IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Çocuk Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/cocuk-sagligi/)
-   -   Çocukların yüzünde boya kullanmayın (https://www.ircforumlari.net/cocuk-sagligi/218763-cocuklarin-yuzunde-boya-kullanmayin.html)

Juventus 07 Haziran 2009 11:13

Çocukların yüzünde boya kullanmayın
 
Çocukların yüzüne eğlence olsun diye boya sürmeyin. Çocuklarda derinin hassas olması nedeniyle bu kimyasalların deri altına geçmesi mümkün.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kayseri Erciyes Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ekrem Aktaş, eğlence amaçlı çocuklarda yüz boyamanın sağlık açısından tehlikeli olduğunu belirtti. Prof. Dr. Ekrem Aktaş, çocuklarda ciltlerin daha hassas olduğunu anlatarak, "Kullanılan boyalar kimyasaldır. Bu nedenle ciltleri hassas olan çocuklarda, bu kimyasalların deri altına geçme ihtimali vardır." dedi.

Aktaş, boyaların deriyle emilmesi durumunda kana karışacağını, cilt hastalıkları olmak üzere karaciğer ve böbreklere kadar gidebilen kimyasalların ciddi rahatsızlıkları da ortaya çıkarabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Ekrem Aktaş, kalıcı dövmelerin yaz dönemlerinde özellikle gençler tarafından büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, dövmenin yanı sıra vücudun değişik bölgelerine takılan piercing gibi metallerin de insan sağlığı için tehdit oluşturduğunu açıkladı. Aktaş, yapılan araştırmalarda bu tür vücuda zarar veren uygulamaların genelde psikolojik sorun yaşayan çocuk ve gençlerde ortaya çıktığını ifade etti.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:53.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk