IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   Deterjanlarda "çocuk" önlemi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/784515-deterjanlarda-quotcocukquot-onlemi.html)

Sanem 31 Ocak 2018 02:39

Deterjanlarda "çocuk" önlemi
 
Kapsül deterjanların ambalajla satılması zorunluluğunun bulunduğunu belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bu ambalajların opak ve mat görünümlü olması sağlanarak çocukların ilgisini çekmeyecek şekilde piyasaya arzı yapılacak" dedi




Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yeni Deterjanlar Hakkında Yönetmelik'te kapsül deterjanların ambalajla satılması zorunluluğunun bulunduğunu belirterek, "Bu ambalajların opak ve mat görünümlü olması sağlanarak çocukların ilgisini çekmeyecek şekilde piyasaya arzı yapılacak ve böylelikle olası kazaların ve zehirlenmelerin önüne geçilebilecek." ifadesini kullandı.
AA'nın haberine göre; Tüfenkci, yazılı açıklamasında, "Deterjanlar Hakkında Yönetmelik"in 27 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı.
Yönetmelik hakkında bilgi veren Tüfenkci, düzenlemenin piyasaya arz edilen deterjanların ve deterjanlarda kullanılan yüzey aktif maddelerinin, insan sağlığı ve çevre üzerinde yaratabilecekleri olumsuz etkilere karşı yüksek seviyede koruma sağlamak ve serbest dolaşımlarını temin etmek üzere hazırlandığını bildirdi.
AB mevzuatıyla birebir uyumlu hazırlanan yönetmelikle bürokrasinin azaltılarak sanayici ve ihracatçıya kolaylaştırıcı hükümler getirildiğini vurgulayan Tüfenkci, Bakanlığa bildirim yerine, piyasa gözetimine ve denetimine ağırlık verileceğine dikkati çekti.
Tüfenkci, yönetmeliğin tüketicinin korunması açısından da düzenlemeler içerdiğine işaret ederek, "Çocukların korunmasına yönelik olarak kapsül deterjanların bir ambalajla satılma zorunluluğu getirilmektedir. Ayrıca bu ambalajların opak ve mat görünümlü olması sağlanarak, çocukların ilgisini çekmeyecek şekilde piyasaya arzı yapılacak ve böylelikle olası kazaların ve zehirlenmelerin önüne geçilebilecektir." değerlendirmesinde bulundu.
Bulaşık deterjanlarında fosfat kullanımının kısıtlandığının altını çizen Tüfenkci, "Aerosol kap içinde bulunan temizlik ürünlerinde uçucu organik bileşiklerin kullanımına limit getiriliyor. Benzen kullanımıyla ilgili de kısıtlama mevcut. Deterjan ambalajlarında tüketicinin doğru bilgilendirilmesi sağlanacak" ifadesini kullandı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net