IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2016, 11:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Android telefon nasıl hızlandırılır?




Android telefon nasıl hızlandırılır? Android telefonları hızlandırmanın yolları




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Android akıllı telefonlar kullanıcı kitlesinin çok büyük bir çoğunluğunun tercihi. Bunun için tabi ki belirli sebeplerin ön plana çıktığını biliyoruz. Bunlardan ilki ücretsiz uygulama desteği sağlayan Google Play Store. Android işletim sistemine sahip olan cihazlarınıza milyonlarca uygulamadan istediğiniz birini yüklemek oldukça basit. Üstelik geliştirilebilir bir sistem olması sürekli yenilikleri bizlere sunmaktadır.

Fakat Android cihazları hızlandırmak diye bir kalıp ortaya çıktığından dolayı bu noktada yaşanan yavaşlık ve donma problemlerini göz önüne almak istiyoruz. Android cihazların yavaşlamasına sebep olan faktörler ve bunları önlemek için neler yapılabilir hep birlikte irdeleyeceğiz.

Sistemsel açıdan bakıldığında Linux tabanlı açık kaynak kodlarıyla geliştirilmiş olan Android sistemi bize özgür bir kullanım sağlar. Yani iOS gibi kapalı kutu bir cihaz kullanımını bizlerle paylaşmaz. Yapacaklarımızın sınırını bizim belirlememize olanak verir. Dolayısıyla aşağıdaki adımları izleyerek Android cep telefonunu hızlandırma metotları sayesinde cihazın bir tık hızlanmasını sağlamak mümkün.

Kullanılmayan Uygulamalar
Paket halinde gelen cihazlar bile üretici firma tarafından sunulan onlarca uygulamayla beraber gelir. Kişisel yüklemelerinizle beraber belki yüzlerce uygulamayı cihazınıza yüklemiş olursunuz. Bu durumda tüm uygulamalar açıkken hem Ram dolduracağından, hem de şarj seviyesini aşağı çekeceğinden kullanılmayan tüm uygulamalar devre dışı bırakılmalıdır.

Silinmesi Gerekenler
Bir yazı ya da link kopyaladığınızda bu doğrudan pano sistemine gider. Dolayısıyla hiç temizlemediyseniz sayfalarca yazının burada bellek doldurduğunu söyleyebiliriz. Klavyenizdeki ayar simgesine tıkladıktan sonra pano diyerek temizle seçeneğini seçmelisiniz.

Bellek Temizleme
Cihazınızdaki uygulamalar ön belleği sürekli olarak kullanır. Bunun sebebi bir sonraki girişinizde daha hızlı bir açılış sağlamaktır. Fakat Ram miktarı düşük cihazlarda tam tersi yavaşlığa sebep olmaktadır. Bu yüzden ön belleği temizlemek, uygulamalar yardımıyla ise belleği temizlemek cihazınızı hızlandıracaktır.

Animasyonlar
Android cihazları hızlandırmanın yolu olarak animasyonları kapatmak tavsiye edilebilir. Çünkü geçiş animasyonlarının güçlü olması hem cihazı yoracaktır hem de pil seviyesinde makul bir düşüşe neden olacaktır. Ekran menüsünden ulaşarak ayarı yapabilirsiniz.

Ana sayfa ve Widget Kullanımı
Ana sayfa ve Widgetlar başta şarj üzerine bir tasarruf için önerilmektedir. Kaldırarak doğrudan ana menüye ulaşmanızı sağlayan ayarı yaptığınızdEtiketler : Androidandroid telefonlarandroid telefonlar nasıl hızlanırandroid telefonları hızlandırmaandroid telefonları hızlandırma teknikleria sizin için en doğru seçim olacağından şüpheniz olmasın. Pil ömrünüz artarken aynı zamanda Android yavaşlama probleminin de ortadan kalktığını göreceksiniz.


__________________
Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Konu Kapatılmıştır

Etiketler
android, android telefonlar, android telefonlar nasıl hızlanır, android telefonları hızlandırma, android telefonları hızlandırma teknikleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
BlackBerry'den yeni Android telefon yoSun Cep Telefonlar 0 12 Kasım 2015 10:29
Apple'dan Android telefon! Deep Apple 0 07 Şubat 2014 19:28
Fujitsu’dan Android'li Telefon SeckiN Cep Telefonlar 0 30 Eylül 2013 16:25
Sony Xperia X8'e Android 2.2 yükleme | Android 2.2 nasıl yüklenir anlatımı SeckiN Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 14 Temmuz 2013 18:41
Yahoo' dan Android' li akıllı telefon Spammer Yahoo 0 13 Aralık 2011 21:20