IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2016, 20:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocukların Yanında Asla Yapmamanız Gereken Şeyler




Çocukların yanında yapılan bazı hareket ve davranışlar, sarfedilen bazı sözler onların kişilik gelişimleri için son derece sakıncalıdır. Örneğin çocuğun yanında anne babanın küfürlü laflar etmesi onun ebeveynlerini örnek almasına ve küfrü alışkanlık haline getirmesine neden olur. Ya da sırf televizyon izliyorsunuz diye ”hadi git oyna” diyerek başınızdan savmaya çalışmanız psikolojisinde hasarlara yol açar.
Klinik psikolog ve ebeveyn psikolojisi konusunda uzman olan Dr. Carrie Contey’e göre “Eğer çocuklarınızın aktif olmasını istiyorsanız, siz televizyon izleyeceksiniz diye “Hadi git oyna.” diyemezsiniz.”


Çocuklar konuşması nasıl sizin sesinizi dinleyerek öğreniyorsa, yaşamayı da sizin hareketlerinizi izleyerek yaparlar diyor Contey. Yani her gün egzersiz yapıyor da olsanız, çocuğunuz sizi görmez (ya da gym aletlerinizi toparlamanızı fark etmezse) sizin rutininiz olduğunu anlamayacaktır bile.
TV zamanınızı çocukları yatırdıktan sonraki 1-2 saat olarak belirleyin. Onlarla olabildiğince çok dışarı çıkın ki fiziksel aktiviteyi sevdiğinizi anlasın ve dua edin ki kendisi de sevsin.
Peki başka neleri yapmamak lazım?

Çocuğunuzun öğretmeni ya da okuluyla dalga geçmek
Kendi okul zamanlarınızdan ifrit olduğunuz hocalarınız mutlaka olmuştur. Fakat çocuğunuzun hocalarıyla dalga geçmek ona saygı duymadığınızı hissettirebilir ve kendisi de aynı şekilde düşünüp, hareket etmeye başlayabilir.
Arkadaşlarınızla ya da bir aile bireyiyle dalga geçmek
“Alkolik” kuzen ya da “Salak” arkadaş kalıpları çocuğunuzun beynine kazınır. Bu insanlarla bir sonraki karşılaşmalarında sözlerinizi tekrarlamaya hazır olacaklardır. Büyük bir problem çıkabilir.
Gereksiz yere sinirlenmek
Kimseye gereksiz yere sinirlenmenize gerek yok. Çocuk psikoloğu Dr. Susan Newman’a göre “Çocuklar etraflarındaki kötü olayların kendileri yüzünden olduğu düşüncesine yatkındırlar.”. Eğer tutuğunuz takım gol yedi diye deliriyorsanız, çocuğunuz bunu kendisine bağlayıp korkabilir.
Teknolojik aletlerle çok vakit geçirmek
Eğer çocuğunuzun 6 yaşında cep telefonuyla uğraşmasını, tabletinizi kurcalamasını takmıyorsanız sorun yok. Fakat eğer küçük yaşta okumaya yönelmesini, lego gibi yaratıcı oyunlar oynamasını istiyorsanız, o ortalıktayken siz de teknolojik aletlerinize gömülmeyin.
Çocukla dalga geçmek
Yetişkinlerle beraberken alaycılık hoşa gidebilir. Kimi zaman insanlarla dalga geçebilmek keyiflidir. Fakat eğer çocuğunuza karpuz çekirdeği yutarsa, karpuz olacağı şakasını yapmak doğru olmayacaktır. Çocukları anlamları direkt olarak algılarlar ve ciddi olup olmadığınızı kestiremeyebilirler. Dikkatli olun.
Eşinizden sır saklamak
Çocuğunuzla beraber bir fast food restoranına gittiniz ve ona annesine söylememesi gerektiğini söylediniz. Zararsız, hatta ikinizi bağlayacak bir durum gibi görebilirsiniz. Fakat Schäfer’e göre hem partnerinize yalan söylemenin olası bir şey olduğunu gösterdiniz, hem de onun otoritesini sarstınız.
Beyaz yalanlar söylemek
Trafik polisi sizi hızlı olduğunuz için durdurdu ve arka koltukta oturmasına rağmen siz kızınızı bir yere yetiştirmeye çalıştığınızı söylediniz. Yalan söylemek yetişkin dünyasında sık rastlanılan bir durumdur, bazen fark etmezsiniz bile. Fakat psikoterapist Alyson Schäfer’e göre çocuğunuz fark edecek ve bunu içselleştirecektir. Bazı büyük meseleler hakkında yalan söylemeyi normalleştirmesi yanlış bir durum olacaktır.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çocukların yanında asla yapmamanız gereken şeyler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuklarınıza Karşı Yapmamanız Gereken Hatalar oneofgirl Aile Evlilik ve Çocuklar 0 28 Temmuz 2013 12:16
Facebook'da yapmamanız gereken 5 şey! Pargali Facebook Haberleri 0 03 Nisan 2012 12:15
Erkeklere yapmamanız gereken 5 şey JB Burçlar, Fallar ve Kehanetler 1 11 Eylül 2010 00:15
Yapmamanız gereken 10 şey! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 20 Ağustos 2010 17:16