IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Çocuk Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/cocuk-sagligi/)
-   -   Fazla vitamin çocuğa zarar veriyor (https://www.ircforumlari.net/cocuk-sagligi/607109-fazla-vitamin-cocuga-zarar-veriyor.html)

Amelia 27 Ağustos 2014 15:48

Fazla vitamin çocuğa zarar veriyor
 
Annelerin çoğu, çocuklarının yeterli ve dengeli beslenmesine dikkat ettikleri halde, 'aman bir eksiklik olmasın' telaşıyla çocuğa dışarıdan vitamin takviyesi yapar.



Annelerin çoğu, çocuklarının yeterli ve dengeli beslenmesine dikkat ettikleri halde, 'aman bir eksiklik olmasın' telaşıyla çocuğa dışarıdan vitamin takviyesi yapar.

Ancak gelişimi normal olan çocuğa vitamin takviyesi yapılmamalı. Vitamin in de bir ilaç olduğunu söyleyen Özel Bahar Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kösecik, fazlasının çocuğa zarar vereceği uyarısında bulunuyor.

Doç. Dr. Kösecik, her yaş için gerekli vitaminlerin farklı gıdalardan kolaylıkla alınabileceğini ifade ediyor. "Yaşına göre boy ve kilosu normal aralıkta olan bir çocuğun yeterli ve dengeli beslendiği takdirde dışarıdan vitamin takviyesine ihtiyacı yoktur." diyen Kösecik şöyle konuşuyor: "Sadece sebze ve meyvelerde değil, doğadaki tüm besinlerde az veya çok vitamin vardır. Çocuk sevdiği gıdalardan daha çok, sevmediklerinden ise daha az miktarda, ama her türlü besin grubundan tüketerek sağlıklı olarak büyüyebilir. Özellikle yağda eriyen vitaminler, (A, D, E, K vitaminleri) ihtiyaçtan fazla alınması halinde vücutta depolanır ve sorunlara yol açar."

Alıntı

dreamy 27 Ağustos 2014 16:00

Cevap: Fazla vitamin çocuğa zarar veriyor
 
vitaminsiz kalmayayım diye canım sıkıldığında bile içiyorum bu haptan içmeyeyim öyleyse. fakat çocuklar için söylenmiş bu ama olsun gençler için de riskli olabilir sdfşlk :a

lâyetezelzel 27 Ağustos 2014 16:07

Cevap: Fazla vitamin çocuğa zarar veriyor
 
Acaba üstteki çocuğa vitaminsiz diye hakaret eden olmuş mudur? hayır olmadıysa ilk olmaya adayım.

dreamy 27 Ağustos 2014 16:13

Cevap: Fazla vitamin çocuğa zarar veriyor
 
aa ne münasebet canım vitaminsiz kaldığımı kim söyledi. draje şekerler gibi tadı olduğu için sevdiğimden içiyorum ben bi kere (kendi bile inanmadı)

lâyetezelzel 27 Ağustos 2014 16:16

Cevap: Fazla vitamin çocuğa zarar veriyor
 
oldu o zaman ben de nelson mandela


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk