IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Nisan 2010, 18:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD'li uzmandan emzirme tüyoları





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yeni annesiniz. Bebeğinizi emziriyorsunuz. Ama bebeğiniz doyuyor mu, sütünüz yetiyor mu bilemiyorsunuz? Yeni annelerin akıllarına takılan bu sorulara ABD'li emzirme uzmanı cevap verecek

Anne sütü bebek sahibi olduktan sonra tüm annelerin ortak gündemini oluşturuyor. Bebek emdi mi emmedi mi, süt yetti mi yetmedi mi sorularıyla başlayan, annenin çevresindeki arkadaşların, dostların, akrabaların sütün yetmediğine ilişkin sözleriyle içinden çıkılmaz hale gelen, bazen de anneyi emzirmekten vazgeçiren bu süreç, bilimin ışığında, özel danışmanların desteğiyle aşılabiliyor.

Bebeklerin ilk altı ay mutlaka anne sütüyle beslenmesini destekleyen, Sağlık Bakanlığı'nın yönetiminde “Bebek Dostu Hastane Projesi”ni başarıyla yürüten Acıbadem Maslak Hastanesi, emzirme konusunda çalışan profesyonellere en güncel bilgileri sunmak amacıyla 9-10 Nisan 2010 tarihinde “2010’da Anne Sütü ve Emzirmeye Dair Neler Biliyoruz? Bilimsel Bakışla...” konulu bir sempozyum düzenliyor.

Sempozyuma uluslararası üne sahip ve 2009'‘da yayınladığı çok ses getiren “Sütünüzü Nasıl Artırabilirsiniz?” adını taşıyan kitabıyla tanınan Emzirme Danışmanı Lisa Marasco da Türk annelerine emzirme konusundaki birikimlerini aktarmak amacıyla geliyor. Marasco, 20 yılı aşkın bir süredir emzirme danışmanlığı yapıyor ve özellikle süt üretimini artırmaya yönelik çalışmaları ve yayınlarıyla konusunda tanınmış, uluslararası toplantıların vazgeçilmez konuşmacılarından biri.

ANNENİN KİŞİLİK TİPİ BİLE EMZİRMEYİ ETKİLİYOR
Acıbadem Maslak Hastanesi de annelerin bebeklerini düzenli olarak emzirmeleri, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi, 6. aydan sonra ek gıdalarla birlikte yine anne sütüne devam edilmesi prensibini destekliyor. Hastanede annelere özel uygulamalar ve emzirme danışmalarıyla emzirme sürecine pozitif katkı sağlanıyor.

Sempozyumun konu başlıklarından bazıları şöyle:
l Anne sütünün oluşumunun formülü ve laktasyonun fizyolojisi
l Emzirmeyi etkileyen hormonal düzensizlikler
l Prematürelerdeki sorunlar ve emzirme ilişkisi
l Bebeğe bağlı emmeyi güçleştiren anatomik problemler
l Annenin geçirdiği enfeksiyonların emzirmeye yansımaları
l Meme küçültme ve büyütme operasyonları emzirmeyi nasıl etkiler?
l Doğadaki memelilerde süt üretimi ve emzirme
l Sütün yetersiz olduğu durumlarda neler yapılmalı?
l Zor vakaları nasıl ele alacağız?
l Annenin psikolojik yapısı emzirmeye nasıl yansır?


EN SON VE EN YENİ BİLGİNİN PEŞİNDEYİZ
Sempozyumu düzenleme amaçlarını anlatan Acıbadem Maslak Hastanesi Yenidoğan ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülnihal Şarman, doğal beslenmenin neredeyse kaybolduğu bir dönemde en ham, en doğal ürün olan anne sütünü ve emzirme konusunu en güncel bilgilerle ele almak amacıyla bu sempozyumu düzenlediklerini belirterek şu bilgileri veriyor:

“Sağlık çalışanları olarak annelere emzirme öğütlerinde bulunurken yetersiz kaldığımız, geçiştirdiğimiz, bazen de yanıtını bilmediğimiz pek çok soruyla karşılaşıyoruz. Ebeler, hemşireler, çocuk sağlığı ve hastalıkları, kadın doğum uzmanları olarak, tüm bu alanda çalışanların daha detaylı bilgilendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’de AÇSAP yönetiminde Bebek Dostu Hastane Projemiz büyük bir başarıyla yürütülüyor. Sempozyum açılışında bu projenin geldiği son noktayı da yöneticilerinden dinleyeceğiz.”

Sempozyumun konularını günlük hayatta yaşadıkları sorunlardan yararlanarak seçtiklerini ve konuyla ilgilenen profesyonellerin aydınlanmasının yanısıra annelere de katkı sağlayacaklarını dile getiren Dr. Şarman emzirme konusunda çalışan 12 uzmanın sempozyumda konuşma yapacağını bildirdi.

Emzirme konusunda İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Sosyal Pediyatri Bölümü Emzirme Danışmanlığı Birimi kurucusu Prof. Dr. Gülbin Gökçay ekibiyle katılarak klinik deneyimlerini paylaşacak. Emzirmeyle ilgili olarak pekçok uluslararası toplantıda konuşmalar yapan Marasco, süt üretimini bir fabrikanın çalışmasına benzeten yaklaşımıyla, yetersiz süt üretiminin nedenlerini açıklayarak, polikistik over sendromunun süt üretimine olan etkileri hakkında bilgiler verecek.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
abdli, emzirme, tüyoları, uzmandan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2013 Emzirme Ödeneği Nekadar Emzirme Ödeneği Bilgileri Zen Merak Ettikleriniz 0 02 Şubat 2013 20:12
Emzirme pozisyonları Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Eylül 2010 14:14
Emzirme Sorunları Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 19 Eylül 2010 15:34