IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

4Beğeni(ler)
  • 3 Post By CanDostu
  • 1 Post By Jaxson

Yeni Makale Ekle Cevapla
 
LinkBack Makale Seçenekleri Stil
  #1  
Alt
Çevrimdışı
CanDostu
CanDostu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Türkler Lemuryalı mı? Maya Dilindeki Türkçe Benzerliklerinin Mu Kıtasına Giden Yolu
Yazan; CanDostu 23 Eylül 2018, 17:54

Türklerin bilinen ilk yurdu Orta Asya'dır. Peki ama Türkler Orta Asya'dan nereden, nasıl ve ne zaman gelmiştir? İşte Atatürk, sorduğu bu soruyla ortaya bir tez atmış ve bulduğu cevaplar ise şok edecek sonuçlar çıkarmıştır. Çıkan sonuçlara göre Türkler, Orta Asya'ya kayıp Mu kıtasından gelmiştir. Mu (Lemurya) kıtası pasifik okyanusunda, Asya ile Amerika Kıtası arasında bulunmaktadır. Bazı doğal afetler sonucu sular altında kalmıştır. Mu (Lemurya) kıtasının bulunduğu yeri görsel olarak aşağıya koyuyorum.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1930 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla Türk Tarih Kurumu kuruldu. Türklerin kökenini ortaya çıkarmak için Osmanlı tarafından yapılan akımlar derlenerek toplandı ve bu bilgilerin yetersiz geldiğini gören Atatürk, detaylı bir çalışmaya girişmiştir. 1932 yılında emekli General Tahsin Mayatepek, Atatürk'ü ziyaret ederek Türk Tarih kurumu ile ilgili bazı bilgiler bulduğunu, bu bilgiler doğrultusunda da Maya dilinin Türkçeye olan benzerlik olduğunu ve Mayalar'ın Meksika'da yaşadığını söylemiş. Ancak Türkler Meksika'dan değil Orta Asya'dan gelmiştir. Orta Asya, Meksika'ya çok uzak olduğu için şaşılacak bu benzerliğin araştırılması amacıyla Atatürk, Tahsin beyi bu konuyu araştırması için Meksika'ya gizli görev vererek büyük elçi olarak atamıştır.

Meksika'da çeşitli bağlantılar edinen Tahsin bey, iki dil arasındaki benzerliklerin Maya tabletlerinde bulunduğu, bu tabletlerinde Amerikalı arkeolog William Niven'da olduğu söylendi. Tahsin bey, sonunda aradığını bulmuştu! Türkçe ile Maya dilinin arasındaki benzerlikler William Niven'ın elinde bulundurduğu tabletleri araştırarak ortaya çıkacaktı. Tabletlere ulaşıp incelemeye başladığında tabletlerdeki benzerlikler ve bilgiler Tahsin beyi şok etmişti. Çünkü Mayalıların geldiği yer Mu (Lemurya) kıtasıydı. Çünkü bu tabletler su altından çıkartılan Mu Kıtası'nın kalıntılarıydı!

Topladığı bilgileri raporlar halinde Atatürk'e göndermeye başlayan Tahsin bey, bu konuda uzman olan araştırmacıları da toplayarak, yurda dönüp bilgileri derlemeye başladılar. 50 ile 100 arasında tercüme heyeti de toplayan Atatürk, büyük bir çalışmanın başlatılmasına karar verdi.


Elde edilen bilgiler ve bulguları Atatürk, kitaplar halinde basılmaması talimatı vererek daktilo edilerek Atatürk'e teslim edildi. Teslim edilen bilgileri büyük bir dikkatle okumaya başlayan Atatürk, çeşitli bilgilerin altını çizmeye başladı. Özellikle çizdiği yerler ise insanın yaratılışı, Mu'nun insanın anavatan olduğu ve nüfusunun 65 milyona ulaştığı bölümlerin altını çizmişti. Ayrıca Atatürk, Mu'da geçen yaratıcının insan aklıyla anlaşılamayacağı, şekillendirilemeyeceği ve adlandıralamayacağı yönünde bilgilerinde üzerinde durmuştu.

Toplanıp tercüme edilen bilgilere göre tüm insanlığın dilinin Mu dilinden geldiği saptanmıştır! Diğer bir saptanan bilgi ise Mu, aslında bir yer adı değil, yaratıcıya verdikleri isimdi. Tabletlerdeki çevirilerde Mu Kıtası'nın yok olmadan önceki evrelerinde insanların "Ya Mu!, kurtar bizi" şeklinde bağırdığını ve böylece Mu'nun aslında bir ilah olduğu anlaşılmıştır!


Atatürk, Türklerin kökenini ve Mu dilinin Türkçe ile bağlantısını incelemek için Mu kökenli özel isim ve sıfatları Öztürkçe ile karşılaştırarak, Mu sembollerini Latin harfleriyle de birleştirerek enterasan bilgilere ulaştı. Enterasan bilgiler arasında Mu'nun demokrasi ile yönetildiği ve güneş enerjisinin aydınlatmada kullanıldığı ortaya çıkmıştır.


Yukarıda yazdığım bu bilgiler "Kayıp Mu Kıtası ve Mu'nun Çocukları" kitapları Anıtkabir kitablığında 1301 ve 1302 no ile kayıtlıdır. Çeviri metinleri ise kitaplıkta 4 dosya halinde bulunmaktadır. Tahsin Mayatepek daha sonra bulduğu kapsamlı bilgileri de Atatürk'e göndermiştir. Gönderilen bilgilerde Astek, Maya ve İnka uygarlıklarının Türklerle olan ilişkisi yer almaktaydı. Topladığı belge, bilgi ve fotoğrafları Tahsin Mayatepek, 3 cilt defter halinde Atatürk'e göndermiştir. Atatürk'ün gelen son bilgilerle ne gibi sonuç çıkarttığı malesef bilinmemektedir. Çünkü 3. cilt kayıptır.
__________________
Deniz ol dalgan olayım, sahil ol kumun olayım
Martına kanat olayım, tüyümü Maviye boya
Adın Mavi, Gözlerin Mavi, Aşkın Mavi
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 394 Yorumlar 2
Toplam Yorum 2

Yorumlar

Alt 04 Ekim 2018, 20:06   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkler Lemuryalı mı? Maya Dilindeki Türkçe Benzerliklerinin Mu Kıtasına Giden Yolu




3.ciltin kayıp olması çok ilginç.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 08 Ekim 2018, 01:49   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkler Lemuryalı mı? Maya Dilindeki Türkçe Benzerliklerinin Mu Kıtasına Giden Yolu




Jaxson Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
3.ciltin kayıp olması çok ilginç.

En ilginç tarafı ise arşiv kayıtlarına göre 1970'de kayıp olması. 1970 yılına kadar bu konu hakkında araştırılma yapılmadı. Yapıldıysa da yok edildi. Çünkü elle tutulur bilgiye ulaşılamıyor.

__________________
Deniz ol dalgan olayım, sahil ol kumun olayım
Martına kanat olayım, tüyümü Maviye boya
Adın Mavi, Gözlerin Mavi, Aşkın Mavi
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
atatürk mu kıtası, lemurya, mu kıtası


Şu anda bu makaleyi okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Makaleler
Article Author Forum Cevaplar Son Mesaj
Mysql Türkçe Karekter sorunu server için çözüm yolu. Kaf_Dağı MySQL 0 07 Aralık 2015 14:34
Mysql Türkçe karekter sorunu %100 çözüm yolu Kaf_Dağı MySQL 0 07 Aralık 2015 14:27
Evli çiftlerin dilindeki soru; ne oldu bize? Desmont Aile Evlilik ve Çocuklar 0 28 Aralık 2014 10:02