IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2016, 20:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebekler Kaç Yaşına Kadar Emzirilmelidir?




Bebekler Kaç Yaşına Kadar Emzirilmelidir?


bebeğe şekerli su verilirmi, doğum sonrası emzirme, doğumdan sonra ne zaman emzirmeli, emzirme, emzirmeye ne zaman başlanır


Bebekler ilk altı ay boyunca sadece ve sadece anne sütü verilmelidir. Bu süre zarfında su dahi verilmemelidir. İlk altı ayın sonrasında ek beslenme ile birlikte su verilmeye de başlanabilir.

Elbette bebeği anne sütü ile birlikte beslemek sadece 6 ay ile sınırlı bir süre değildir. Anne sütü ile bebeği beslemeye ek besinler ile birlikte devam edilmelidir.

Ülkemizde genelde yanlış anlaşılan konu bebeğin beslenmesi yani ek besine başlaması ile anne sütünün durdurulması gerektiği konusudur. Hâlbuki ilk ay ve sonra ki 2 yıl boyunca, ilk altı aydan sonra ek besin ile birlikte anne sütü de bebek 2 yaşına gelinceye dek verilmelidir.

Doğum Sonrası Emzirme İçin Beklenmeli Mi?

Doğum, normal doğum ya da sezaryen doğum hangisi olduğu fark etmez, anne kendini doğum sonrasında toplar toplamaz yani anne kendine geldiğinde bebeği emzirmeye de başlaması gerekir.

Doğumun sonrasında doğum salonunda vakit kaybetmeden bebek anne memesine tutulup annenin bebeği emzirmeye başlaması sağlanmaktadır. Ayrıca doğum sonrasında bebek anneden ayrı bir odada değil aynı odada tutulmalı ve annenin bebeği sürekli olarak yani sık aralıklar beslemesi sağlanmalıdır.

Doğrum sonrasında anne bebeğini ne kadar sık aralıklar ile besler ise annenin sütü o denli kolay bir hal alacaktır. Eğer doğum sonrası bebeğin emzirilmesi gecikir ise sütün gelmesi de gecikecektir.

Başka bir değiş ile anne ve bebek ne kadar hızlı bir şekilde bir araya gelir ve anne bebeğine sütü ne kadar kısa zamanda ve sık aralar ile verir ise sütün gelmesi de bebeğin süt içmeye alışması da o denli kolay bir hal alacaktır.

Doğum Sonrası Bebeğe Şekerli Su Verilir Mi?
Bebek doğduktan hemen sonarsında içmesi gereken ilk besin anne sütüdür. Eğer anne sütü öncesi şekerli su bebeğe verilir ise bebeğin sütü alması engellenebilir ve bunun dışında çok daha önemli olan bebeği tüm önemli enfeksiyonlara karşı koruyu olan ilk sütün hemen verilmemesi nedeni ile bebek tüm enfeksiyonlara karşı savunmasız bir hale gelecektir.

Annelerin anlaması gereken en önemli konu bebeklerinin su ya da şekerli suya değil anne sütüne ihtiyacı olduğudur. Bebeğinizin ihtiyacı olan anne sütü sıcak havalarda dahi bebek için gerekli olan suyu içerisinde barındırır.

Anladığınız üzere sevgili anneler bebeğinizin özellikle ilk 6 ay boyunca ihtiyacı olan tek besin anne sütüdür.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bebekler kaç yaşına kadar emzirilmelidir?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Melek 11 yaşına kadar yaşayabilecek Angel Haber Arşivi 1 14 Aralık 2008 23:54