunuz ve işlerinizde başarılı olabilmek için çok çalışınız.

2012 Mart Ayı Astrolojik Takvimi

2 Mart Merkür Koç burcuna girişi
5 Mart Venüs Boğa burcuna girişi
12 Mart Merkür geri hareket başlangıcı
20 Mart Güneş Koç burcuna girişi
23 Mart Merkür Balık burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 5-6-9-10-13-14-18-19-23-24
Zayıf Enerjili Günler: 1-7-8-20-21-28-29
Aşkta En Şanslı Günler: 23-24
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 16
Yeniay: 13-14-15
(Ay-Yay burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 1-2-27-28-29-30
(Ay-İkizler burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

OĞLAK

AŞK VE İLİŞKİLER

5 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Boğa burcunda seyir halinde olacak aşk evinizin yöneticisi Venüs, güvenilir bir aşka duyduğunuz özlemin işaretçisidir. Bu süreçte cazibeniz oldukça yükselir ve karşı cins tarafından takdir görebilir ve saygınlık uyandırabilirsiniz. Birlikte olduğunuz kişinin size karşı ilgisi, sevgisini artar, sadakat dolu davranabilir ve sizi daha fazla mutlu edebilmek adına kendine çekidüzen verebilir. Kimileriniz bu süreçte yeni bir aşkın soluğunu yakından duyabilir ve aradığı güven duygusunu karşısındaki insanda bulabilir, kimileriniz ise ilişkisindeki tüm pürüzlerin kaybolduğa tanık olur ve mutlanır. Her ne kadar Mars ve Merkürün geri hareket dönemine denk gelse de ben bu geçişin en azından yaşamınızın bir alanında faydası olacağını düşünüyorum. Ne de olsa güçlü olduğu bir burçta ilerlemekte. Venüs-Boğa geçişinin etkili tarihleri 6-11-14 Mart. 6 Mart tarihinde Venüsün Neptün ile olumlu bir görünümü var. Bu görünüm hem düşünceleriniz hem etrafınızla ilişkiniz hem de romantizm anlamında gayet olumlu. 11 Mart Venüs-Chiron etkisi, özellikle eşleşim haritalarında gölgeli görünümlere sahip çiftler açısından olumlu bir yansıma. Bir aşı, bir iksir gibi yaralarımızı tedavi etmekte. 14 Mart tarihinde 3 görünüm var. Hem güçlendirici hem de maddi-manevi anlamda destekleyici. Ancak Venüsün, geri hareketli Mars ile görünümü yeni tanışmalar veya eskiye dair bazı konular üzerinde tekrar gözden geçirme anlamında önem taşıyor.

20 Mart-19 Nisan tarihleri arasında devam edecek edecek Güneş-Koç burcu seyri, Oğlaklar açısından mücadeleci bir yansımadır. Bu süreçte yuvadaki huzur, güvenlik ve bütünlüğün sağlaması, sorumlulukların yerine getirilmesi ve anlayışlı olunması gerekecektir. Birlikte yaşadığınız kişiler buna yanaşacak mı veyahut siz sakin olacak mısınız? Böyle bir etki altında tartışmak ve huzuru bozmak mı gerekiyor. Hayır. O zaman yapılması gereken özellikle evli kişilerin yaşadığınız ilişkinin özü, süresi, niteliği ve karşınızdaki kişinin sizin yaşamınızdaki yerini iyi belirlemeniz lazım. Eğer bu noktaya gelene kadar türlü badirelerden geçmiş, bir temel oluşturmuş ve yüreğinizdeki sevgiyle yol almış iseniz elbirliğiyle bu süreci gayet güzel bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Bunun tam tersi durumda, kendi yapısı gereği zaten pasif biri ise, o zaman kızmaya hakkınız yok. Zaten en başından beri kişiliği bu diyerek olgunlukla karşılamak gerekiyor. Aslında süreci nasıl geçireceğiniz, tamamen aranızdaki paylaşımın niteliğine bağlı olarak şekillenecektir. Birbiriniz için ne anlam ifade ettiğinizi iyi bilmek ve ona göre davranmak gerekir. Bu tespitin doğru şekilde yapılması için tabii ki gerçekçi ve tarafsız bir şekilde düşünmek gerekiyor. Yalnız yaşayanlar için bu dönem, evinizle alakalı konular üzerinde yoğunlaşmanın işaretçisi olan bu seyir, genel olarak tek başına yaşamanın zorluklarıyla mücadele etme anlamında etkilidir. Aileleriyle yaşayanların da birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerinde fayda var. Güneşi dispozitörü Mars bildiğiniz gibi geri harekette, Merkür de bu alanda 12 Mart sonrası gerileyecek. Görülüyor ki, huzur ve güvenlik anlamındaki konularda sakince gözden geçirmelerde bulunmakta, yeni bir yere taşınmışsanız zaman faktörünü göz önüne almakta, dış ülkede çalışan ancak yurduna dönmek isteyenlerin de aynı şekilde bilinçli bir şekilde düşünmelerinde yarar var.

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Oğlaklar 22 Mart saat 16:37 itibariyle itibariyle Koç burcunda meydana gelecek Yeniay, Merkür ve Mars geri hareket dönemine denk geldiği için, sabırsız ve taşkın hareketlere, düşünmeye neden olabileceğinden dikkatli olmamızı gerektiriyor. Yuvamız, yani içinde nefes aldığımız, dış dünyanın zorlukları karşısında sığındığımız yerleşim alamızla ilgili tüm konularda düşündüğümüz yenilikleri uygulamadan önce akıllı bir şekilde hesap kitap yapmak gerekiyor. Ailevi ilişkilerimiz son derece önemli. İster büyüklerimiz(anne-babamız) ister kardeşlerimiz, evladımız, eşimiz, değer verdiğimiz insanlarla aramızdaki sorunları sevgi birliği içinde çözmek, huzur içinde yaşamanın sırrıdır. İşte bu sırra ermek için anlayışlı, sabırlı hoşgörülü davranmaya çalışmalıyız. Emlak ve mülk alım, satım, kiralama işlerimiz, yeni bir eve taşınma arzumuz son günlerde yükselmiş olabilir. Bu durumda ani kararlar vermemek, araştırmak ve bütçemizi gözden geçirmek lazım. Bilinçaltımızdaki arzularımız, çocukluktan bu yana yüreğimizde birikenler, bastırdıklarımız kimi zaman olaylarla tetiklenir ve yüzeye çıkar.

Sabırsızlık, aşırı reaksiyon göstermek tabii ki insana dair ruh halleridir. Ancak gerek iş gerekse özel dünyamızda Yeniayın oluştuğu saatlerde akıllı ve mantıklı şekilde hareket etmek gayet faydalıdır. Yuvamız sınırları içindeki yerimiz, önemimiz ve yuvamızdaki şartların tekrar düzene oturtulması, iş-ev arası sorumluluklarımızın tekrar gözden geçirilmesi, aile birliğinin tekrar düzene kavuşturulması adına yapılacak görüşmeler son derece yararlıdır. Yaşamınızdaki sorumluluklar eğer kendinizi unutmanıza neden oluyorsa, bunları bir düzene koyarak kendinize yeniden sahip çıkabilirsiniz. Aile büyüklerinizin yuvanız üzerindeki etkileri ve bunların tekrar düzenlenmesi, evinizle alakalı sorumlulukların uygun bir plan içinde yeniden tasarlanması Yeniayı gayet olumlu bir şekilde değerlendirmenizde yarar sağlayabilir.

İŞ VE KARİYER

24 Ocak-14 Nisan 2012 tarihleri arasındaki Mars geri hareketi süresince iş seyahatlerinizin amacınıza uygun şekilde gelişmeme riskini göz önüne alarak planlarınızı mutlaka tekrar kontrol etmenizde yarar görüyorum. Hedeflenen noktaya gelmek zaman alıcı olabilir. Siz rutin bir yaşamı seven bir Oğlaksanız bu dönemdeki detaylı işler ve çoğu zaman yaşanan hedefiniz dışı gelişmeler can sıkıcı olabilir. Belli bir zorlanma söz konusu olduğundan kendinizi başarısız hissetmeniz, dışarıdan birilerinin size karşı en ufak bir eleştirisi dahi sinirlenmenize yol açabilir. Oysaki fikrini söylüyor diyerek soğukkanlı davransanız büyük bir sorun çıkmaz. Ancak gelin görün ki Mars-Başak, iş evinizin yöneticisi Merkür-Koç burcunda geri harekette olacaklar. Endişeler bazen vesvese halini dahi alabilir. Kendi fikrinizi söylerken başkaları tam karşıt fikirle üzerinize gelebilir. İş hayatında beklediğiniz terfi, tayin, atama gibi konularda ertelenmeler oluşabilir.

19 Şubat-20 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek Güneş siz Oğlakların, iletişim haberleşme konularında ve düşüncelerinizde bilgiye yoğun bir önem vereceğinizin göstergesidir. Zihninizde kaba kuvvetten ziyade öğrenme açlığının getirdiği istek vardır. Herhangi bir şeyi gözünüzde canlandırma ve hayal etme gücünüz yüksek olacaktır. Başka insanların aklından geçenleri kolaylıkla sezebilirsiniz. Mistik uğraşılar, astroloji, edebiyat, sanat, sinema, psikolojik veya ruhsal danışmanlık, şefkat ve özveri gerektiren meslekler sizin için biçilmiş kaftandır. Eğer doğum haritanızda bunları destekleyen görünümler varsa, şansınız iki misli yükselir. Yakın çevrenizdeki akrabalarınız veya komşularınızla ilişkileriniz olumlu yönde gelişebilir. Genel anlamda rüyalarınız inanılmaz bir şekilde gerçeğe yakındır. Düşünceleriniz derinden gelen çeşitli bilgiler aracılığıyla zenginleşir. İfade tarzınız yumuşak, hoşgörülü ve sezgiseldir. Düşünürken yazarken veya konuşurken ilham gücünüz emrinize amadedir. Yakın çevrenizle mistik bir bağ kurabilirsiniz. İkna yeteneğiniz çok yüksektir. Fikirlerinizi karşınızdaki insanlara gayet kolaylıkla ifade edebilir ve onların da kabul etmesini sağlayabilirsiniz.

2 Mart tarihi itibariyle Koç burcunda ilerleyecek çalışma evinizin yöneticisi Merkür, iş alanındaki kişilerle veya işinizle alakalı konularda bağımsız düşünce ve özgür ifade gücünüz yükselebilir. Üzerinizde denetim uygulanmasından hoşlanmadığınız için kimi zaman oldukça sert sözler, tartışmalar veya anlaşmazlıklar oluşması mümkündür. Çünkü zihniniz oldukça hızlı çalışır ve kimi zaman gerilimlerin sebebi de budur. Oysaki bir Oğlak daima düşünerek, planlayarak, ölçüp tartarak hareket etmeyi sever. Fakat bu etki altında işine karışılmasından veya yönlendirilmekten hoşlanmadığı için tepki gösterebilir. Bu durumda sorunlar yaşanması ihtimal dahilindedir. Çalışma hayatının günlük temposunda fazlasıyla yoğunluk oluşabilir. Hatta bu yoğunluk ev sınırları içinde sürekli çalışmaya, bu yüzden gerilim altında kalmaya neden olabilir. Kimi Oğlaklarda ise bu durum daha ciddi boyutlara ulaşabilir. İş hayatınızdaki yoğunluk, sağlık sorunları veya ev alanı içinde gergin tepkilerde bulunmanıza yol açabilir. Doğum haritasında, iş evi zorlu enerjiler altında olanlar için bu durum, işten uzaklaştırma veya bizzat sizin ayrılmanız, ihtar almanız gibi benzeri durumlara yol açabilir. Halbuki bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmanın yolu özellikle iş çevrenizdeki insanlarla sakin ve ılımlı şekilde anlaşmaya çalışmak, iş girişimleriniz için araştırmalarda bulunmak, fikirlerinizi, planlarınızı girişimci davranarak çevrenizdeki insanlarla paylaşmak, bizzat iş girişimlerinde bulunmak, yetkili kişilerle görüşmeye çalışmak. Bu enerjiler gösteriyor ki, 12 Mart tarihinde Merkürün geri hareketi başlayana kadar yaratıcı gücünüzü ifade edebileceğiniz şekilde girişimlerde bulunabilir kendinizi ifade edebilirsiniz.

DOLUNAY BAŞAK BURCUNDA

Sevgili Oğlaklar 8 Mart saat 11:40 da Başak burcunda oluşacak Dolunay, eğitim hayatınız başta olmak üzere, mesleki ihtisas konularında, yayıncılık alanında, bulunduğunuz konumdaki yerinizi belirlemeniz adına yaşayabileceğiniz deneyimleri göstermektedir. Sizler bu etki altında yaşamınıza yeni bir yön çizmenizi gerektiren durumlarla karşılaşabilirsiniz. İş, eğitim veya gönül meselelerinizle ilgili mevzular üzerinde etkili olması muhtemel Dolunayı güce dönüştürmenin yollarından biri, öncelikle sorumluluklarınızın farkında olmak ve seçimlerinizi geleceğiniz adına düşünerek yapmaktır. Hayattan asla kopmayınız. Hedefinize varabilmek için tüm gücünüzle gayret ediniz. İnandığınız yolda karşınıza çıkabilecek engellerde pes etmek yerine, amacınıza odaklanarak mücadelenizi sürdürünüz. Öyle seçimler yapınız ki, daha sonra pişmanlık duymanız mümkün olmasın. Yurtdışı faaliyetleriniz, seyahatleriniz, uzak şehirlerde bulunan yakınlarınız ve yabancılarla alakalı temaslarınız açısından bazı gelişmeler meydana gelebilir.

Şu anki durumunuz kafanızın içindeki gerçeklerle örtüşmüyor olabilir. Hatta bu kadar çalışmanıza, çaba sarf etmenize rağmen hala aynı noktada durduğunu düşünenleriniz olabilir. Fakat ne olursa olsun umudunuzu kaybetmemeniz gerektiğini bilmelisiniz. İletişiminizi güçlü tutunuz ve öncülük gücünüzü kaybetmeyiniz. Temaslarınızı sürdürünüz, güçlü insanlarla bir arada olmaya çalışınız, gereksiz isyanlardan ve sanki hiç umudunuz kalmamış gibi pes etmelerden uzak durunuz. Hiç kimse çaresiz değildir. Her gecenin bir sabahı olduğuna göre, her inişin de mutlaka bir çıkışı vardır. Yeter ki saplantılı düşünmeyelim ve inancımızı güçlü tutalım. Her şey yoluna mutlaka girecektir.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

12 Mart-23 Mart (saat 15:22 olana dek) Koç burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Bu dönem genel olarak iş yoğunluğunun eviniz sınırlarını içine girecek oluşu, hani neredeyse nefes alacak vakit size bırakmayabilir. Ayrıca ev içinde iletişim anlamında mutlaka dikkatli olunması gerekir. Bazen gerginlikle söylenen sözler kırıcı olabilir. Kimi zaman yolculuk konuları, dışarıdan gelip gidenler ev içi düzeninizi bozabilir. Konuşmaların çoğunluğunda belli bir hız ve kimi zaman gerginlik yaşanabilir. Kiralama, satın alma gibi konularda acil kararlar vermemek lazımdır.

23 Mart(saat 15:22)-4 Nisan arasında Balık burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Balık burcuna gerileyen Merkür, genel olarak yeni girişimler konusunda daha dikkatli hareket etmemizi gerektiriyor. Özverili düşünmemiz beklenebilir. Etrafınızdaki insanların size sürekli derdini anlatması, yardım istemesi nedeniyle işlerinizi zamanında bitirmeniz pek mümkün olmayabilir. Eğitimle ilgili konularda daha dikkatli ve sistemli çalışmakta yarar vardır. Çabucak dağılma, dikkat dağınıklığı gibi hususlara karşı önlem almakta yarar görüyorum. Yolculuklara uykusuz çıkmamakta, alkol kullanımdan uzak durmakta yarar var.

GERİ HAREKET SÜRESİNCE TÜM BURÇLARIN DİKKAT ETMELERİ GEREKEN NOKTALAR

Diyelim ki, önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılı kırk yaracak derecede incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, bir mesele üzerinde düşünme, etüt etme anlamında yararlıdır. Ayrıntıları, aksaklıkları gayet net bir şekilde tespit edebilirsiniz.

Ancak geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde düşünmeden, üzerinde inceleme yapmadan, yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki değerlendirdiniz. Aksamalar ve gecikmeler oluşmasını doğal karşılayınız. Birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, hiç düşünmediğiniz halde ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek daha sonra problemler yaşanmasına sebep olabilir. Yapılması gereken, araştırarak, soruşturarak, net bilgi sahibi olmaya çalışmaktır. Yani neyin üzerinde yürüdüğünüzü mutlaka iyi biliniz. Tedbirli olmalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 5 Mart tarihinden başlamak üzere, planlarınızı, projelerinizi gözden geçirmeli, eksikler var mı kontrol etmelisiniz. Rutin hayatınızı sürdürünüz. Geri hareketi dünyanın sonu gibi düşünmeyiniz. Sadece biraz yavaşlayacağız. Bunu bir onarım süreci gibi görünüz. Uygulamak istediğiniz yenilikleri, gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 11 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koymalısınız. 5 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

PARA KONULARI

19 Şubat-20 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek Güneş, finansal konularda da etkilidir. Eğitim hayatı, girişimler, sanatsal konular ve yakın çevrenizden manevi ve maddi anlamda destek görebilirsiniz. Ancak paramızı bilinçli bir şekilde kullanmayı da bilelim. İyimser yaklaşımların yanıltıcı olması mümkündür. Bu durumu göz ardı etmememiz gerekir. Biz temkinli olalım da gerisi kolay diyorum. Size destek olacağını söyleyen veyahut herhangi bir teklifte bulunup hallederiz diyen insanlara dikkat edin. Bu kişiler sözlerinde ne kadar durabilirler. Bu son derece önemli. Karşınıza çıkabilecek işler veya bizzat başvurularınızda parasal konuları en başında konuşmak mantıklıdır. İşinizle ilgili sıkıntılarınızda ise, işinizi sağlama almadan ani kararlar vermeyiniz.

20 Mart-19 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Güneş, maddi konulardaki harcamalara dikkat edilmesi gerektiğini gösteriyor. Evin ihtiyaçları veya evle alakalı konularda paraya ihtiyaç duyabilir veya yenilikte bulunacakların dışarıdan kaynak arayışına geçmeleri mümkündür. Bir aile büyüğünüzün desteğini görebilirsiniz veya eviniz sınırları içinde yapacağınız yeni uğraşılardan para kazanabilirsiniz. Ancak ben yine de tedbirli olunması gerektiğini söylemeliyim. Ne de olsa geri hareket dönemindeyiz.

2012 Mart Ayı Astrolojik Takvimi

2 Mart Merkür Koç burcuna girişi
5 Mart Venüs Boğa burcuna girişi
12 Mart Merkür geri hareket başlangıcı
20 Mart Güneş Koç burcuna girişi
23 Mart Merkür Balık burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 7-8-11-12-16-20-21-25-26
Zayıf Enerjili Günler: 3-4-9-10-23-24-30-31
Aşkta En Şanslı Günler: 25-26
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 18-19
Yeniay: 15-16-17
(Ay-Oğlak burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 2-3-4-5-30-31
(Ay-Yengeç burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


KOVA

AŞK VE İLİŞKİLER

5 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Boğa burcunda seyrini sürdürecek Venüs en başta huzurlu ve güvenli bir yaşam sürebilme, ailevi ilişkileri düzenleme, yaşadığınız yeri güzelleştirme, maddi-manevi anlamda güçlenme şeklinde olumlu tesirler yaratabilir. Bu etki altında evinizi restore edebilir veya yeni bir ev satın alma yoluna gidebilirsiniz. Burada önemli olan kararlarınızı uzun vadeli düşünmenizdir. Huzur dolu bir yuvada yaşamayı kim istemez ki. Venüs siz Kovaların inancınızı ve hayata bakış açınızı doğal olarak maddileştirebilir. Kişi güvensiz bir ortamda yaşıyorsa, huzur duygusu eksiktir. Evimiz kalemizdir. Orada yaşanan sorunlar doğal olarak bizi güçsüzleştirebilir. Bu dönemde evlenenler, evini yenileyenler, ev sahibi olanlar, toprağa yatırım yapanlar, eğitim amacıyla başka şehre gelenler doğal olarak bu kararlarının tam olarak oturması için zaman mevhumunu önemsemelidirler. Aslında bunlar geleceğiniz adına verilmiş gayet olumlu kararlardır. Jüpiter-Boğa burcunda ilerlediği için, iç dünyanızda inanç gücünüz özellikle maddi ve manevi değerleriniz hususunda güçlüdür. Yine bu dönemde home-ofis tarzı yerleşimler göze çarpabilir. Zamanımızda işini evden sürdüren insanların sayısı artmaktadır. Böyle bir karar almak istiyorsanız ve olanaklarınız müsaitse tabii ki tavsiye ederim. Venüs-Boğa geçişinin etkili tarihleri: 6-11-14 Mart. 6 ve 11 Mart gayet olumlu ve rahatlatıcı. 14 Mart tarihinde 3 farklı görünüm var. Venüs-Pluto açısı ve Venüs-Jüpiter kavuşumu destekleyici ve gayet faydalıdır. Ancak aynı gün Venüsün, geri hareketli Mars ile olumlu görünümü eskiye dair meselelerin gözden geçirilmesi özellikle maddi konularda, yatırım anlamındaki meselelerde önem taşıyor. Fakat önünüzü göremediğiniz yola girmemekte yarar var. Yatırım konuları veya cinsel paylaşımlarda mantıklı ve ciddi bir şekilde düşünmenizi tavsiye ediyorum. Eskiye ait sorunlar tekrar kendini hissettirebilir.

20 Mart-19 Nisan tarihleri iletişim ve haberleşme evinizden geçecek ciddi ilişki evinizin yöneticisi Güneş, bu seyrini Koç burcunda gerçekleştireceğinden burcunuzla uyumlu bir görünüm oluşturmakta. Bu zaman dilimi içinde, gerek konuşma şekliniz ve gerekse davranışlarınızla kendinizi dış dünyada ifade edişiniz dürüst ve son derece doğaldır. Yani birilerine kendinizi beğendirmek gibi bir arzunuz yoktur. Eğer ilişkinizde bir haksızlık, elinize batan bir diken varsa, sesinizi çıkarırsınız. Ayrıca isteklerinizi, fikirlerinizi kolaylıkla dile getirebilir, kimi zaman sözlerinizi bir silah gibi kullanarak partneriniz ve çevreniz üzerinde etkili olmaya çalışabilirsiniz. Aktif kimlikte insanlarla irtibatta bulunmak hoşunuza gidebilir, özellikle genç ruhlu veya genç yaşta kişilerle daha iyi anlaşabilirsiniz. Gelelim dikkat edilecek noktaya. Tüm burçlar olarak geçmişin gözden geçirilmesi, eksiklerin tamamlanması ve tabii ki tedbirli olunması gereken bir aydayız. İki geri hareket her burcu geçmiş konularda düşünmeye, yenilikleri uygulamadan önce çok iyi düşünmeye sevkediyor. Sinirlilik, sürekli sizin gibi düşünülmesini bekleme şeklinde hareket ederseniz bu, zorlu durumlara yol açabilir. Karşı cinsle veya yakınlarınızla iletişimde bulunurken, -Şu böyle olmalı, ben böyle olmasını istiyorum tarzında konuşmak yerine, ben şöyle düşünüyorum sen de istersen uygulayabiliriz şeklinde davranmak yerinde olur.

İŞ VE KARİYER

2 Mart tarihi itibariyle Koç burcunda ilerleyecek Merkür, geri hareketin başlayacağı 12 Mart tarihine kadar yolculuklar ve eğitim hayatınızla ilgili konularda hızlı hareket etmenizi fikirlerinizi uygulamaya dökmenizi ve kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilmenizi sağlar. Orijinal düşüncelerinizi belirli bir amaç doğrultusunda yönlendirme gücüne sahip olmanız bu enerji sayesinde daha kolay olabilir. Sesinizi duyurmak istediğiniz her konuda Merkür size destek verir. Yalnız dikkat edeceğiniz nokta, sinirlenmeden, sakin ve mantıklı bir şekilde insanlarla iletişime geçmenizdir. Tabii ki sizin projenizi benimsemeyen veya sizin gibi düşünmeyen kişiler olacaktır. Fakat siz kendinizden emin olursanız, akıllıca izah ederseniz reddetmeleri zordur. Ani yolculuklara çıkma hevesiniz yükselebilir. Yalnız lütfen araba kullanırken hız limitini aşmayınız, güvenli firmalarla seyahat ediniz. Yakın çevrenizde bulunan dost, ahbap ve kardeşlerinizle ilişkilerinizi düzgün tutmaya çalışınız. Agresif tepkiler göstermeyiniz. Bunun dışında büyük bir sorun çıkmadığı gibi, ilginç keşiflerde bulunacağınız parlak fikirler bu dönemde daha fazla ortaya çıkabilir. Buluşçuluğunuz artabilir, eğitim hayatınızla ilgili gelişmeler gündeme gelebilir.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

12 Mart-23 Mart (saat 15:22 olana dek) Koç burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Bu tarihler arasında özellikle yeni bir karar vermek ve uygulamak tabii ki pek kolay değildir. Eğitim hayatında olanların özellikle dersleriyle alakalı konularda düzgün notlar almalarında yarar var. Çünkü öğrenmek ve öğrendiğini hemen uygulamaya koyma isteği, aceleci hareket etmek, sabırsız davranmak sorun yaratıcı olabilir. Sözcüklerinizi çok iyi tartmak lazımdır. Karşınıza bir fırsat veya yeni bir karar vermenizi gerektiren bir teklif çıktığında lütfen iyi düşününüz. Yakın çevrenizdeki insanlarla olan iletişiminize dikkat ediniz. Yolculuklara çıkmadan önce güvenliğiniz konusunda önlemci olunuz.

23 Mart(saat 15:22)-4 Nisan arasında Balık burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Balık burcuna gerileyen Merkür, kazancınız konusunda dikkatli hareket etmenin önemini vurguluyor. Bu süreçte elinizde olmadan harcamalarda bulunabilirsiniz. Zihinsel anlamda algılamanız yüksektir ancak yenilik anlamında kararlar vermeden önce hesabınızı iyi yapmanız faydalıdır. Ruhsal eğitmenlik, psikoloji, spritüel konularla yakından ilgilenebilirsiniz. Ancak dikkat gerektiren hesaplamalar, bütçe ayarlamalarında, alacak-borç konularında özenli davranmanız yerinde olur.

GERİ HAREKET SÜRESİNCE TÜM BURÇLARIN DİKKAT ETMELERİ GEREKEN NOKTALAR

Diyelim ki, önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılı kırk yaracak derecede incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, bir mesele üzerinde düşünme, etüt etme anlamında yararlıdır. Ayrıntıları, aksaklıkları gayet net bir şekilde tespit edebilirsiniz.

Ancak geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde düşünmeden, üzerinde inceleme yapmadan, yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki değerlendirdiniz. Aksamalar ve gecikmeler oluşmasını doğal karşılayınız. Birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, hiç düşünmediğiniz halde ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek daha sonra problemler yaşanmasına sebep olabilir. Yapılması gereken, araştırarak, soruşturarak, net bilgi sahibi olmaya çalışmaktır. Yani neyin üzerinde yürüdüğünüzü mutlaka iyi biliniz. Tedbirli olmalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 5 Mart tarihinden başlamak üzere, planlarınızı, projelerinizi gözden geçirmeli, eksikler var mı kontrol etmelisiniz. Rutin hayatınızı sürdürünüz. Geri hareketi dünyanın sonu gibi düşünmeyiniz. Sadece biraz yavaşlayacağız. Bunu bir onarım süreci gibi görünüz. Uygulamak istediğiniz yenilikleri, gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 11 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koymalısınız. 5 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Kovalar, 22 Mart saat 16:37 itibariyle, Koç burcunda meydana gelecek Yeniay Merkür ve Mars geri hareketiyle aynı döneme denk geldiği için, iletişim, haberleşme ve bağlantılarımızda aklı başında ve hoşgörülü yaklaşımlarda bulunmamız şart. Dışarıdan gelebilecek gergin tepkiler veya isteklerimizi elde etmekte zorlanmamız halinde isyankar tavırlar içinde olmak yerine durumu ve insanları aklı başında değerlendirmemiz şart. Hani deyim yerindeyse köprüleri atmak yerine, birleştirici düşünmek gayet yararlı. Yakın akrabalarımızla ilişkimiz, çevremizle aramızdaki her türlü bağlantımızda kullandığımız sözcükler gayet kıymetli. Görüş ayrılıklarını, farklılıkları her zaman olduğu gibi uzlaşmacı tutumunuzla gidermeniz mümkün. Seyahatlerimiz, eğitim hayatımızdaki yeni gelişmeler, yazılı belgelerimiz ve kontratlarımız, Ticaret hayatımızla ilgili meselelerde acil kararlar vermemek, iyice bir gözden geçirmede bulunmak gerekiyor.

Öğrendiklerimizi, bilgilerimizi, fikirlerimizi başkalarıyla paylaşmaya açık olmamız son derece güzel olabilir. Bunun yansıması bize artılar halinde dönebilir. Trafikle alakalı konularda dikkatli olmak gerekiyor. Hızlı araba kullanmak, kurallara uymak, güvenli araçları tercih etmek gayet önemli. İnsanlarla ılımlı paylaşımlarda bulunmamız bizi sevimli kılabilir. Yeniay etkisi altında eğitim hayatımızla ilgili konularda yapılacak yeni düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olabiliriz, seçeneklerimizi tekrar gözden geçirebiliriz. Eğitmenlerimizle okul hayatımıza ait sorunları veya yeni gelişmeleri ılımlı bir şekilde konuşabiliriz. Merak ettiğimiz konularda internet ve benzeri yöntemler üzerinde bilgi sahibi olabiliriz. Sağduyulu davranabilir, bencil yaklaşımlardan uzak durabiliriz.

PARA KONULARI

24 Ocak-14 Nisan 2012 tarihleri arasındaki Mars geri hareketi özellikle maddiyatla alakalı ilişkiniz olan kişi, kuruluş veya konularla ilgili işlerinizi mutlaka geri hareket başlamadan önce halletmenizde yarar var. Geri hareket süresince kimseye kefil olmayınız. İster iş ortağınız, ister eşiniz ister kardeşlerinizle ilgili parasal meselelerde yaşanabilecek krizlere karşı şimdiden tedarikli olmanızda yarar var. Cinsel hayatınızı ilgilendiren veya engelleyen şartlarla baş etmeniz gerekebilir. Eşiniz veya partnerinizden kaynaklanan ve sağlığınızı ilgilendiren konular üzerinde son derece dikkatli olunuz. Hijyeninize ve korunmaya önem veriniz. Bilmediğiniz kişilerle ilişkiye girmeyiniz. Sağlığınıza özen gösteriniz.

19 Şubat-20 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemesini sürdürecek Güneş, maddi ve manevi değerlerinizle ilgili, gerçekçi bir planlamada bulunmanız, harcamalarınız konusunda dikkatli olmanız, ani kararlar vermek yerine, içinde bulunduğunuz şartların farkında olmanız gerektiğini gösteriyor. Hedeflerinizin ne olduğunu ve ne yapmak istediğinizi iyice belirlediğiniz zaman hem cesaretinizi ayakta tutabilirsiniz hem de paranıza sahip çıkarsınız. Eğer önünüze sunulan güzellikler, amaçlarınız için size köprü olacaksa karşıya geçmenizde bir sakınca yoktur. Fakat tam tersi güzel gibi görünüp ileride yolunuzu şaşırmanıza ve en baştaki idealinizden vazgeçmenize neden olacaksa lütfen dikkatli olunuz. Bu enerji garip bir şekilde sınırsızlık hissi verebilir. Her şeyi halledeceğinize dair bir inanç geliştirebilir. Oysaki şöyle bir araştırdığınızda aslında böyle olmadığını anlamanız mümkündür. Sanki dünyaya bir pembe tülün ardından bakıyor gibisinizdir. Ruhsal yönden farklı bir dünyadaymışsınız gibi, gerçeklerden uzaklaşıp herşeyi oluruna bırakabilirsiniz. Böyle bir durumun şimdiden bilincinde olarak dikkat etmenizi, risk almanızı sağlayacak gerilimlerden uzak durmanızı, parasal konularda dikkatli olmanızı öneriyorum.

DOLUNAY BAŞAK BURCUNDA

Sevgili Kovalar, 8 Mart saat 11:40 itibariyle Başak burcunda meydana gelecek Dolunay, borç ve alacaklarınız, finansal ve manevi kazanımlarınız, giderleriniz, bütçenizin tanzimiyle ilgili her mevzuda dikkatli olmanız gerektiğinin göstergesidir. Dolunay zamanları bir bitiş ve sonuç alma zamanıdır. Ekilenlerin toplanma vaktidir. Yani hasat mevsimidir. Daha önce yaptığınız girişimlerin, planlamaların, projelerin sonuçlarını görebilme anıdır. İşinizden kazandığınız paranın veya başkalarıyla olan ortaklıklarınızın maddi anlamında geldiği son durumu anlamanızı sağlayıcıdır. Bu önemli oluşumu güçlü bir şekilde değerlendirmek için, son derece akılcı düşünmek, endişeli ve şüpheli duygulardan uzak durmak lazımdır. Gelirinize göre bütçenizi ayarlamanız, meydana gelebilecek uyarıları iyiliğiniz adına düşünerek değerlendirmeniz gayet önemli ve faydalıdır.

Dolunayı problemlerinizi görebilmeniz ve düzeltebilmeniz adına bir projektör gibi düşününüz. Onun aydınlığı altında aksayan noktaları tespit edebilir, bundan sonrasında daha dikkatli olabilirsiniz. Gelir-gider dengenizi yeniden kurmanızı sağlayacak bazı değişimler meydana gelse de, bunlar sizin lehinize gelişebilir. Bazı kişilerle bir araya gelerek düzenlemelerde bulunabilirsiniz. Hiç ummadığınız kişiler sizin aleyhinize kararlar alabilirler. O yüzden lütfen sakin olunuz. Soğukkanlılığınızı muhafaza ediniz. Ani bir şekilde ve fevri davranarak, güzel sonuçlanabilecek durumları bozmayınız. Her şeye kusur bulmayınız, akılcı düşünmeye çalışınız. Karşınıza çıkabilecek fırsatları incelemeden kararlar almayınız.

23 Mart(saat 15:22)-4 Nisan arasında Balık burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?
Balık burcuna gerileyen Merkür, kazancınız konusunda dikkatli hareket etmenin önemini vurguluyor. Bu süreçte elinizde olmadan harcamalarda bulunabilirsiniz. Zihinsel anlamda algılamanız yüksektir ancak yenilik anlamında kararlar vermeden önce hesabınızı iyi yapmanız faydalıdır. Ruhsal eğitmenlik, psikoloji, spritüel konularla yakından ilgilenebilirsiniz. Ancak dikkat gerektiren hesaplamalar, bütçe ayarlamalarında, alacak-borç konularında özenli davranmanız yerinde olur.

2012 Mart Ayı Astrolojik Takvimi

2 Mart Merkür Koç burcuna girişi
5 Mart Venüs Boğa burcuna girişi
12 Mart Merkür geri hareket başlangıcı
20 Mart Güneş Koç burcuna girişi
23 Mart Merkür Balık burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 1-9-10-13-14-18-19-23-24-28-29
Zayıf Enerjili Günler: 5-6-11-12-25-26
Aşkta En Şanslı Günler: 1-28-29
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 20-21
Yeniay: 17-18-19-20
(Ay-Kova burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 5-6-7
(Ay-Aslan burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


BALIK

AŞK VE İLİŞKİLER

24 Ocak-14 Nisan 2012 tarihleri arasında etkisi devam edecek, Mars geri hareketi evlilik-uzun süreli ilişki-ortaklık gibi konularda bazı kişilere, eşinize, etrafınızdaki insanlara lütfen dikkat ediniz. Acele kararlardan kaçınınız. Özellikle evlenmeyi düşünenlerin, eş adaylarına dikkat etmelerinde yarar görüyorum. Gözünüze çarpan bir yanlışlık, bir davranış ve sözü nasılsa düzelir, yanlış anlamışımdır diyerek umursamamak, daha sonra aynı durumların yaşanmasına neden olabileceğini unutmayalım. Bilinçli davranmanız gereken bir süredesiniz. Kiminle berabersiniz, ilişkinizin niteliği nedir, nasıl bir beraberlik sizin için daha az risk taşır bunları lütfen iyice düşününüz. Ben bu dönemin iş ortaklığı konularında çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Sözleşme maddelerinde mutlaka yasal haklarınızı gözetiniz. Bu geri hareket ilişkinizle alakalı konularda da son derece etkilidir. Sessiz ve kimi zaman oldukça derinden hareket eden, düşüncelerinde ısrar eden sevgilinizle, eşinizle mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Hiçbir şeyi beğenmeyen, dayanamayıp eleştirdiğinizde bunu kabul etmeye yanaşmayan kişiyle tabii ki ortak bir noktada buluşmak pek kolay değildir. Kimi zaman her durumu abartan, bazen sorularınızdan, şikayetlerinizden kaçmak için bahaneler yaratan partnerinizle anlaşmak için epeyce ter dökebilirsiniz. İlişkisi yeni başlayanlar açısından bu dönem hem partneriniz hem beraberliğiniz anlamında detaylı bir gözlemde bulunmanın gayet faydalı olacağını gösteriyor.

20 Mart tarihine kadar etkili olacak Güneş-Balık burcu seyri 14 Mart itibariyle gerileyecek Merkürle örtüşüyor. O nedenle geçtiğimiz Şubat ayına göre, bilinçli davranmamızı gerektiricidir. Önce olumlu açılardan bu geçişi ele almak istiyorum. Güneş astrolojik olarak yaşamsal enerjimizdir. Ayrıca kendimizi dış dünyada ispat etme anlamında son derece kıymetlidir. Bugüne dek edindiğiniz bilgi ve tecrübeleri gerek özel ilişkiniz gerekse diğer insanlarla paylaşarak kendinizi ortaya koyabilmenizde genel anlamıyla faydalıdır. Her yıl burcumuzdan geçtiği dönemlerde kendimizi gayet güçlü hissederiz. Evet Mart ayında her ne kadar aksamalar yaşanması muhtemel olsa da, ben Neptünün koruyucu zırhı altındaki bu geçişi, geçtiğimiz Şubat ayında olduğu gibi bu ay da faydalı bulmaktayım.

5 Mart-3 Nisan tarihleri arasında etkili olacak Venüs-Boğa geçişini, Mart ayındaki etkileri göz önüne aldığımda ilaç gibi görüyorum. Uyum, paylaşım, sevgi alış verişi konularında yakın çevrenizle olan bağlantınızı olumlu yönde etkileyicidir. Ayrıca aşk adına düşünürken ve karar verirken, sevgi, saygı ve güven üçlüsü içinde hareket edeceğinizin göstergesidir. Bu dönemde yanılmanız, birileri tarafında duygusal yaralar almanız, kendinizi mutsuz hissetmeniz mümkün değildir. Bilakis öyle sağlamcı ve öylesine temkinli davranırsınız ki, yanlış bir karar vermeniz pek mümkün değildir. Kolay değil tabii ki, nicedir mücadele etmektesiniz. İşte şimdi karşınıza çıkabilecek kişi ile veya şu anda hayatınızda bulunan insanla sağlam, ileriye dönük bir şekilde konuşabilme, bağlantıda bulunabilme şansına sahipsiniz. Artık geleceğiniz adına düşünüyorsunuz görmek istediğinizi değil, gerçek olanı istiyorsunuz. Hayal değil, bilakis gözlerinizi dört açarak ilerlemekten yanasınız. Çünkü artık, iyi niyet, empati kurmak, kendinden önce başkasını düşünmek zamanı olmadığının, bu iyi niyetliliğin başınıza ne gibi sorunlar açtığının, bu izlerin kapanmasının zaman alacağının farkındasınız. Şimdi önemli olanın ayaklarınızı sağlam olarak yere basmak olduğunun farkına bir kez daha varacaksınız. Venüsün güçlü olduğu Boğa burcunda ilerlemesi ve Jüpiterle olan arkadaşlığı gayet kıymetlidir. Her ne kadar geri hareket döneminde olsak da, bu geçişi olumlu buluyorum. Kişi böyle bir transit etki altında yaş tahtaya ayak basmaması gerektiğini bilir. Önlemini alır, hayata ona göre bakar. Venüs Boğa geçişindeki etkili tarihler, 6-11-14 Mart. İlk iki tarih gayet hoş ve rahatlatıcı. 14 Mart tarihi de aslında olumlu. Ancak geri hareketli Mars ile Venüsün karşı karşıya gelmesi ciddi ilişki konularında biraz geçmişi hatırlatabilir, ılımlı hareket etmekte yarar var. Acil kararlar vermemek doğru olur. Önümüzdeki resme bakalım, gerçekçi ve uzun vadeli olanı tercih edelim.

DOLUNAY BAŞAK BURCUNDA

Sevgili Balıklar 8 Mart saat 11:40 itibariyle Başak üzerinde meydana gelecek Dolunay, karşı cinsle olan ilişkiniz başta olmak üzere, iş ortaklığı, sözleşme ve kontratlar, yasal davalarınızla ilgili geniş bir yelpazede etkisini hissedeceğiniz güçlü bir oluşumdur. Bizleri sınayabilir, kendimizi ve içinde bulunduğumuz durumu net olarak görebilmemizi sağlar. Sizler bu yansıma altında, partnerinizle aranızdaki veya genel olarak ilişki anlamındaki her türlü detayı tekrar gözden geçirme gereği duyabilirsiniz. Eğer aranızdaki sevgi bağı güçlü ise ve sizi birbirinize kadersel olarak bağlayan durumlar söz konusu ise, bu Dolunay yeni bir oluşumun simgesi anlamına gelebilir. Yani bir bitiş yaşanır fakat bu yeni bir başlangıcın oluşması için gerekli olan bir durumdur.

Eğer ilişkiniz bugüne dek sorunlar içinde devam etmişse, problemlerin düzeltilmesi mümkün değilse ve her şeyden önemlisi aranızdaki sevgi, saygı ve güven üçlüsünde zedelenmeler varsa, yolunuz ve amaçlarınız birbirinizden farklıysa, tek taraflı bir çabayla ayakta duruyorsa biliniz ki bu Dolunay sizi fazlasıyla zorlayabilir. Bu türden ilişkileri finiş noktasına getirebilir. Benim tavsiyem öncelikle hem kendinizi hem de partnerinizi lütfen gerçekçi bir şekilde gözden geçiriniz. Ayrıca, iş hayatınız veya özel yaşamınızla ilgili sorumluluklarınızın ağır yükü altında asla pes etmeden, tek başınıza bile olsanız ayakta durmanız gerektiğini biliniz. Moralinizi hiçbir şeyin bozmaması için hayali değil, gerçekleri merkez alarak düşününüz. Bağımlılıklarınızın esiri olmayınız. Beraberliğiniz ve her alandaki faaliyetleriniz adına öncelikle kendinize olan sorumluluğunuzu unutmayınız. Yaşadığınız gelişmelerin, karmanız gereği olduğunu düşünerek inancınızı ayakta tutmaya çalışınız.

23 Mart(saat 15:22)-4 Nisan arasında Balık burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Balık burcuna gerileyen Merkür, astrolojik olarak Balık burcunda hem zayıftır hem de pek olumlu değildir. Kaldı ki, bir de geri harekette oluşu, ilişki konusunda yanlışa düşülmesine, dikkatsiz kararlara ve yanılgılara sebebiyet verebilir. Genellikle eş veya uzun süredir ilişkiniz olan kişiyle aranızda yanlış anlaşılmalar veya yanıltıcı sözler rahatsız edici olabilir. Hayallerinizin prens ve prensesiyle karşılaştığını düşünenlerin çok iyi gözlemde bulunmaları şarttır.

İŞ VE KARİYER

19 Şubat-20 Mart arası dönemde burcunuzda ilerlemesi devam edecek iş evinizin yöneticisi Güneş, dış dünyada kendinizi güvendiğiniz alanlarda ortaya koyarak ifade edebilmeniz anlamında tabii ki gayet yararlıdır. Bilgi ve tecrübelerinizi gerek özel ilişkiniz gerekse diğer insanlarla paylaşarak ortaya koyabilirsiniz. Yaşadığınız dünya ile buluşmayı, birlik bilinci içinde hareket etmeyi, hayallerinize kavuşmak adına cesaretle ilerleyebilirsiniz. Her zaman şunu söylerim. Bilgi kişiye ayrıcalık kazandırır. Yani bir konuda ne kadar bilgi sahibi olursanız, farkınızı diğerlerine kabul ettirmeniz o denli kolay olur.

20 Mart- 19 Nisan tarihleri arasında devam edecek iş evinizin yöneticisi Güneşin Koç burcu seyri, her ne kadar Merkürün geri hareketi nedeniyle hafif bulutlu geçse de, bu süreçte yaşamınızın ana gayesinde, sahip olduğunuz değerleri koruma, yeniden hayatınızı kurgulama ve güvenlik içinde yaşama arzusu yoğun. Yani çalışayım, çabalayayım ama yeter ki kendi ayaklarımın üstünde durabileyim. Yani ne aşk ne de başka bir şey, hırsla öne atılarak geleceğinizi garanti altına almak kadar sizi ilgilendirmiyor dersek doğru olur. Hani şu kimselere bağımlı kalmadan yaşama isteği vardır ya, işte siz Balıklarda bu dönemin tam olarak anlamı bu. Ancak maddi kazanımlar evinizde 12 Mart itibariyle etkili olacak Merkür geri hareketi nedeniyle bilinçli olmak durumundayız.

PARA KONULARI

24 Ocak-14 Nisan 2012 tarihleri arasındaki Mars geri hareketi özellikle maddiyatla alakalı ilişkiniz olan kişi, kuruluş veya konularla ilgili işlerinizi mutlaka geri hareket başlamadan önce halletmenizde yarar var. Geri hareket süresince kimseye kefil olmayınız. İster iş ortağınız, ister eşiniz ister kardeşlerinizle ilgili parasal meselelerde yaşanabilecek krizlere karşı şimdiden tedarikli olmanızda yarar var. Cinsel hayatınızı ilgilendiren veya engelleyen şartlarla baş etmeniz gerekebilir. Eşiniz veya partnerinizden kaynaklanan ve sağlığınızı ilgilendiren konular üzerinde son derece dikkatli olunuz. Hijyeninize ve korunmaya önem veriniz. Bilmediğiniz kişilerle ilişkiye girmeyiniz. Sağlığınıza özen gösteriniz.

2 Mart tarihi itibariyle Koç burcunda ilerlemesini sürdürecek olan Merkür, zekanızı, doğuştan sahip olduğunuz yeteneklerinizi para kazanmanız amaçlı güce dönüştürebilecek etkili bir enerjidir. Bu enerji sayesinde maddi konularda hakkınız olanı elde etmek için gerekli mücadeleyi verebilirsiniz. Aileniz, yuvanız ile alakalı ihtiyaçlarınızı karşılamak için bu enerjinin size vereceği hızlılıktan yararlanabilirsiniz. İlişkinizle alakalı konularda veya yasal konularda daha önce halledilmemiş davalarınız için görüşmelerde bulunabilirsiniz. Bu devrede dikkat etmeniz gereken konu, sabırsızlık göstermemek, gerçekçi bir şekilde mali durumunuzu ele almak, projeler üretmek ve bunları sözel olarak gerekli alanlarda göstermek olmalıdır. 12 Mart tarihinde Merkür geri harekete başlayana kadar maddi konularda girişimlerde bulunabilir, iletişim ve haberleşme alanları vasıtasıyla kazanç elde edebilirsiniz. Kısa süren seyahatler parasal mevzularda umutlandırıcı olabilir. Satış ve pazarlama, eğitim, öğretim gibi konularda hırsınız yükselebilir. Bu hırs size ek kazanç elde etmenizde fayda sağlayabilir. Merkür Koç burcunda ilerlerken dispozitör güç Mars-Başak burcunda geri hareketini sürdürüyor olacak. Bu durum gösteriyor ki, yeni bir girişimde bulunurken, bunun yerli yerine oturması için zaman faktörünü es geçmeyelim dostlarım.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

12 Mart-23 Mart (saat 15:22 olana dek) Koç burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Finansal konularda bu dönemde karar almak, uygulamak, doğru iz üzerinde ilerlemek mümkün olmayabilir. Bazen öylesine dikkatsiz davranılır ki, elinizdekini kolayca savurmanız mümkündür. Harcamaların mutlaka belli bir sistem içinde yürütülmesi, kontrollü davranılması gerekir. Ancak bu o kadar kolay olmayabilir. Aldığınız malının iade koşullarını göz önüne almalı, gereksinim dışı para harcamamalısınız. İş girişimlerinde veya paraya dayalı işlerinizde mümkün mertebe temkinli olmakta yarar var.

23 Mart(saat 15:22)-4 Nisan arasında Balık burcundaki Geri Hareket Hangi Konularda Etkili?

Balık burcuna gerileyen Merkür, astrolojik olarak Balık burcunda hem zayıftır hem de pek olumlu değildir. Kaldı ki, bir de geri harekette oluşu, ilişki konusunda yanlışa düşülmesine, dikkatsiz kararlara ve yanılgılara sebebiyet verebilir. Genellikle eş veya uzun süredir ilişkiniz olan kişiyle aranızda yanlış anlaşılmalar veya yanıltıcı sözler rahatsız edici olabilir. Hayallerinizin prens ve prensesiyle karşılaştığını düşünenlerin çok iyi gözlemde bulunmaları şarttır.

GERİ HAREKET SÜRESİNCE TÜM BURÇLARIN DİKKAT ETMELERİ GEREKEN NOKTALAR

Diyelim ki, önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılı kırk yaracak derecede incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, bir mesele üzerinde düşünme, etüt etme anlamında yararlıdır. Ayrıntıları, aksaklıkları gayet net bir şekilde tespit edebilirsiniz.

Ancak geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde düşünmeden, üzerinde inceleme yapmadan, yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki değerlendirdiniz. Aksamalar ve gecikmeler oluşmasını doğal karşılayınız. Birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, hiç düşünmediğiniz halde ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek daha sonra problemler yaşanmasına sebep olabilir. Yapılması gereken, araştırarak, soruşturarak, net bilgi sahibi olmaya çalışmaktır. Yani neyin üzerinde yürüdüğünüzü mutlaka iyi biliniz. Tedbirli olmalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 5 Mart tarihinden başlamak üzere, planlarınızı, projelerinizi gözden geçirmeli, eksikler var mı kontrol etmelisiniz. Rutin hayatınızı sürdürünüz. Geri hareketi dünyanın sonu gibi düşünmeyiniz. Sadece biraz yavaşlayacağız. Bunu bir onarım süreci gibi görünüz. Uygulamak istediğiniz yenilikleri, gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 11 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koymalısınız. 5 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

20 Mart-19 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Güneş, siz Balıkların parasal konularda girişimci olmanızı sağlar. Ancak geri hareket döneminde olduğumuz için, emin olmadığınız alanlarda ve bütçeniz söz konusu olduğunda lütfen dikkatli hareket ediniz. Çünkü bu geçiş harcamaları da teşvik edicidir. alacakların tahsilinde veya ortaklıklar ilişkilerinde dikkatli olmakta yarar vardır. Yoğun bir rekabet söz konusu olabilir. Egonun yükselişi, isteklerinizi elde etmek konusunda mücadele vermenizi sağlarken, harcamalar konusunda da aynı şekilde dikkatsiz davranabileceğinizin göstergesidir. Anlık dürtülerinize yenilmemeli, risk almamalısınız. Öncelikle izlediğiniz yolun doğruluğundan emin olmanız gerekebilir.

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Balıklar, 22 Mart saat 16:37 itibariyle Koç burcunda oluşacak Yeniay, Mars ve Merkür geri hareket dönemine denk geldiği için, yenilik anlamındaki işlerde dikkatli olmamızı gerektirebilir. Yeniayın oluştuğu alan, maddi ve manevi değerlerimizi koruma evi. Bu durumda acil kararlar almak, hareket etmek en başta parasal yönden bizi zor durumda bırakabilir. Elimizdekini korumak, çoğalması için bilinçli hareket etmek gerekiyor. Cebimizdeki parayı düzgün ve planlı bir bütçe çerçevesinde düzenlemek gayet yararlı. Yatırımlar konusunda Yeniay, gözden geçirmelerde bulunulması adına teşvik edici.

Tabii ki Merkür geri hareketini göz önüne alarak ne yönde paranızı değerlendirmek istiyorsunuz bunun için araştırmalarda bulunmak yararlı olabilir. Alacak-Borç konularında dikkatli olmak gerekiyor. Tahsilatlarımız, geciken ödemelerimizin düzgün bir şekilde kontrolü şart. Para, iş, aşk çoğumuzun hayatında önemli kriterler. Bu konularda düşüncesizce hareket etmemek gerekiyor. Değerlerimizi korumak istiyorsak bilinçli olmamız şart. Yeniayı olumlu yönde değerlendirmek için, maddi ve manevi kaynaklarınızı koruma altına almanız, riskten uzak durmanız gayet önemli.

2012 Mart Ayı Astrolojik Takvimi

2 Mart Merkür Koç burcuna girişi
5 Mart Venüs Boğa burcuna girişi
12 Mart Merkür geri hareket başlangıcı
20 Mart Güneş Koç burcuna girişi
23 Mart Merkür Balık burcuna girişi

Pozitif Enerjili Günler: 3-4-11-12-16-20-21-25-26-30-31
Zayıf Enerjili Günler: 1-7-8-13-14-28-29
Aşkta En Şanslı Günler: 3-4-30-31
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 23-24
Yeniay: 20-21-22
(Ay-Balık burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 7-8-9
(Ay-Başak burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2012, burÇ, iremsu, mart


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Semavii 2012 Mart Burç Yorumları N999 Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 02 Mart 2012 12:35
İremsu 2012 Şubat Burç Yorumları N999 Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 01 Şubat 2012 18:44
İremsu 2012 Ocak Burç Yorumları N999 Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 05 Ocak 2012 20:03
İremsu 2012 Burç Yorumları N999 Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 30 Aralık 2011 01:26