IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Cep Telefonu İşletim Sistemi (https://www.ircforumlari.net/cep-telefonu-isletim-sistemi/)
-   -   Android 4.0'ın 8 yeniliği! (https://www.ircforumlari.net/cep-telefonu-isletim-sistemi/421447-android-40in-8-yeniligi.html)

dreamy 25 Ekim 2011 17:19

Android 4.0'ın 8 yeniliği!
 
Android 4.0'deki 8 küçük ama faydalı yenilik!

Android 4.0'daki bu 8 önemli yenilik, onu tüm Android'lerden çok daha çekici kılacak!


Google'ın popüler mobil işletim sistemi Android'in son sürümü Ice Cream Sandwich, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Duyuruda Android 4.0'lı ilk cihaz Galaxy Nexus da ortaya çıktı. İşletim sistemi yeni sürümüyle beraber hatırı sayılır derecede yenilik geldi, ancak bunlar arasında pek sözü edilmeyen, özellikle iş kullanıcılarının beğenisini kazanacak işlevler de bulunuyor. İşte bunlardan bazıları:
1. Şifrelemeyi destekliyor
Android 4.0, cihaz üzerinde tam veri şifrelemeyi destekliyor. Önceki sürümlerde sadece şifreleme politikası kapalı olan Microsoft Exchange sunucularına bağlanmak mümkündü. Örnek vermek gerekirse, Windows Phone 7.5 bu tür şifrelemeyi desteklemiyor.
2. Sesli yazma geliştirmeleri
Google'a göre konuşmadan-konuşmaya motoru, Android 4.0'da önemli derecede geliştirildi. Buna göre metin, konuştuğunuz anda ekranda belirecek. Bunun için mikrofon simgesine tıklayıp konuşmanız yeterli olacak.

3. Daha iyi kopyala ve yapıştır
TechCrunch'a göre Android 4.0'daki kopyalama ve yapıştırma işlevleri artık daha kolay gerçekleştirilebiliyor. Tüm metin blokları etrafında dolaşmak artık mümkün.
4. Yeni takvim özellikleri
Android 4.0'daki gözden geçirilmiş takvim arayüzü, takvim sayfaları arasında gezinmeyi daha kolay ve sezgisel bir hale getiriyor. Yeni "çimdikleyerek yakınlaşma" özelliği, takvim öğelerine kolaylıkla yakınlaşmayı sağlıyor.
5. "Yüz ile kilit açma"
Google, yeni "Face unlock" özelliği hakkında çok fazla detayı ortaya çıkarmadığından onun ne kadar güvenilir olacağı hakkında henüz bir şey söyleyemiyoruz. Ancak işlev yeterli güvenliği sağlayabiliyorsa, kilit açmayı daha kolay bir hale getirecektir.

6. Uygulamaları devre dışı bırakma
Android 4.0, operatörünüz tarafından yüklenen uygulamalar dahil, herhangi bir uygulamayı devre dışı bırakmanıza izin verecek. Bu sayede kaynakları gereksiz yere tüketen uygulamaları kaldırmadan devre dışı bırakmak mümkün olacak.
7. Android Beam, NFC ile veri paylaşacak
NFC tabanlı "Android Beam" işlevi sayesinde web adreslerini, harita ve yönleri, -----ları ve medya dosyalarını daha kolay ve daha hızlı bir biçimde paylaşmak mümkün olacak. Bunun için iki NFC destekli Android 4.0 cihazını yakınlaştırmak yeterli olacak.
8. Ekran görüntüleri
Android 4.0'daki yepyeni bir özellik ise ekran görüntüsü yakalayabilmesi. Bunun için Galaxy Nexus'da güç düğmesine ve ses kısma düğmesine aynı anda basmak yeterli olacak. Dolayısıyla herhangi bir üçüncü parti uygulama yüklemeden telefonumuzdan ekran görüntüsü alabileceğiz.

Veteknoloji



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net