IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2011, 12:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sağlıksız sünnet ömür boyu olumsuz etki bırakabiliyor




Yaklaşan sünnet mevsimi öncesinde Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahi Uzmanı Doktor Erdal Türk, bir açıklama yaptı. Sünnet polikliniği uygulamasında Denizli Devlet Hastanesi‘nin Türkiye‘ye öncülük ettiğini belirten Uz. Dr. Erdal Türk, amaçlarının sünnet polikliniklerini Türkiye‘deki hastanelere yayarak sünneti yapılan çocukları kayıt altına almak ve sünnet sonrası oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek olduğunu belirtti.

Dr. Türk, sünnetin bu iş için özel olarak hazırlanmış odalarda ve ameliyathanelerde eğitimli kişiler tarafından yapılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Ülkemizde dini inançların bir gereği olarak uygulanmakta olan sünnet, özellikle okulların tatil olmasını takiben yaz aylarında tüm ülke genelinde oldukça sık uygulanmaktadır. Sünnet, aslında çocuk için oldukça önemli bir cerrahi işlem yani önemli bir ameliyattır. İşlem esnasında yaşanan herhangi bir olumsuzluk, hem psikolojik hem de ----olojik olarak çocuk üzerinde ömür boyu etkili olabilir."

Türkiye‘de bu son derece önemli bir işlemin sağlık yönünün pek önemsenmediğini belirten Dr. Türk, sözlerini şöyle sürdürüd: "Daha ziyade tören kısmına önem verilmektedir. Düğün salonları tutulmakta, hediyeler alınmakta, konvoylar yapılmakta ancak sıra sünnete gelince ya bir toplu sünnet ya da ev ve küçük sağlık kabini gibi hijyenik koşulların tam sağlanamadığı yerlerde işlemin uygulanmasına ses çıkartılmamaktadır. Çocuklarımızın yaşamı üzerinde bu derece önemli bir işlem olan sünnetin sağlık kuruluşlarında, bu işler için özel olarak hazırlanmış odalarda veya ameliyathanelerde eğitimli kişilerce yapılması gerekmektedir. 21. yüzyılda, evlerde yapılan sünnetlerle toplu sünnetlerin artık tarih olması gerekmektedir"

ÇOCUĞUN YAŞINA BAĞLI

Sünnetin çocuğun yaşına bağlı olarak iki şekilde yapıldığı belirten Uz. Dr. Erdal Türk, 6 yaşından küçük çocukların lokal anestezi ile sünnet edilmelerinin doğru olmadığını ayrıca yeni doğan çocuklarda ağrı duyulmadığı ve anesteziye gerek olmadan sünnet edilebilir şeklindeki inanışın da yanlış olduğunu söyledi.

Sünnet çocuğun yaşına bağlı olarak iki şekilde yapılabileceğini anlatan Uz. Dr. Erdal Türk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer çocuk 6 yaşın üzerinde ve sünnet olması gerektiğini kavramış, sorun çıkartmıyorsa yani uyumlu ise lokal anestezi ile sünnet edilebilir. Bu uygulamada işlemden 15-30 dakika önce penis çevresine yapılacak lokal anestezik ilaçlar sinirler uyuşturulmakta ve çocukların yapılan sünnet işleminde hiç bir ağrı duymaması sağlanmaktadır. Diğer yöntem ise 6 yaşından küçük çocuklar için genel anestezi uygulamasıdır. Bu yaş grubundaki çocukların lokal anestezi ile sünnet edilmeleri uygun değildir. Ayrıca, yenidoğan döneminde çocukların ağrı duymadığı ve anesteziye gerek olmadan sünnet edilebilir şeklindeki inanış ise doğru değildir. Ağrı yaşamın her döneminde hissedilir, ancak bu yaş grubundaki bebekler ağrının yerini tam olarak belirleyemezler."

Denizli Devlet Hastanesi‘nde 2005 yılından beri hizmet vermekte olan sünnet polikliniğinde çocukların sağlıklı bir şekilde sünnet edildiğini geçen yıl 876 çocuğun Denizli Devlet Hastanesinde sünnetini yaptıklarını belirten Uz. Dr Erdal Türk, çocuklarını sünnet ettirmek isteyen ailelerin 1 Haziran tarihinden itibaren çocuk cerrahi veya sünnet polikliniğine müracaat ederek randevu alabileceklerini söyledi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
boyu, bırakabiliyor, etki, olumsuz, sağlıksız, sünnet, ömür


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ömür Boyu öğrenmek PopSy İslamiyet 0 10 Ağustos 2008 16:22