IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Çocuk Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/cocuk-sagligi/)
-   -   ÇocuklaraAteş Düşürücü Verirken Nelere Dikkat Etmeliyiz? (https://www.ircforumlari.net/cocuk-sagligi/690278-cocuklaraates-dusurucu-verirken-nelere-dikkat-etmeliyiz.html)

PySSyCaT 26 Mart 2015 01:09

ÇocuklaraAteş Düşürücü Verirken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
 
En sık yapılan hata, bir ateş durumunda çocuklarımıza bilinçsiz olarak ateş düşürücü ilaçlar vermektir. Çocuklarda birçok sebepten ateş görülebilir. Ancak her ateş durumunun çözümü doğrudan ilaç gerektirmeyebilir. Bir ilacın gerekli olup olmadığına, hangi ilacın hangi dozda kullanılması gerektiğine uzman bir hekimin karar vermesi gerekmektedir.

Çocuklarda ateş görülmesi halinde ilaca başvurmadan bazı yöntemler denenebilir. Büyük çocuklarda ılık bir duş vücudun soğuması için faydalı olabilecektir. Ancak bir anda soğuk bir suyla yıkamak, buz ile müdehale etmek tamamen yanlış olup kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Bebekler ise banyo küvetlerine yatırılabilir. Küvetlerde yine soğuk olmayan, 30-35 derece arası su yer almalıdır. Ayrıca benzer şekilde başa ılık su ile ıslatılmış havlu koymak gibi yöntemler de faydalı olabilmektedir. Ancak vücuda kolonya, alkollü su sürmek gibi yöntemlere başvurmak doğru değildir. Kulaktan dolma yöntemler uygulanmamalıdır.

Ateş, küçümsenmemesi gereken önemli sebepleri olabilen bir belirtidir. Ilık duş gibi evde uygulayacağımız basit yöntemler sonucu ateş devam ediyor, ağır belirtiler kendini gösteriyorsa mutlaka bir hekime başvurmanız gerekmektedir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net