IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2016, 20:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuğa Matematik Nasıl Sevdirilir?




Matematik, sayısal bir ders olmasından dolayı birçok çocuğun sorun yaşadığı ve çalışmaktan kaçındığı derslerin başında gelmektedir. Matematiği çocuklara sevdirmek için okul öncesi dönemlerden itibaren matematiğin eğlenceli yanlarını göstermek gerekmektedir.

Özellikle okul öncesi eğitiminde bulunan çocuklar sayıları ve şekilleri dikkat çekici bulurlar. Bu yaştaki çocuklar sayıları öğrendikleri andan itibaren bunu her alanda kullanmaya ve dile getirmeye başlarlar. Kıyafetlerini, oyuncakları hatta yedikleri çikolataları bile saymaya başlarlar. Yaşını artık eliyle rahat bir şekilde gösterebilen bu çocukların okuma ve yazmaya başladıkları andan itibaren bir anda matematikten uzaklaşmasının ve korkmasını nedenleri araştırmaya değer bir konudur.

Çocukların okul çağlarına gelmesinin ardından matematiği bir oyundan çok ders olarak kullanmaları, onları matematikten uzaklaştırmaktadır. Çocuklar, somut olarak bağlantı kuramadıkları için matematiğin rasyonelliğinden etkilenir ve bu ders onlara çok zor gelmeye başlar. Çocuklar, 3 adet çilekle 5 adet armut kaç eder yerine 3+5=? şeklinde işlemlerle karşılaşması onları bir anda yeni bir dünyaya iter.

Bu yaştaki çocukların ileride matematik konusunda sıkıntı yaşamaması için eğiticilerin ve ebeynlerin çocuğa matematiğin hayatın içerisinde yer alan bir bilim olduğunu göstermesi gerekmektedir. Matematiğin markette, evde ve sokakta işe yaradığının gösterilmesi çocuğun bu dersi aynı zamanda bir yaşam biçimi olarak algılamasını sağlamaktadır.

Matematik dersinin sevdirilmesi için okul öncesi dönemden başlanarak çeşitli taktikler uygulanabilir. Çocukların sayılara sempati duyması için anne ve babaların sayıları birlikte sayması ve bu sayıları bir şarkı eşliğinde çocuklara göstermesi, çocukların matematik korkusunu yenmeye yardımcı olmaktadır.

Günlük hayatta kullanılan eşyaların sayılarla birlikte belirtilmesi, bu sayıların eksilmesi ve toplanması durumunda elde kaç tane eşya edileceği gibi kısa sorularla matematiğin her alanda ihtiyaç duyulan bir bilim olduğu çocuklara gösterilebilir.

Yaşı biraz daha ilerleyen çocukların markete ve bir alışverişe gönderildiğinde para hesaplaması yapması istenmelidir. Elde olan para ile neler alınacağı, bu paranın hangi oranlarda kullanılacağı gibi sorularla ilköğretim çağındaki çocukların hesap yapma yeteneği gelişitirebilir. Bu sayede matematiğin hayatın içerisinde ne kadar büyük bir öneme sahip olduğu vurgulanmış olur.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çocuğa matematik nasıl sevdirilir?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Matematik korkusundan nasıl kurtulabilirsiniz ? AftieL Kişisel Gelişim 0 01 Haziran 2014 21:01
Saldırgan Çocuğa Nasıl Davranmalı? Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 28 Haziran 2013 17:39
Matematik Korkunuzu Nasıl Yenebilirsiniz? Zen Kişisel Gelişim 0 23 Kasım 2012 22:58
Ağlayan Bir Çocuğa Nasıl Davranılmalıdır? Ecrin Sağlık Köşesi 0 17 Ağustos 2011 13:16