IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Haziran 2017, 09:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
4 Haziran Mars Yengeç Burcunda: Önce kendimizi sonra sevdiklerimizi koruyoruz




4 Haziran 2017 itibariyle Mars Yengeç burcuna geçiş yapıyor ve 20 Temmuz 2017'ye kadar bu burçta kalacak. Mars, Yengeç burcundayken rahat edemez düşük konumdadır; ondan ötürü doğasına ait doğrudan, kararlı ve savaşçı tabiatı tam olarak sergileyemez. Bu yüzden de her türlü davranış doğrudan imalarla ya da dolaylı yolla sergilenir. Daha açmak gerekirse özellikle işin içerisinde agresyon ve kırgınlık girdiğinde bunu en bilindik şekilde "trip atmak" şeklinde yansıtma duygusu artar. Yani direkt bir şeyleri söylemek yerine tavırlarımız ve davranışlarımızla karşı tarafın bunu anlamasını bekleriz, anlaşılmayınca da içten içe daha sinirlenip karşı tarafa olan güvenimizi sorgulamaya başlayabiliriz. Zira bu dönemde duygularımız da yoğun olacaktır, alınganlık ise tavana çıkabilir!

Özellikle kadınlar açısından baktığımızda bu duygu daha yoğun olacaktır, aynı zamanda anaçlık, koruyuculuk ve kişi başta olmak üzere güvenlik duygusunu sağlamak adına dürtüler daha baskın deneyimlenebilir. Erkekler ise daha at, avrat, silah moduna geçip daha maskülen ve koruyucu hatta maço bir ruh haline bürünebilirler. Burada aslında anahtar kelimemiz Yengeç burcunun en önemli özelliklerinden biri olan anlayış, empati ve şefkat duygusu. Yani anlık öfkeler ve kızgınlıkları gerçekten dile getirmeyip patlama noktasına kadar beklemek yerine bunu doğru zamanda ve doğru olumlu iletişim metodları ile çözmeye çalışmak bize fayda getirecektir.

Ayrıca bu etki vesilesi ile haritası özellikle etkilenen kişiler "Sen zamanında da bana böyle yapmıştın" düşüncesine çok daha fazla girebilirler. Burada Mars'ın savaşçı doğasını kullanmaya ihtiyaç var, geçmişteki sorunlar ve güvensizliklerden kurtulmak; önce kendi iç güvenliğini ve huzurunu sağlamak gerekiyorsa bunun için yan yan değil gerçek net adımlar atmak olacaktır. Diğer bir yandan olumlu kullanımını ailesi, sevdikleri için gerekirse ölümü göze alacak bir anne gibi de hayal edebiliriz. Ve en önemlisi bu gücü esasen bizi sınırlayan, korkutan, güvensizliğe iten tüm kalıpları kırmak adına kullanabilir, duygusal yüklerimizden arınarak aslında daha özgür olup çevremizi de güçlü kılabiliriz. Bunu aslında tam olarak uçaklarda yapılan önce oksijen maskesini kendinize sonra çocuğunuza takın uyarısına benzetebiliriz, zira siz "güçlü" durumda olmayınca çevrenize nasıl yardım edebilirsiniz ki? Maskeleri takalım, transite hazırlanalım.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gelelim Mars Yengeç transitinin burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Bu dönemde hanede ya da aile bireyleri arasında huzurda bozulmalar görülebilir. Mars Yengeç'te size gergin açı yaptığı için daha alıngan hissedebilir, kimi zaman da ani duygusal açıdan reaksiyonlar göstermeye meyilli olabilirsiniz. Burada empati anahtar kelime olarak karşımıza çıkıyor. Siz de içinizi şişirip şişirip aniden patlamak yerine özellikle hane ve aile konularında iletişime geçerek sorunları rahatça çözebilirsiniz; sadece geçmişe kilitlenmeyin yeter. Aynı zamanda doğru düşünüp planlayarak mülk almak, tadilat yapmak gibi konulara da odaklanabilirsiniz. Taşınma konusu da aynı şekilde bir anda gündeminize girebilir.

BOĞA: Mars'ın açısı sizlere olumlu; ondan ötürü bu enerjiyi en güzel şekilde kullanmak açısından fırsata sahipsiniz. Öncelikle yakın çevre, kardeşler başta olmak üzere iletişim problemlerini kalıcı olarak çözmek, özellikle de kırgınlıkları bitirmek açısından güzel etkiler var. Diğer yandan da sizin güvenlik duygunuza zarar veren, sizi tükettiğini hissettiğiniz kişilere karşı da duruşunuzu net hale getirebilirsiniz. Ticari açıdan girişimler adına ilk planlar yapılabilir, adımlar hayata geçirilebilir. Bu konuda aynı zamanda aile fertlerinden de destek alabilmeniz mümkündür.

İKİZLER: Maddiyatla ilgili konularda hem fırsatlar, hem de riskler bir arada görünüyor. Bir yandan para kazanma konusunda yeni girişimlere doğru bir meyil var, ancak Mars Yengeç yapısı sebebiyle "Yapsam mı yapmasam mı" gibi arada kalma, bir türlü ilk adımı atamama durumu görülebilir. Ancak kesinlikle anlık heyecanla atılan riskli maddi atılımlardan uzak durmak önemli. Aynı zamanda kişisel değerlerle ilgili olarak özellikle bu süreçte kendi değeriniz konusunda biraz daha hassas ve alıngan hissedebilirsiniz, içinizi dökme ihtiyacı oldukça artabilir. Bu konuda özellikle gönülden sevdiğiniz, aileniz ya da aile gibi gördüğünüz kişiler size destek olabilir.

YENGEÇ: Eğer kabuğunuza çekilip kendinizi dünyadan soyutlamaz ve gerçekten içinizdeki güce ulaşmak istersiniz bu enerjiyi en etkin şekilde kullanabilme şansına sahipsiniz. Bu süreçte aslında uzun süredir isteyip de hayatınızda atamadığınız adımları atmak adına güç toplamanız mümkün. Diğer yandan da hayatınıza yeni bir yön verme, isteklerinizi gözden geçirme açısından da önemli bir süreç sizi bekliyor. Bu dönemde duygusallığın yanı sıra alınganlık ve pasif agresyon da içinizde yükselebilir, bunları içeride biriktirmek yerine özgürleşmeyi seçmek; en önemlisi geride bırakmak çok mühim görünüyor. Aynı zamanda fiziki beden açısından da etki aldığınız için transit süresince riskli hareketlerden kaçınmak ve sağlığa ekstra özen göstermekte fayda var.

ASLAN: Ruhsal açıdan bir dönüşüm süreci sizi bekliyor. Bu dönemde özellikle geçmiş başta olmak üzere her türlü ailevi ve duygusal konu zihninizde daha fazla gündemde olabilir. Bu süreçte kimi zaman aşırı gurur yaparak insanları kendinizden uzaklaştırma duygusuna kapılabilirsiniz; hak edenler için sorun yok ancak sadece geçmişten gelen bir travmayı bir anlığına tetiklediği için insanları da hayatınızdan silmeye gerçekten gerek yok. Diğer yandan ruhsal anlamda özellikle kendi içinize dönerek bir yüzleşme yaşamanız, aynı zamanda şefkat ve sevgi duyduğunuz kişilerden özellikle bu konularda beklenmedik destekler almanız da mümkündür.

BAŞAK: Transitin olumlu etkisi sebebiyle dostlarınızla adeta bir sevgi yumağı olabilirsiniz. Bu süreçte arkadaşlarınız, ait olduğunuz sosyal çevre çok önemli hale gelebilir; ve gerektiğinde bu insanlar için elinizi taşın altına koyup mücadele etmeniz hatta onları korumanız gerekebilir. Diğer yandan özellikle işin içerisinde kadın ve aile odağı başta olmak üzere yeni projeler yapma adına fırsat bulabilir, bu konuda sizle benzer odakta insanlarla tanışarak bir yol haritası belirlemeyi seçebilirsiniz. Sadece kimi zaman bu evrede arkadaşlarınızla ya da iş yaptığınız kişilerle ilgili ufak kusurlardan ötürü havadan nem kapma durumu görülebilir, bu durumu çok abartmamakta fayda var.

TERAZİ: Kariyer açısından önemli bir etki; aynı zamanda bir süredir iş başta olmak üzere sürekli devam eden bir sorun ya da belirsizlik varsa bu çözülebilir; menfi ya da müspet olayların arkasındaki gerçek sebepleri görebilirsiniz. Öncü burç olduğunuz için sizin de bu dönemde duygusallığınız artabilir, ancak iyi haber olarak bu transit aralığı sırasında sevgili Jüpiter 11 Haziran 2017'de ileri hareketine başlayacak; yani ruhen de güçleniyorsunuz, kendinize güven ve inanç hissiniz yenileniyor. Bu etki ilk başta özellikle çok yoğun hissetmek ve her şeyi kişisel algılamakla sonuçlanabilir bu dengenin kurulmasına dikkat. Aynı zamanda yeni bir iş kurmak, kariyer değişimi adına yeni adımlar atmak mümkün olabilir.

AKREP: Bu transit size hem zihnen hem de ruhen esasen iyi geliyor. Başta felsefi, uhrevi ve bilgi ile alakalı konular olmak üzere bu konulara dair odaklanmanız artabilir, kendinizi geliştirmek ve bunu da çevrenize aktarmak konusunda istekli olabilirsiniz. Mevcut süren bir eğitim süreciniz varsa tamamlanarak ustalaşmaya doğru adımlar atmanız da mümkündür. Aynı zamanda farklı diyarları, insanları ve kültürleri keşfetmek; yeni seyahatler planlamak adına da güzel bir etki mevcut. Diğer yandan uzun zamandır kendi memleketinize gidip ailenizi göremediyseniz de değerlendirmek adına çok iyi bir fırsat. Son olarak uluslararası konular, ticaret ve hukuki konulara dair adımlar atmak adına da fırsatlar mevcut.

YAY: İşin içerisinde özellikle miras, alacak, nafaka gibi konular varsa bu süreçlerle ilgili mücadele etmeniz gerekebilir; ancak ilk başta bu gücü kendinizde bulamayabilirsiniz. Biraz daha kendinizi uyandırmak ve ayakta dik durmakta fayda var. Sadece bir uyarı olarak başta eş/ortağın parası ve diğer maddi kaynaklarda konuyu aşırı benimsemek, bu konularla ilgili tüm kararları almak; maddi dışsal kaynakları hayatınızdaki güvenlik adına en önemli konu olarak görüp parasızlık korkusu gibi duygular içerisinde girebilirsiniz. Bu duyguya saplanmak yerine çözüme ilerlemek ve kolektif hareket son derece mühim. İyi kullanımında yeni yatırımlar yapmak, başkalarının kaynaklarını da zenginleştirmeniz mümkündür.

OĞLAK: Duygusal konular masaya yatırılıyor, ve özellikle ilişkilerle ilgili önemli bir hesaplaşma süreci gündemde. Bu süreçte daha nostaljik hissedebilirsiniz, aynı zamanda eski sevgililer temas da görülebilir. Diğer yandan daha çok sizi koruyup kollayacağını hissettiğiniz, size güven duygusu veren kişilere karşı daha fazla çekim duyabilirsiniz, ancak aşırı yapış yapış size bağımlı kişiler de aynı oranda irrite edici gelebilir. Diğer yandan ortaklıklar adına da önemli kararlar alma ve insanlardan neler beklediğinizi sorgulayacağınız etkiler de sizi bekliyor; ancak transitin etkisi gerilimli olduğu için fevri davranmayıp uzun vadeli düşünerek kararlarınızı kesinleştirmenizde fayda var.

KOVA: Bu dönemde özellikle aile fertleri ya da hane içindeki kişiler olmak üzere onların bürokratik işleri, günlük koşuşturmacaları içerisinde olacağınız bir süreç gündeme gelebilir. Aynı zamanda iş ortamında kimi zaman aşırı alıngan olabilirsiniz, ya da tam tersi tüm insanlar size sürekli mıymıylanan ve bir şeylerden şikayet eden kişiler gibi görünebilir. (İkinci ihtimali daha yüksek buluyorum) Aynı zamanda sağlık konusunda transit boyunca daha hassas olmak, özellikle de beslenme düzeni, hayat tarzı gibi konularda kendinize çeki düzen vermek önemli görünüyor. Anne tavsiyeleri bu dönemde oldukça işe yarayabilir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


BALIK: Transitin olumlu etkisi vesilesiyle aşk hayatında özellikle de eskiden tanıyıp bir türlü yollarınızın kesişemediği bir insanla denk gelebilir ve birden romantizm patlaması yaşayabilirsiniz. Aynı dönemde devreye girecek Venüs Boğa etkisi de zaten havadaki aşk kokusunu iyice güçlendiriyor. Diğer yandan bir uyarı olarak duygular çok yoğun yaşanabileceği için anın büyüsünü tabii kaybetmeyin ancak bir ayağın da yere basmasında fayda var. Belirsiz bir ilişkiniz varsa şayet artık bir şeyler görünür hale gelebilir ve yüzleşmeler yaşanabilir. Harita da destekliyorsa çocuk sahibi olmayı düşünen balıklar için güzel etkiler de gündeme gelebilir.

Merve Dirağ

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
4 haziran, astrolojii, burcu, kendimizi, koruyoruz, mars, sevdiklerimizi, sonra, yengec, Önce


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
VENÜS OĞLAK BURCUNDA - En çok kendimizi seviyoruz! Dream Burçlar, Fallar ve Kehanetler 1 13 Kasım 2016 13:33
Mars Akrep Burcunda Perius Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 23 Ağustos 2012 16:31
Mars Başak Burcunda N999 Burçlar, Fallar ve Kehanetler 1 30 Aralık 2011 01:21
Mars Başak Burcunda Lucifer Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 20 Kasım 2011 12:00