IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Çocuk Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/cocuk-sagligi/)
-   -   Çocuklarda El - Ayak - Ağız Hastalığı Nedir? (https://www.ircforumlari.net/cocuk-sagligi/734557-cocuklarda-el-ayak-agiz-hastaligi-nedir.html)

PySSyCaT 26 Şubat 2016 20:25

Çocuklarda El - Ayak - Ağız Hastalığı Nedir?
 
Çocuklarda El - Ayak - Ağız Hastalığı Nedir?

Yaz aylarında çeşitli enfeksiyonlara maruz kalan çocuklarda direnci hızla düşüren enfeksiyon hastalıkları daha sık görülür.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Çocuklarda en sık görülen yaz hastalıklarından; el - ayak - ağız hastalığı

Memorial Şişli Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Abdurrahman Yıldırım'a 2015 yazının çocuklarda en sık görülen hastalıkları neler diye sorduk, tam 5 hastalık saydı... İşte adı gibi elde, ayakta ve ağızda değişik yaraların oluşmasına neden olan el-ayak-ağız hastalığı da bunlardan biri. Bu süreç zor geçen bir süreç çünkü ağızdaki yaralar çocukların yemek yememesine ve bu durumda dirençlerinin gittikçe düşmesine neden oluyor.

İşte anne babalara bu konuda tavsiyeler...

Son yıllarda el- ayak – ağız hastalığında hissedilir bir artış söz konusu. Bu hastalık sıklıkla yaz ve sonbaharın ilk aylarında görülür. Genellikle 5 yaş altı çocuklarda görülebilen yaygın ve bulaşıcı bir hastalıktır.

Belirtileri: Yüksek ateş, el ve ayaklarda döküntü ve ağız içinde aft benzeri yaralar.

Bu hastalığı taşıyan kişilerle yakın kişisel temas, öksürme veya hapşırma, dışkı ile temas ve yüzeyi kirlenmiş nesnelerle temas sonucu bulaşabilir.

Tuzlu su ya da karbonatlı suyla gargara çocuğa yardımcı olabilir. Bir ilacı yoktur, kendiliğinden geçer. Yumuşak, çiğnenmesi gerekmeyecek gıdalar verilmesi önerilir (ezilmiş şeftali, muz gibi) Bolca su içmelidir.

HaberTürk


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:16.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net