IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Cep Telefonlar (https://www.ircforumlari.net/cep-telefonlar/)
-   -   Nokia Mühendislerinden Yeni Firma: Newkia (https://www.ircforumlari.net/cep-telefonlar/548424-nokia-muhendislerinden-yeni-firma-newkia.html)

SeckiN 16 Eylül 2013 19:09

Nokia Mühendislerinden Yeni Firma: Newkia
 
Microsoft'un mobil hizmetler birimini satın aldığı Nokia'dan ayrılanların kurduğu Newkia, bir anda dikkatleri üzerine çekti. Firma, Android ve Nokia kalitesini bir arada sunacak.

Microsoft'un eski çalışanı ve sonra Nokia CEO'su olan Stephen Elop, yaptığı hamlelerle hep eleştirilmişti. Truva atı olarak nitelendirilen Elop, sonunda Nokia'yı Microsoft'a bağımlı hale getirmeyi başardı. Sonuç olarak Finlandiya merkezli Nokia'nın Mobil kısmıyla beraber Asha ve Lumia adları Microsoft tarafından satın alındı.

Nokia'nın eski Asya başkanı Thomas Zilliacus, eski Nokia mühendislerini bir arada toplayarak yeni bir firma oluşturduğunu açıkladı. Nokia yerine Newkia adının verildiği şirket, Nokia'nın donanımıyla Android işletim sistemli telefonlar üretmeyi hedefliyor.

Newkia kurucusu Zilliacus, Nokia'nın yönetimi ve Elop'u eleştirerek, firmanın yaptıkları hatalarla sonunu getirdiklerini tekrarlamaktan çekinmiyor. Anlaşıldığı gibi MeeGo ve Android gibi Linux tabanlı mobil sistemleri savunan Nokia içerisindeki bölüm, Microsoft yazılımlarını savunan Elop ve ekibi tarafndan kenara itilmiş. Şimdi ortada Nokia olmadığına göre artık yeni bir şirketin kurulması için engel de ortadan kalkmış oldu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Thomas Zilliacus

Şimdi akıllardaki soru ise Newkia'nın yeni modeller üretip, bunları pazara sunacak maddi kaynağı nereden bulacağı. Pazarda çok ciddi dinamiklerin ve PR bütçelerinin ortada olduğu biliniyorken, acaba bir ülke ya da şirket tarafından Newkia desteklenmeden bu kadar ciddi projeleri nasıl hayata geçirecek merak konusu.

Linux tabanlı açık kaynak sistemleri ve Nokia modellerini seven kullanıcıların dikkatini çekecek olan bu gelişme, bakalım ileride gerçekten elle tutulur bir model ortaya çıkartabilecek mi?

Newkia, sizce diğer üreticileri ve Microsoft'u zorlar mı?

Alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net