IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2015, 01:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Meningokoksemi nasıl bir hastalık?




Özellikle 5 yaş altı çocuklarda görülen Meningokoksemi son derece tehlikeli ve bulaşıcı bir hastalık. Kışın daha fazla görülen Meningokoksemi’nin belirtilerini, teşhis ve tedavisini Dr. Ahmet İncioğlu anlattı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Meningokoksemi, Neisseria meningitis etkeni ile oluşan, beyin zarından başlayıp tüm vücuda hızla yayılan ve çeşitli sakatlıklardan hayati riske uzanan sonuçlarıyla oldukça tehlikeli ve bulaşıcı bir hastalık. Özellikle 5 yaş altı çocuklarda görülen Meningokoksemi, ergenlerde, okul gibi kapalı ve kalabalık ortamlarda uzun süre bulunan ve bağışıklık sistemi zayıf kişilerde de ortaya çıkabiliyor.

Ateş, ense sertliği, bilinç değişikliği ve ciltte döküntülerle seyreden hastalık, basit bir üst solunum yolu enfeksiyonu gibi başlasa da hızla tüm vücuda yayılıyor. Hızla ilerleyen ve hayati risk taşıyan hastalığın erken teşhisi ve tedavisi ise çok önemli. Görülme sıklığı özellikle kışın artan bu sinsi ve tehlikeli hastalıkla ilgili merak edilenleri Yunus Emre Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet İncioğlu’na sorduk.

Meningokoksemi nedir?
Meningokoksemi Neisseria Menengitidis mikrobunun sebep olduğu çok tehlikeli ve bulaşıcı bir enfeksiyon. Meningokoksemi mikrobun kana karışması olarak tanımlanıyor. Hastalığa menenjit eşlik edebilir ama menejitle ya da menenjitsiz hastalık çok tehlikeli olabiliyor.

Meningokoksemi bulaşıcı mıdır? Korunmak için ne yapmalı?
Meningokoksemi bulaşıcı bir rahatsızlıktır. Özellikle solunum yolu, yakın temas veya tükürük yolu ile bulaşabilir.Kapalı alanlarda yaşamın arttığı kış aylarında bulaşma artar, ama kış mevsimi ön planda olsa da bütün yıl ortaya çıkabilir. Korunmak için öncelikle kış aylarında çocukları kapalı, havasız ve kalabalık yerlerden uzak tutmak çok önemli.

Meningokoksemi en çok kimlerde görülür?
İlk 3 yaşta sıkça görülür. Ayrıca kapalı alanlarda kalabalık halde yaşayanlarda ve askerlik çağında bile görülebilir. Dünya'da en sık salgınının yaşandığı bölgeler orta Afrika ve Suudi Arabistan'dır.

Meningokokseminin belirtileri nelerdir?
Basit üst solunum yolu enfeksiyonu gibi başlar, döküntü geç evrede belirir. Meningokok mikrobu alan hastada basit bir ateş veya menenjit görülebileceği gibi hızla ilerleyen bir mikrop şoku da yaşanabilir. Meningokoksemi hızla ilerleyen bir hastalıktır. Başlangıçta belirtiler üstü solunum yolu enfeksiyonu gibi başlasa da ilerleyen evrelerde döküntüler başlar ve bu döküntüler bütün vücuda hızla yayılır.

Meningokoksemi tanısı nasıl konur?
Şikayetlerinden şüphelenilen hastaların döküntü üzerinden örnekler alınır. Örnekler mikroskopla incelenir. Başka bir yöntem kan veya beyin sıvısı almaktır. Sıvılar mikrobiyolojik olarak üretilerek hastalığın tanısı konur. Hızlı ilerleyen bir hastalık olduğu için erken tanı çok önemlidir.

Meningokoksemi nasıl tedavi edilir?
Tanı aldıktan sonra hasta acil olarak hastaneye yatırılır. Acil antibiyoterapi ve şok tedavisi uygulanır.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bîr, hastalık, meningokoksemi, nasıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstifa Ettiren Hastalık(Dismorfofobi) - Dismorfofobi Nasıl Tedavi Edilir ? PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 25 Ekim 2014 14:09
Tiroid kanserinin belirtileri nelerdir? Hastalık nasıl teşhis edilir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 11 Ekim 2014 19:35
Dış kulak yolu iltihabının belirtileri nelerdir? Hastalık nasıl teşhis edilir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 27 Eylül 2014 12:21
Köpekbalığı Nedir? Nasıl Beslenir, Nasıl Avlanır, Nasıl Çoğalır–Hakkında Geniş Bilgi Violent Hayvanlar Alemi 0 25 Ocak 2014 20:23
Beşinci Hastalık Nasıl Bulaşır? Nasıl Belirti verir? Ecrin Sağlık Köşesi 0 15 Ağustos 2011 20:32