IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ağustos 2011, 12:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Niçin Çocukları Şımartmamalıyız?




Niçin Çocukları Şımartmamalıyız?

İnsanlar, dolayısıyla çocuklar toplumun parçalarıdır. Çocuk doğar doğmaz kendini bir toplumun içinde bulur ve en temel ihtiyaçlarının giderilebilmesi için çevresine sıkı sıkı bağlanır. Çocuktaki bu bağlanma duygusu ömür boyu sürer. Bu yolla çocuk hem farklı bir birey olduğunu, hem de topluma ait olduğunu farkına varır.
Çocuğun özellikle annebaba tarafından övülmesi olumlu bir davranıştır. Benzer şekilde yanlış tutum içinde olan çocuğa da sabırlı davranılmalıdır. Yetişkinlerin tutarlı davranmaları ile çocuklar toplumsal kuralları öğrenirler. Çocukların hangi davranışlara izin verileceğini (yani hoş karşılanan davranışları), hangi davranışlara izin verilmeyeceğini bilmesi, onların kendilerini güvende hissetmelerini sağlar.

3-6 YAŞ DÖNEMİNE DİKKAT
Ancak şımartmak çocuğun toplumsallaşmasını engeller; yani, çocuk normallik, kabul edilebilirlik değerlerini kaybeder! Yetersiz toplumsallaşma da çocuğun ruhsal gelişimini olumsuz etkiler.
Çocuklar için kuralları öğrenmede en uygun dönem 3-6 yaş dönemidir. Bu yaşlarda hem biyolojik hem de ruhsal gelişim yönünden hazırdırlar. Çocuk kendi kendini disipline edemez. Bu çocuğu yetiştirenlerin, öncelikle annebabanın görevidir.
Şımartmadan, ama olumlu davranışları ödüllendirerek, çocuğu överek yetiştirirken; olumsuz davranışlar için ceza uygulanmalıdır. Ceza vermek; çocuğu aşağılamak, utandırmak, suçlamak hele şiddet uygulamak değildir. Çocukla çatışmak onun olan iletişiminizi bozmaktan başka sonuç doğurmaz. Çok sevdiği bir şeyden mahrum etmek 'arkadaşıyla oyun oynayamaması, sevdiği çizgi filmi seyretmemek, istediği oyuncakla oynayamaması' veya sandalyede oturma cezası gibi yöntemler uygulanabilir.
Çocuklar iyiyi-kötüyü, güzeli-çirkini, haklıyı-haksızı, paylaşmayı, dürüst olmayı, çalışkan olmayı, düzenli, uyumlu olmayı, insanları sevmeyi, saymayı, sadakati, evlilik, okul hayatı, yani dünya görüşünü aile ortamında öğrenir. Bu özellikler toplumsallaşmanın parçalarıdır. Şımartılan çocuklarda bu özelliklerin oluşması ve gelişmesi yetersizdir.
alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çocukları, nicin, Şımartmamalıyız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hz. Alinin çocukları Seyra İslamiyet 0 25 Ağustos 2014 18:15
← Niçin gözyaşı dökeriz? Yumurtanın niçin bir tarafı yuvarlak, diğer tarafı sivridir Amelia Merak Ettikleriniz 0 25 Şubat 2014 19:02
Ben O Çocukları Sevdim. SimHa Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 27 Haziran 2011 21:43
Sokak Çocukları Sim Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 05 Mayıs 2011 00:12
O çocukları Jady Sinema Dünyası 10 30 Mayıs 2008 11:23