IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Cep Telefonlar (https://www.ircforumlari.net/cep-telefonlar/)
-   -   Google'ın pil sıkıntısı! (https://www.ircforumlari.net/cep-telefonlar/335961-googlein-pil-sikintisi.html)

Slipknot 23 Mayıs 2010 13:44

Google'ın pil sıkıntısı!
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

"Multi-task" özelliği bulundurabilen bir telefon yapmanın zorluklarının Google 'ın üst düzey yetkilileri yeni yeni anlıyorlar. Google'ın kurucularından Larry Page geçtiğimiz günlerde Anroid'in pil ömrüyle ilgili oldukça sıkıştırılmıştı, Page'in aklındaki tek çözüm ise daha büyük bir pildi. Eric Schmidt ise üçüncü parti geliştiricileri, telefonun radyo kapasitesini çok kullanmasyla suçladı.

Buna karşılık Nokia ve Apple'ın pil ömrü konusunda değişik tutumları var. Analizlere göre Nokia'nın birçok yanlış adımlarına rağmen telefonlarının piyasada hala elle tutulur bir yeri olmasının sebebi pil ömürü oluyor. Güçlü pil ömrü olan bir telefon isteyenler araştırmalara göre Nokia'ları tercih ediyor.

Apple ise pil ömrünü üçüncü parti programların "multi-task" kullanmasını tamamen engellemekle muhafaza etmeye çalışıyor. Son zamanlarda Apple'dan Steve Jobs'ın üzerine Flash konusunda fazlaca gidilmiş ve Jobs pil ömrünün azalmasını istemediğinden Flash desteklemediklerini ısrarla belirtmişti.

Aslında Page bir konuda haklı, pil ömrünü gözle görülür bir şekilde geliştirmek, şu an için yeni bir donanım eklemeden olanaksız.

Kaynak : Chip.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net