IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ağustos 2011, 11:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kızılay altıntepe-adatepe eeg




EEG ÇEŞİTLERİ :
RUTİN EEG, UYKU- UYANIKLIK EEG, TÜM GECE EEG
RUTİN EEG :
Uyanıklık EEG si diye bilinir. Çekim ortalama 20-30 dakika sürer.Çekim sırasında 10 saniye ara ile 4-5 kez göz aç-kapa , 3-5 dakika süren hipervantilasyon (derin nefes alıp-verme) , 5-7 dakika fotik stimülasyon (ışıklı uyarı) gibi aktivasyon yöntemleri uygulanır.
UYKU EEG :

Klinik olarak Epilepsi düşünülen ancak RUTİN EEG tetkikinde (uyanıklık halinde 20 dakika süreyle yapılan EEG) yeterli bilgi vermediği durumlarda, gündüz veya gece 1-2 saat süreyle, gerektiğinde tüm gece yapılan aktivasyon yöntemlerinden uyku EEG si çekilir. Özellikle rutin EEG nin yetersiz kaldığı küçük çocuklarda uyku EEG si sıklıkla başvurulan bir yöntemdir. Uyku deprivasyonu sonrası uyanıklık ve uyku sırasında yapılan EEG tetkiklerde biyoelektrik patolojinin ortaya çıkma oranı artmaktadır.

EEG ÖNCESİ HAZIRLIK :
Erişkinlerde özel bir hazırlık aşaması gerekmemekte saçın bir gün önceden yıkanmış olması yeterli olmaktadır. (Saça sprey, jöle vs. sürülmemesi)
Uyku EEG?sinde erişkinlerin uykusuz kalması gerekmektedir. Bu konuda çekim yapan teknisyenle görüşerek çekim saatine göre kaç saat uykusuz kalması gerektiğinin bilgisini almalıdır.


Küçük bebeklerde bebeği hareketsiz tutmak zor olduğu için uyanık EEG çekilemez. Randevuya geleceğiniz günün gecesi çocuğunuzu her zamankinden geç yatırıp erken kaldırın. Hastaneye gelirken yolda uyumamasına dikkat edin.
Bebeğin uyuması için hafif bir sedasyon rektal ya da oral klorhidrat ile verilebilir. Bebeğin uykusuz bırakılarak o saatte doğal uykuda olması yeğlenmektedir. Karnı tok olursa daha iyi uyur. Anne kucağında olup anne sıcaklığını hissetmesi de sakinleşmesine ve uyumasına katkıda bulunur.
EEG çekilmeye başlamadan önce kafanın belli bölgelerine elektrotlar yapıştırılırHastaya elektrik verilmesi söz konusu değildir. Saçların temiz olması parazitsiz çekim sağlar.EEG tamamen ağrısız ve zararsız bir inceleme yöntemidir. EEG ile akıldan gecen düşünceler okunmaz ve zeka ölçülemez.EEG nin zararı yoktur, her yaşta insan EEG çekilebilir.
  • EEG DE RADYASYON ETKİSİ YOKTUR ve beyine zarar vermez. Hastanın saçları temiz olmalı, Karnı tok olmalı, çekimde heyecan ve endişeye kapılmamalı, tuvalet sorunu olmamalı? Daha önceki EEG raporlarınızı ve istem kâğıdını yanınızda getiriniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
altıntepeadatepe, eeg, kızılay


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Atatürk'ün Çocuk Sevgisi - Resimlerle Atatürk ve Ülkü Adatepe - Fotoğraflar,Kareler.. Sevda Atatürk Köşesi 7 08 Mart 2018 09:41
Ülkü ADATEPE (Ata'mızın manevi kızı dünyaya geldi) MasteR06 Tarihte Bugün 0 27 Kasım 2013 12:49
Van Kalesi: Urartu Kral Mezarları ve Altıntepe Halk Mezarlığı Lady Kitap Tanıtımları 0 02 Ağustos 2012 23:25
Kızılay'ın Hakkı Kızılay'a aLya Haber Arşivi 0 28 Ekim 2011 10:05
Kızılay eeg Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 11 Eylül 2011 02:32