IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ocak 2018, 01:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebekler için bal, yumurta akı ve çay uyarısı!




Prof. Dr. Nazan Sarper, bebeğe yumurta yedirmeye önce sarısıyla başlanılmasını gerektiğini belirterek, "Yumurtanın akında yabancı bir protein olduğu için bunu bebeğe 1 yaşından önce veremiyoruz. Bebeklere bal verilmesini de önermiyoruz" dedi




Kocaeli Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazan Sarper, bebeğe yumurta yedirmeye önce sarısıyla başlanılmasını gerektiğini belirterek, "Yumurtanın akında yabancı bir protein olduğu için bunu bebeğe 1 yaşından önce veremiyoruz. Bebeklere bal verilmesini de önermiyoruz. Balın hasını bulmak zor olduğu için bunun yerine pekmezi öneriyoruz. Aileler ilk 1 yaşındaki çocukları çaya alıştırmak yerine ıhlamur verebilirler" dedi.

ÇOCUĞUN DIŞKISINDA KAN GÖRÜLEBİLİR

DHA'nın haberine göre; Prof. Dr. Nazan Sarper, annenin sütü çeşitli nedenlerle kesildiği zaman eczanelerde satılan mamalara başvurulduğunu söyledi. Prof. Dr. Sarper, "Bu mamalarda inek sütü, anne sütüne yaklaştırılmak istenmiştir. Fakat inek sütü proteinine alerjisi olan bir çocuk bu mamalar yüzünden pek çok sorun yaşayabilir. Çocuğun dışkısında kan görülebilir, ishal olabilir. Bu nedenle anne sütü daima teşvik edilmelidir" diye konuştu.


İlk 6 ayda bebeğe inek sütü verilmemesi gerektiğine vurgulayan Prof. Dr. Sarper, "İlk önerimiz anne sütü, ikinci önerimiz ise eczanelerde satılan hazır mamalar. Anne sütü bebeğe en az 1 yıl verilmeli. Ancak ilk 6 ayın sonunda yoğurt, sebze çorbaları, havuç ve patates gibi gıdalar da koyulaştırıp bebeğe verilebilir. Anneler bebeklerin mamasına her hafta yeni bir gıda eklemeli. Yani bir hafta elma verdiysek, diğer hafta mandalina vermeliyiz. Bu sayede bebeğin alerji kontrolünü sağlamış oluruz" dedi.
Prof. Dr. Sarper bazı besinlerin yan etkileri olduğunu da belirterek, şu tavsiyelerde bulundu: "Bebeğe yumurta yedirmeye önce sarısıyla başlamalıyız. Çünkü yumurtanın akında yabancı bir protein olduğu için bunu bebeğe 1 yaşından önce veremiyoruz. Bunun dışında bebeklere bal verilmesini de önermiyoruz. Balın hasını bulmak zor olduğu için bunun yerine pekmezi öneriyoruz. Bazı aileler bebeklerinin çayı çok sevdiğini söylüyor ancak siz bebeğe çay vermezseniz bebek bunun tadını bilmeyecektir. Aileler ilk 1 yaşındaki çocukları çaya alıştırmak yerine ıhlamur verebilirler."

"ET SUYU İLE ETİN KENDİSİNİ YEDİRMİŞ OLMUYORUZ"

Bebeklere kızartma yedirilmesine karşı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nazan Sarper, şöyle konuştu: "İlk 8 aydan sonra çocuğa balık, tavuk, kırmızı et verilebilir. Anneler genellikle çocuklarına yemeğin kendisini yedirmeyip suyuna ekmek doğrayarak onu yedirmeye çalışıyorlar, ancak bunun çocuğa bir katkısı olmuyor. Çünkü yemeğin suyunda sadece salça ve yağ var. Ayrıca çocuklara et suyu yedirince etin kendisini yedirmiş olmuyoruz. Anneler bu gibi noktalara dikkat ederek bebeklerinin sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlayabilirler."

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bal, bebek, beslenme, yumurta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
yedi aylık bebek için kahvaltı - bebekler için yaz kahvaltısı hazırlama PySSyCaT Bebek Mamaları 0 16 Şubat 2016 23:19
Bebekler için Örgü modelleri Sevda El Sanatları 1 06 Aralık 2011 15:15
Bebekler için. Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 02 Eylül 2008 21:47