IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   Fazla korumacılık çocuğunuza zarar verebilir (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/783979-fazla-korumacilik-cocugunuza-zarar-verebilir.html)

Sanem 27 Ocak 2018 02:10

Fazla korumacılık çocuğunuza zarar verebilir
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]larınızı dış dünyadan korumak isterken istemeden de olsa yapılan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar, çocuklarınızın zihinsel ve psikolojik gelişimine zarar verebiliyor. Fazla evham, çocukların üzerinde olumsuz psikolojik etkiler oluşturabiliyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin kaygıları ve çocukların özgüven eksikliği, içe kapanıklığa yol açıyor.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çocuğunuzun içine kapanmasına izin vermeyin

Uzmanlar fazla kaygılı olmamanızı söylüyor. "Aman dikkat et, düşersin, tek başına yapma, canın yanar." gibi cümleler [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lara dış dünyanın tehlikeli olduğu, dışarıda güvende olmadığı mesajını veriyor. Çocuklar ebeveynleri için değerlidir, kendi kararlarını verebilecek yaşa gelene kadar ebeveynlerinin kontrolü altındadır. 3 yaşından itibaren sosyalleşmeye başlayan çocuklar, çevresinden hayatın nasıl olduğuna dair fikir edinir, rol model edinmeye başlar.Çocuk kendisine [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]sini rol model alabilir. Bu durum içe kapanık, korkak çocuklar ortaya çıkarabilir. Anneler, sosyalleşemeyen, annesinin yanından ayrılamayan çocuklar yaratabilir. Bunun sonucu olarak çocuklardaetrafında kimse olmayınca terk edilmişlik hissine kapılırlar.

Rahatlamak için dikkatinizi başka yönlere kaydırın


Anneler [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı düşüncelerle başa çıkmak için “Çocuğum engellerle başa çıkabilir, gerekli eğitimi aldı.", " Oyun oynarken çevresine karşı dikkatli olması konusunda uyardım,kendini koruyabilir."Düşünceleriyle kendilerini rahatlatabilir, aksattıkları diğer konulara yoğunlaşabilir ve dikkatlerini spor yapmak gibi hobilere çekebilirler.

Çocuk, kendisine has bir dünya yaratmak ister, annelerin aşırı tutumu ise buna izin vermez.

“Dışarısı tehlikeli, evde otur.” gibi yaklaşımlar çocukların ego gelişimini etkiler. Çocuğunuza zarar gelmemesi için önlemler alırken, psikolojik sorunlar yaratabilirsiniz. Anne, evhamın kendisinden kaynaklandığını bilmelidir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Annelerin hatalı davranışları


Evhamlı annelerin çocukları karanlıktan korkma, tekbaşına yatamama gibi sorunlarla karşılaşırlar. Eğer çocuğunuza kıyamayıp yanınızda yatırıyorsanız, size olan bağı artabilir fakat sosyal hayatı ve güven duygusu bu durumdan olumsuz etkilenebilir. İleriki dönemlerde kreşe veya okula başlayan çocuklarda korku ve anksiyete (terleme, titreme, çarpıntı, başına kötü bir şey geleceğini düşünme, rezil olmaktan korkma, komik duruma düşmekten korkma) görülebilir. Annelerin yaptıkları bir başka hatalı davranış da çocuklarının korkularının üzerine gitmektir.“Erken uyumazsan öcüler seni gelir alır.” gibi söylemler kullanılmamalıdır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net