IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Çevre ve Geri Dönüşüm (https://www.ircforumlari.net/cevre-ve-geri-donusum/)
-   -   Atığın ekonomik değeri, nihai ürüne dönüşmesiyle dörde katlanıyor (https://www.ircforumlari.net/cevre-ve-geri-donusum/827224-atigin-ekonomik-degeri-nihai-urune-donusmesiyle-dorde-katlaniyor.html)

xena 28 Haziran 2019 08:42

Atığın ekonomik değeri, nihai ürüne dönüşmesiyle dörde katlanıyor
 
Geri dönüşüm ve atık yönetiminde Avrupa Birliği politikalarını kendine hedef belirleyen ve bu kapsamda birçok yönetmelik çıkaran Türkiye’de, bugün itibarıyla yıllık ortalama kişi başına 1.1 kilogram atık oluşuyor. Ayrıca Türkiye’de, yıllık ortalama 35 milyon ton civarında endüstriyel ve ticari atık ile 32 milyon ton evsel nitelikli atık oluşuyor.

2016 yılında yaklaşık 31.6 milyon ton belediye atığının meydana geldiği Türkiye’de, belediye atıklarının yüzde 61’i düzenli depolama yöntemi ile yönetilirken, yüzde 29’u belediye çöplüğüne, yüzde 9’u ise diğer geri kazanım tesislerine gönderiliyor. Açıkta yakılan, dereye ve göle dökülen, gömülen veya kompost tesislerine gönderilen atıkların ise yüzde 0.5 civarında olduğunu belirten uzmanlar, atığın işlenerek granül hale getirilmesiyle ekonomik değerinin üçe, nihai ürüne dönüşmesiyle de dörde katlandığına dikkat çekiyor. Uzmanlar, toplama anından itibaren devreye giren tüm aşamalar dikkate alındığında oluşan ekonomik büyüklüğünün ise 100 milyar TL’ye ulaştığını söylüyor.


ALINTI


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net