IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ocak 2018, 02:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vücut direncini korumanın püf noktaları!




Vücut direncini korumanın yollarını anlatan Diyetisyen Nur Çelik, gripten korunmak ve vücut direncini korumak için 5 öneri sundu




Kış aylarında en çok karşılaşılan hastalıklardan birinin grip olduğunu ifade eden Diyetisyen Nur Çelik, gripten korunmak ve vücut direncini korumak için 5 öneri sundu.

GRİPTEN KORUNMAK İÇİN 5 TÜYO!

Gripten korunmak ve vücut direncini korumak için 5 öneri sunan Diyetisyen Nur Çelik, "Bol miktarda C vitamini tüketin, vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını ve savunma sisteminin güçlenmesini sağlayacaktır. İyi C vitamini kaynaklarından maydanoz, tere, roka, portakal, mandalina ve limona beslenmemizde sıklıkla yer vermeliyiz" dedi. Gerekli miktarda tüketilen balık, süt ve yumurtanın enfeksiyon hastalıklarına karşı korunabilmek için önlem olacağını söyleyen Çelik, "Herhangi bir sağlık problemimiz yoksa her sabah kahvaltıda bir yumurta ve peyniri mutlaka yemelisiniz, et tüketimini eğer mümkünse 2-3 gün balık olarak eklemeliyiz" diye konuştu.

"6-7 SAAT UYUYUN"

Uyku ve egzersizin her birey için temel gereklilik olduğunu vurgulayan Çelik, "Hava koşullarının zorlaşmasıyla birlikte sedanter yaşam tarzı artmakta. Buna bağlı mutsuzluk, kilo alma süreçlerini hızlanmaktadır. Soğuk havayla birlikte evden dışarı çıkmama ve hareketsizliğimizi yenebilmek için asansörler yerine merdiven kullanarak, bulunduğumuz iş ortamlarında daha sık hareketlilik katarak, spor salonlarına giderek tolere etmeye çalışmalıyız. Yetişkin bir birey için de 6-7 saatlik düzenli bir uyku kilo verme sürecinde yardımcı olacaktır" dedi.

"GÜNDE EN AZ 2 LİTRE SU İÇMELİYİZ"

Stres, alkol ve sigaradan uzak durulması gerektiğini de ifade eden Çelik, "Alkol ve sigaranın vücutta oluşturduğu toksin maddeleri atabilmek için antioksidan bulunan gıdalardan tüketmeliyiz. İçinde A ve B vitamini olan besinler; havuç, kabak, brokoli, şeftali patates, turunçgiller gibi meyve sebzeleri mutlaka günde 2-3 porsiyon şeklinde tüketmeliyiz. Uzun süreli susuzluklarda elektrolit kaybı, vücut direncinin düşmesine neden olacağı için vücudumuzun daha güçlü durması ve bedenimizde yorgunluk halsizlik tarzı şeyler yaşamamız için günde en az 2 litre su içmeliyiz" şeklinde konuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
grip, hastalıklar, su içmek, uyku


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ses sağlığını korumanın püf noktaları Lcia Sağlık Köşesi 0 17 Ocak 2015 19:22
Vücut Direncini Artıran Besinler Ecrin Sağlık Köşesi 0 17 Ekim 2014 15:15
Vişne, vücut direncini arttırıyor Tufan Sağlık Köşesi 0 21 Eylül 2014 20:33