IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Mart 2014, 12:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hangi Burca Hangi Müzik Türü İyi Geliyor




Koç - Rast makamı
Gece yarısı ve seher zamanları etkili. Kas, kemik, baş, göz, beyin ve yağlara etki ediyor. Fazla uyumayı engelliyor, düşük nabzın yükselmesine yardımcı oluyor. Akıl ve felç hastalıklarına iyi geliyor. Tedavi değeri yüksek olan dört esas makamdan biri olan rast makamı kişilerde sefa, neşe, iç huzuru ve rahatlık hissi veriyor.

Boğa - Irak Makamı
Venüs bağlantılı, toprak tabiatlıdır. En az 7 asırlıktır. Kuşluk ve ikindi vakti etkilidir. Kuru-soğuk ve dişi karakterdedir. Kara safra ile ilişkilidir. Etkisi cuma günü ve geceleri fazladır. Menenjit, beyin ve akıl hastalıklarına faydalıdır. Omuz, kol, sol kol, eller ve başın üst tarafı üzerinde etkisi vardır. Lezzet verir. Düşünme ve kavrama konusunda etkilidir. Saldırganlığı önleyici ve nekrotik hastaları tedavi edici etkisi vardır. Spritüel tesiri görülür.

İkizler - Isfahan Makamı
Aynı zamanda yengeç burcuna da aittir. En az yedi asırlık bir makamdır. Hava tabiatlıdır. İkindi ile yatsı arası etkilidir. Su bağlantısı vardır. Soğuk ve nemlidir. Dişi ve gece karakterlidir, pazartesi bağlantılıdır. Soğuk tabiatlı olduğu gibi, vücudu ateşli hastalıklardan koruyucu özelliği vardır. Ense, boyun, omuzlar ve sol dirsek için etkilidir. Güven hissi, uyum sağlama, hareket yeteneği, zihin açıklığı, gönül yenileme, düzgünlük verme, zekayı açma ve hatıraları tazeleme özelliği vardır.

Yengeç - Zirefkend Makamı
Bu makam Yengeç Burcu'na aittir ve Merkür tarafından yönetilir. Su tabiatlıdır. Farsça 'döşek (yatak)' anlamına gelir. Uyku vakti etkilidir. Sıcak-nemli özelliğe sahiptir. Kan, erkek ve gündüz bağlantıları vardır, çarşamba günü etkilidir. Sırt, mafsal ağrılarına ve krampa faydalıdır. Beyinle ilgili ağız çarpılmasına, kalp, ciğer, göğüs, kalça ve sağ omuza etkilidir. Neşeyi artırır, derin duygu hissi verir. Bu burca ait diğer bir makam da ısfahan makamıdır. Açıklama için ikizler burcuna bakınız.

Aslan - Büzük Makamı
Ateş tabiatlıdır. Güneş tarafından yönetilir. Sıcak-kuru özellik gösterir. Farsça 'büyük' anlamına gelen bu makam sekiz asırlıktır. Gün doğumundan kuşluk vaktine kadar etkili olmaktadır. Kara safra, dişi ve gece bağlantılı olup, Merkür gezegeni ve Çarşamba günü ile ilgilidir. Zihni temizler, vesvese ve korkuyu def eder. Fikre yön verir. Kramp ve beyin hasarı ile ortaya çıkan şiddetli hastalıklara yararlıdır. Boyun, boğaz, göğüs, ciğer ve kalp ve yan böğür (basen) için etkilidir. Terazi burcundaki rehavi makamına da bakınız.

Başak - Zengüle Makamı
Farsça 'çıngırak, def pulu, zil' demektir. Aynı zamanda terazi burcuna da aittir. Venüs'ten etkilenir. Toprak tabiatlı, sıcak ve nemli özellik gösterir. İran mitolojisinde bir Türk kahramanın adıdır. XIII. asırdan önce Hicaz makamından ayrılarak oluşmuştur. Günbatımından sonra etkilidir. Kalça eklemleri ve bacak içleri ile ilgisi bulunur. Kalp hastalıklarına, menenjit ve beyin hastalıklarına iyi gelir.

Terazi - Rehavi Makamı
Rüzgarla ilişkilidir, sıcak ve kuru tabiatlıdır. Rehavi'nin anlamı, 'Urfalı, Urfa'ya ait' demektir. 10. yüzyıldan önceye uzanan bir geçmişi vardır. İbn-i Sina ve Evliya Çelebi'de bahsi çok geçer. Sonraları Rast makamı, Rehavi makamının yerini almıştır. Diğer adı Ruhavi'dir. Seher zamanı ve ikindiyle yatsı arası etkilidir. Aslan Burcu, Güneş ve pazar günüyle ilgilidir. Nemli ve kuru sarı safra, erkek, sağ omuz, burun kanamaları, baş ağrıları, ağız çarpıklığı ve balgamdan gelen rahatsızlıklara faydalıdır. Akıl hastalıklarına da faydalıdır. Göğüs, mide ve yan böğür (basen) için yararlıdır. Doğuma yardımcı olur. Sonsuzluk ve yer çekiminden kurtulma duygusu vermektedir. Bu burca ait bir diğer makam da Zen güle Makamıdır. Açıklaması için başak burcuna bakınız.

Akrep - Hüseyni Makamı
Aynı zamanda kova burcuna da aittir. Anlamı, 'Küçük sevgili ve Hüseyin ile ilgili' demektir. En az altı asırlıktır. Satürn etkilidir. Su tabiatlıdır. Nemli ve sıcak tabiatlıdır. Mert bir ifadesi vardır. Sabah ve gün ağarırken etkili omakla beraber sabah ile öğlen arası etkisi daha fazladır. Cumartesi özel gündür. Güzellik, iyilik, sessizlik, rahatlık verir ve ferahlatıcı özelliği vardır. Barış duygusu verir. İç organlara etkilidir. Kalp, karaciğer ve mide için faydalıdır. Karaciğer, kalp ve ruhların iltihabını söndürür ve yok eder. Mide hararetini giderici özelliği vardır. Erkeklerde görülen gizli ateşli nöbet ve günde bir kere gelen ateşli nöbetin giderilmesinde faydalıdır. Sol omuzdaki rahatsızlıklara ve sıtma hastalığına iyidir.Tabiat ile birleştirir. İçindeki gizli pentatonik yapı sebebiyle, kendine güven ve kararlılık duygusu verir; bundan dolayı otistik ve spastik hastalara faydalıdır.

Yay - Hicaz Makamı
Adını Arabistan'daki Hicaz bölgesinden almıştır. Ateş tabiatlıdır. Sıcak özellik gösterir. Jüpiter bağlantılıdır. Yatsıdan sabaha kadar olan zamanda etkisi fazladır. Alçakgönüllülük duygusu verir. Kuru-soğuk nedenli hastalıklar için faydalıdır. Düşük nabız atımını yükseltir. Kemiklere, beyne ve çocuk hastalıklarına tedavi edici etkisi vardır. Üro-genital sisteme ve böbreklere etki gücü fazladır. Önemli bir etki alanı da göğüs bölgesidir. Bu burca ait diğer akam da nihavent makamıdır. Açıklaması için oğlak burcuna bakınız.

Oğlak - Nihavend Makamı (Nihavent Makamı)
Kelime anlamı Iranda Luristan Eyaletinde Hanedanın güneyinde Tarihi bir şehrin adıdır. Aynı zamanda yay burcuna da ait bir makamdır. Nihavent makamı en eski makamlardan biridir. Jüpiter etkilidir. Toprak-ateş grubuna girer. Sıcak-kuru yapıdadır. Etkisi öğleden sonra, özellikle ikindi zamanında en fazladır.
Kan dolaşımı, karın bölgesi, kalça, uyluk ve bacak bölgelerinde etkilidir. Kramp, kulunç, bel ağrısı ve tansiyon rahatsızlıklarına faydalıdır. Kuvvet ve barış duygusu verir. Akıl hastalıkları üzerinde iyileştirici etkisi vardır. Bu burca ait diğer bir makam da neva makamıdır. Açıklaması için kova burcuna bakınız.

Kova - Neva Makamı
Kelime alamı, 'Ses, seda, makam ve ahenk' demektir. 'Gönül okşayan makam' adıyla bilinir. Aynı zamanda oğlak burcuna da aittir. Satürn tarafından yönetilir. Hava tabiatlıdır, kuru-soğuk ve dişi özellik gösterir. Kara safra bağlantılıdır. Gece ve kuşluktan ikindiye kadar olan zamanda etkisi fazladır. Üzüntüyü giderir ve lezzet verir. Kuvvet ve kahramanlık duyguları meydana getirir. Göğsün sağ tarafına, böbreklere, omurilik, kalça ve uyluk bölgelerine etkisi vardır. Kötü fikirleri kovduğu, cesaret ve yiğitlik verdiği, gönül sevinci oluşturduğu ileri sürülür. Akıl hastalıklarının tedavisinde faydalıdır. Büluğ çağındaki kız çocuklarının kadın hastalıklarına iyi gelir. Bu burca ait diğer bir makam da hüsayni makamıdır. Açıklaması için akrep burcuna bakınız.


Balık - Uşşak Makamı
Kelime anlamı 'Aşıklar' anlamına gelir. Soğuk-nemli tabiatlıdır. Jüpiter tarafından yönetilir. Fecirden kuşluk vaktine kadar ve günbatımında etkisi fazladır. Beyaz balgam, gece ve dişi bağlantılı olup perşembe günü daha etkilidir. Gülme, sevinç, kuvvet ve kahramanlık duyguları verir. Derin aşk ve mistik duyguların ifade vasıtasıdır. Kalp ve ayak rahatsızlıkları ile nikriz (damla) ağrılarına iyi gelir. Çocukların bütün organlarını etkileyen kuru ve sıcak yellere, erkeklerde görülen ayak ağrılarına faydalıdır. Uyku ve istirahat için birebirdir, gevşeme hissi verir.

(k&k)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 02 Ağustos 2019, 07:25   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hangi Burca Hangi Müzik Türü İyi Geliyor




Boğa burcuna.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
burca, geliyor, hangi, müzik, türü, İyi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hangi burca, hangi iç çamaşırı? Ay Burçlar, Fallar ve Kehanetler 5 10 Şubat 2012 16:06
Hangi Burca Aşıksınız? pyracantha Burçlar, Fallar ve Kehanetler 1 14 Kasım 2011 22:37
Hangi burca aşıksın? Süslü Burçlar, Fallar ve Kehanetler 2 29 Mart 2010 19:45
Hangi burca aşıksınız? UnyE Burçlar, Fallar ve Kehanetler 8 04 Temmuz 2007 01:10