IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Temmuz 2017, 20:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeni Ay Ritüeli Nedir? Yeni Ay Ritüeli ve Meditasyon




Yeni ay, Ay’ın döngülerinin doğum noktasıdır. Yeni ay ritüeli uygulayarak, kalbinizle istediklerinizi tezahür ettirmeye hazır mısınız?Yeni ayın evresi niyetinizi planlamak ve tohumlamak için en uygun zamandır. Fideler topraktan geçip güneş ışığına erişmeden önce bir gebelik dönemine ihtiyaç duyarlar. Bu aynı zamanda fikirlerimizi geliştirmemiz ve gerçeklik yolundaki görüşlerimizi temizlememizde de geçerlidir. Ayın karanlık tarafı, gizemli görünmeyen güçleri ile mucizevi tezahürleri filizlenmeye ve yıldızlara ulaşmaya başlamadan önce niyetlerimizin kök salabileceği besleyici bir ortam sunar.

Yeni Ay Ritüeli ve Meditasyon

Daha önce böyle ritüeller ile uğraşmamış, meditasyon bile yapmadıysanız Yeni ay evresi boyunca dileklerinize odaklanmak için her ay birkaç dakika ayırarak başlayın. Bu zihnin netleşmesini, ne istediğinizi tekrar düşünmenizi sağlayacak ve kalbinizi söz ile doldurmanıza yardımcı olacaktır. Hedefleri belirlemek veya geleceğiniz için ön plan yapmak söz konusu olduğunda, yeni aydan daha iyi bir başlangıç zamanı yoktur. Düşünülen, dile getirilen veya yazılmış herhangi bir niyet de güç taşır; bu yüzden lütfen gerçekten istediğiniz şeyleri düşünün. “Ne dilediğine, Tanrı’dan ne istediğine dikkat et!” derler. Siz de yeni ay dileklerinizi bu hassasiyet ile seçin. Ancak endişelenmeyin. Ay’ın da evreleri olduğu gibi bizim de dönemsel bireysel isteklerimiz ve ihtiyaçlarımız vardır. Bu nedenle, başka bir ay döngüsü döndüğünde, her ay niyet listenizi yeniden düzenlemek için fırsatınız olacaktır.

Yeni Ay Ritüeli için Hazırlık

Yeni Ay Ritüeli yapmak aslında çok kolaydır. Sadece 1-2 dakika nefesinize odaklanıp isteklerinizi düşünmek bile aslında bir ritüeldir. Önemli olan alışkanlık kazanmaktır.

Ancak ben hakkını vere vere bir ritüel yapmak istiyorum derseniz de tarifini veriyorum.

Öncelikle hatırlatmak isterim ki, bu ritüele ne kadar odaklanır, özen gösterir ve zaman ayırırsanız, daha fazla verim alırsınız. Ne kadar zaman harcarsanız enerjiniz o kadar yoğunlaşacaktır.

İşte Yeni Ay Ritüeli için ihtiyacınız olanlar
  • Niyetleri yazmak için beyaz bir kâğıt
  • Renkli kalemler ve markerlar
  • Mum ve kibrit
  • Kokusunu tercih ettiğiniz bir tütsü veya adaçayı
  • Meditasyon müziği
  • Rahat bir alan, yere oturmak için bir minder veya mat

Öncelikle ritüeli yapacağınız alanı bir tütsü veya adaçayınızı yakarak enerjisel olarak temizleyin. Meditasyon için seçtiğiniz parçayı açın. Rahat bir oturma pozisyonuna geçin. Gözlerinizi kapatıp birkaç nefes, nefesinize odaklanın. Bu sizin günlük hayatın koşturmasından ayrılıp bulunduğunuz an’a gelmenizi sağlayacaktır. Müziğin sesini dinlemeye başladığınız, halinizden memnun bir konuma geldiğiniz zaman yavaşça gözlerinizi açın. Hazırladığınız beyaz kâğıda, hiçbir aceleniz olmadan, son derece yavaş ve düşünerek Yeni ay ritüeli dileklerinizi madde madde yazın. Kâğıdı tüm renkli kalemleriniz, markerlarınız ile süsleyin. Gerekirse niyetlerinizi simgeleyen resimler yapın. Hatta daha da ileri gidip, dergilerden veya başka kaynaklardan, niyetlerinizi ifade eden resimler kesebilir, bu kâğıda yapıştırabilirsiniz. Bu kâğıt üzerinde niyetlerinizi düşünerek harcadığınız her dakika, niyetlerinizin gerçekleşmesi için gereken enerjiyi evrene göndermenize yardımcı olacaktır.
Yeni Ay ritüelinde niyetlerinizi yazarken kendinizi sınırlamayın

“Bir yatım olsun”, “1.000.000 Dolarım olsun” diye yazasınız geliyor ama “çok ütopik, asla olmaz” diye düşünüp yazmıyorsanız; hata ediyorsunuz. Eğer aklınıza gelen şey gerçekten olmasını istediğiniz bir şeyse, ne kadar ütopik olduğuna bırakın evren karar versin. Aynı şekilde herhangi bir isteğinizi küçümseyerek bu listeye yazmaktan kaçınmayın. Örneğin bir konsere gitmek istiyorsunuz veya bir arkadaşınızla belli bir günde yemeğe… Hiç önemli değil. Daha az gayretle ortaya çıkma ihtimali olan şeyler de bu listeye yazılmayı hak eder.

Ne kadar basit veya ulaşması ne kadar zor olursa olsun, gerçekten istediğiniz her şeyi bu listeye ekleyin. Kağıdınızla yeterince vakit geçirdikten sonra, içinizde bir kıpırtı hissetmeye başlarsınız. Çünkü yazdıklarınızdan herhangi birinin gerçekleşme ihtimali bile sizi heyecanlandırmaya başlar. İşte bu süreçte mumunuzu yakın ve gözlerinizi kapayın.

Kâğıda yazdıklarınızın gerçekleşmiş olduğu noktada kendinizi hayal edin;
  1. O arabaya bindiğinizi, sevdiğiniz adam ile beraber yürüdüğünüzü, piyangoyu kazandığınız andaki surat ifadenizi, neşe ile attığınız çığlıklarınızı, hepsini…
  2. Sıra ile hayal edin.
  3. Bitirdiğinizde gözlerinizi açın ve sesli olarak “istediklerimin veya istediklerimin benim menfaatime en uygun halinin gerçekleşmesini kabul ediyorum.” Diyerek mumunuzu üfleyin.
  4. Müziğin sesini biraz daha açarak birkaç dakika daha bulunduğunuz durumun tadını çıkarın.
  5. Hepsi bu! Listenizi saklayın. Görünür bir yere asabilir veya yanınızda dolaştırabilirsiniz.

Her Yeni Ay’da listenizi güncelleyin. Ancak eski ritüel kağıdınıza eklemeler yapmayın. Her ay aynı işlemleri yeniden yapın. Eski listelerinize de göz atın. Aralarından bazılarının gerçekleşmiş olduğunu görmek motivasyonunuzu ve inancınızı arttıracaktır.

Yeni Ay’ları Nasıl Takip edeceğim?
Sıradan bir Ay takviminde Yeni ay günlerini rahatça görebilirsiniz. Birçok ajandada yeni aylar belirtilmekte. Ancak ben size bir güzellik daha yapacağım. 2017 yılında gerçekleşecek tüm Yeni Ayların listesini aşağıda size hazırladım. İlki 28 Ocak 2017, yani bu Cumartesi.

28 Ocak 2017 Cumartesi

26 Şubat 2017 Pazar

28 Mart 2017 Salı

26 Nisan 2017 Çarşamba

25 Mayıs 2017 Perşembe

24 Haziran 2017 Cuma

23 Temmuz 2017 Pazar

21 Ağustos 2017 Pazartesi

20 Eylül 2017 Çarşamba

19 Ekim 2017 Perşembe

18 Kasım 2017 Cumartesi

18 Aralık 2017 Pazartesi


Yeni Ay Ritüeli yapmaya gönüllü fakat bunu yapacak zamanı kendiniz yaratamıyorsanız…

Yeni Ay Ritüelleri ve meditasyonları yaptıran birçok merkez var. Üstelik bu ritüellerin ücretleri de oldukça uygun. Bu Cumartesi gerçekleşecek olan Yeni Ay için benim de hazırladığım bir ritüel var. 27 Ocak 2017 Cuma günü saat 19:00’da gerçekleştireceğim bu Yeni Ay Ritüeli ve Başlangıçlar Meditasyonuna katılmak isterseniz, detaylı linki aşağıda. Üstelik de ücretsiz!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Temmuz 2017, 20:10   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yeni Ay Ritüeli Nedir? Yeni Ay Ritüeli ve Meditasyon




Yazın gelmesi ve sosyal hayattaki sorumluluklarımın fazlalığı nedeni ile böyle bir konuyu bulmakta geç kaldım fakat aşağıdaki tarihler ve gelecek yıl tarihleri için geç kalmış sayılmayız
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Pazartesi günü Anıl Can ritüeller ve niyet ile alakalı bir konuşma yapmıştı. Birazda onun sayesinde araştırdım. Sevgiler.

21 Ağustos 2017 Pazartesi

20 Eylül 2017 Çarşamba

19 Ekim 2017 Perşembe

18 Kasım 2017 Cumartesi

18 Aralık 2017 Pazartesi

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
ay, meditasyon, nedir, ritüel, ritüeli, yeni, yeni ay


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon Elysian Kişisel Gelişim 0 06 Haziran 2014 11:35