IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Şubat 2012, 12:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ateşi Olan Bebeğe Ne Yapılır




Bebeklerin ateşi ortama göre değişir, ateşi olan bebek ılık suyla yıkanmalı.

Özel Konak Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdinç Gözcü, bebeklerde vücut ısısının giysiden ve ortam sıcaklığına göre değişiklik gösterdiğini söyledi. Gözcü, çocuklarda ateşin normal seyrinde tutulabilmesi için aşırı giydirmeden ve sıcak ortamdan uzak tutulması gerektiğini, ateşinin yükselmesi durumunda ılık suda yıkanmasının faydalı olacağını ifade etti.

Dr. Gözcü, çocuğun ateşinin koltuk altından, dil altından ve kulaktan ölçülebildiğini ifade etti. Dil altı ölçümü pratik olmadığından çocuklarda pek tercih edilmediğini belirten Gözcü, bebeklerde ateşin kulaktan ölçümün en hızlı ve kolay uygulanabilir olduğunu dile getirdi.

Kulak dereceleri ile ölçüm yaparken, derecenin kanülünün kulak kanalına iyi oturmasına dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Gözcü, “3 ay altındaki bebeklerde dış kulak yolu dar olduğu için kullanımı önerilmemektedir. Kontrollerde aynı kulaktan ölçüm yapılmalıdır. Kulaktan ölçümde 37.8 C üzeri ateş kabul edilebilir.” dedi.

Bebeklerde enfeksiyon kapıldığında ateşin yükseldiğini ifade eden Gözcü, aşırı giyinmelerde de ateş yükselmelerinin yaşandığına dikkati çekerek, “Özellikle yeni doğan bebekler, ısı kontrolü henüz tam gelişmediğinden, aşırı giyinme ve çevre ısısı gibi etkenlerden daha fazla etkilenirler.” ifadesine yer verdi.

ATEŞİN DÜŞMESİ İÇİN KULLANILAN TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Çocuklarda ateşin ilaç tedavisi, parasetamol, aspirin ve ibuprofen’in düşürülebileceğini kaydeden Gözcü, söz konusu tedaviler hakkında şu bilgileri verdi:

“İlaç tedavisi: Ateş düşürücü ilaçlar sadece ateşi düşürmede yardımcıdır. Ateşe neden olan hastalığı tedavi etmezler. Bu sebeple ‘çocuğumun ateşi düştü, iyileşti’ şeklinde yargıya varılmamalıdır.

Parasetamol: Piyasada çocuklarda kullanım için hazırlanmış damla, şurup, çiğneme tableti ve fitiller bulunur. En erken 4 saatte bir olmak üzere günde maksimum 6 kez verilebilir. Tedavi edici dozda verildiğinde yan etkisi yoktur. Ancak normalden fazla alındığında karaciğer ve böbrek zedelenmesi yapabilmektedir.

Ibuprofen: Ateş düşürücü, ağrı kesici etkileri vardır. En erken 6 saatte bir, günde maksimum 4 kez alınmalıdır.

Aspirin: Çocuklarda ateş düşürücü olarak kullanılmamalıdır. Yan etkilerinin olması ve viral enfeksiyonu olan çocuklarda kullanıldığında karaciğer ve beyin hasarı ile seyreden Reye Sendromu ile sonuçlanabilmesi nedeniyle tercih edilmez.”

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ateşi, bebeğe, ne, olan, yapılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlk 6 ay bebeğe su vermeyin! pyracantha Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Aralık 2010 20:54
İshal olan bebeğe C vitamini önerisi Candy Sağlık Köşesi 0 02 Ekim 2010 19:12
Kısırlık bebeğe de mi geçiyor? Lucifer Sağlık Köşesi 0 15 Mart 2010 18:24
50 bin 'işçi bebeğe suçüstü!' Spammer Haber Arşivi 0 12 Temmuz 2009 02:08