IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Haziran 2019, 08:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MST Marble, 20 fabrikanın mermer artığını ekonomiye kazandırıyor




Muğla’nın en önemli mermer bölgesi Kavaklıdere’de üretim yapan MST Marble, bu bölgedeki 20 dolayında işletmeden satın aldığı mermer artıklarını işleyerek ekonomik değere dönüştürüyor.

Sektöre iki yıl önce Ege Özmersan firmasını satın alarak girdiklerini hatırlatan MST Mermer Genel Müdürü Murat Burhan, “7 kişi ile başladığımız çalışmalarımızı şu an 70 kişi ile sürdürüyoruz. Aylık 5 konteynır olan üretimimizi de 70-80 konteynıra yükselttik. Yani yaklaşık 1.5 yılda 10 kat büyüdük. Şu an başta İsrail, Gürcistan, Irak Suudi Arabistan, BAE, Katar olmak üzere 10 dolayında ülkeye ihracat yapıyoruz. Özellikle kumlanmış mermer konusunda en iddialı firmalardan biriyiz” diye konuştu.

Mermer işletmelerinin artık olarak gördükleri ya da çok düşük fiyatlara sattıkları küçük döşeme taşlarını değerinde satın alarak işlediklerini vurgulayan Burhan, “Neredeyse bloktan kestiğimiz miktar kadar taşı artık olarak tedarik ediyoruz. Bunlar işlendikten sonra binaların dış cephe kaplaması olarak kullanılıyor. İsrail’in emlak yasası tüm binaların dışının doğal taşlarla kaplanmasını zorunlu kılıyor. Bu nedenle en büyük pazarımız İsrail. Her ay bu ülkeye 40-50 konteynır mal gönderiyoruz” diye konuştu.

Kumlama işlemi ile taşların bünyesindeki farklı renklerin geri planda kaldığını ve böylelikle dış cephede tek renkli bir görüntü elde edildiğini dile getiren Burhan, “Estetik yanında doğal olması, yalıtım sağlaması, dayanıklılığı gibi pek çok avan- MST Marble, 20 fabrikanın mermer artığını ekonomiye kazandırıyor tajı var. Bir defa yapıyorsunuz ve bir daha dış cephe ile uğraşmıyorsunuz. Avrupa’nın pek çok bölgesinde mantolama işlemlerinde strafor kullanımı yasaklandı. Dünyada doğal olana ilgi sürekli artıyor. Biz de fabrikalar için ciddi bir sorun olan, zaman zaman bertarafı için para ödemeleri gereken bu malzemeyi onlardan değerinde alarak, hem üretirken, hem kullanırken çevreye katkı sağlıyoruz” dedi.

3 milyon TL yatırım

Aylık 15 bin metrekare dolayında üretim yaptıklarını söyleyen Burhan, “Dışarıdan tedarik edip sattıklarımızla aylık toplam satışımız 25-30 bin metrekareyi buluyor. Önümüzdeki dönemde üretimimizi artıracağız. Bu amaçla Konya’da yeni bir makine yaptırıyoruz. Otomasyona geçmeyi hedefl iyoruz. Robotlu sistemle üretim yapacağız. Şu an 70 çalışanımız var. Yeni makineler ile bu rakam artmayacak ama şimdikinin iki katı üretim yapabileceğiz. Geçen sene 2.5 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapmıştık. Bu seneki yatırımlarımız da muhtemelen 3 milyon TL’yi bulacak” diye konuştu.

Önümüzdeki dönemde ürünlerini de çeşitlendirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Burhan, şunları söyledi: “İki yıl önce tesisi aldığımızda ocaklar eski sahiplerinde kalmıştı. Onlar ocağı bizim için çalıştıracaklar, tüm ürünü biz alacağız. 4 tane ocak için ruhsatımız var ama 3 yıldır izin bekliyoruz. İşlediğimiz artık taşları tedarik etme gibi bir sıkıntımız yok. Fakat bu işi yapan rakiplerimiz taşlarını kendi ocaklarından elde ederken, biz para verip alıyoruz. Kendi ocağımız olmazsa rekabette sürdürülebilirliği sağlamak zor.

2016 büyüme hedefi yüzde 40

Pazardaki genel beklentinin aksine 2016’nın kendileri açısından güzel geçmesini umduklarını belirten Burhan, “Sektördeki pek çok kuruluş bazı aracı firmalara bağlı durumda. En işi taşa sahip olsa bile, alıcı ‘ben vazgeçtim’ dediği anda çaresiz kalıyor. Tek pazara bağımlılık sektörün kanayan bir yarası. Bunda meslektaşlarımızın da sorumluluğu var. Herkes elindeki müşteri ile yetiniyor ve yeni pazar aramıyor. Biz ise üretimimizi nasıl artırırız, pazarımızı nasıl çeşitlendiririz diye sürekli arayış içindeyiz. Bu yıl da yüzde 40 dolayında büyüme hedefl iyoruz. Geçen yıl satışlarımızın yüzde 70’ini yurtdışına yapmıştık. Bu yıl iç ve dış pazar yarı yarıya pay alacak gibi görünüyor. Yeni pazarlar olarak da Fas, Tunus, Cezayir gibi ülkeler ön plana çıkıyor” dedi.


ALINTI

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
geri dönüşüm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mermer Kek Sır Hamur İşleri 0 25 Ağustos 2013 09:04
Mermer Kek Zen Kek Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 23:50
Marble ? Ocean Mac OS 0 11 Temmuz 2010 19:35