IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By NerqiS

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2018, 22:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Burçlara göre uğurlu renkler




Mynet Astroloji Danışmanı İremsu burçlara göre uğurlu renkleri analiz etti. İş görüşmesinde ya da bizim için önemi olan bir günde çoğunlukla uğurlu rengimizi tercih ederiz. Kıyafetlerimizden, evimizin dekorasyonuna kadar bize olumlu etkisi olduğunu düşündüğümüz renkleri sizin için detaylı bir şekilde inceledik.

Renkler enerjimizi yükseltici ve iyileştirici bir güce sahipler. Bazı renkler bizde olumlu hisler uyandırırken, kimi renkler itici gelir. Kullanılan renkler kişinin iç dünyasını anlamamızda önem taşır. Bir tesadüf zannedilmesin. Çünkü kullandığımız renklerin burcumuzla ilişkisi bulunmaktadır. Evimiz veya ofisimizin dekorasyonunda, moda ve tasarım olarak giysi ve aksesuarlarımızda burcumuzun niteliğine göre tercihler yapıyoruz. Bu dosyamızda sizlere burçlara göre uğurlu renklerle ilgili küçük tavsiyelerde bulunduk. Gelin hep birlikte bir göz atalım.

KOÇ

Fiziksel gücü yüksek, canlı ve atak Koçlar, dikkat çekmeyi gayet iyi bilirler. Bulundukları ortamı renklendiren ve enerjik hale getiren Koçlar için kırmızı renk, cesaretin, güçlü savaşçının işaretçisidir ve onların iddialı duruşunu birebir yansıtır. Ev dekorasyon, giysi tercihinizde şarap rengi, mercan kırmızısı, narçiçeği renklerini kullanabilirsiniz.

Uğurlu renginiz: Kırmızı dahil olmak üzere, mavi, siyah ve yeşildir.

BOĞA

Seçkin bir zevke sahip, kararlı ve kaliteden ödün vermeyen Boğaların güvence, verimlilik, büyüme ve gelişime verdikleri önemi yeşil renkle ilişkilendirebiliriz. Yeşil renk, umudun işaretçisidir. Ayrıca doğa ve bereketin simgesidir. Zorluklara karşı sabırlı ve dayanıklı olan Boğalar için, pembe renk huzur ve rahatlığa verdikleri önemin göstergesidir. Toprak tonları ise, Boğaların sağlamlık ve riskten uzak duruşlarıyla ilişkilendirilir. Ev dekorasyon, giysi tercihinizde, siyah, haki, kahverengi, bej, yeşil, pembe tonları kullanabilirsiniz.

Uğurlu renginiz: Pembe ve beyazdır.

İKİZLER

Genç ruhlu İkizlerin çok yönlü, konuşkan, eğlenceli, aktif, iletişimci yönlerini açık yeşil, koyu mavi, beyaz, sarı, turuncu renkleriyle ilişkilendirebiliriz. Bulundukları ortamı canlandırmayı, harekete geçirmeyi ve keyiflendirmeyi bilirler. Açık yeşil yatıştırıcı ve rahatlatıcı yönlerinizi, pembe canlılığınızı, koyu mavi iletişimci yönlerinizi vurgular. Turuncu sosyalliğin, sevincin, kendine yetmenin göstergesidir. Sarı, entelektüel yönlerinizi simgeler. Ev dekorasyon, giysi tercihinizde bu renkleri kullanabilir, kombin yapabilirsiniz.

Uğurlu renginiz: Yeşil, turuncu, koyu mavi

YENGEÇ

Duygusal, hassas, değişken, evcil, merhametli ve koruyucu Yengeçlerin gümüş rengiyle olan ilişkileri asil doğaları ve ruhlarıyla birebir ilişkilidir. Hassas, şefkatli, temiz yürekli oluşları Beyaz renkle bütünleşirken, açık mavi renk insanlar üzerindeki rahatlatıcı etkilerinin birebir göstergesidir. Ev dekorasyonu ve kıyafet seçiminde bu renkleri kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Uğurlu renginiz: beyaz, mavi ve açık yeşil

ASLAN

Yaratıcı, sıcak ve her şeyin merkezinde yer almak Aslanlar turuncu, altın sarısı, kırmızı rengiyle ilişkilidir. Turuncu, kendinize yeterli oluşun, sıcaklığın simgesi, sarı renk, güneş gibi cömert yüreğinizin karşılığıdır. Kırmızı tutkunun, cesaretin ve aşka verdiğiniz önemin göstergesidir. Dekorasyon ve kıyafet seçiminde bu renklerle kombin yapabilirsiniz. Turuncu rengi giymeyi ihmal etmeyin. Muhteşem ışığınızı güçlendirecek ve çekici yanlarınızın daha fazla öne çıkmasını sağlayacaktır.

Uğurlu renginiz: Turuncu ve sarı

BAŞAK

Düzenli, dakik ve çalışkan, titiz ve geleneklerine bağlı Başaklar beyaz, açık mavi, başak sarısı, pastel tonlarıyla ilişkilidir. Beyaz, onların hijyene düşkünlüğünün göstergesidir. Ayrıca burçlar kuşağında beyaz renkte kıyafetleri onlar kadar temiz tutabilen, güzel taşıyabilen kimse yoktur. Açık mavi onların insanlara verdiği umudun, yardımcı olmanın göstergesidir. Pastel tonlar, sadelik ve asaletleriyle örtüşür. Başak sarısı bereketin simgesidir. Dekorasyon ve giysi seçiminde leylak rengini, beyaz, şeftali tonlarını tavsiye ediyorum.

Uğurlu renginiz: Beyaz, buz mavisi, açık pembe ve başak sarısıdır.

TERAZİ

Venüs’ün seçkin insanları renk ve kalite zevkleriyle farklarını ortaya koyarlar. Uyumlu, nazik Teraziler mavinin tüm tonları, açık pembe, pastel tonlarıyla ilişkilidir. Mavi barışçıl doğanızın, uyum ve huzurun simgesi, Açık pembe masumiyetin, Pastel tonları dinginliğin, asaletin ve zengin duruşun işaretçisidir. Dekorasyon ve giysi seçiminde bu renkleri kullanmanızı, kombin yapmanızı tavsiye ediyorum.

Uğurlu renginiz: Mavi

AKREP

Tutkulu, çekici, manyetik, etkileyici, gizlilik dolu, kararlı Akrepler, kırmızı ve siyah rengi en güzel taşıyan kişilerdir. Koyu mor, koyu yeşil, lacivert, mürdüm rengi, sıcak pembe renkleriyle ilişkilendirilir. Kırmızı tutkularını, siyah gizemli duruşlarını, koyu mor etkileme güçlerinin işaretçisi, sıcak pembeler ise öç alma duygularını frenleyicidir. Dekorasyon ve giysi seçiminde kırmızı ve siyahı mutlaka tercih ediniz.

Uğurlu renginiz: Gece mavisi, siyah

YAY

Gezgin, aktif, canlı, bilgili Yaylar bulundukları ortamı neşelendirmeyi, esprileriyle keyiflendirmeyi, pozitif düşünceleriyle kucaklamayı bilirler. Yaylar, Metalik kırmızı, mor menekşe, elektrik mavisi, eflatun, turuncu rengiyle ilişkilidir. Metalik kırmızı onların hareketli, maceracı, genç ruhlarının ve hızlı yaşantılarının simgesidir. Mor menekşe pozitif düşüncelerini simgeler, turuncu dikkati çekmekten hoşlandıklarının işaretçisidir.

Uğurlu renkleri: ametist rengi

OĞLAK

Geleneksel, düzenli, çalışkan ve önlemci Oğlaklar lacivert, açık gri, kızıl kahverengi, bakır tonlarıyla ilişkilidir. Koyu Maviler, dürüst ve sakin yapılarının işaretçisi, kızıl kahverengi sağlamlık ve soğukkanlılığın, bakır tonları çalışkanlığın ve olgunluğun, haki renk disiplinin simgesidir. Oğlaklar dekorasyon ve giysilerde bu renkleri en iyi taşıyan burçtur.

Uğurlu renginiz: Çikolata kahverengi

KOVA

Burçlar kuşağının reform yanlısı, özgür, sıra dışı ve farklı özellikleriyle öne çıkan Kovalar için değişim her zaman canlandırıcıdır. Dekorasyon ve giysi seçiminde de bu bakış açısı ön plandadır. Metalik mavi, çivit rengi(indigo), pembe tonları onların doğasıyla ilişkilidir. Metalik mavi, irade gücü ve yenilik hevesini, sosyal ve arkadaş canlısı oluşlarını, çivit rengi çekici ve sıra dışı yanlarını, modern görüşlerini, mor renk ise rehberlik özelliklerini simgeler.

Uğurlu renkleri: metalik maviler, koyu lacivert, ametist rengi.

BALIK

Sınırsız bir derinliğin güçlü insanları Balıklar, rehber ruhlardır. Buz mavisi, turkuaz, kırık beyaz, leylak, soluk yeşil ve mor renklerle ilişkilidir. Buz mavisi, masumiyetin ve temiz niyetin, turkuaz derin düşüncelerin, kırık beyaz kirlilikten uzak durmanın, soluk yeşil umudun ve insanlara yol göstermenin, mor renk güçlü aura ve yol göstermenin işaretçisidir.

Uğurlu renginiz: Turkuaz

RENKLERİN ANLAMLARI

Mavi

En soğuk renktir ama yine de maneviyat ve hayal kavramıyla ilişkilidir.
*Mavi, verimliliği artırıcı olması nedeniyle ofislerde ve iş yerlerinde yoğun olarak kullanılır.

Bir markada güven ve samimiyet hissini öneren bir renktir.

Mavinin insanların iştahını bastırdığı kanıtlanmıştır ve bu nedenle yiyecek reklamlarında kullanılmaz.

Uyum sadakat ve sempatinin rengidir.
Kırmızı

Kırmızı özellikle pazarlamada da en çok kullanılan renklerden biridir. Diğer renklerden öne çıkmasıyla dikkat çekicidir ve çoğunlukla bunun için kullanılır.

Kalp atışını artırır ve insanlarda aciliyet hissi yaratır.

Kırmızı, iştahı artırmak ve anlık satın ama kararlarını teşvik etmek için kullanılır.

Aşk ve nefreti temsil eder.

Kralların, neşe ve tehlikenin rengidir.

Kan ve yaşamı temsil eder.

Dinamik ve baştan çıkarıcı bir renktir, en agresif tarafımızı uyandırır.
Sarı

Açıklığı, İyimserlik ve gençliği temsil eder.

Bazı çalışmalar koyu sarı tonların bebekleri ağlattığını göstermiştir.

Renk psikolojisi uzmanlarına göre sarı çelişkili bir renktir: hem iyiyi hem de kötüyü simgeler, iyimserlik ve kıskançlığı, anlayış ve ihaneti temsil eder.

Sarı, yaratıcılığı temsi eder ve öne çıkarır.

Erkeksi bir renktir ve Çin’de kraliyeti temsil eder.
Yeşil

Yeşil büyüme yenilenme ve yeniden doğuşun rengidir.

Sağlık, tabiat ve huzurla ilgilidir.

Problem çözümünde yardımcı olur ve özgürlük iyileşme ve sakinliği destekler.

Koyu yeşil renk, parayı, ekonomik meseleleri ve burjuvaziyi temsil eder.

Ayrıca tomurcuklanan aşkı temsil eder.

Yeşil, rahatlamamıza yardım eder ve depresyon yaşayan kişiler için faydalıdır.
Siyah

Siyah renk zariflik gizlilik, gizem ve ayrıca güçle ilişkilidir.

Güçlü duygular yaratır ve otoriteyi simgeleyen bir renktir.

Moda dünyasında tarz olarak kabul edilir ve seçkinlik gösterdiği düşünülür.

Siyahın 50 tonu vardır.

Ayrıca bir şeyin sonunu simgeler: ölüm, kayıp.

Geçmişte rahipleri simgelemiştir ve bugün de muhafazakar kişileri imgeler.

Tarih boyunca tehlike, kötülük ve benzeri şeylerle ilişkilendirilmiştir.
Beyaz

Renk psikolojisinde beyaz, masumiyet ve saflığı simgeler.

Başlangıçları yeni bir şeye başlama iradesini temsil eder.

67 tonu olan Beyaz rengi, bir alana açıklık ve dürüstlük ile bir huzur iyileşme ve sakinlik hissi getirir.

Mükemmellikle ilişkilendirilir.

Beyaz yaka statü işaretidir.
Mor

Pazarlamada güzellik veya yaşlanma karşıtı ürünler için genelde mor renk kullanılır.

Birçok marka yaratıcılık, hayal gücü ve bilgeliği temsil etmek için kullanır.

Mor ve feminenlik, sihir ve maneviyat birlikte yer alır.

Sakinleştirici özelliği olan morun 41 tonu vardır.

Çok kullanıldığında kararsızlık yaratır: uzmanlar bütün odaları bu renge boyamamamız gerektiğini belirtir.

Mor, gücü ama aynı zamanda da belirsizliği temsil eder.
Turuncu

Pazarlamada alışveriş hevesini artırıcı özelliği vardır ve duygu ve sıcaklığı yansıtır.

Ancak yoğun turuncu rengi, saldırganlıkla ilişkilidir. Bu nedenle yumuşak ve rahat bir tonda olmalıdır.

Alışverişi temsil ettiği için reklam dünyasında favori bir renktir.

Dönüşüm ve Budizmle ilişkilendirilir.

Turuncu sadece pozitif duyguları öne çıkarmaz, bir ”tat” duygusu da yaratır.
Pembe

Pembe, çekicilik ve nezaketi simgeler.

Pazarlamada çocuklar veya romantizmle ilişkilendirilir.

Erotik nezaketin rengidir.

Sevimli, çocuksu küçük olanı simgeler.


ALINTI

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
burÇ, renk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Burcunuza Göre Renkler ve Giyim Tarzınız! AngeL Burçlar, Fallar ve Kehanetler 5 09 Eylül 2016 00:57
Burcunuza Göre Doğru Renkler N999 Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 31 Aralık 2011 21:21
BurçLara Göre Aşk Deitra Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 23 Aralık 2011 17:29