IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Şubat 2016, 17:17   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Burun estetiği ameliyatından sonra iyileşmenizi hızlandıracak 10 öneri




burun estetiği olduktan sonra,burun estetiği olduktan sonra yapılması gerekenler,burun estetiğinden sonra kaç günde iyileşilir


En hassas ameliyatlardan birisi olan burun estetiği sonrası aşağıda belirteceğimiz 10 kurala kesinlikle uymalısınız! Çünkü, burun çok hassas bir bölge olduğu için efrafınızdan gelecek veya sizin bir elbise, yiyecek gibi günlük alışkanlıklarınızı gerçekleştirirken burnunuza vereceğiniz darbe sonucu burun estetiğinizi buzabilirsiniz. İşte bu sebepten dolayı kesinlikle bu kurallara uymalısınız.

Burun estetiği ameliyatı sonrasında öncelikle çabuk ve sorunsuz bir şekilde iyileşmeyi düşünürsünüz. Ameliyat sonrasında burun, altı hafta hassaslığını korur. Bundan dolayı ilk birkaç hafta önerilerimi dikkate alın. Biraz ihtiyatlı olmak iyileşmenizi hızlandırmakta etkili olacaktır. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Güncel Öztürk, ameliyat sonrasında daha hızlı toparlanmanızı sağlayacak 10 önerisini sıraladı:

1. Zorlayıcı egzersizlerden en az iki hafta kaçının. Ağırdan alın, çok güç isteyen ve vücudunuzu sürekli hareket ettirecek egzersizlerden kaçının. İyileşmenin üçüncü haftasından sonra alıştırmalara yavaşça başlayabilirsiniz. Altı hafta boyunca basketbol veya voleybol oynamayın. Kısacası suratınıza ağır cisim çarpabilecek aktivitelerden kaçının.

2. Yüzmeye gitmeyin. Burnunuz hassas olduğundan yüzmek ve özellikle dalış yapmak burnunuzu hala iyileşmekteyken hareket ettirir. Ayrıca burnunuza giren klor canınızı yakabilir. Yüzme havuzuna 2 ay, denize 1 ay girmeyin.


3. İki hafta boyunca sümkürmeyin.
4. Çok çiğnemeyi gerektirecek yemekleri yemeyin. Bifteği daha sonra yersiniz. Yumuşak yemekleri yemeyi tercih edin.

5. Çok sert kahkaha atmayın ve çok geniş gülümsemeyin. Katı bir tavsiye olduğunun farkındayım ama burnunuz ne kadar az esnerse ve hareket ederse o kadar iyi.

6. Dişlerinizi çok sert fırçalamayın. Diş fırçalamak burnunuza bağlı olan üst dudağınızı düşündüğünüzden fazla oynatır.

7. Kafanızın üzerinden geçecek kıyafetlerden kaçının. Genelde önden düğmeli kıyafetleri giyinmeyi tercih edin.

8. Burnunuzun üzerinde ilk 2 ay hafif çerçeveli gözlük tutmayın. Burnunuza ne kadar az yük bindirirseniz uzun vadede o kadar faydasını görürsünüz. Lensleriniz varsa kullanmanız için doğru zaman . Eğer gözlüksüz duramıyorsanız ve alternatifiniz yoksa burnunuza ağırlık binmeyecek şekilde steril yara bandı yardımıyla gözlüğü yukarıda tutacak bir sistem kurmalısınız. Bunun haricinde burnunuza yük bindirmeden elinizde tutarak da bakmayı deneyebilirsiniz.

9. Korumasız cildinizi güneş ışığından üç ay boyunca koruyun. Güneşe çıkmadan önce burnunuza her zaman güneş kremi sürmeniz çok önemlidir çünkü çok fazla güneşe maruz kalmak kalıcı renk değişikliğine neden olabilir.

10. İlk üç hafta boyunca sigara içmeyin. Bu tavsiye ameliyattan önce ve sonrası üç hafta için geçerli. Eğer sigara tiryakisiyseniz bırakmanız için güzel bir fırsat !


aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
burun estetiği ameliyatından sonra iyileşmenizi hızlandıracak 10 öneri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Burun Estetiği Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 12 Ekim 2014 21:16
"Burun Estetiği Benden Sonra... Kralice Haber Arşivi 0 03 Aralık 2008 13:41
Bağırsak ameliyatından sonra sakız çiğneyin Dilara Sağlık Köşesi 0 20 Ağustos 2008 00:52