IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Çevre ve Geri Dönüşüm (https://www.ircforumlari.net/cevre-ve-geri-donusum/)
-   -   Dünya nüfusunun yüzde 80'inden fazlasını yok eden tarihteki en büyük kitlesel yok oluşun nedeni bulundu (https://www.ircforumlari.net/cevre-ve-geri-donusum/993901-dunya-nufusunun-yuzde-80inden-fazlasini-yok-eden-tarihteki-en-buyuk-kitlesel-yok-olusun-nedeni-bulundu.html)

CORDON BLEU 03 Aralık 2022 21:03

Dünya nüfusunun yüzde 80'inden fazlasını yok eden tarihteki en büyük kitlesel yok oluşun nedeni bulundu
 
Lancaster Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, Dünya tarihindeki en büyük kitlesel yok oluş olayı, gömülü fosil yakıt depolarını yakan volkanik aktivitenin ürettiği metan salınımıyla gerçekleşmiş olabilir. Salınan metanın aynı zamanda gezegenin yüksek miktarda ısınmasına da neden olduğu yapılan araştırmada bulunmuş durumda.
Atmosfere milyarlarca ton metan gazı salınmış olabilir

Konu hakkındaki önceki araştırmalar, Geç Permiyen Kitlesel Yok Oluşunun esas olarak volkanlar tarafından üretilen büyük hacimli karbon emisyonlarından kaynaklandığına ve yok olma olayının muhtemelen yoğun bir küresel ısınma döneminin feci etkilerinden kaynaklandığını gösteriyordu.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bilim adamları, gaz rezervuarlarının hacmini, kaya yoğunluğunu ve miktarlarını dikkate alarak, havzadaki doğal gaz kuyularından numune alarak, Geç Permiyen döneminde tüm havzadan atmosfere 1440 Gigaton kadar metanın salınmış olabileceğini keşfettiler. Metan, 100 yıllık bir süre içinde karbondioksitten 28 kat daha fazla küresel ısınma potansiyeline sahip olduğundan, uzmanlar bunun 40.410 Gigaton karbondioksite veya yıllık karbon emisyonunun 1.000 katından fazlasına eşdeğer olduğunu iddia ediyor.






Yapılan araştırma sonucunda bilim insanları, karbon dioksitin küresel ısınma ve kitlesel yok oluşun ana itici gücü olarak kabul etse de yeni bulgular büyük miktardaki metan salınımının dünyanın geçirmiş olduğu “büyük ölüm” olayında kilit rol oynadığını ortaya koyuyor. Çalışma Nature dergisinde detaylarıyla birlikte yayınlandı.
Bilim insanlarına göre deniz türlerinin yüzde 90'ından fazlası ve karasal türlerin yüzde 75'inden fazlası, yaklaşık 260 milyon yıl önce meydana gelen ve bazen "büyük ölüm" olarak anılan Geç Permiyen Kitlesel Yok Oluşu sırasında yok olmuştu.


alıntı

İpek- 27 Ocak 2023 18:51

Cevap: Dünya nüfusunun yüzde 80'inden fazlasını yok eden tarihteki en büyük kitlesel yok oluşun nedeni bulundu
 
Bilgi içerikli! paylaşım için :x22:... :erk: :x10: @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Chen 24 Ağustos 2023 16:26

Cevap: Dünya nüfusunun yüzde 80'inden fazlasını yok eden tarihteki en büyük kitlesel yok oluşun nedeni bulundu
 
Öldüre öldüre bitiremediler insanlığı kahrolsun kötü bilim adamları yaşasın tam bağımsız condomsuz ilişkiler çoğalacağız Yıldıramazsınız


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net