IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ağustos 2011, 16:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Azarlanıp Hor Görülen Çocuk Kişiliğini Kaybeder




Anne-babasından sürekli dayak yiyen, azarlanıp hor görülen çocukların kişilik gelişimi olumsuz yönde etkilenir. Çocukları azarlayıp, sindirmek ve dövmek yerine onları hatalarını anlayabilecekleri bir dille ikna etmek gerekir. Miniklere şiddetle değil, şefkatle yaklaşılmalı.
Anne ve babasından sürekli dayak yiyen, azarlanıp hor görülen çocukların kişilik gelişiminin olumsuz yönde etkileneceği bildirildi. Anne ve çocuk eğitimi uzmanı Ayşe Kara, çocukları yetiştirirken uyumlu, sorumlu ve saygılı davranış yollarının öğretilmesi gerektiğini kaydetti. Anne ve babanın, çocuğunun kişiliğini sağlık bir biçimde gelişmesini desteklemesi, aynı zamanda hem kendi haklarını hem de başkalarınınkini gözetip vicdanlı bir kişilik gelişimini sağlaması gerektiğini vurgulayan Kara, “Bazı anne ve babalar çocuklarını hor görüp, sevgiyi esirgiyor, korkutup tehdit ediyor, alay ederek küçümsüyor, beddua ederek küstürüyor, aldırmaz şekilde davranıp bodruma kapatıyor. Yapılan tüm bu davranışlar hem çocuğun iç-denetim geliştirmesini engeller hem de kişilik gelişimini olumsuz etkiler.” diye konuştu.
Dayak yiyen her çocuğun anne-babasına kızacağına dikkati çeken Kara, çocuk yaptığı olumsuz davranış hakkında düşünmeye fırsat bulamadan dayak yerse, yaptığı davranışın neden hatalı olduğunu bilemeyeceğini belirterek ona yaptığını tamir etme, kötü sonuçlarını düşünme fırsatı verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kara, anne-babasından daha güçsüz olan çocuğun kendinden güçlü birinden dayak yediği için utanacağını, çevresine ve kendine karşı güveninin de sarsılacağını hatırlattı.
Sürekli dayak yiyen çocukların anne ve babalarını taklit ederek sorunlarını kaba kuvvetle çözmeyi öğrendiklerini vurgulayan Kara, bunun da çocuğun vicdanlı olması yerine saldırgan olmaya davetiye çıkaracağını anlattı. Çocukların, yaptıkları kötü davranışları üzerinde mutlaka düşündürülmesi gerektiğini ifade eden anne ve çocuk eğitimi uzmanı Ayşe Kara, şunları söyledi: “Davranışları hep dışarıdan kontrol edilen, kötü davranışları üzerinde düşündürülmeyen, açıklama yapılmayan çocuk, anne-babası olmayınca davranışlarını kontrol edemez. Sürekli dışarıdan birinin davranışlarını kontrol etmesine ihtiyacı olur. Çocuğun sağlıklı gelişmesinde kişilik ve ahlak gelişmesinde uygulanabilecek en etkili disiplin yöntemi ikna ederek pişmanlık duyurma yöntemidir.”

Ziya İpek

alintidir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
azarlanıp, cocuk, görülen, hor, kaybeder, kişiliğini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuk Ve Ergenlerde Görülen Tikler Ecrin Çocuk Sağlığı 0 19 Şubat 2012 21:06
Çocuk Ruh Sağlığı " Gençlerde Görülen Fobiler " Lucifer Çocuk Sağlığı 0 08 Aralık 2011 18:59
Çantaya bak, kişiliğini tanı! pyracantha Ah Kadınlar 1 24 Kasım 2010 20:11
Resme Bak Kişiliğini Gör.. Süslü Genel Paylaşım 1 20 Mart 2010 22:54