IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ağustos 2018, 14:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çevresel atıklardan boya üreten sanatçıyla tanışın! Karşınızda Toksik Sanat!..




Nehirleri ve toprakları kirleten endüstriyel atıklara dikkat çeken projelerin hepsi birbirinden güzel. Fakat sanatçı John Sabraw ve Ohio Üniversitesi İnşaat Mühendisliği profesörü Guy Riefler tarafından gerçekleştirilen bu proje atık temizliğine, yeşil ekonomiye, şehir ve çevrecilik anlayışına, yeşil sektörlere, çevre kirliliğinin farkındalığına yeni bir boyut kazandıracak cinsten.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Çevreye bırakılan endüstriyel atıkların hem temizleneceği, hem de sosyal farkındalık yaratacağı verimli bir proje düşünen ikili, işe Ohio Eyaletinde kirletilen nehirlerden, bu nehirlere bırakılan atıklardan başladı. Eyalet sularına karışan maden atıkları üzerinde çalışıldı. Bazı ırmakların bu atıklar dolayısıyla 100 yıl temiz olamayacak şekilde kirlendiği tespit edildi.
Fakat sanatın, yaratıcılığın ve bilimin birleştiği proje, nehirlerin temizlenmesini hızlandırmak için yepyeni bir çözüm ortaya koydu. Bir bilim insanı olan Riefler; ırmaklardaki demir özlü tozlardan bir pigment oluşturulabileceğini ve bundan boya üretilebileceğini fark etti.
Suda bulunan demir özlü maddeleri ayıklayarak suyun pH’ını dengeleyebilirsiniz. Projede yaptığımız sadece bu…” şeklinde mütevazı bir açıklama yapan Riefler; daha sonra yapılan çalışmaları sanatçı John Sabraw ile beraber aktarıyor:
Bu demir tozunu ve ondan üretilen pigmenti nasıl kullanabileceğimizi düşünürken, resimlerde kullanılabilecek bir boyaya dönüştürülebileceğini fark ettik. Bu boyalarla yapılan her çalışma ırmakların temizlenmesi için gelir elde etmede kullanılabilir, bu da hem atıkların yararlı kullanımını hem de çevrenin temizlenmesini sağlayabilirdi.”
Üretilen boyanın son derece kaliteli ve resim yapmak için uygun olduğunu belirten Sabraw; tüm uzmanlığını kullanarak yaptığı resimleri satacaklarını, buradan elde edilen gelirle de Ohio nehirlerini koruyacak bir fon oluşturacaklarını belirtti.
Nehir atıklarından elde edilen zararlı maddenin yararlı bir kullanıma çevrilmesinin ve bunun atıkları temizlemeye yarayacak olmasının diğer farkındalık odaklı projelere benzemediğini söyleyen ikili, yaptıkları tanıtımı şu şekilde bitirdi:


Bu; bilimin ve sanatın fiilen birleşimidir. Bu; anlık olmasını bırakın 10, 20 yıllık dahi değil. 50 yıllık, tam anlamıyla geleceğe yönelik bir çalışmanın başlangıcıdır.






alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
endüstriyel atık, kirlilik, nehirler, toprak, yeşil ekonomi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni bir tehdit: Toksik şişmanlık! Sanem Sağlık Köşesi 0 07 Mayıs 2018 00:18
KOÜ, Evsel Atıklardan Biyogaz Üretecek Desmont Haber Arşivi 0 26 Ocak 2015 22:03
Toksik Metaller Nelerdir Lcia Kimya 0 27 Kasım 2014 23:46
Simurg Sanat Evi Yağlı Boya Baskı Tablo Swat El Sanatları 6 07 Ocak 2012 19:03