IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Kasım 2015, 13:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (-1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Konsantre olamayan çocuk duyma sorunu yaşayabilir




Çocuğunuz iyi duyamadığı için konsantre olamıyor olabilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kulak Burun Boğaz Uzmanı Fulya Aydın, çocuğun iyi duyamadığı için konsantre sorunu yaşayabileceğini söyledi.

Okula başlayan çocukların muhakkak bir uzman kulak burun boğaz hekimi tarafından muayene edilmesi, kulak sorunları varsa çözülmesi gerektiğini dile getiren Dr. Fulya Aydın, "Çocuğunuz yeni eğitim ve öğretim yılına başladı. Beraberinde sorumluluklar ve bazı sorunlar sizleri bekliyor. Elbette kural değil ama okula başlanan ilk aylarda bazı okul çağı enfeksiyonlarının geçirilmesi ve bağışıklık kazanması çocukların büyük çoğunluğunun yaşamasını beklediğimiz bir sıkıntıdır. Bir diğer sorun ise derslere ve öğretmene alışma ve konsantrasyon problemleridir. Öncelikle hiperaktivite ve dikkat eksikliği kararını elbette çocuk psikiyatristi verir ancak öncesinde elenmesi gereken başka sorunlar da olabilir. Örneğin çocuğunuz iyi duyamadığı için konsantre olamıyor olabilir. Bu akla gelmesi ve mutlaka araştırılması gereken bir durumdur" dedi.

Kulak sorunlarına erken dönemde tanı konulmadığı takdirde kalıcı işitme kayıplarına sebep olabileceğini ve bireyin tüm yaşantısını etkileyecek hale gelebileceğini söyleyen Dr. Aydın, "Yine aynı şekilde çocuğun gece uykularını bozan ve dolaysıyla kulağını etkileyen şey büyümüş bir geniz eti veya büyük bademcikler olabilir. Tüm bunlar erken tanı ile tedavisi mümkün problemlerdir ve okul başarısında son derece önemlidir" diye konuştu.
İşitme yönünden yapılacak detaylı bir muayene ve sonrasında timpanometri denilen ve çocuklarda objektif sonuçlar veren testin yapılması gerektiğine dikkat çeken Dr. Aydın, test ile kulak zarı arkasında sıvı olup olmadığı ve zarda çökme veya orta kulakta basınç değişikliği oluşturan problemlerin olup olmadığının da izlendiğini belirtti.

Geniz etinin varlığı da çocuğun okul başarısını etkileyen diğer önemli kulak burun boğaz hastalığı olduğunu kaydeden Dr. Aydın, "Gece uyku kalitesi düşük olan bir çocuğun gün içinde huzursuz ve aksi davranışları ile beraber derse konsantrasyonu düşük olacaktır. Çok şımarık, aşırı hareketli veya dersi dinlemeyen bir çocukta temel problem ciddi bir burun tıkanıklığı olabilir. Yarattığı sıkıntılar çok olsa da tanısı ve tedavisi mümkün olan ve zor olmayan geniz eti ve işitme azlığı gibi durumlarda da her hastalıkta olduğu gibi erken tanı ve tedavi esastır. Önemli olan şüphelenerek doğru adrese doğru zamanda başvurmaktır" dedi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cocuk, duyma, konsantre, olamayan, sorunu, yaşayabilir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Orhan Veli Kanık - Bir Duyma Da Gör Elysian Şairler ve Şiirleri 0 26 Haziran 2014 17:11
Konsantre olamıyor musunuz? Amelia Kişisel Gelişim 0 05 Şubat 2014 19:55
Kuşların Mükemmel duyma yeteneği KarakıZ Hayvanlar Alemi 0 27 Ocak 2012 13:22
olamayan ask'a Candy Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 13 Ocak 2010 02:14