IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2016, 20:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Öksürük şurupları tedavi etmiyor




Birçok farklı nedenle bebeklerde öksürük oluşabilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Elif Dağlı, bebeklerde öksürüğün nedenlerini ve dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.
Tek bir nedene bağlı olmayan öksürüğün tedavisi de tek bir şekilde yapılamaz. “Bebeğim öksürüyor ne yapmalıyım?” sorusunun yanıtı; öksürüğün altında yatan sebep her neyse onun keşfedilmesi, ortadan kaldırılması ve tedavi edilmesi ile verilebilir.

Öksürüğün nedenleri

Öksürük doğuştan meydana gelen inatçı ve hiç düzelmeyen bir öksürük ise bebekte doğuştan var olan bir solunum sistemi bozukluğu olabilir.
Öksürüğe ateş eşlik ediyor, bebek balgam çıkarıyor ve yanı sıra burun akıntısı varsa bebek bir enfeksiyon geçiriyor olabilir.
Kuru, kesik öksürükler varsa ve bebeğin aynı zamanda egzaması, yiyecek alerjileri bulunuyorsa alerjik bir öksürük olabilir.
Hiçbir şikayeti olmayan bir bebekte ani öksürük, morarma, ağlama, nefes darlığı ve arkasından hırıltı oluştuysa bebeğin nefes borularında yabancı cisim aspirasyonu düşünülür ve bu yabancı madde çıkarılıncaya kadar şikayetler devam eder.

Öksürük şurupları iyileştiriyor mu?

Öksürük bebek tarafından kullanılan bir imdat sinyalidir, öksürük şurubu ise sinyali perdeler. Susturucu öksürük şurupları öksürüğü baskılar fakat altta yatan nedeni ortadan kaldıramaz ve hastalığı düzeltemez. Altta yatan nedeni bulmadan öksürüğün üstünü örtmek hastalığın ilerlemesine neden olacaktır. Öksürük şuruplarının bir kısmı öksürüğü sessizleştirmek, duyulmaz hale getirmek için yapılmış; bir kısmı ise akciğer içinde var olan salgıları (balgamı)dışarı atabilmek için üretilmiştir. Öksürük şurupları sadece geçici önlemlerdir asıl hastalığın tedavisi değildirler. Balgam yapan hastalık, örneğin alerjiler ortadan kaldırılmadan balgam sökücü öksürük şuruplarının bebeğe verilmesi öksürüğü daha da arttırabilir. Bu nedenle bebeğe hastalık teşhisi konmuş, uygun tedavi yapılmış ve hekim önerdi ise öksürük şurubu kullanılabilir.

Bitkisel yöntemlere dikkat

Öksürüğü durdurmak için halk arasında kullanılan ballı süt, turp içinde bal veya çeşitli bitki çayı yöntemleri etkisi kanıtlanmamış yöntemlerdir. Bu yöntemler eğer bebeğin öksürüğü alerjik sebeplerle ortaya çıkıyor ise aksine öksürüğü arttırabilir. Özellikle anne sütü dışında herhangi bir gıda verilmeyen küçük bebeklerde ilk altı ay içinde öksürük için bitki ve otların kullanılması doğru değildir. Bal ise küçük bebeklerde bir yaşından önce başlanmaz. Öksürüğü geçirmek için verildiği taktirde bebek için zararlı olabilir. Bebeğiniz öksürüyor ise en doğrusu nedenin bulunmasını sağlamak ve hastalığın tedavisi için hekime başvurmaktır.

Buhar makineleri ters etki yapabilir

Öksüren bebekler için halk arasında buhar kullanılması da önerilmektedir. Su buharı alerjik bebeklerde nefes borusunu aniden kasacak etki yaratır ve kullanılması önerilmez. Ancak enfeksiyon sırasında hekim tarafından önerilirse geçici ve kısa dönem kullanılabilir. Yaygın olarak satılan ister sıcak olsun ister soğuk olsun su buharı oluşturan cihazlar, her bebek için uygun değildir.

Mentol içeren kremler

Bir başka önemli husus ise içinde mentol bulunan ve rahatlatıcı olarak göğüs üzerinde kullanılan çeşitli kremlerin ayak altına sürülmesi ile ilgili şehir efsanesidir. Ayak altına sürülen herhangi bir kremin solunum sistemine iyi geldiğine dair bilimsel ya da tıbbi hiçbir kanıt yoktur.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
öksürük şurupları tedavi etmiyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Su,En İyi Öksürük Şurubu Zen Sağlık Köşesi 0 15 Haziran 2014 15:57
Zamanında tedavi edilmeyen öksürük büyük tehlike! Ruj Haber Arşivi 0 14 Aralık 2010 09:38
~ Öksürük Otu. Sametold IF Ekstra 0 08 Kasım 2010 15:50
Öksürük şurupları öldürüyor! Dilara Sağlık Köşesi 0 24 Aralık 2008 19:03