IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ağustos 2014, 16:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zatürre çocukları tehdit ediyor




Soğuk algınlığı veya üst solunum yolu enfeksiyonu gibi başlayan zatürre, iki yaş altındaki çocukları, prematüre doğan bebekleri, kreşe giden çocukları tehdit ediyor.



Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı, zatürreden korunmanın yollarını anlatıyor.

Araştırmalar beş yaş altı çocuklarda ölüm oranının her yıl 9 milyon olduğunu gösteriyor. Bu ölümlerin 1.6 milyonu zatürreye bağlı olarak gelişirken, özellikle gelişmekte olan ülkelerde ölümlerin yükseldiği gözleniyor.
Tüm dünyada çocuk ölümlerinin en önemli nedenlerinden birinin zatürre olduğunu, tanı ve tedavisi gecikmiş hastalarda ölüm oranının yüksek olduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı, soğuk algınlığı ya da üst solunum yolu enfeksiyonu gibi başlayan hastalıklarda çocukların hekim kontrolünden geçirilmesini öneriyor.
Yüksek ateş, öksürük, göğüs ağrısı, karın ağrısı, solunum sıkıntısı, hızlı nefes alıp verme, halsizlik, iştahsızlık, hışıltı, balgam çıkarma, kas ağrısı gibi belirtileri olan çocukların mutlaka bir hekime görünmesi gerektiğini söyleyen Bıyıklı, risk gruplarını şöyle sıralıyor:
Kimler risk taşıyor?
• İki yaş altındaki çocuklar
• Prematüre doğan bebekler
• Düşük doğum ağırlıklı bebekler
• Doğumsal kalp hastalığı olan çocuklar
• Yetersiz beslenenler
• Sigara içilen ortamlarda bulunanlar
• Kalabalık ortamda yaşayanlar
• Kreşe giden çocuklar

Zatürreden korunmak için neler yapılabilir?
Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı, çocukları zatürreden korumak için yapılabilecekleri şöyle sıralıyor: “Çocukluk aşıları dediğimiz; grip, zatürre, kızamık, boğmaca, tüberküloz aşıları zamanında ve tam olarak yapılmalı, dengeli beslenmeye dikkat edilmeli ve anneler bebeklerini özellikle ilk altı ay sadece anne sütü ile beslemelidir. Çocuklar sigara içilen ortamlarda bulundurulmamalı, kalabalık ve iyi havalandırılmayan ortamlarda uzun süre tutulmamalıdır. Nezle, grip gibi hastalıklar da zatürreye zemin hazırlar. Mikroplar hapşırık ve öksürük yolu ile bulunduğunuz ortama yayılabilir ya da ağız – burun sekesyonları ile kirlenmiş mendil, bardak, kaşık gibi eşyalarla temas ettiğinizde bulaşabilir. Bu nedenle, hastalarla temastan kaçının, ellerinizi sık sık sabunlu su ile yıkayın ve hasta çocuklarınızı, diğer çocuklara bulaşmaması için iyileşinceye kadar yuva veya kreşe göndermeyin.”

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çocukları, ediyor, tehdit, zatürre


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mükemmellik baskısı çocukları hasta ediyor Violent Çocuk Sağlığı 0 24 Mart 2014 21:39
Çocukları tehdit eden yaz hastalıkları Lady Aile Evlilik ve Çocuklar 0 23 Temmuz 2012 14:15