IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2019, 02:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
E-Poliçe ile yılda 21 bin ağaç kesilmekten kurtulacak




Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin (SBM) hayata geçireceği e-Poliçe projesi ile sigortalıların poliçelerine dijital ortamda istedikleri zaman ulaşabilmesinin yanı sıra yılda 21 bin ağacın kesilmesi de önlenecek.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM), sigorta branşlarındaki verilerin tek merkezde toplanması, sektör genelinde uygulanabilirliğin sağlanması ve güvenilir istatistiklerin oluşturulması gibi amaçlar ile Ortak Veri Modeli, Olgunluk Projesi, Sigortalı Risk Skoru ve e-Poliçe projeleri ile sektöre bütünleşik çözümler sunuyor. SBM nezdinde toplanan tüm sigorta verileri de hassas veriler olarak Türkiye'nin önemli veri varlığını oluşturuyor.

e-Poliçe'nin hayata geçmesiyle kağıt kullanımının azaltılması, ortalama işlem maliyetleri ve 10-15 yıllık süre zarfında fiziki saklama metodları ile oluşan risklerin minimum seviyeye inmesi bekleniyor.


Söz konusu proje ile sigortacılık sektöründe kağıt çıktı ve ıslak imza ile yürütülen poliçe formları, tüketiciye SMS, mobil ve e-posta kanalları ile elektronik ortam üzerinden iletilecek. Tüketicinin sigorta poliçe formlarına erişimini kolaylaştırmak amacıyla SBM Mobil, Sigortam360.com ve e-Devlet Kapısı gibi farklı kanallar üzerinden hizmet sunulması hedefleniyor.

YILDA 21 BİN AĞAÇ KURTARILACAK
SBM Genel Müdürü Murat Hakseven yaptığı açıklamada, sigorta sektöründe yılda 60 milyon poliçe, 40 milyon zeyil ile toplam 100 milyon adet poliçe/zeyil üretildiğini, bunların basımı için yılda 1,5 milyar adet A4 kağıt tüketildiğini, bunun yılda 21 bin ağacın kesilmesi demek olduğunu bildirdi.


Kağıtsız poliçe teslim yapısına geçişi hedefledikleri e-Poliçe projesinde, yalnızca çevresel fayda yaratmakla kalmayacaklarını aktaran Hakseven, "Böylelikle basım ve gönderim maliyetlerini azaltmış ve fiziki saklamanın getirdiği kaybolma riskini de minimize etmiş olacağız. Sigortalılar da poliçelerine dijital ortamda e-devlet veya SBM üzerinden 10 yıl süre ile diledikleri zaman ulaşabiliyor olacaklar." dedi.

Bu arada, e-Poliçe ile hem sigorta şirketlerine hem de DASK, TARSİM ve Devlet Destekli Alacak Sigortası kapsamında sigorta sektörüne hizmet eden tüm kuruluşların poliçe formlarının da tüketiciye iletilmesi konusunda çözüm sağlanması hedefleniyor. Sigorta şirketleri tarafından poliçe bilgi transferi ve bilgilendirme işlemlerinin SBM tarafından yürütülmesi, poliçe formlarının bilgi güvenliğini sağlayıcı bir husus olacak. Sigortalı olarak sektörün tüketici konumunda olan tüm gerçek ve tüzel kişilerin bilgi güvenliği de bu şekilde sağlanacak.

Kaynak: AA

__________________
𝔰𝔦𝔫𝔠𝔢 շօօՅ 𝓑𝔂 𝓖𝓪𝓛𝓪𝓽𝓪𝓢𝓪𝓡𝓪𝔂𝓛𝓲

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

вüℓвüℓℓεя çσк үαη∂ı, güℓℓεя∂ε үαηsıη...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
e-poliçe ile yılda 21 bin ağaç kesilmekten kurtulacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Geri dönüşümle, 5 yılda 240 bin 764 ağaç kesilmekten kurtarıldı xena Çevre ve Geri Dönüşüm 3 12 Haziran 2019 15:25
Ağaç Ev Resimleri, Ağaç Ev Fotoğrafları, Ağaç Ev Modelleri Violent Ev Dekorasyonu 0 04 Aralık 2014 22:46
100 bin ağaç kesilmekten kurtuldu Seth Haber Arşivi 0 02 Kasım 2014 12:50
Ağaç Gifleri, Hareketli Ağaç Resimleri, Hareketli Ağaç Avatarları Violent Avatar ve Smiley 0 06 Mart 2014 23:00
Acı Ağaç - Acı Ağaç Nedir - Acı Ağaç Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 21:21