IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Chat ve IRC (https://www.ircforumlari.net/chat-ve-irc/)
-   -   Sohbet ve Chat Hakkında Bilinmesi Gerekenler (https://www.ircforumlari.net/chat-ve-irc/718756-sohbet-ve-chat-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.html)

Burce 10 Aralık 2015 19:29

Sohbet ve Chat Hakkında Bilinmesi Gerekenler
 
Bir çok kişinin birlikte bulunduğu arkadaşlık ve muhabbet sitelerinde milyonlarca hatta belkide trilyonlarca çok farklı insanlar ile tanışabilirsiniz. Yaş ve kişilik gözetmeksizin türlü çeşit her türlü insanlarla eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Bu tür ortamlarda bulunan kişilerden siteye girişlerinde kendilerine dair hiç bir bilgi ya da şart ve kişilik bilgisi aranmamaktadır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İnternette kişiler her zamanki gibi doğal hayatlarında karşılarındaki kişiler ile gerçekleştiremeyeceği birçok muhabbetleri ve konuşmaları bile internet üzerinden daha basit bir biçimde yapabilmektedir. Her türlü niyet ya da arayış içerisinde bulunan binlerce kişinin bulunması ile beraber, chat biçimlerinden öte kullanıcıların birbirine sesleniş ve konuşma biçiminin bile istediği gibi bu sitelerde kullanabilirler.
Ama tabi ki bu sitelerin kendi içerisinde başlıca kuralları bulunmaktadır. Her türlü sohbet biçimi ya da tarzına açık olan bu sitelerde, bu sohbet ya da chat özgürlüğünüzü diğer kişiler ile özel bölmelerde gerçekleştirebiliyorsunuz. İçerisinde bulunan çeşitli chat odalarında odalların genellerinde istediğiniz tarz ya da biçim konuşmalarını gerçekleştiremeyebilirsiniz. Çünkü bulunduğunuz sitenin kuralları içindeki sohbet odalarının genelllikle geneline yani herkezin bir arada chat yaptığı bölmelerde geçerlidir. Chat ortamlarında bulunan bu kuralar her sohbet sitesinin başlıca genel kuralları olması ile beraber bazı sitelerde site sahibinin talebine göre bazı kurallarını göz ardı etmeyebilir, bazıları ise ek olarak kendide bazı kuralları ekleyebilir.
Peki bu chat mekanlarının başlıca kanunları ve davranılması gereken davranışlar diye koyduğu tabular nelerdir? Ek olarak neler bu kuralara neler ekleyebilirler?
"falanca sohbet sitelerinin genel kuralları. Reklam ya da ahlaksız kelimeler içeren hiç bir mesajda bulunmamalı ve kişiliğe zarar veren ya da ahlak bozucu içerikli bir nick ile bulunmamalıdır. Kullanıcılar Din, Kültür ya da Siyasi konularda savunucu ya da ayrımcı mesajlarda bulunmamalıdır. Kullanıcılar kendi ve diğer kullanıcıların özel bilgilerini diğerları ile paylaşmamalı. (Telefon, Adres vb.) Kullanıcılar tarafından kayıt edilen bütün nick ve kanalların sorumlulukları şahıslarına, hakları ise bulundukları servera aittir." Şeklinde olabilir..
Her site kendine has bir yapıya sahip olabilir. Genel kurallardan ibaret artı olarak çoğu site sahibi bazı kurallar ekleyebilir, bazı genel kurallar içerisinde bulunanları bile kullanıcılarına yansıttırmayabilir. Bu örnek olarak bir cinsel sohbet içerikli bir site olursa tabiki yukarda açıkladığimiz ilk madde içersinde bulunan kuralı es geçmeleri gerekmektedirler. Tabiki bu sohbet siteleri tamamıyla site sahiplerinin ne amaç ve ne niyet ile görüş ve kanaatlerine göre türlü çeşit sohbet ortamları bu nedenle bulunmaktadır. Kiminin kendinin başlıca eklediği kurallar ile, kimininde genel kuralları es geçmesi ile her sohbet arayışında bulunmak için farklı niyet ve arayışlarla bulunacak her bir kişi böylece istediği sohbet ort***** erişebilir. Günümüzde genelde site sahipleri sitelerinin kalitesini içerisinde birçok kullanıcı tarafından oluşturulan sohbetlerin seviyeli ve kuralları dışında hiç bir konuyu es geçmemeleri ile sınıflandırmak isterler. Fakat seviyeyi ön planda tutan sohbet siteleri günümüzde pek bulunmamaktadır.
Tabi ki bir sitenin seviyesini kisisel yani özel bölmelerde gerçekleşen sohbetler ile sınayamazsınız.
Çünkü bu sohbet sitelerimde adı üzerinde özel, yani şahsi diyaloglara yani iki kişi arasında dönen sohbete kimse karışmaz. Her ne kadar yasak kelime ya da cümlelerde kullanmış olsalar özel sohbetlerde reklam harici mudahele edilemez. Ne kadarda olsa özellerde kurallara aykırı ettikleri sohbetleri tabiki sohbet sitelerinin içerisinde bulunan sohbet odalarının genel yani herkezi açık olan bölümlerde bu sohbetleri gerçekleştiremezler. Artık chat sohbet siteleri eskisi gibi değil, eskiden yalnızca resimllik ya da ses’e dair hiçbir şey olmadan yalnızca mesajlaşma ile sohbetler gerçekleşirken şimdi gelişen teknoloji ile nice değişik sohbet ortamları bulunmakta. İster esli, ister görüntülü hatta ikisi bir arada bulunanları bile mevcut.
Sohbet aleminde birçok farklı sohbet biçimleri insanları arayış ve düşündüğü sohbet biçimlerine daha basit ulaştırabilmektedir. Sohbet sitelerinin birçok değişik tarzları tabiki genel kurallardada değişiklik sağlayabilir. Genellik ile tercih edilen sohbet siteleri normal sıradan yalnızca mesajlaşılan sohbet siteleridir. Kişiler kendilerini görüntülerden ve sesten uzak yalnızca yazılı biçimde daha rahat karşılarındakilerle iletişim içerisinde oluyorlar. Tabi ki görüntülüsünü, seslisini hatta ikisi bile bir arada olan siteleri tercih edenleride elbet ki vardır. Bu genelde kişinin ne tür sohbet aradığına, ne niyet ya da arayış içerisinde bulunduğuna bağlıdır.
Bu sohbet ortamlarında ilk kez bulunacak kişiler, esasen bu sitelere ulaşırken, arama motorlarında daha aradıkları sohbet biçimlerini belirtirler. Böyleliklede arama motorlarında kişileri aradıkları sohbet özelliklerine göre esasen yönlendirme olup, kişileri istedikleri tarzdaki sohbet sitelerine yönlendirmekdir. Sadece bir örnek verecek olursak, seviyeli bir sohbet sitesi arayan kişiler arama motorlarına seviyeli sohbet yazarak aradıkları biçim sohbet sitelerine ulaşmaya çalışırlar. Tabi ki çoğu site her nekadar örnek olarak sitesinin başlığını dahi seviyeli sohbet yazsada içerisinde yazıldığı ortamı göremeyebilirler. Sohbet siteleri genelde çoğu dışardan görüldüğü gibi değildir. Yani örnek olarak siz birçok arama motorlarında ulaşmak istediğiniz site biçimini seviyeli sohbet diye belirtseniz dahi ulaştığınız sitenin içindeki odalarda aradığınız sohbet tarzını bulamayabilirsiniz.
Çünkü bu siteler için genelde ön gördükleri kullanıcı fazlalığı olduğu için her tür farklı sohbet biçiminde sitelerini lider etme isterler. Bunun için başlıca aradığınız sohbet biçimine ulaşmak için genel olarak belirtmenizi tavsiye ederiz. Yani oluşturacağınız sohbet biçimini biçimini seviyeli, cinsel, vb gibi değil. Oluşturcağınız sohbet biçimini genel olarak belirtin örnek olarak, kameralı, görültülü, sesli vb sohbet sitesi diye belirtin. Genel olarak tanımlayarak ulaştığınız sohbet sitelerinin içindeki bulunan seviye, düzen vb konularda artık şansınıza kalmış. Belkide hiç ummadığınız, beklemediğiniz sohbet ortamlarından durumu, seviyesi, düzeni ile güzelnut kalabilirsiniz. Yeride gelir çoğu şey beklediğiniz siteler içerisindede beklediğiniz ortamı seviyeyi düzeni bulamayabiliriniz. Dileriz ki, herkez kendi kişiliğine göre ve arayış ve beklentilerine göre sitelere ulaşabilsin, nice hoş güzel sohbetler gerçekleştirebilsinler. Chat sohbet siteleri tanınmışliğini yılar boyunca yitirmeyip halen bu sitelerin tanınmışlıkları devam etmektedir.
Fakat günümüzde daha önceden sayılı belli başlı bazı sohbet siteleri varken şimdi ise milyonlarcası mevcut olması nedeni ile khamlecılarıda azalmaktadır. Sebebi ise sayılı belli başlı siteler varken kullanıcıların sohbet için girebildikleri siteler belli sabit sitelerdi. Ama şimdi günümüzde ise bu sayılı siteler binlerce hatta milyonlarcasına ulaşması nedeni ile kullanıcılarada geniş bir seçme sansı olması başlıca kullanıcıları bölmektedir. Peki bu sayılı siteler varken bu sitelerin binlere hatta milyonlara ulaşma nedeni nedir.?
Tabi ki zamanında bu ortamda bulunup hiç bir tecrübe sahibi olmayan kişiler belli bir süre bu sitelerinde zaman geçirerek, gerekli bilgi ve tecrübeye sahip olduğunda kendileri farklı site açmaktalardır. Kimisi belli bir zaman geçirip sohbet siteleri ile ilgili öğrenmiş olduğu bilgi ve tecrübeleri ile, kimisi ise bu sohbet ortamlarında oluşturduğu arkadaş çevresine güvenerekten yeni sohbet ortamları yaratmaktadırlar.
Günümüzdede bu genişleyen birçok farklı sohbet siteleri kullanıcılara büyük bir şeçme hakkı yaratmakta olup, çeşitli sohbet sitelerinden diledikleri siteye giriş yapıyorlar. Bu yaygınlaşıp artık milyonlara ulaşan siteler vasıtası ile artık binlerce kullanıcıya denk geleceğiniz sitelere ulaşmak zahmetlidir.
Tabi ki halen binlerce kullanıcıya hükmeden sohbet siteleri var olmaktadır, ama geçmişte var olan sohbet siteleri sayılıydı derken, şimdi ise binlerce kullanıcıya hükmeden sohbet siteleri sayılı var olmakta diyebiliyoruz. Küçük ya da büyük, az ya da çok kullanıcıya sahip olan site diye tercih edecek olunmasından öte, kendi kişiliğinize ve arayış biçiminize göre sohbet sitelerini tercih ediniz.

Star 12 Aralık 2015 01:10

Cevap: Sohbet ve Chat Hakkında Bilinmesi Gerekenler
 
Alıntı:

Burce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041708140)
Bir çok kişinin birlikte bulunduğu arkadaşlık ve muhabbet sitelerinde milyonlarca hatta belkide trilyonlarca çok farklı insanlar ile tanışabilirsiniz.

HA? Trilyon derken

Burce Normal fontta yaz n'olur okuyalım :)

Run 12 Aralık 2015 01:29

Cevap: Sohbet ve Chat Hakkında Bilinmesi Gerekenler
 
Konu için teşekkürler, yalnız konu alıntı ise lütfen kaynak belirtin. Hiç paragraf yok yazınızda, ayrıca gözü çok yoruyor yazı stili.

Burce 12 Aralık 2015 02:25

Cevap: Sohbet ve Chat Hakkında Bilinmesi Gerekenler
 
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konuyu rahatlıkla okuyabileceğiniz düzene getirdim.
Alakanız için çok teşekkür ederim, değerli okurlarım... :(clap):

Z-Lined 25 Aralık 2015 22:13

Cevap: Sohbet ve Chat Hakkında Bilinmesi Gerekenler
 
Evet yaz sitili göz yoruyor okuyamadım acıkcası, biraz göz gezdirdim çok güzel yazmışsınız tebrikler.

Burce 25 Aralık 2015 23:54

Cevap: Sohbet ve Chat Hakkında Bilinmesi Gerekenler
 
Alıntı:

Z-Lined Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041714133)
Evet yaz sitili göz yoruyor okuyamadım acıkcası, biraz göz gezdirdim çok güzel yazmışsınız tebrikler.

Çok teşekkürler yazı stilini değiştirdim


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:28.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net