IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2021, 12:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadınlarda Cinsel Uyarılma ve Orgazm Nasıl Olur?




Doğadaki tüm canlıların 2 temel içgüdüsü vardır.

Hayatta kalmak
Üremek
Yani cinsellik yeme-içme, uyumak kadar doğal bir ihtiyaçtır. Ama dinsel ve töresel nedenlerle cinsel içgüdü toplumlar tarafından hep baskılanmaya çalışılmıştır. Ataerkil toplum olmamızdan kaynaklı en çok da kadınlarda cinsellik baskılanmış, ayıp, günah olarak kabul edilmiştir. Kadınların bilinçaltına işlenen bu düşünceler nedeniyle de cinsel problemler kadınlarda daha sık görülmektedir. Bu yazımda sizlere “Cinsellik sırasında kadın vücudunda ne gibi fizyolojik değişiklikler olur? Kadınlarda orgazm nasıl olur?” gibi soruların cevabını vereceğim.

Kadınlarda Cinsel Uyarılma Nasıl Olur?

Cinsel uyarılma ilk olarak beyinde başlar. Bir düşünce, bir görüntü veya karşı cinse yakınlaşma sonucu uyarılma başlar. Erkeklerde ereksiyon (sertleşme), kadınlarda meme başı, vulva ve klitoriste dolgunlaşma, vajinal ıslanma olur. Tansiyon, nabız ve solunum sayısı artar.

Cinsel uyarılma ve orgazm süresi kişiden kişiye, andan ana değişir. Dinç olmak veya yorgun olmak, içkili olmak veya olmamak, karşımızdakinden hoşlanıyor olmak veya olmamak ya da ona güvenip güvenmemek cinsel uyarılma ve orgazm sürecini etkiler.

Ama şu bir gerçektir ki, kadınlarda cinsel uyarılma ve orgazm süresi erkeklere kıyasla daha yavaştır. O yüzden karşılıklı tatmin edici bir cinsellik yaşayabilmek için erkeklerin biraz yavaş gitmesi, ön sevişmeyi uzun tutması gerekir.


Cinsel Hazzın Basamakları Nelerdir?

Sağlıklı bir cinsellik kadında ve erkekte normalde 3 basamaktan oluşur.

Cinsel istek (libido)
Cinsel uyarılma
Orgazm
Ama erkeklerden farklı olarak kadınlarda bu basamaklar çoğunlukla sırayla ilerlemez. Cinsel istek olmadan uyarılma ve orgazm olabilir. Ya da istek ve uyarılma olur ama orgazm olmaz. Kadınlarda libido eksikliği veya orgazm olamama probleminin altında çoğunlukla psikolojik nedenler yatar. Kendini fiziksel olarak beğenmeme, yetersizlik hissi, daha önce yaşanan kötü cinsel tecrübeler veya şimdiki ilişkimiz ne olacak gibi soruların kafayı meşgul etmesi kadında cinsel problemlere neden olacaktır.

Kadınlarda Orgazm Nasıl Olur?

Kadınlarda cinsel orgazm sırasında nabız ve tansiyon daha da artar. Soluk alıp verme hızlanır. Vajinal kaslarda ritmik istemsiz kasılmalar olur. Bunlarla beraber cinsel tatmin yaşanır. Orgazmın ardından çözülme safhası başlar. Nabız yavaşlar, soluk alıp verme yavaşlar ve kaslar gevşer.

Bazı kadınlar birden çok orgazm yaşayabilir ama cinsel tatmin için birden çok olması şart değildir. Tek ama kaliteli bir orgazm da kadını tatmin edebilir.

Sonuç olarak seks sırasında kadının kendi vücudunda olan fizyolojik değişiklikleri bilmesi kendini daha iyi tanımasına ve daha iyi cinsel hayatı olmasını sağlayacaktır. Unutmayın! İşleyen demir ışıldar. Yani siz cinselliğe ne kadar uzaksanız o da size uzak olacak ve cinsellik sırasında yeterli odaklanma sağlayamayacağınız için yeterli hazzı alamayacaksınız. Cinsellik sadece erkekler için değil kadınlar için de gerekli olan doğal bir ihtiyaçtır.

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kadınlarda cinsel uyarılma ve orgazm nasıl olur?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nasıl Çoklu Orgazm Yaşanır? PySSyCaT Cinsel Sağlık 0 01 Ocak 2021 14:50
DNA ÖZEL: DNA Genel Olarak Erkek ve Kadınlarda Nasıl Olur? Kalemzede Bilim Dünyasından Son Haberler 0 16 Nisan 2020 21:13
Kadın orgazm sorunlarında cinsel terapi Chen Cinsel Sağlık 0 08 Temmuz 2019 22:58
Kadınlarda Cinsel Bölge Estetiği Liaaa Kadın Sağlığı 0 28 Haziran 2012 03:01
Kadınlarda Cinsel Soğukluk İçin Öneriler aLya Aile Evlilik ve Çocuklar 0 28 Aralık 2011 10:18