IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ağustos 2018, 11:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu reklam panosu havayı 275 ağaç gücünde temizliyor!..




Metropollerin sebep olduğu kirlilikten tüm dünya etkileniyor. Kıyıda köşede bulunan yemyeşil alanlar dahi yıllar geçtikçe şehirleşmenin sebep olduğu kirlilikten etkilenerek çözümler üretmek zorunda kalıyor.
Büyükşehirlerde var olan kirlilik astım gibi kronik rahatsızlıklar için tehlike arz ederken, aynı zamanda insanları yürüyüş yapmak, bisiklete binmek, açık havada vakit geçirmek gibi basit doğal hobilerden dahi alıkoyuyor. Ağaçlandırma çalışmaları bu sorunun çözümüne çare olabilir. Fakat metropollerin birim başına yarattığı kirlilik artık yeşil alanların sağladığı temizliği geçmeye başlıyor. Bir de üzerine boş araziler, hatta yeşil alanlar dahi imar amacıyla değerlendiriliyor.
Meydana gelen bu hava kirliliğine bir Alman girişimi olan Green City Solutions inovatif bir çözüm sunuyor. Nesnelerin İnterneti, biyoteknoloji ve tipik fotosentez kuralının birleştirildiği projeye CityTree ismi verilmiş. Büyükşehirlerde görsel bir öge olarak da kullanılabilen CityTree’nin tanıtımını yapan CEO Denes Honus, projeyi şöyle açıklıyor:
Aslında CityTree bilindik bir ağaç veya yeşillik değil. Hammadde olarak yoğun bir şekilde yoğrulmuş ve yerleştirilmiş yosun kültürü barındırır. Tıpkı bir reklam panosu gibi 3,5 metrekarelik dikey bir yüzeye yerleştirilir. Buradan 275 ağaca eş değer (yıllık 240 metrik ton) azot oksit, karbon dioksit ve toz temizleme işini yapabilir.
Green City Solutions’un kurucu ortağı Zhengliang Wu da CityTree’nin yapım aşamasıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Hammadde olarak yosun kültürünü seçmemizin sebebi yaprak yüzeyinin diğer bitkilerden daha geniş olması. Bu yüzden yaptığımız güçlendirmelerle beraber birim zamanda daha fazla istenmeyen madde yakalayabiliyoruz.”



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.







CityTree sadece havayı temizlemekle kalmıyor. Az önce bahsettiğimiz gibi şehir için bir reklam panosu vazifesi görerek QR kodu, iBeacon ve NFC vasıtasıyla resimlerin, dijital verilerin görüntülendiği bir figür haline geliyor. Böylece hem yeşil hem de reklam panosu görünümüyle şehir planlamasıyla bütünleşik bir görünüm sergiliyor.


CityTree boyu 4 metre, genişliği 3 m, derinliği ise 2 m olan bir pano görünümündedir. İsteğe göre açısını ve yüksekliğini ayarlamak için ek bir tezgah bağlama imkanı da mevcuttur. Söz konusu ultra verimlilik için gereken güç güneş panelleri ile sağlanır ve yağmur suyunu da toplayabilir. Toplanan yağmur suyu dahili bir sulama sistemi sayesinde otomatik olarak yeniden dağıtılır. Veri toplanması ve çalışma istatistiklerinin tutulması için sensörler eklenebilir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Denes Honus ve Zhengliang Wu Sonuç olarak City Trees; gerçek bir ağaç kadar canlı, doğa tadında bir proje değildir. İnsana doğanın, yeşilin hissini veremez. Fakat hava kirliliğine acil bir çözüm oluşturması açısından doğanın gücüyle teknolojinin birleştiği, metropollerle barışık harika bir bilimsel çalışmadır. Şu ana kadar Oslo, Paris, Brüksel ve Hong Kong’ta kurulum yapan Green City Solutions, yakın zamanda İtalya ve Hindistan’da da kurulum yapmaya hazırlanıyor.
CNN’in belirttiğine göre her bir CityTree yaklaşık 25.000 dolara mal oluyor. Yapılan bu yatırım yıllar içerisinde hükümete fazlasıyla geri dönüş sağlıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
citytree, hava kirliligi, temiz hava


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ağaç Ev Resimleri, Ağaç Ev Fotoğrafları, Ağaç Ev Modelleri Violent Ev Dekorasyonu 0 04 Aralık 2014 22:46
Ağaç Duvar Panosu Modeli Violent Ev Dekorasyonu 0 16 Ekim 2014 12:55
Ağaç Gifleri, Hareketli Ağaç Resimleri, Hareketli Ağaç Avatarları Violent Avatar ve Smiley 0 06 Mart 2014 23:00
Chevrolet Reklam Panosu Afrodit Otomobil Haberleri 1 23 Nisan 2012 20:22
Acı Ağaç - Acı Ağaç Nedir - Acı Ağaç Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 21:21