IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2016, 09:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MERKÜR VE EVLER




MERKÜR


Yönettiği burçlar: İkizler, Başak
Cinsiyeti: Dişil
Temel Fonksiyonu
Zeka ve hareket yıldızı Merkür, astrolojide haberleşmeyi temsil ettiği için “Tanrıların Habercisi” diye de adlandırılır. Sürekli hareket halinde olan bu gezegen bir yandan hatırlar bir yandan unutur. Sürekli olarak edindiği yeni bilgiler onun her ortama uyum sağlamasını kolaylaştırır. İletişim, ulaştırma, mantık, anlayış, akıl, konuşma yeteneği onun etkisi altındadır. Günlük hayatla ilgili pek çok sorumluluğu üstlenen Merkür’ün görevleri arasında koordinasyonu ve bilgi alışverişini sağlamak en birincil amaçtır. Günlük hayatta bu kadar önemli bir konuma sahip olan Merkür gezegeni gerileme yaşadığında da aynı şekilde hayatımızı etkiler. Ama bu sefer daha ters açılarla. Bu devrede yeni işlere başlangıç, yenilikler yapmak iyi sonuçlar vermeyebilir. Çünkü yıldızlar böyle ters durumlarda olumlu ve güçlü özelliklerini yitirirler. Merkür gerilemesi yaşanırken yaşanacak sorunların başında özellikle iletişim gelir. Haberleşmede sıkıntılar yaşanılacağı gibi; bilgiler karışabilir, unutkanlık ve karmaşa yaşanabilir. Merkür vücutta sinir sistemi, tiroid bezleri, konuşma-duyu organlarını ve akciğerleri temsil eder. Yöneticisi olduğu İkizlerle birlikte, Başak burcu da bu gezegenin güçlü bir şekilde etkisi altındadır. Balık burcu bu gezegenle pek anlaşamasa da, yaratıcılık gücünde artış gözükür.



Merkür on iki evi gezerken bize etkileri nelerdir? Nasıl bir karaktere bürünürüz?
Merkür haritanızda 1. Evde ise
Konuşkan, bilgi ve haberleri çeken, başkalarının duymak istediklerini söyleyen ve her yerde olduğunu ve her şeyi bildiğini gösterir şekilde davranmaktan hoşlanan biri. Aynı zamanda birden fazla işle de rahatlıkla uğraşır.

Merkür haritanızda 2. Evde ise
Düşüncelerden ve fikirlerden anlaşılır yararlar sağlamaya çalışır. Yazarlık, komünikasyon, eğitim, satış, yayıncılık, seyahat veya taşımacılıktan gelir kazanmaya müsaittir. Başkalarının önemli bulduğu bilgileri öğrenerek kendine kişisel fırsatlar yaratmasını iyi bilir.


Merkür haritanızda 3. Evde ise
Doğal bir haberleşme kabiliyeti vardır. El becerisi ve mekanik becerileri ile gözdedir. Kardeşiyle birlikte olmaktan ve eğlenmekten çok hoşlanır. Entelektüel meraka sahiptir. Konuşma özrü, duyma kaybı, öğrenme özrü mümkündür. Cemiyet olayları ile yakından ilgilenir.

Merkür haritanızda 4. Evde ise
Birçok kitap, dergi veya gerçeğe dayalı dokümanlara sahip olmayı arzular. Evinde geniş cihazlar ya da alet çeşidi bulundurmayı ister. İleriki dönemlerde kardeşleriyle beraber yaşayabilir. Cemiyet toplantıları için evini kullanmaktan hiç çekinmez.

Merkür haritanızda 5. Evde ise
Yaratıcıdır. Yazarlık kabiliyetine sahiptir. Kabiliyetli bir takipçi olması da mümkündür. Entelektüel kabiliyeti olanlara romantik bir şekilde bağlanır. Çalışan çocuklara kendinden bir şeyler öğretmek veya yardım etmekten çok hoşlanır.

Merkür haritanızda 6. Evde ise
Kendini işine adamıştır. Düşünceleri gereksiz olaylarla fazlaca dolu olabilir. Başkalarına iş vermekten büyük haz duyar. Satış veya iş vermek, sosyal veya sağlık ile ilgili servislerde çalışmaya eğilimlidir. Daha çok kâğıt işleri ile uğraşmayı sever. Fiziksel sağlığı ile çok ilgilidir.

Merkür haritanızda 7. Evde ise
Aynı zamanda birden çok işi yürütebilir. Birden çok evlilik ihtimali olabilir. Kontratlar, halkla ilişkiler veya hukuk gerektiren işlerde çalışabilir ve bu tür konularla çok yakından ilgilenir. İsimler, suratlar veya kişiler hakkındaki detayları mükemmel bir şekilde aklında tutabilme yeteneğine sahiptir.

Merkür haritanızda 8. Evde ise
Psikolojik ve ruhsal olaylarla ilgilidir. Başkalarının maddi durumları ile de ilgilenebilir. Sır saklayabilen bir yapıya sahiptir. Sözlü veya yazılı haberleşmelerde iyi ve kurnaz davranmasını bilir. Araştırma veya incelemeye eğilimli bir yapısı da vardır.

Merkür haritanızda 9. Evde ise
Yabancı ülkelere seyahat etmekten çok hoşlanır. Yabancı bir ülkede eğitim görebilme şansına da sahiptir. Birden çok konuda diploma sahibi olması mümkündür. Gazeteleri okumayı ve son dedikoduları öğrenmeyi çok sever. Yazarlık, reklamcılık, antropoloji, din öğretmenliği veya politika ilgisini çeker.

Merkür haritanızda 10. Evde ise
Fikirlerini anlatmak ya da bunları pratikte uygulamak için çevresinin fikirlerine ve olumlu desteğine çok ihtiyaç duyar. Halka açık alanlarda bilgisini göstermekten hoşlanır. Birden fazla mesleği olabilir veya mesleğinde çift taraflı çalışan elemanlara sahip olabilir.

Merkür haritanızda 11. Evde ise
Arkadaşlarının düşünce ve fikirlerini kendisi için ilham kaynağı olarak kullanır. Duygusal özdeşleşmeler ve bağlılık üzerine kurulmuş arkadaşlıklardan çok mantıksal dostluklar kurmaya eğilimlidir. Organizasyonlarda aktif rol almayı çok ister. Düzenleyen, yöneten ve işi sahiplenen olmak, egosunu besler.

Merkür haritanızda 12. Evde ise
Fikirlerini her zaman kendine saklar. Sessiz bir ortamda daha iyi düşünür. Fikirleri genel ve mantıktan çok içgüdüseldir. Hayırsever kuruluşlar, hastaneler veya hapishaneler ile yakından ilgilidir. Geçiş, bilinçaltı rüyalar veya gizli olaylarla da ilgilenir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
astroloji, ev, harita, merkür


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Merkür'ün Hiç Görmediğiniz Yüzü Desmont Bilim Dünyasından Son Haberler 0 28 Kasım 2014 22:10
Merkür Görüntüleri Zen Fotoğraf Kulübü 0 30 Aralık 2012 17:52
Merkür Retro Perius Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 03 Kasım 2012 12:05
Merkür'de UFO şüphesi LeyLa Haber Arşivi 0 08 Aralık 2011 12:39
Merkür YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 13 Nisan 2009 18:21