IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Şubat 2015, 11:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Süt alerjisine dikkat




Besin alerjisi tüm dünyada artıyor, çocuklarda besin alerjisi yapan gıdaların başında süt alerjisi geliyor. Süt alerjisi, ek gıdaya geçiş yaşında başlayabildiği gibi her yaşta da yaşanabiliyor. Süt alerjilerinin bulguları, hastadan hastaya göre değişebiliyor. Bazen bulguların çeşitliliği ve şiddetin farklılığı, süt alerjisinin tanısının koyulmasında yanıltıcı sonuçlar doğurabiliyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Çocuk Hastalıkları, Çocuk Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doç Dr. Akgül Akpınarlı Antony besin alerjilerinin, bağışıklık sisteminin normal şartlarda zararsız olan bir besin maddesini, yanlışlıkla zararlı olarak algılaması ve aşırı tepki vermesiyle ortaya çıkan bir durum olduğunu belirtti. Süt alerjisinin bulgularının, tuttuğu organa göre değiştiğini söyleyen Doç Dr. Akgül Akpınarlı Antony, "Süt Alerjisi deriyi tuttuğunda deride hassasiyet, kaşıntı, kızarıklık, egzama, ürtiker, solunum yollarını tuttuğunda, burunda geçmeyen akıntı, tıkanıklık, kaşıntı, sinüzit, öksürük, hırıltı, nefesle darlığı, tekrar eden bronşit ve astım yapabilir. Sindirim sistemini tuttuğunda ise bulantı, kusma, iştahsızlık, ishal, kabızlık, reflü, bazen de direkt bir organ tutulumu olmaksızın sadece kilo alamama, büyüme geriliği yapabiliyor" dedi.
Çocuk Hastalıkları, Çocuk Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doç Dr. Akgül Akpınarlı Antony; süt alerjilerinin bazen de çok şiddetli seyrettiğini ve anafilaksi denilen ani şok tabloları yapabileceğini söyledi. Şok tablosu yaptığı hastalarda, süt alerjilerine karşı tepkinin çok ciddi olduğunu, hasta kendisi süt tüketmese bile sağılan, pişirilen, süt ile yemek yapılan hatta süt içilen ortamlarda bu işlemlerin havaya karışan süt proteinleri sebebiyle anafileksi gelişebileceğine dikkat çekti. Her türlü besinin gıda alerjisi yapma potansiyeli olduğuna, fakat en sık besin alerjisi yapma potansiyeli olan gıdalar arasında süt, yumurta, buğday, soya, fıstık, fındık, balık ve deniz ürünleri bulunduğuna değindi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alerjisine, dikkat, süt


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bahar Alerjisine Dikkat Elysian Sağlık Köşesi 0 20 Mart 2014 07:51
Çocuklarda polen alerjisine dikkat! Sır Çocuk Sağlığı 0 13 Haziran 2011 10:19